Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky FF by Anijsha & Pet Holly (Sklizeň)

FF by Anijsha & Pet Holly (Sklizeň)

Příspěvek 02.9.2007 17:56:26
Mrs. Sheppard Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Pet Holly píše:
Mrs. Sheppard: Počítaly jsme s tím, že se tu najde pár osob, kterým se tenhle vývoj děje nebude zrovna dvakrát zamlouvat. Doufám, že nás za to neukamenuješ, jaks řekla, je to jen povídka, v seriálu by to bylo horší :wink: a nezanevřeš na nás

OK! Chápu :roll: , ale musím Vám vyjádřit i obdiv - tahle část (i přes ten obsah) byla zatím to nejlepší, co jste napsaly!
After hard working I like hard playing

Příspěvek 03.9.2007 12:14:45
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No, když mi Mrs. Sheppard řekla, že jste nechaly Johna umřít, tak jsem sem rychle letěla a četla. I když samozřejmě je mi to strašně líto, ten způsob to vynahrazuje. Moc se mi to líbí (kupodivu). Ten nápad s Teylou je super, je to napínavé a dobře napsané. Napsaly jste to, čeho jsem se já neodvážila. Já jsem nechala umřít Ronona, protože Johna (jako správná Sheppofilka) prostě umřít nechat nemůžu :oops: .

A i když to tak možná nebude, v hlavě mi pořád někde vzadu něco říká, že by John mohl být ještě zachráněn, třeba tím darem života nebo to je sen Teyly v deliriu, nebo prostě způsob se vždycky najde:-)). Ale i když ne, povídka je fajn. Těším se na pokračování.
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 03.9.2007 14:48:19
Pet Holly Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Ani si nedovedete představit, jak nás těší, že se vám povídka i přeš Johnovu smrt líbí. Bály jsme se, že nás ukamenujete, ukřižujete nebo cokoli jiného ještě horšího... jo zavřete s Teylou do jedný malý místnosti (to by byla zaručeně moje smrt :D ).

Věřím, že se vám děj moc nezamlouvá, ale chtěly jsme napsat dramatickou a silně emotivní povídku a jak tak sleduju komentáře, tak se nám to, zdá se, i relativně povedlo 8) .

Ještě jednou díky.
Obrázek

Příspěvek 03.9.2007 15:19:17
Anijsha Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

UFF! Přežily jsme! :P
Mám z toho špatný pocit...
Obrázek
Sbor je matka, sbor je otec.
----Reklama----
Anijshino vidderské okénko

Příspěvek 03.9.2007 15:29:08
Pet Holly Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

No jo no, někdo holt potřebuje dva odstavce na to, aby vyjádřil svou myšlenku a někomu na to stačí jedno citoslovce a jedna věta. :D Mimochodem, naprosto trefné 8) .
Obrázek

Příspěvek 09.9.2007 00:22:05
Josika Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

To se povedlo. Tedy... v takovém tom ošklivém a nepěkném smyslu povedlo. Smekám klobouk. Jste krásně ohavné. Navíc je to dobrý nápad, dobře napsaný nápad a tak vůbec. I když tedy sadisticky přiznávám, že bych si přála tu scénu vidět z Johnova pohledu (jsem zlá, jsem zlá, jsem zlá). Ale jsem hodně zvědavá, co na nás ještě vytáhnete v poslední kapitole. respektive v co zmutoval Ronon
:twisted:

Příspěvek 09.9.2007 10:28:00
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

No Josika to přesně vystihla! Když opomenu, jak mě bolela Johnova smrt...tak by se mi taky líbilo vidět to umírání z Johnova pohledu (tedy nemusel by umřít úplně... :roll: )!

Příspěvek 09.9.2007 14:59:38
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Josika: Díky za chválu. Jak jsem někde výše uvedla, pořádně jsem se u téhle povídky vyřádila. A co se týče Johnovy smrti, tak ta byla napsána ve dvou verzích, z Teylina a Shapperdova pohledu. Ale Teylin "pohled na věc" vyhrál :D

Dneska přináším díl třetí poslední.

Třetí díl

Ronon se soustředěním snažil uvolnit z popruhů. Šlo to pomalu, ale jistě. Tohle mu však nestačilo. Jeho přátelé byli v nebezpečí a on nehodlal dát Michaelovi šanci, aby jim něco udělal. Musí se odsud co nejrychleji dostat!

Povzdechl si. Tohle si už říkal před hodně dlouhou dobou, kdy slyšel křičet Teylu. O ni měl největší starost. Vzpomněl si na ten křik a znovu mu naskočila husí kůže.

To ho opět přimělo soustředit se na své vysvobození, když do laboratoře vstoupil Michael.

Ronon na dotyčného vrhl nenávistný pohled. „Kde je Teyla? A Sheppard! Co jsi jim udělal?“

Oslovený se neobtěžoval odpovědět. Místo toho začal veškeré své zkumavky a přístroje balit do menšího kufru. Když byl hotov, vzal si Rononovu pistoli, která celou dobu ležela na stole, a přešel s ní ke svázanému Sateďanovi.

Ten pochopil. „Přišel jsi to skončit?“ Jaký paradox, zabit vlastní zbraní, kterou celou dobu zabíjel Wraithy.

Michael si jeho postoli prohlédl. „Zajímavá zbraň.“ A namířil ji na Ronona. „Pověz mi, Ronone. Kolikrát jsi mě chtěl zabít?“

Oslovený si odfrkl. „Pokaždé, když jsem tě viděl.“ Všiml si, že zbraň je nastavená na zabití, teď stačil jen jeden výstřel a bude po všem. Pak už Teyle se Sheppardem nepomůže.

Každým okamžikem čekal výstřel, ale Michael ho překvapil. Stáhl zbraň zpět. Ronon udiveně zamrkal. „Co…?“

„Nezabiju tě. Ty jediný jsi se ke mně vždy choval upřímně a nepřetvářel ses. Žádné lži, nic takového. Nechám tě žít, ale budeš se muset z pout dostat sám.“

Podíval se na popruhy. „Což, jak vidím, nebude trvat dlouho.“

Otočil se a vrátil se ke stolu, kde zanechal svůj kufr. Vzal ho a místo něj tam položil pistoli.

Ronon se konečně vzpamatoval. „Kde jsou? Jsou aspoň naživu? A kam jdeš?“

Michael se naposledy ve dveřích otočil. „Můj výzkum zde je u konce. A co se týče tvých přátel, jsou pořád v tomhle komplexu. Musíš je jen najít,“ s těmito slovy ho zanechal samotného.

Jakmile odešel, pustil se Ronon znovu do osvobozování se. Trvalo to ještě hodně dlouho, než se mu podařilo uvolnit pravou ruku. Usmál se. Jakmile měl ruku volnou, rychle odstranil pouta u zbývajících končetin. Pocit radosti ale netrval dlouho. Musí najít Teylu a Shepparda. Pronásledování Michaela už nemělo cenu. Ten je dávno pryč z planety.

Jedním rychlým skokem byl u stolu, kde Wraith zanechal jeho zbraň. Pak už neotálel a vydal se pro své přátele.

Ronon v žádném případě Michaelovi nevěřil a proto postupoval opatrně. Mohl tady nechat některé ze svých „brouko-lidí“, aby mu znepříjemnili život. Ale jak dál postupoval komplexem a hledal, tak si byl čím dál tím jistější, že tu ani jeden není.

Zarazil se, když uslyšel křik. Teylin křik. Byl blízko. Ještě párkrát zahnul, když uviděl otevřené dveře.

A znovu výkřik.

Opatrně vstoupil do místnosti. Byla to ta samá místnost, kde byl vězněn spolu s Johnem. V cele uviděl ležet dvě osoby. Jen jedna se hýbala.

„Ne,“ vydechl a přispěchal blíž. Při pohledu na mrtvé tělo vysáté Wraithem ztuhl, tu uniformu znal. Byl to Sheppard.

Sklouzl zrakem na krčící se osobu, která dělala mrtvému společnost. Ta se na něj podívala.

„Ronone,“ zašeptala.

Nevěřil vlastním očím. Před ním ležela Teyla a svíjela se v bolestech. Ale nebyla to ta Teyla, kterou znal. Byl z ní napůl Wraith. Namířil na ni svou zbraň.

Znovu se podíval na mrtvého. Došlo mu to. Krev v něm začala vřít. To ona zabila Shepparda. Vysála ho. Měl sto chutí zmáčknout spoušť. „Zabila jsi ho!“

Teyla zasténala. „Ne. Já…to byl Michael. To on!“ zavzlykala.

Nevěřil jí. „Ukaž pravou ruku! Ukaž ji!“

„Ne!“

Stočila se do klubíčka. „ Byl to Michael!“ zavřeštěla na něj.

Podvědomě ucouvl, když uviděl její špičaté zuby pomalu se měnící do svého původního tvaru. S hrůzou sledoval její přeměnu zpět na člověka.

„Co se tady stalo?“

Zakřičela bolestí a schoulila se ještě víc. „On… udělal ze mě… Wraitha. Nic… jsem si nepamatovala… měla jsem… hlad.“

Stále na ni mířil. Měl by ji zabít za to, co udělala.

„Takže jsi ho zabila,“ obvinil ji.

Neochotně přikývla. „Já… nechtěla jsem. Nic jsem si nepamatovala. Nezabíjej mě… prosím!“

„Proč bych to neměl udělat?“ zavrčel vztekle.

Další křik. Teyla se začala chvět a zmítat se v křečích. Její pokožka začala měnit barvu. Trvalo to několik minut, než bolest odešla a ona byla schopna znovu vnímat. Nenamáhal se jí pomoct. Zaprvé nevěděl jak a zadruhé ani nechtěl. Možná by byl rád, kdyby zemřela. Za to, co udělala, by nic jiného než smrt nezasloužila.

„Pojďme pryč,“ zašeptala unaveně.

Ronon sklonil hlaveň. „Ne. Počkáme až se změníš zpátky.“

S nadějí se na něj podívala. Její oči už měly původní hnědou barvu. Byla více člověk, ale už jím nikdy nebude úplně. To věděli oba.

„Takže mě nezabiješ?“

„Ne,“ přemohla ho lítost nad jejím osudem. „Budeš žít s tím, co jsi udělala. To je horší trest než smrt.“

Nepřítomně přikývla. Měl pravdu. S tím se do smrti nevyrovná. Znovu se na něj podívala. „Neřekneš to nikomu, že ne.“

„Proč?“

Zachvěla se. Nevěděl jestli bolestí nebo nad představou, co by s ní udělali na Atlantis.

„Prosím! Nikomu to neříkej!“ znovu žadonila.

„Dobře,“ řekl nevrle Ronon. Věděl, že už s ní nikdy nebude jednat jako předtím. Stal se z ní Wraith a zabila jejich přítele. Tohle se nedá odpustit.

Teylina přeměna zpět trvala ještě několik hodin. Když už Ronon nemohl poslouchat její křik, rozhodl se, že aspoň udělá něco užitečného a najde cestu z tohoto labyrintu.

Když se vrátil, uviděl už přeměněnou Teylu jak klečí u Sheppardova těla a modlí se. Myslel si, že se modlí, ale když přišel blíž uslyšel její tichý zpěv za zesnulé.

Přistoupil blíž a poklekl vedle Teyly.

„Tímhle mu život nevrátíš.“ Odtrhl z mrtvoly psí známky. „ Jdeme.“

„Ronone, prosím, ještě chvíli!“ vzlykla.

Obořil se na ni: „Jdeme! Hned!“

Vylekaně se na něj podívala, ale nic neřekla a vstala.

Najednou se oba zarazili. Uslyšeli zvuky přibližujících se kroků. Ronon okamžitě vytasil pistoli a tiše se přibližoval ke dveřím. Nikdo tam nebyl. Kroky zesílily. Přicházely zpoza rohu. Že by si Michael něco zapomněl? To by byla poslední chyba v jeho životě.

Teyla stála hned za ním. Věnoval jí jen kradmý pohled říkající „co tady děláš“. Kroky se přiblížily.

Ronon vyrazil zpoza rohu připraven střílet na nepřátele. Ale rychle se zarazil. Díval se přímo do hlavně P90 majora Lorna.

„Ronone!“ vykřikl kdosi ze skupinky mariňáků za majorem. Byl to Rodney McKay. „Teylo!“ Bylo slyšet úlevu v jeho hlase.

„Jste v pořádku?“ zeptal se Lorne, když sklonil zbraň. „Kde je podplukovník Sheppard?“

Ronon mu ukázal psí známky. „Je mrtvý.“

„Dobrotivý bože,“ vydechl Rodney. „Co se stalo?“

„Michael se jím nakrmil,“ vysypala ze sebe Teyla dřív, než se Ronon stačil nadechnout k odpovědi. Dex se na ni zamračil.

Rodney nevěřil svým uším. „To snad…“

Major Lorne si zachoval chladnou hlavu. Musel. „Michael? Kde je? Hrozí tady nějaké nebezpečí?“

Teyla znovu předběhla Sateďana v odpovědi. „Už tady není, odešel.“

Lorne se na ni zamračil. „Odešel a vás nechal naživu? Co se tady, k čertu, stalo?“

„To je dlouhý příběh, majore,“ řekl ponuře Ronon.

Voják přikývl. „Doktore McKayi?“

„C-c-co?“ Vědec byl očividně v šoku. Zpráva o smrti Johna Shepparda ho zasáhla víc, než by si byl kdy ochoten připustit.

„Odveďte Teylu a Ronona na Atlantis. My se tady ještě porozhlédneme a ať plukovník Carterová vyšle vědecký tým,“ major dal pokyn svým mariňákům a zanechal trojici o samotě.

„Tudy,“ ukázal jim Rodney nepřítomně cestu. I když Ronon věděl kudy ven, nechal se vést.

Celou cestu k bráně nikdo nepromluvil. Nikdo neměl co říct. Ronon byl rád, že se vrací zpátky, i když přišel o svého přítele a z Teyly se stal…co s ní vlastně bude? Nezbývalo mu nic jiného, než dodržet dohodu. Podíval se na ni. Vypadala zuboženě. Michaelova pomsta v ní zanechala hluboké rány, které půjdou scelit jen těžko.

Tak si to Michael představoval, přesně tak to chtěl.
Obrázek
----Reklama----

Příspěvek 09.9.2007 15:27:41
Zizi Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak teda veľké finále. ;) Ja viem, že ste už spomínali, že John je proste mŕtvy ale ja som až do poslednej vety dúfala, že to bol nejaký jeho klon alebo čosi také a že on to vlastne prežil :D. Ale nie. Som rada, že Ronon Teylu nezabil - teraz sa bude trápiť a stále si to vyčítať cha. Chudák Rodney, aj keď si s Johnom vždy lezú na nervy, pekne ste popísali ten ich vzťah. „C-c-co?“ Vědec byl očividně v šoku. Zpráva o smrti Johna Shepparda ho zasáhla víc, než by si byl kdy ochoten připustit. . Pekná poviedka ;)
I´m damn proud member of SheppofilclubObrázek
[img][images/thumbs/Zizi_sga-pbannerupr.jpg]http://i195.photobucket.com/albums/z158/Zitulik/sga-pbannerupr.jpg[/img]

Příspěvek 09.9.2007 15:46:40
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

:shock: Bože! Taky jsem pořád doufala , že to nebude tak definitivní!
„Tímhle mu život nevrátíš.“ Odtrhl z mrtvoly psí známky. „ Jdeme.“ - taková neúcta k mrtvému tělu! Docela drsné! No tohle bych tedy rozhodně vidět v SGA nechtěla - snad jen jako noční můru některého ze zůčastněných. Ale jinak - dobrá práce! Svižné tempo a gradace!
Nechcete sem ještě jako dovětek přihodit tu verzi z pohledu Shepparda?Moc by mě to zajímalo...

Příspěvek 09.9.2007 15:51:58
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mrs., ale ona to není neúcta. To je zoufalství.

I když Ronon věděl kudy ven, nechal se vést. - tahle věta o něm vypovídá zatraceně moc.

Příspěvek 09.9.2007 16:03:29
Zizi Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tiež by som si rada prečítala Johnovu smrť s jeho pohľadu - fuj to znie tak morbídne :)
[img][images/thumbs/Zizi_sga-pbannerupr.jpg]http://i195.photobucket.com/albums/z158/Zitulik/sga-pbannerupr.jpg[/img]

Příspěvek 09.9.2007 16:13:05
Pet Holly Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Josiko, jsem strašně ráda, že jsi z povídky vycítila přesně to, co jsme touto povídkou chtěly "říct". Mno, to, že nesnášíme Teylu pochopí každý :D , ale to, že i Ronon je ten, který bude trpět možná stejně tak silně, jako ona samotná, už není z povídky až tak patrné. On je ten, který nesmí podlehnout zoufalství, on bude až do konce života žít v přetvářce vůči Teyle. O to to pro něj je horší, když si uvědomuje, že za to vlastně ani nemohla... jenže lidé neumí odpouštět.
Obrázek

Příspěvek 16.9.2007 11:02:33
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Chtěly jste, to máte to mít :) Alternativní smrt Johna Shepparda.

Zrovna spal na špinavém kavalci ve své cele, když ucítil čísi ruku na svém hrudníku. S leknutím se probudil. Bylo pozdě. Celým tělem se rozlila otupující bolest. Tu bolest znal. Už ji zažil. Jeho smrt je tady, ale on se nechtěl vzdát bez boje. Uchopil ruku beroucí z něj život a snažil se ji odtrhnout. Ale Michael měl dost sil a navíc na něj začal působit enzym, který mu byl vstříknut do těla, které pomalu ochabovalo.
Poprvé se podíval na svého kata a…Oči se mu rozšířily zděšením. Nebyl to Michael. Byla to wraithská královna. I přes veškerou bolest a malátnost se na ni podíval. Byla mu povědomá. Něco mu na ní nesedělo.
Ne! Poznání přišlo jako blesk z čistého nebe. Byla to Teyla. To není možné! Co jí to udělal? Nemohl tomu uvěřit.
Přes tenhle šok nepostřehl, že je z něj vetchý stařec, že je smrti nadosah. „Teylo.“ Zašeptal.
Podezřívavě se na něj podívala, ale nepřestala. Už bylo stejně pozdě, teď by ho zachránil jedině dar života, ale v téhle společnosti s ním nemohl počítat. Michael byl určitě blízko a něco takového by nedopustil. Jak dokonalá pomsta. Měl poslouchat Ronona, měli ho zabít, když k tomu měli příležitost a ne teď brečet nad rozlitým mlékem.
„Teylo, ne,“ naposledy vydechl. Nikdy by nevěřil, že ona bude jeho vrahem…

Naposledy upravil Anijsha dne 16.9.2007 13:20:44, celkově upraveno 1
Obrázek
----Reklama----

Příspěvek 16.9.2007 12:58:46
Zizi Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Je zaujímavé, porovnať si oba pohľady na smrť a ten Johnov je celkom fajn ale som rada, že ste sa nakoniec rozhodli použiť v tej poviedke Teylinu verziu nejak mi tam sedí lepšie :)

Příspěvek 16.9.2007 13:11:09
Pet Holly Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Taky nám tam seděla Teylina verze líp, asi proto jsme ji tam nakonec daly 8) ... původně jsme tohle ani nedopsaly, proto je to tak krátký, ale co bychom neudělaly pro čtenáře, kteří si chtěli přečíst i Johnův pohled :oops: .
Obrázek

Příspěvek 16.9.2007 13:26:28
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Teda, musím se přiznat, že jsem se do psaní Johnovy smrti tenkrát docela zažrala a málem jsem napsala ještě třetí verzi, z Michaelova pohledu. :oops: Jo, jsem divná :D . Ale Teylin pohled byl první a taky nejlepší, proto vyhrál on :lol:
Obrázek
----Reklama----

Příspěvek 16.9.2007 18:12:21
Pet Holly Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Takže, dnes budeme štědré... přidávám novou povídky s názvem Symbióza, která je ryze mým výtvorem, takže jakékoli připomínky a kameny házejte mým směrem :oops: . Za případné chyby se omlouvám.

Anotace: Sheppardův tým narazí na cizí planetě na antický koplex, který se Rodney rozhodne prozkoumat. Lidé jsou na planetě velice vstřícní... možná až podezřele moc, a tak se všechno trošku zkomplikuje.

1. část
„Pusto a prázdno,“ konstatoval podplukovník Sheppard asi po deseti minutách chůze. Porozhlédl se kolem sebe. Planeta vypadala stejně jako každá jiná. Rozhodně byla jak stvořená pro život. Tráva byla zelená, dokonce i stromy měly svůj obvyklý tvar a barvu. Nebyl důvod, aby zde nikdo nežil.
„Podplukovníku, to, že někdo nežije v blízkosti brány neznamená, že nemůže žít o nějakých pár mil dál,“ namítnul trochu rozladěně Rodney McKay. Dnes neměl svůj nejlepší den. Už od rána se mu nedařilo. Na co sáhnul, to se pokazilo, ale odmítal to komukoli přiznat. Jen tiše doufal, že se jedná o přechodný stav a brzy tu smůlu vymění za štěstí.
„Stejně se mi to nezdá. Vůbec nic nenasvědčuje tomu, že by tato planeta byla obydlená,“ dál si trval na svém John, ačkoli nevylučoval možnost, že by zde přeci jen někdo žil. Celý dnešní den měl mírně rýpavější náladu a vhodnější kandidát, do koho by mohl celý zbytek dne rýt, než Rodney se mu nenaskytl. O to víc jej ta představa lákala, když viděl jeho protivný výraz ve tváři.
„Ne všichni lidé jsou stejní jako lidé na Zemi, že by všude po lesích odhazovali odpadky na důkaz toho, že zde žijí,“ odfrkl si Rodney.
„Ale jsou to taky jen lidé, kdo ví, co oni tady všude pozvyhazovali,“ ušklíbnul se Sheppard.
„Kdo by něco vyhazoval v lese?“ zavrtěla hlavou Teyla, která se raději až do teď zdržovala konverzace. „To je přece nesmyslné…“
„No, když už ti to k ničemu není, tak to jednoduše vyhodíš, ne?“ vysvětloval John.
„To ano, ale ne v lese,“ oponovala mu Teyla.
„A Athosiané kam vyhazují odpadky?“ pokračoval ve svém Sheppard.
„Do lesa rozhodně ne!“ namítla Athosianka. „Je třeba chránit přírodu kolem, to ona nám umožňuje žít v její blízkosti, nikoli my jí… můj lid je hrdý a…“ nedomluvila, protože ji Ronon zadržel.
„Tiše, někdo nebo něco je tam ve křoví,“ ukázal směrem k hustému lesnímu porostu. Všichni ihned zpozorněli. Sheppard pohotově namířil zbraní na ono místo, stejně tak všichni ostatní kromě Rodneyho, který místo, aby vytahoval zbraň, pokoušel se v kapsách vylovit detektor známek života, ale dnes byl opravdu extrémně nešikovný a tak mu to zabralo nějaký ten čas.
Jeden z keřů se opět mírně pohnul. Jako by mu snad narostly nožičky. Všichni si vyměnili zkoumavé pohledy. Být na Zemi, nevědět o existenci hvězdné brány a ostatních obydlených planetách, pravděpodobně by v tom křoví čekali nějaké malé dítě, které si hraje na schovávanou. Všichni si ale uvědomovali, že za daných okolností a s tím vším, co už zažili, je veliká pravděpodobnost i ten zdánlivě neskutečný fakt, že by tomu keři narostly nožičky. Jenže v tom případě by nebylo nezvyklé, kdyby to křoví mělo i nějaké ty ostré zuby, popřípadě drápy.
Sheppard naznačil Rononovi, aby obešel křoví z druhé strany. Tak jej společně obklíčí a nebezpečnou neznámou existenci neutralizují. Teyla samozřejmě u takové akce nemohla chybět a tak k sledovanému objektu zamířili tři. Jediný Rodney měl pocit, že ještě zcela neztratil svůj pud sebezáchovy, a také si uvědomoval, jak špatně na tom dnes je. Nebude riskovat, když to není nezbytně nutné. Automaticky tedy ucouvnul o kousek dozadu. Ve chvíli, kdy došlápl pravou nohou na zem, ucítil, jak se cosi omotává kolem jeho kotníku. Okamžitě jej to pevně chytilo a on leknutím doslova nadskočil. Když se ale pokoušel utéct, na vlastní kůži okusil, že sevření bylo opravdu pevné. Jednu chvíli stál na nohou, tu druhou ležel rozplácnutý na zemi s hlavou zabořenou v trsu trávy.
Ještě chvíli mu nedocházelo, co se vlastně stalo. Jen tak ležel a snažil se zůstat klidný. Lehce nadzdvihnul hlavu a podíval se před sebe. Uviděl jen čtyři páry boty. Vyplivnul lístečky trávy, které nedobrovolně přežvykoval. V tu chvíli jako by mu došlo, že důvod, proč skončil na zemi, jej pravděpodobně ještě drží za nohu, vyskočil jak srnka a připraven prát se o život, otočil se k útočníkovi.
Vytřeštil oči, když na zemi uviděl asi pětiletou holčičku, která se tam momentálně doslova válela smíchy. Strašný smích. Pohlédl na zbytek týmu, který se stejným způsobem smíchy málem dusil.
„Tohle je vážně MOC vtipné,“ zdůraznil slovo moc.
„Souhlasím s tebou, Rodney,“ pronesl Sheppard s úsměvem od ucha k uchu.
„Mohl jsem dostat infarkt, nebo jsem se mohl praštit po hlavě, když jsem spadnul… pak jsem mohl ztratit paměť, nevědět, kdo jsem… co kdybychom se potom dostali do problémů? Kdo by nás z toho dostal, když bych si nepamatoval vůbec nic? Pak bychom taky mohli…“ tvořil všemožné katastrofické scénáře, ale byl přerušen.
„Já… omlouvám se za svou dceru,“ ozvala se mladá žena stojící vedle Teyly. Až teď si uvědomil, že je tam ještě jeden člověk navíc.
Rodney při jejích slovech opět úlekem nadskočil. Dnes byl opravdu jako na trní.
„V pořádku,“ pokusil se tato slova vyslovit tak, aby moc nekoktal. Nakonec se ještě dvakrát zhluboka nadechl a v duchu napočítal do pěti.
„Vy asi nebudete zdejší,“ poznamenala mladá žena směrem k Sheppardovi.
„Ne, my… přišli jsme hvězdnou bránou,“ odvětil podplukovník. Žena nechápavě pozvedla obočí.
„Hvězdná brána říkáme jen my, pokud jste si ještě nestihl všimnout,“ nevrle poznamenal Rodney.
„Kruhem př…“ chtěla tuto nesrovnalost napravit Teyla, ale byla opět přerušena.
„A to mám říkat co? Tam ta divná kruhová věc?“ obořil se Sheppard.
„No, nebylo by to poprvé, co byste toto označení použil.“
„Přišli jsme Kruhem předků,“ zkusila to Teyla znovu, ale tentokrát mluvila přímo k mladé ženě a dohadování svých přátel si nevšímala.
„Skutečně?“ se zaujetím pronesla žena. „To je zajímavé, již dlouho tudy nikdo nepřišel.“
„Opravdu?“ Tohle prohlášení Teylu i Ronona zaujalo. Jediný Sheppard s McKayem se nijak nevyjadřovali. Sice už se přestali dohadovat, v tuto chvíli je zase zaměstnávala malá holčička, která se z nepochopitelného důvodu doslova přisála Rodneyimu na nohu. Proč zrovna on má tolik smůly? Kdyby děti miloval, daly by mu pokoj?
„Nirayo, necháš pána konečně být?“ obořila se žena na dívku. Ta se s protáhnutým obličejem nakonec pustila Rodneyho, který v tu chvíli uskočil o kus dozadu a snažil se držet si od dívky odstup.
„Prosím, následujte mě… odvedu vás k prvnímu rádci naší královny,“ rukou naznačila směr, kterým se musí vydat.
„Žijete v monarchii?“ vydechl nadšeně Rodney. Většina planet obydlených prostšími lidmi žila spíše v kmenovém svazu. Monarchie už přeci jen byla dalším vývojovým krokem.
„Promiňte, asi vám nerozumím,“ nejistě odpověděla mladá žena.
„No… král, královna…“ vysvětloval trochu křečovitě Rodney.
„My máme jen královnu.“
„Skutečně?“ neubránil se údivu.
„McKayi,“ napomenul ho Sheppard, když viděl, jak se jeho přítel nadechuje, aby zase něco hloupého pronesl. „Omluvte ho, prosím, a dovolte mi, abych se konečně představil… podplukovník John Sheppard, tohle je Teyla Emmagan, Ronon Dex,“ ukázal na mlčenlivého muže, „a doktor Rodney McKay,“ nakonec představil nejotravnějšího člena týmu.
„Jsem Kanara,“ představila se žena, „a tohle je má dcera Niraya,“ ukázala na dívenku s nevinným výrazem ve tváři. Rodney jí věnoval zamračený pohled. Neměl rád děti, ale tahle holčička mu byla snad nejnesympatičtější ze všech, které kdy potkal.
Teyla Rodneymu jediným vyčítavým zrakem naznačila, aby se nechoval tak nepřátelsky.
„Co?“ zaprotestoval Rodney. „To ona se na mě škaredě dívá!“
Teyla jen zavrtěla hlavou, vyvrátila oči v sloup a následovala ostatní. Rodney se ještě jednou podíval na Nirayu. Byl by přísahal, že na něj vyplázla jazyk. Zahnal myšlenky na to, že by na ni mohl také vypláznout jazyk a vydal se za ostatními.
Netrvalo to dlouho a celá skupinka dorazila na úpatí kopce, na kterém stál kamenný hrad. Pod kopcem se nacházela menší vesnice povětšinou tvořená prostšími rolníky.
„Bože, to musím vylézt až nahoru?“ povzdechl si McKay. Dnes opravdu neměl dobrý den.
Když se po několika minutách vyškrábali do poměrně strmého kopce, stanuli před vstupní bránou do hradu. Byla otevřená a dokonce nikdo nestál ani na stáži. Bylo očividné, že nikoho z obyvatelů netrápí neznámí návštěvníci. Jako by snad nevěděli o Wraithech.
Prošli asi třemi nádvořími s různými užitkovými stavbami, než došli k samotné obytné části hradu. Vešli do velké vstupní síně. Kanara jim nařídila, aby zde počkali a zamířila nějak hlouběji do útrob hradu.
„Hm, mají to tu pěkné,“ porozhlédl se Sheppard.
„Vyloženě útulné,“ odfrkl si Rodney, „zima, vlhko, plísně… opravdu luxus,“ konstatoval optimisticky.
„Tady se někdo dobře vyspal,“ pronesl s ironií v hlase Ronon.
„Vyspal jsem se skvěle, jen to probuzení nestálo za nic,“ pronesl rozmrzele doktor McKay.
„Jo, to je vidět,“ ušklíbnul se podplukovník Sheppard a zamířil prozkoumat jednu plátovou zbroj, která zdobila vstupní síň.
„Nesahejte na nic!“ vyštěknul z ničeho nic Rodney na Johna. Ten leknutím málem zboj shodil, ale ještě ji stihl včas zachytit. V tu chvíli do síně vstoupila Kanara. Sheppard jí jen věnoval nevinný úsměv, postavil plátovou zbroj do původního stavu a zamířil za ostatními, kteří již následovali Kanaru.
Došli rovnou do přijímacího sálu, kde už na ně čekal první rádce královny. Starší muž menšího vzrůstu rozpřáhl ruce v adoračním gestu a s širokým úsměvem je přivítal: „Vítejte v Sedes. Mé jméno je Feidim, jsem prvním rádcem naší vznešené královny.“
„Velice nás těší,“ reagoval Sheppard, „Já jsem John Sheppard, Teyla Emmagan, Ronon Dex a Rodney McKay,“ představil dnes již podruhé sebe a ostatní členy svého týmu.
„Jsem opravdu překvapen vaší návštěvou. Co vás k nám přivádí?“ dotázal se rádce.
„Přišli jsme s přátelskými úmysly. Naším cílem je získávání nových spojenců,“ vysvětloval jejich přítomnost zde Sheppard.
„Pak doufám, že zde uspějete,“ usmál se Feidim a otočil se na Kanaru: „Buď, prosím, našim hostům po ruce a ukaž jim naše město a pokud budou mít zájem, tak i blízké okolí.“
„Ovšem, bude mi ctí,“ přikývla Kanara a vyvedla návštěvníky zpět na nádvoří, kde už na ně čekala malá Niraya. Očička jí zazářila nadšením, když zahlédla Rodneyho. Zato jeho pohled nešetřil zoufalostí.
Poslušně prošli celým hradním komplexem. Kanara jim povídala něco o jejich historii i zvycích. Za celou dobu se ale nezmínila o žádných nepřátelích nebo válkách vedených proti Wraithům. Jako by je snad neznali.
Sheppardovi to nedalo a musel se zeptat: „Já… víte,“ nevěděl, jak začít, „ani jednou jste se nezmínila o žádných nepřátelích. Vy neznáte Wraithy… taková stvoření nepatrně podobná lidem, která z vás vysají život?“
„Ovšem, že je známe,“ připustila s klidem žena.
„Eh…“ John byl mírně zaskočený laxností, s jakou pronesla tato slova. „A vy se jich nebojíte?“
„Ne, naše královna nás ochrání před těmi, kteří by nám chtěli uškodit,“ zakončila jejich debatu Kanara, vydala se dolů do předměstí a pak zamířili do lesů.
„Kam jdeme?“ s obavami pronesl Rodney a už zase tahal z kapes jeden ze svých přístrojů, aby se pomocí vědy mohl ujistit, že mu snad nic nehrozí.
„Chtěla bych vám ukázat naše posvátné místo… chrám předků,“ vysvětlila Kanara, „pokud ovšem máte zájem.“
„Samozřejmě, že máme,“ diplomaticky odpověděla Teyla.
„Běhají tady divoká zvířata,“ ozvalo se Rodneymu z pod noh, „a mají ostré zubiska,“ dodala Niraya s děsivým výrazem ve tváři.
„A sežerou tebe, když mě nepřestaneš otravovat,“ syknul na dívenku.
„Nesežerou, oni nepapají hodné holčičky, ale protivní velcí pánové jim chutnají,“ skoro zlomyslně na něj mrkla a rozeběhla se za matkou. McKay vytřeštil oči, tohle by od malé holky nečekal. Zamračil se a opatrně se porozhlédl po okolí. Nakonec si ještě vynadal za to, že jí uvěřil a že je tak paranoidní.
Konečně došli až na místo. Kdysi tady možná stával chrám, teď už tady ovšem zbyly jen ruiny. McKay okamžitě vyrazil k bloku kamene. Obešel ho ze všech stran a sklonil se k němu blíž. Z ničeho nic vyskočil zpoza bloku, kde v zápalu vědy zmizel.
„Ty ruiny jsou antické,“ rozzářil se.
„Skutečně?“ podivil se Sheppard a okamžitě si šel Rodneyho prohlášení osobně ověřit.
„Myslím si, že by pod zemí mohl být nějaký rozsáhlejší komplex,“ pošeptal Sheppardovi své domněnky na základě několika málo vět, které právě přeložil. „Možná by se tam mohlo nacházet ZPM,“ pokračoval při pohledu na monitor přístroje detekujícího množství energie v okolí.
„Jak velká je ta šance?“
„Možná takový sedmdesát, možná osmdesát procent… ještě jsem to všechno nepřeložil, ale ta možnost tu je.“
„V pořádku… co chcete, abych udělal?“ tázal se John, ale Rodney jej už nevnímal.
„Úžasné místo,“ pronesl směrem ke Kanaře, „máte o něm nějaké záznamy? Bylo by možné, abych zde chvíli zůstal a mohl jej studovat?“
„Nevidím v tom vůbec žádný problém,“ přikývla ochotně Kanara.
„Na jak dlouho to vidíte?“ opět se dožadoval pozornosti podplukovník.
„No, potřeboval bych přeložit ty nápisy a pak se uvidí… snad jen pár hodin,“ připustil doktor.
„Dobře, ale měli bychom informovat Elizabeth,“ souhlasil John.
„V pořádku, běžte, já zůstanu tady,“ vyhrkl Rodney a zase se začal věnovat nápisům tesaným do kamene.
„Nebudeš potřebovat pomoc?“ starala se Teyla.
„Ne, to je dobré…“ zarazil se při vzpomínce na zubaté obludy požírající velké nevrlé pány, „no, možná by tu mohl zůstat Ronon, kdybych třeba potřeboval pohnout s nějakým větším blokem kamene,“ vymýšlel různé výmluvy, aby nemusel přiznat, že se obává o svůj nenahraditelný život.
„Dobře,“ přikývl Sheppard, „vrátíme se tedy na Atlantis, informujeme doktorku Weirovou a do setmění jsme zpět.“
„Ještě… ať mi Elizabeth pošle doktora Zelenku s vybavením, možná jej bude potřeba,“ zamyšleně pronesl.
„Zůstaňte na příjmu, ozveme se, až se vrátíme,“ ještě dodal podplukovník, než společně s Teylou a Kanarou odešli zpět k hvězdné bráně. Nakonec k McKayově nelibosti s ním a Rononem zůstala i malá Niraya, kdyby si to náhodou rozmysleli a chtěli se vrátit do města nebo k bráně.
Naposledy upravil Pet Holly dne 23.9.2007 11:43:09, celkově upraveno 1
Obrázek

Příspěvek 16.9.2007 21:59:36

Odpovědět s citací

K té předchozí povídce, no, jsem ráda, že jste nakonec Shepparda nechaly mrtvého (šmarjá, co to říkám:-)), protože je to něco neobvykle nového. Nicméně myslím, že Teyla (i když ji teda taky děsně nesnáším) by se nikdy nezachovala tak, jak jste napsaly. Nikdy by nezatajila to, co udělala, naopak, kajícně by se přiznala a pak by se stáhla někam do ústraní, kde by skonala pod tíhou viny. Je přece tak moudrá, čestná a spravedlivá:-). Proto mi to znělo strašně nevěrohodně, ta část, jak přemlouvá Ronona "Nikomu to neříkej" nebo "Nezabíjej mě". Ale fanfiction je od toho, abychom si v něm vymýšleli, takže všechna čest, povídka to byla pěkná.

Ta druhá povídka začíná taky dobře, ta holčička je mi moc sympatická:-).
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 16.9.2007 22:22:30
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já bych si tou Teylou zas tak jistá nebyla. Pro ni jsou wraithové daleko horší noční můrou než pro kohokoli z naší galaxie. A stát se jednou z nich... Nemůžeš od ní čekat, že se v takovéhle situaci bude chovat standardně. Navíc jednala dost ve zkratu, je docela dobře možné, že na to kajícné přiznání ještě dojde (a hlavně na to skonávání pod tíhou viny). Tý jo, bez mučení přiznávám, že bych dala dost za to, aby tohle byl můj nápad. Psát pokračování by fakt stálo za to.

K Symbióze - holčička je děsnej spratek, tudíž je mi taky sympatická :-)

Příspěvek 17.9.2007 09:55:27

Odpovědět s citací

Právě proto, že Teyla mám z Wraithů větší fobii než ostatní, bych řekla, že se kajícně přizná. Bylo by to proti jejímu přesvědčení, tajit to, tímhle se před Rononem úplně shodila. Vzpoměň si, jak jednala, když byla pod vlivem wraithské královny v Submersion. V podstatě nikomu nic neudělala, ale jak ji to mrzelo. Ty jo, já vysát Shepparda, tak si jdu hodit mašli.:-) No, ale není to moje povídka, takže to musím přijmout jako fakt.:-)

Příspěvek 17.9.2007 15:59:06
Zizi Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Symbióza je pekná poviedka. Začína to veľmi zaujímavo. A to dievčatko - nech si len Rodney dáva na ňu pozor :lol: (alebo na tie obludy čo požierajú nevrlých mužov :lol:)
Naposledy upravil Zizi dne 17.9.2007 16:26:13, celkově upraveno 1

Příspěvek 17.9.2007 16:24:57
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Reaguji na váš alternativní text o vysátí Johna - z jeho pohledu :lol: , no je to masochismus tohle číst, ale chtěla jsem to. Dobře mi tak! Není to špatné, ale asi byl vážně lepší Johnův skon z pohledu Teyly. Uff! Doufám, že se to v SGA nikdy nestane! A když , tak jedině s Darem života na závěr :wink:

Příspěvek 23.9.2007 11:37:03
Pet Holly Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Takže, mám pro vás další pokračování Symbiózy. Je trochu kratší, protože jsem měla problém najít správné místo, kde tu povídku rozdělit. Napsala bych něco víc, ale hlava mi dnes neslouží :D .

2. část

Sheppard zamířil rovnou do řídící místnosti, kde zahlédl Elizabeth. Už ve dveřích ale pochopil, že všechno není v naprostém pořádku. Elizabeth zrovna o něčem diskutovala s plukovníkem Caldwellem.
„Stalo se něco?“ zeptal se Sheppard.
„Tým majora Lornea má zpoždění s pravidelným hlášením,“ s obavami v hlase odvětila Elizabeth.
„Nemůžeme se s nimi spojit,“ dodal ještě plukovník Caldwell a ve spěchu opustil místnost.
„Máte v plánu vyslat záchrannou misi?“ zajímala se Teyla.
„Daedalos každou chvíli odletí, doufám však, že nebude třeba jeho zásahu, až dorazí na místo,“ připustila Elizabeth. Nesnášela situace, kdy nevěděla nic o svých lidech, zda jim jde o život nebo jde jen o planý poplach.
„Potřebuji ovšem, abyste šel také… jen tak pro jistotu,“ dokončila plán mise.
„Samozřejmě, jsem okamžitě schopen odejít,“ souhlasil John.
„Já půjdu také,“ nabídla se Teyla.
„A Rodney s Rononem?“ Až teď si doktorka Weirová uvědomila jejich nepřítomnost.
„Oba zůstali na planetě. McKay tam objevil nějaké antické ruiny a má podezření, že by tam také mohlo být funkční ZPM. Obyvatelé, Sedesané, jsou mírumilovní a ochotní lidé, nemůže se mu tam nic stát. A mimoto s ním zůstal Ronon,“ vysvětloval Sheppard.
„Rodney vzkazuje, jestli bys nemohla poslat doktora Zelenku s přístroji,“ ještě doplnila Johnovo objasňování Teyla.
„Hm, Rodney,“ povzdechla si Elizabeth a poprvé se dnes mírně usmála, „v pořádku, snad si můžeme dovolit postrádat je oba.“
Všichni zamířili ven z řídící místnosti směrem do prostoru brány. Tady narazili na poručíka Cadmanovou, která byla připravena vyrazit na záchrannou misi spolu ještě s další desítkou mariňáků.
„Lauro, mám pro vás jiný úkol,“ zarazila poručíka Elizabeth, „půjdete spolu s doktorem Zelenkou na planetu Sedes, Rodney tam studuje antické ruiny, možná vás bude potřebovat.“ Elizabeth nehodlala nic riskovat. Možná byli obyvatelé Sedesu neškodní, ale zase tak dlouho je neznají, aby jim mohla plně důvěřovat.
„Ale, madam,“ zaprotestovala poručík Cadmanová. Narazila však na neoblomný pohled doktorky Weirové. „Ano, madam.“
Další společná mise s doktorem McKayem, to se mu rozhodně bude líbit.

„Nesahej na to! Okamžitě to pusť! Rozbiješ to!“ zakřičel Rodney na dívenku, která zrovna zvedla ze země jeden z jeho přístrojů. Niraya jej ale neposlouchala a neustále si hrála s přístrojem a mačkala všemožná tlačítka.
„Ne! Opovaž se! Okamžitě to nech být!“ zavřeštěl a vrhnul se k holčičce. Chňapnul po přístroji, ale ona se jej nehodlala vzdát. Začali se přetahovat, ale dívenka se ne a ne pustit.
„Hele, vrať mi to a já ti dám tohle,“ vytáhl z kapsy bundy čokoládovou tyčinku.
„Co je to?“ se zájmem pronesl Niraya.
„Dej mi ten přístroj a uvidíš,“ přemlouval ji pomalu panikařící McKay. Dívka mu jen věnovala zvídavý pohled.
„No…“ naléhal Rodney.
„Fajn,“ souhlasila dívka, pustila přístroj na zem a sebrala Rodneymu tyčinku z ruky. Ten v tom okamžiku ukořistil svůj detektor a s vítězným úsměvem se vrátil k Rononovi, který se až do teď jejich přetahováním se náramně bavil.
„Že si nedáte pokoj,“ povzdechl si Dex.
„To ona by si měla dát pokoj,“ namítnul doktor McKay a zase se začal věnovat antickým nápisům.
„Můžu vám s něčím pomoct?“ zeptal se Ronon, který se pomalu začínal nudit.
„Není třeba,“ odbyl ho Rodney a zase něco studoval na monitoru jednoho ze svých přístrojů.
„Tak proč tu jsem?“ pozvedl nechápavě Ronon obočí.
„Kdyby se náhodou objevila ta zubatá příšera pojídající velké nepříjemné pány,“ ledabyle pronesl, jako by řekl něco naprosto normálně vyznívajícího.
„Eh… co?“ Ronon se na víc nezmohl.
„Rodney!“ ozval se odněkud zvučný ženský hlas. Oslovený zvedl hlavu od monitoru a zatvářil se trochu zoufale. Pomalu vstal a otočil se. Uviděl tři osoby mířící k nim. Znal je všechny, Kanara doprovázela doktora Zelenku a poručíka Cadmanovou.
„Cadmanová, co tu chcete?!“ vytřeštil oči.
„Já věděla, že budeš mít radost, Rodney,“ vykouzlila na tváři zářivý úsměv.
„Tak co tu máš, Rodney,“ zajímal se Zelenka.
„Mám tu nějaké zajímavé údaje,“ ukázal na obrazovku přístroje. Zelenka okamžitě vytáhl notebook a zkontroloval Rodneyho údaje.
„Děkujeme za doprovod, myslím, že už vás nebudeme potřebovat,“ poděkovala Cadmanová Kanaře. Ta jen souhlasně přikývla, kývla na svou dceru a obě zamířily zpět do města.
„Díky bohu,“ oddechl si McKay a měl neskutečnou chuť holčičce provokativně zamávat.
„Myslel jsem, že se vrátí i podplukovník Sheppard,“ otočil se Ronon na Lauru.
„Původně to asi měl v plánu, ale tým majora Lornea se zpozdil s hlášením a tak byl podplukovník Sheppard vyslán na záchrannou misi,“ vysvětlovala Cadmanová.
„Neměl bych…“ zaváhal Dex. Nejradši by byl při ruce Johnovi, než zbytečně trávil čas s doktorem McKayem.
„Ne, je to zbytečné. Mariňáků je dost a ještě k tomu už beztak na misi odešli,“ zavrhla jeho návrh poručík, vstala a šla omrknout výzkum dvou geniálních mozků.
„Tak co tu máte?“ zvědavě se naklonila nad Rodneyho a Radka.
„Co zas chcete, Cadmanová,“ zamračil se McKay.
„Nic, jen se koukám,“ nevinně pronesla a usmála e od ucha k uchu. Když ale zjistila, že ani jeden z vědců nemá v plánu jí jakkoli objasnit jejich počínání, rozhodla se, že je raději nechá být. Ještě pořád může prozkoumat okolí. Zamířila k hustému křoví nalevo od zaneprázdněných vědců. Chvíli na to byla pryč.
„Je tu nějaké podezřelé ticho,“ poznamenal po chvíli doktor McKay.
„To je fakt,“ přitakal Zelenka a porozhlédl se po okolí.
Ronon seděl na jednom z kamenných bloků a koukal do neznáma, Laura ale nebyla nikde na dohled.
„Kde je poručík?“ zeptal se Zelenka.
„Nevím… Ronone?“ hulákal Rodney na Sateďana.
„Asi šla prozkoumat okolí,“ pronesl bez toho, aniž by hnul brvou.
„A to nám třeba nemohla říct?“ zanadával Rodney. Na to už Ronon neodpověděl.
„Neměli bychom ji jít hledat?“ s obavami pronesl doktor Zelenka.
„Však ona se najde sama,“ odfrkl si Rodney. Na jednu stranu byl rád, že tu není a nerýpe do něj. Od jejich posledního dobrodružství se jí pokoušel vyhýbat na každém kroku. Tohle ale nečekal. Dnes měl opravdu smůlu.
„Héj! Něco jsem našla!“ ozval se z křoví nadšený křik Cadmanové.
„Neříkal jsem to?“ ušklíbnul se McKay na ostatní, vstal a raději šel její nález zkontrolovat. Všichni jej svorně následovali.
Poručíka Cadmanovou našli stát u jednoho z mnoha místních keřů, které k Rodneyho úlevě opravdu neměly nožičky ani ostré zuby nebo drápy. Laura mlčky ukázala někam ke kořenům, kde na ně koukala velká tmavá díra vedoucí pod zem.
„Výborně,“ rozzářil se Rodney. Přesně tohle hledal. Vchod.
Okamžitě začal odhrnovat větvičky keře a pokoušel se dostat blíž. Po několika minutovém vytrhávání kořenů škvíru celou odkryl a spolu s ostatními se vsoukal dovnitř.
Na první pohled bylo patrné, že se jedná o antickou stavbu. Sama okamžitě po jejich vstupu ožila. Světla se rozsvítila a začala se odrážet od zrcadlovitých stěn.
„To je úžasné,“ vydechl Zelenka a fascinovaně koukal na stěny.
„Já si to nemyslím,“ oponovala Cadmanová, „byla jsem ráda, že na sebe nevidím a teď se vidím v každé stěně, z každé strany… ježiš, dokonce i zespod,“ zahleděla se na zrcadlovou podlahu, „ještě, že nemám sukni,“ oddechla si.
„Zvláštní místo,“ konstatoval Ronon.
„Souhlasím,“ přikývnul Rodney, jehož ego se zde cítilo jako v ráji, „mám pocit, že ta zrcadla zeštíhlují,“ změřil svůj odraz přísným pohledem.
„Že by?“ pozvedla zkoumavě obočí Laura a začala se prohlížet v zrcadle.
„Neměli bychom raději zjistit, na co to tu sloužilo?“ přerušil jejich kosmetický dýchánek Ronon.
„Abych se přiznal, nenapadá mě jediné logické využití,“ zavrtěl hlavou Radek.
„Jů… hele,“ zavýskala nadšeně poručík Cadmanová. Stačilo totiž, když se zrcadla dotkla a ono se jemně zavlnilo jako hladina vody.
Ronona už začínalo unavovat, jak se všichni fascinovaně rozhlíží kolem sebe, nebo studují své vlastní odrazy, a tak zamířil hlouběji do komplexu. Doufal, že narazí na nějaké vysvětlení.
Bloudil komplexem několik minut. Na této stavbě bylo něco zvláštního… jako by měla hlavní a vedlejší chodby, do kterých ústily místnosti různých velikostí. Nedovedl si představit, k čemu to mohlo Antikům sloužit. Tipnul by obytné využití, ale do této možnosti mu nezapadala ta podivná zrcadla. Byl tu jen několik málo minut a začínal z toho šílet. Jak by tady mohl někdo žít dlouhodobě?
Konečně narazil na místnost, která se odlišovala od ostatních. Pravděpodobně našel nějakou řídící místnost. Neváhal ani chvíli a zamířil si to zpět za ostatními.
Našel je přesně tam, kde je nechal. Rodney a Laura pořád ještě koukali do zrcadel, jediný Zelenka se tvářil, že odtud brzy uteče.
„Našel jsem řídící místnost,“ ozval se Ronon.
„Skutečně?“ přehnaně nadšeně pronesl doktor Zelenka, který očividně v tomto prohlášení hledal východisko, jak zmizet z tohoto místa.
Ronon jen mlčky přikývl.
„Tak to bych měl prozkoumat,“ z ničeho nic se McKay otočil ke dveřím a zamířil pryč.
„MY bychom to měli prozkoumat,“ zamumlal skoro neslyšně Zelenka a s otráveným výrazem následoval ostatní.
Sotva došli na místo, Rodney se vrhnul do zkoumávání přístrojů a různých zařízeních. Zelenka se okamžitě přidal a chvíli na to již zase vedli nějakou tu technickou debatu.
„Myslíš, že je to…“ nakousl větu Radek, ale Rodney ho nenechal domluvit.
„Vězení,“ vydechl překvapeně vědec.
Ronon s poručíkem Cadmanovou okamžitě zpozorněli. Teď už Sateďan pochopil přítomnost zrcadel. Trávit tady zbytek života je větší utrpení, jako to nejhorší fyzické mučení.
„Vypadá to tak,“ potvrdil Rodneyho prohlášení Zelenka a zadíval se na monitor svého počítače, aby zkontroloval nějaké údaje.
„Antická věznice… to je něco jako Alcatraz,“ přemýšlel nahlas McKay, „jen s tím rozdílem, že není na ostrově, ale normálně na pevnině, že není nad zemí, ale pod zemí, že nemá klasické mřížové cely, ale zrcadlové… takže to s Alcatrazem má společné jen využití,“ nakonec konstatoval.
Ronon mu věnoval přiblblý pohled, z jeho výrazu bylo poznat, že neměl ani tušení o tom, co tu celou dobu Rodney vykládal.
„Hele, tohle je zajímavé,“ ozvala se po delší době poručík.
„Na nic nesahejte!“ zakřičel Rodney přesně ve chvíli, kdy místnost zalilo jasné světlo, které se ještě znásobilo, jak se odráželo od stěn.
Obrázek

Příspěvek 27.9.2007 10:19:22
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Zrcadlové vězení? Kam na ty nápady chodíš? To je geniální. Ošklivá zlá osoba ve mně samozřejmě škemrá, aby tam někdo zůstal zavřený (nejlépe Zelenka, když je z toho nervózní už teď, fuj, zlá Josika).
Napsané je to sympaticky odlehčeně. Jsem docela zvědavá, jestli to hodláš později trochu zatemnit, protože pak by to byl rozhodně zajímavý kontrast.
Akorát se mi zdá, že to jak se věčně někdo potuluje po okolí, není příliš vojenské. Cadmanová je strašná potvora (ale povedená potvora :twisted: )

„Co zas chcete, Cadmanová,“ zamračil se McKay
- neměl by tam být otazník?

Totálně zmatená poznámka - nedokážu si Ronona představit, jak použije slovo tipnul (ale možná mám jen mizernou představivost).

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky