Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Stargate: Tempus Decretum

Stargate: Tempus Decretum

jak se vám libí?

Anketa končí za 21.11.2007 13:05:58

moc
2
29%
malo
5
71%
nevím
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů : 7

Příspěvek 22.9.2007 12:59:01
Anin Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tato povídka je moje první a pojednává o zoufalém boji Daniela a ostatní o přežití
PS:ti co neradi čtou ti mají dole MP3 na kde je namluveni děj teto povídky
Stargate: Tempus Decretum

Kapitola první: Nuntius umbra.
Uplynulo už pár let od porážky Ori. Ve známých galaxiích zavládl mír. Mír se na některých planetách zvrhl v anarchii a chaos. Za hranicí známých galaxií se přibližoval nepřítel, o kterém nikdo neví. On si hledali nový cíl a naše galaxie se jim zdála vhodná. Na zemi život plynul dál, o Hvězdné Bráně stále lidé nevěděli. Na velitelství SGC bylo celkem klid. Jeho účel už dávno není koordinovat vojenské operace v naší galaxii jen diplomatické jednání a humanitární pomoc jiným světům. V křesle velitele základny seděl Daniel Jackson. Do této funkce byl jmenován nedávno, aby nahradil Generála Landri , který odešel na odpočinek. Carterova stále velí výpravě Atlantis. Kde vede válku proti Wraitum a Asuranum. Mitchell učí na vojenské akademii létání na nových stíhačkách třídy Lincoln, jenž obsahují Asgardské technologie. Teal'c byl někde na jaffských planetách, kde snažil z Brejtakem vytvořit stabilní demokratickou vládu pro svoji rasu.Vale neměla nic důležitého na práci a tak se vydala za poklady naší galaxie. Když se vracela z poslední výpravy, neměla zrovna moc dobrou náladu. Stále nic nenašla. Daniel zrovna jednal z Keynesiánského velvyslance o možnosti vybudování pozorovací základny na hranicích z Lucianzkou alianci. Vala v padla do jednací místnosti a na Daniela křičela „Já ty informátory zaškrtím“ a razným krokem pokračovala do pokoje. Daniel se velvyslanci omluvil a pospíchal za Valou. Když jí dohnal těsně před jejím pokojem, tak jí silně chytil za ruku a zatáhl jí dovnitř. Tam jí začal opět dělat přednášku o tom, jak by se „měla chovat jeho“. V té chvíli ho přerušilo hlášení, které už dávno na základně neznělo „neplánovaná mimozemská aktivace“ Daniel a Vala rychle běželi k řídící místností, když k ní utíkali tak si všimli, že na základně začínají zhasínat světla. Když dorazily do řídící místnost, tam se jim naskytl pohled na vytáčející se bránu, která byla ponořena do temnoty. Bylo vidět jen světlo ze zapadlých zámků. Daniel si uvědomil, co se v takových situací dělá a vydal rozhodnutí. Ostraha do prostoru brány a taky obsluze nařídil, aby spustily iris. To se jim nepovedlo. Během pár sekund se tam připravilo asi tak patnáct vojáku ve zbroji kul bojovníku. Na příchod neznámých cizinců z jiné galaxie, začali pečlivě sledovat bránu s napětím. Ale když zapadal poslední osmý zámek, horizont brány zakolísal, až málem zmizel. Z brány vyšli dva neznámí cizinci, kteří měli na sobě brnění, které připomínalo, kul bojovníky. Brnění mělo jinou barvu asi bíle a na nich modré značky. Návštěvníci se začali dívat po prostoru brány, tam vydělí několik vojáku připravených hned pálit. Když si ji prohlédli tak řekli „potior hic nunc Daniel“(vládne zde teď Daniel?). Daniel si uvědomil, že chtějí ho. Ale nevěděl co, má dělat. Cizinci chvíli čekali, pak se vydali dál od brány. Vojáci na ně začali střelbu, všechny střely se od nich odrazily. Jeden z cizinců se na vojáky podíval a zbraně se jim vyletěli z rukou a druhý cizinec mávnutím ruky, vojáky odhodil ke stěně. Cizinci se podívali směrem k řídicí místnosti a pravili „nos ei occido“(my je zabijeme) Daniel se rozhodl jednat. Řekl jim „ Redhibeo iis arma et per mitto ei et ego tum per meo “(Vrať tě jim zbraně a pustíte je a já přijdu). Jeden z cizinců mu odpověděli „probe at audiendus mulgeo atque Vala“ (dobře ale musí sem dojit taky Vala) Ta byla pod pultem a něco si drmolila. V něčem v tom smyslu, proč už jsem se taky už neodstěhovala. Daniel se na ní podíval a ona v jeho očích poznala, co cizinci chtějí. Chvil se na sebe dívali. Vala strachem ani nemukla. Vale se dlouze podívala směrem k Danielovi a pokynutím hlavy na znamení, že tam půjdou. Když tam došli, jeden z cizinců propustil zadržované vojáky a ten druhý promluvil na Valu „matko ráda tě zase vidím"
Pokračování příště …
http://www.edisk.cz/stahni/11764/Stargate_Tempus_Decretum.mp3_1.23MB.html

oprava
http://www.edisk.cz/stahni/85822/Stargate_Tempus_Decretum.rar_1.04MB.html
Naposledy upravil Anin dne 22.9.2007 19:13:18, celkově upraveno 1
Obrázek
Razili mě a řezaly
Tvarovali mě a chladili
Pak na kruh poutali
Abych vyjevil, co ukryli?

Příspěvek 22.9.2007 17:07:07
chinet Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Příspěvek 22.9.2007 17:21:45
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Přijde mi to "trochu ujetý", hlavně prozrazuješ co se stane dřív než se to stane, kdo přijde, dřív než vůbec přijde. Povídka mě nic nedala, žádné napětí, humor a ani příběh u toho nevidím. Promiň
Obrázek

Příspěvek 22.9.2007 17:35:19
Anin Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

co jsem podle tebe prozradil dopředu ? Ty nevíš jak to vlastně bude pokračovat :wink:
Obrázek
Razili mě a řezaly
Tvarovali mě a chladili
Pak na kruh poutali

Příspěvek 22.9.2007 17:37:11
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Omlouvám se, že to řeknu narovinu (možná je to lepší), ale ani vědět nechci.
Obrázek

Příspěvek 22.9.2007 17:55:44
stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já asi ponechám stranou příběh, který je trochu nepřehledný a pádí vpřed jak splašená koza. Ten se dá pokaždé vylepšit a nakonec může být dobrý.
Ale ta forma! Všechno v jednom odstavci, přímá řeč schovaná kdesi uvnitř, plno chyb... To potřebuje vylepšit.
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

Příspěvek 22.9.2007 17:59:15
Anin Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

pokut narážíš na tuto větu
Toto je spoiler!!!:
Tam jí začal opět dělat přednášku o tom, jak by se „měla chovat jeho
Tak je to tak
Obrázek
Razili mě a řezaly
Tvarovali mě a chladili
Pak na kruh poutali

Příspěvek 22.9.2007 18:02:42
Shial Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Tak tady bohužel začnu opravováním -

a taky obsluze nařídil, aby spustily iris
To y na konci slova spustili mě přímo bacilo do očí.

Luciánská aliance se píše se "s" a ne se "z"

aby nahradil Generála Landri , který odešel...
Je to Landry

A ten "Brejtak" ....správně je to Bra'tac :wink:

Mohl by jsi zkusit se více rozepsat,trochu více popisovat a vžít se do děje.Je v tom velký chaos a přijde mi to,jako by to někdo tak nějak neuměle vyprávěl někde u táboráku.Opakuje se ti tam taky spoustu slov brzo po sobě a to opravdu nepůsobí dobře.
Naposledy upravil Shial dne 22.9.2007 18:17:58, celkově upraveno 1

Příspěvek 22.9.2007 18:12:29
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Hlavně zde chybí něco, co by čtenáře zaujalo, nebo ho vtáhlo do příběhu. Ale až na konec, kdy bránou přišla Adria mě nic nezaujalo.
Obrázek

Příspěvek 22.9.2007 18:55:16
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Mp3 mi nejde stáhnout, doporučuju zabalit do zipu.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 22.9.2007 19:05:54
Martincz Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Jak je dělaná ta mp3? Jinak docela hustý, nikdy jsem knížku/povídku neposlouchal.

Příspěvek 22.9.2007 19:20:53
Mooony Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Nechci hlasovat ani proto, že je to super a ani proti že je to strašné. Přijde mi to jako dobrý nápad. Jen je to na zhodnocení strašně krátké. Možná, zkus situace trošku více rozvést a dodat tomu trošku tajemna.

Příspěvek 22.9.2007 20:41:58
šAshrak Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak musim rict ze me prvnich par stzranek odradilo. Dej moc hodnotit nemuzu. Ale y/i ti obcas ujizdi, dobra to se stava kazdemu, ale obcas ti dost ujizdi pady a jine gramaticke tvary a jed ocela problem se v tom nejak orientovat, trba tady: jednal z Keynesiánského velvyslance je snad jednal s Keynesiánským velvyslancem, nebo jak by se „měla chovat jeho“., hmm jeho co?

Za druhe mi to prijde takové strašně útržkovité, Ten dělal tohle, ten támhleto, támhleten zase něco jiného. Jak už bylo řečeno, nedokážes se zastavit a rozepsat pořádně situace, tvůj děj šíleně pádi. Nehledě na to že některé informace tam jsou křečovitě dané, a dal by se pro ně vymyslet jiný způsob jak je předat čtenáři, třeba celá úvodní část (teda alespoň ta kterou jsem přečetl). třeba toto: Za hranicí známých galaxií se přibližoval nepřítel, o kterém nikdo neví. by se dalo nádherně tajemně rozvést alespoň na půl stránky a vysvětlit až oi kapitolu či dvě dál, a ne podat to takhle jednoduše a narovinu.

Grafická podoba, chybí ti tam odstavce, o jákemkliv jiném členění textu anio nemluvě.

Neříkám že já jsem spisovatel a napsal jsem bůhví kolik povídek, teda asi jednu jsem napsal ale ta dopadla jako scénář který jsem nerozdělil na scény... či-li já jsem spíš na psaní jakoby scénářovejch textů (typu Horizont apod.). Ale to už sem nepatří.
Naposledy upravil šAshrak dne 23.9.2007 06:14:54, celkově upraveno 1
The Lost Doctors

Není to úchylný, je to jen Pomeranč.
-Charlie Crews

Příspěvek 22.9.2007 21:32:43
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Mp3ka je hustá, řekla mi, že tímhle způsobem dabing Odyssey dělat nepůjde... ale jinak ok. Každopádně bez mp3 bych se o čtení ani nesnažil...
Děj zní jako recyklace úvodu Children of the Gods. Proč ne, pokračování by mohlo být zajímavější.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 23.9.2007 06:18:52
šAshrak Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Kdyby to nekoho zajimalo tak je t delany pomocí jednoho rpogramu, kdyz pohledate na warforu tak si ho muzete najit, jednu dobu jsem ho i mel.
The Lost Doctors

Není to úchylný, je to jen Pomeranč.
-Charlie Crews

Zpět na Mrtvé povídky