Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Star Trek Star Trek Enterprise

Star Trek Enterprise

jeden z nejúspěšnějších televizních sci-fi seriálů, který snad ani nepotřebuje představovat...

Příspěvek 10.9.2007 16:28:51
bob 1 Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

nojo tak v kirkově době (před 40 ti lety)ani netušily jaký budou PC :lol: včera sem se díval na díl "Home" a bylo to super (jako vše :D )nejlepší byla svatba T´Pol s Kvarkem ? prostě ten blbej vulkánec bez emocí kterýho T´Pol stejně nemá ráda má totiž ráda Tripa (ach jo proč nemužu bejt Trip abych mohl no ehm :lol: ..být s T´Pol teda až na konečný díl kdy :cry:
Bobe, dobrá rada a souhlasím že osvěta je důležitá, avšak umístění takové zprávy na fóru, které navštěvují osoby mladší 15 let, je dosti nevhodné, proto byla odstraněna. Jenda.SG-1LoLwut ale já si už nepamatuju co jsem v podpisu měl, škoda.

Příspěvek 10.9.2007 20:55:57
wolf00 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

stary startrek s kirkem je nekdy z 80tych let pritom uz v roce 1982 vysel prvni pocitac s ziologic Z80A byl to 8bit ale pocatek vypocetni techniky,otazkou pro me je proc nx-01 udelali modernejsi nez cc-trida constitusn[ta puvodni] ktera mela jen laserova dela na palube tehdy jeste nemeli fotonova torpeda ...

Příspěvek 10.9.2007 21:03:30
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

TOSka s Kirkem je z roku 63.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 10.9.2007 21:09:45
Airman
Airman

Odpovědět s citací

nemluvim tu o serialu ale o celovecernich filmech s kirkem :D

Příspěvek 11.9.2007 12:26:33

Odpovědět s citací

nojo tak je tam znát veliký technologický pokrok Gene Rodenbery si to určitě přál aby vnitřky lodí z TOS vypadali více moderněji ale za 1.nebyly ještě takové technologie za 2.dalo by se to udělat stálo by to ale strašně moc peněz což ale netvrdím že postavit jakýkoliv můstek vesmírné lodi je levné :D
Bobe, dobrá rada a souhlasím že osvěta je důležitá, avšak umístění takové zprávy na fóru, které navštěvují osoby mladší 15 let, je dosti nevhodné, proto byla odstraněna. Jenda.SG-1LoLwut ale já si už nepamatuju co jsem v podpisu měl, škoda.

Příspěvek 11.9.2007 13:27:44
Airman
Airman

Odpovědět s citací

pro me osobne zacina statrek filmem-startrek motion picture,a ke generaci filmu je tam super udelana scena kdy poskozena talirova sekce pada neovladatelne na planetu pod nima :lol: a dost dbory byl posledni ze serie tng-serial ktery kdysi vysilalo ct1,nekdy si preji aby to vysilli znova ...

Příspěvek 11.10.2007 14:10:36
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak tohle je skvělý nápad, v podstatě taková reimaginace Enterprajsky. TAKHLE nějak měli ENT udělat původně aneb B&B patří na šibenici. Rychle se dostanete dovnitř, protože postavy jsou stejné jako v ENT, ale děj je prostě jiný. Rozhodně doporučuju přečíst alespoň synopse, náláká vás to přečíst si zbytek ;-)
(a možná přečíst si i jiné kvalitní SG fan seriály; sry, chvilku pro reklamu si neodpustím :lol:)

Star Trek: Foundations
http://www.scifi-meshes.com/forums/science-fiction-writers-forum/34842-star-trek-foundations.html#post257574
Obrázek

Příspěvek 11.10.2007 19:47:47

Odpovědět s citací

já nevím mě se nezdá že tos seriál je už z roku 1963 když teď bylo výročí 40 let star treku tak to odpovídá na roky 1978 což se v první sezoně TOS skutečně objevuje jediné jak mužeme a tak to asi i bude,vysvětlit v podstatě ubohost vybavení je nedostatek financí protože v té době to bylo ještě bych řekl nákladnější než teď a televizní společnost jim neumožnila dosáhnout všech představ

Příspěvek 25.10.2007 19:40:50
Pan Citron Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Jenom na úvod bych chtěl říct, že toto je první seriál Star Treku který jsem viděl celý. Ohledně těch ostatních jsem viděl asi tři díly TOS a pár útržků z těch ostatních. A musím konstatovat, že se mi to opravdu líbilo. Sice první a půlka druhé řady mě až tak moc nebavili (Jako byly tam zajímavé díly, ale spíš míň než víc), ale zhruba od druhé půlky dvojky se to už začalo pomalu rozjíždět. Třetí řada byla naprosto skvělá a Xindi jako "záporáci" byli skvěle vymyšlení. No a čtvrtá řada. Ta byla sice o trochu horší než třetí, ale aspoň tam bylo to co mi v předchozích řadách chybělo a to dvojdíly a trojdíly. A celkové hodnocení?
4/5.

Nejlepší epka 1. řady: 1x26 Shockwave (včetně part 2)
Nejlepší epka 2. řady: 2x16 Future Tense
Nejlepší epka 3. řady: 3x18 Azati Prime
Nejlepší epka 4. řady: 4x12-14 Babel One, United a The Aenar
Nejoblíbenější rasa: Adoriani
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 25.10.2007 21:25:34

Odpovědět s citací

Pane Citron a to ještě k tomu přidej i BONUSY ! :)
PS:teĎ koukám na TOS a také to není špatné doporučuji shlédnout vše 8) :D

Příspěvek 03.3.2008 19:00:53
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Teď jsem si všimla jedné věci, tedy spíš mi to tak najednou došlo. Ty sféry v Oblasti, na které v Ent narazily...neobjevily něco takového i v TNG? Vím, že ten díl v TNG byl podle knihy (v té epizodě byl Scotty), ale připadá mi to, jakoby se na to v Ent snažili odkázat, což je imo perfektní. :D
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 03.3.2008 19:10:31
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Myslíš díl 06x04 Relics :wink: Jo tam narazili na Dysonovu sféru, kde byl uvnitř té koule samostatně fungující svět. Přímou spojitost se sférami v Oblasti to podle mě nemá, ale je to určitě takový vzdálený odkaz. :D
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 03.3.2008 19:14:08
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Dyson sphere má ale nesčetněkrát větší rozměry, než jaké má ta kulička v ENT.
Obrázek

Příspěvek 03.3.2008 20:12:50
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Těch "kuliček" ale taky bylo víc :) Dyson sphere, tak se to jmenovalo. V TNG říkali něco o tom, že je to mýtus (je to už pár let, takže si to už moc nepamatuju :oops: ), ale možná je to pokus o napodobení technologie ve větším měřítku.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 03.3.2008 20:59:19
Major General
Major General

Odpovědět s citací

No, Dyson sphere je zařízení, které prý vybudujeme, až nám začnou být planety malé. Jedná se o superverzi solárního prstence - zkrátka prstence okolo slunce, který by jsme obývali a který by využíval více sluneční energie. Posledního fázi v odsávání slunečné energie je pak Dyson sphere. Není tedy uvnitř stejná, jako ty už-nevím-jak-se-jmenovaly věci z ENT ;)
Obrázek

Příspěvek 06.3.2008 00:53:31
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Poznatek: Já toho Shrana žeru :D Takový nevyzpytatelný a přesto čestný.

Raynor: Ty věci se snad jmenují jenom "Sféry" :wink: Ale tak mě to napadlo. Mohl by to být hezký odkaz. Ty se mi v ENT líbí - phasery na omráčení, používání transportérů, taktický poplach... :D

Příspěvek 06.3.2008 17:14:15
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Já taky, ten díl, kdy Malcolm přijde s "Reed Alert" je prostě boží, ještě teď se tomu směju. :D
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 06.3.2008 18:49:33
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ah, že by Klenotka sjížděla S3 odznova? :-)
Obrázek

Příspěvek 06.3.2008 19:35:26
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Jak jsi to poznal? :D Jde to pomaleji než posledně, nemám tolik času. Ale je super sledovat Archera, jak se mění. Je trochu škoda, že v tom procesu zapomínají na ostatní postavy, v tomhle byla DS9 o dost lepší, ale i tak, je to super.
Akorát jsem si všimla další věci - ty atlernativní budoucnosti/životy se vždycky týkají kapitánů. Měl ji Picard, Sisko i Archer. Nevím, jestli Janeway, na to si už Voy dost málo pamatuju, ale dá se říct, že závěrečná dvouepizoda Voy to taky splňuje. A tyhle epizody vždycky patří k nejlepším. :wink:
Právě jsem shlédla tu, jak se Reed s Hayesem porvali :lol: Stevena Culpa mám čím dál radši!

Příspěvek 14.3.2008 17:59:08

Odpovědět s citací

Sakryš všimhli ste si že Major Hayse vždy zemře ? ať už je to v Enterprise nebo v Atlantis ? :x :cry:

Příspěvek 14.3.2008 18:08:28
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
Jak jsi to poznal? :D Jde to pomaleji než posledně, nemám tolik času. Ale je super sledovat Archera, jak se mění. Je trochu škoda, že v tom procesu zapomínají na ostatní postavy, v tomhle byla DS9 o dost lepší, ale i tak, je to super.
Akorát jsem si všimla další věci - ty atlernativní budoucnosti/životy se vždycky týkají kapitánů. Měl ji Picard, Sisko i Archer. Nevím, jestli Janeway, na to si už Voy dost málo pamatuju, ale dá se říct, že závěrečná dvouepizoda Voy to taky splňuje. A tyhle epizody vždycky patří k nejlepším. :wink:

Mám hrozně rád ten dialog Archera s tou kapitánkou Columbie v S4, kdy ji řekne něco jako že v jejím průzkumnickém přístupu vidí sebe před třemi lety. IMO takový doklad vystřízlivění z mírového zkoumání neprozkoumaného :-)
No, bylo by pěkné, kdyby udělali alternativní budoucnost bez Mayweathera a zjistitili, že galaxie vypadá úplně stejně bez něho jako s ním :lol:
Mě se teď po dvouleté vytrvalé misi konečně vrací od kamaráda S4, takže asi taky zkouknu ten trojdíl s Vulkány, můj oblíbený.
Damn, asi si z ENT udělám nějaké mp3ky... DS9 už mám naposlouchanou skrze na skrz.
Obrázek

Příspěvek 15.3.2008 11:56:29

Odpovědět s citací

Co máte pořád proti Mayweatherovi ? Je to důležitý člověk na Enterprise a nevidím problém spíše pozitivum v tom že brán v podstatě jako Sulu v Tosce,takže je to sice hlavní postava ale není angažovaná do veškerého dění...

Příspěvek 22.3.2008 22:00:07
PrometheusX Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

To se mi asi nezdálo, že sem viděl Prometheus třídu v díle "Azati jedna"..

+ tunu dalších lodí.. cool crossover :)

Příspěvek 23.3.2008 23:06:05
Lirael Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Jedna vlezlá prosba. Nenašla by se tu nějaká dobrá duše, která by mi tenhle seriál vypálila, když pošlu DVDčka? :oops:
I believe that when we leave a place, part of it goes with us and part of us remains...
Obrázek

Příspěvek 10.5.2008 16:15:42
King_Houdy Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

PrometheusX píše:
To se mi asi nezdálo, že sem viděl Prometheus třídu v díle "Azati jedna"..

+ tunu dalších lodí.. cool crossover :)

Útočný křižník třídy Prométheus byl poprvé viděn ve VOY v epizodě "vzkaz v lahvi" Kde úplně sám zlikvidoval bojovou verzi nebuly a posléze 3 romulanské ptáky třídy Dedrix s pomocí přepadové jednotky flotily která ho mela zničit! Myslím ze to byli lodě tříd: Defiant a Akira…

PředchozíDalší

Zpět na Star Trek