Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky SG: Tajemství

SG: Tajemství

Příspěvek 10.9.2007 19:53:51
Mooony Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Oj, vím, že jsem sem psala před chvílí, ale myslím, že by vám to mohlo udělat radost :wink: .

14.kapitola:Zpátky
„Teylo! Chtěla jsem po vás všech, aby nám pomohli, všichni jsme mysleli, že nám chcete pomoc, ale co jste udělali vy? Zradili jste naši důvěru!“ vykřikla senátorka Pelagie. Před chvílí se dověděla nějakou špatnou zprávu.
„Nechápu o čem mluvíte senátorko.“ Snažila se ji uklidnit Teyla.
„Nevíte? Tak se podívejte.“ Senátorka pokynula nějakým mužům a ti odešli.

Do místnosti byla přivlečena Daniela. Ruce měla v železných okovech, spojených silným řetězem. Z nosu ji tekla krev a trošku se motala. John se zarazil v půlce pohybu.
„Co to má, sakra, znamenat?“ zakřičel do místnosti.
„Byla u nás ve vězení, snažila se zachránit jednu z obětí,“ řekla naprosto klidně senátorka Adelaida,
„a určitě nebyla sama…“ Usmála se na ostatní.
„Nechcete nám říci kdo byl s vámi?“ Obrátila se tentokrát k Daniele. Tase jen zasněně usmála a pak klidně promluvila.
„Jak jste to uhodla?“ Tvář se Daniele změnila do úšklebku. Senátorka pěnila.
„Přiveďte je!“ Rozkázala Pelagie.

Dveře se znova otevřeli a do místnosti byl přiveden Lorne a Rodney.
„Kde byli?“ zeptala se stráží jedna ze senátorek.
„Před budovou,“ řekl popravdě strážný. Senátorka mu pokynula k odchodu. Teď všichni stáli a čekali na to co se bude dít.

„Kdo z těch dvou vám pomáhal.“ Senátorka byla neodbytná a přitom ukazovala na Rodneyho a Lorna. Daniela však mlčela. Prohlížela si tváře všech ostatních. John vypadal naštvaně, přímo běsnil. Ronon vypadal naprosto dotčeně a Teyla se tvářila vítězoslavně, jako by věděla něco, co ostatní ne. Pak se Daniela podívala na Rodneyho. Ten se tvářil zdrceně a Lorne vypadal klidně, něco jí naznačil. Daniela jen lehce kývla hlavou na znamení, že rozumí.

„To on byl semnou.“ Mcnillová ukázala na Lorna. Všichni na ni koukali. John nevěřil vlastním uším. Tohle nemohla být Daniela, ta by nikdy nepřiznala, že s ní někdo byl. Senátorka se zatvářila vítězoslavně.
„Odveďte je oba do výslechové místnosti.“ Nebezpečně se usmála.
„Johne, vás a zbytek vašeho týmu žádám, abyste neprodleně opustili naši planetu, už vás nepotřebujeme, zradili jste naši důvěru,“ vyštěkla Pelagie. John se snažil něco namítnout, ale marně. Bylo pozdě se snažit cokoliv urovnat.

John a jeho tým se vydal směrem k bráně. Vítr foukal a déšť je šlehal do obličeje. Během pěti minut promokli až na kost. Všichni vypadali jako by zažili něco strašného. Senátorka jim řekla, že pokud bude Daniele a Lorneovi prokázaná vina, budou obětováni. John se o oba bál…ano, o oba. Lorna bral jako přítele, přece jenom ho nějaký ten pátek znal. Daniela byla něco jiného. Nevěděl co by o ni řekl, ale věděl, že by nikdy nikoho nezradila a navíc ji z nějakého důvodu důvěřoval.

Major a Daniela byli přivlečeni do podivné místnosti. Dva vojáci Danielu přivázali ke stěně a Lorna přivázali k podivné desce, která vypadala jako úzký stůl. Bránil se, ale marně. Nakonec mu na spánky přidělali podivné tenké kroužky.

Senátorka Griselda se postavila k ovládacímu panelu a stiskla pár knoflíků. Před ní se objevila průhledná tabule. Stiskla dalších pár knoflíků. Lorne se na desce prohnul. Z úst mu vyšel tichý sten. Na obrazovce se začali objevovat jakoby snímky, které mohli všichni přítomní vidět. Lorne sebou cukal a snažil se vyprostit z popruhů.
„Majore, pokud sebou budete i nadále cukat, tak vás to bude více bolet,“ řekla senátorka. Major však neposlouchal. Kroutil se, z úst mu však nevyšel žádný zvuk. Na obrazovce se míhali Lorneovy vzpomínky. Daniela na to zírala jako na nějaký zázrak. Chvilkami koukala na obrazovku, pak zase na Lorna. Z pout se však dostat nemohla.

Dostali se ve vzpomínkách až na tuhle planetu. Lorne se snažil více bránit, nechtěl aby viděli něco, co pro něj znamenalo hodně. Prudce sebou trhnul a pouta se mu zařezali do rukou. Bolest už nemohl déle vydržet, začal křičet. Daniela křičela spolu s ním. Prosila, aby toho už nechali, snažila se vyprostit z pout, i když věděla, že je to marné. Po rukou jí tekla krev, ale nevzdávala se.

Na obrazovce se objevil Lorne a Daniela. Major předával kytku plukovníkovi a ta ji přijala. Oba dva se smáli…Jeden s druhým stáli v pevném obětí. Pak Aglaja ležela na zemi a zmítala se v křečích, Daniela byla v bezvědomí…Stěny vězení se rýsovali v jeho vzpomínkách. Daniela tam stála s holčičkou v náručí a něco křičela, a pak ji Lorne políbil.

Lorne přestal křičet a zmítat se, jakmile přestal přenos. Ležel a hluboce oddechoval. Snažil se popadnou dech, hlava mu třeštěla a celé tělo ho bolelo. V hlavě měl vymeteno, ale všechno si pamatoval. Daniela křičela na senátorku, ale on to nevnímal. Když ho odvazovali, ani se nebránil, byl velice vyčerpaný. Jeho místo zaujala Daniela. Při začátku přenosu se pořádně prohnula, ale ani necekla. Oči měla pevně sevřené. Na obrazovce se objevili její vzpomínky, Lorne to s hrůzou sledoval…

Příspěvek 10.9.2007 20:03:50
Fazulina Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Hmm, pocit chaosu ve mě přetrvává, trochu mi chybí popis míst, kde se co vlastně odehrává... Jsem totálně mimo (možná to nebude tím příběhem:-))). Jednou jsou v nějaké místnosti, pak zase v jiné, nevím, kdo je s kým kde:-). To je jediná výtka. Jinak fajn, jsem zvědavá, jaké vzpomínky se ukážou Daniele - připomíná mi to křeslo Aurora:-). Jinak nápad je moc fajn, nová tvář (Daniela), oběti, Lorne.... A jsi neuvěřitelně plodná:-) Každou chvilku nová část...
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 11.9.2007 11:14:18
Zizi Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

No super, nová časť - takéto tempo by som prijala pri viacerých poviedkach ;). Inak ty sa asi trošičku vyžívaš v tom mučení, že? Ale je to pekné, som zvedavá ako to dopadne, teda ja mám predstavu ako to dopadne ale tak, sú to predsa len tvoje myšlienky :)
I´m damn proud member of SheppofilclubObrázek
[img][images/thumbs/Zizi_sga-pbannerupr.jpg]http://i195.photobucket.com/albums/z158/Zitulik/sga-pbannerupr.jpg[/img]

Příspěvek 11.9.2007 15:10:43

Odpovědět s citací

Fazulina: Hups, pardon :oops: , mírný chaos v tom asi je, slibuji, že to napravím :wink: .

Zizi: Máš pravdu, trošku se v mučení vyžívám, jenže kdybych to nebrala vážně, tak to zase bude takové...no obyčejné.
Konec ukazuje na dvě strany, buď to je to happyend a nebo ne...ale záleží, už jen na tom z jaké strany to vezmu :twisted: a z jaké ostatní.

Příspěvek 13.9.2007 18:19:26

Odpovědět s citací

Tak a je tu další část, nezbývá mě nic jiného, něž říci...příjemné počtení:).
Omluvte případné chyby, díky.

15.kapitola: Daniela
Nedaleko v horách, u nově postaveného vojenského objektu, seděla na silnici u svého otce mladá dívka, byla to Daniela. Mohlo by jí být tak deset. Po očích jí stékaly slzy. Dopadaly na otcovo chladné čelo a stékay mu po obličeji dolů, byl mrtví. Dívka nebyla schopná nic vnímat. Spustil se déšť a kapky dopadající na silnici po ní pochvičce stékaly, mířily dolů do údolí. Byla celá mokrá. Její šaty pomalu opouštěla rudá. Seděla na silnici a ani se nepohnula. Pár kroků od ní stál muž. Sledoval její neštěstí. Na hlavu jí mířil puškou. Jeho ledový obličej nic nenaznačoval, ale jedno se dalo vyčíst z jeho očí. Chtěl ji zabít. Dívka se pohupovala dopředu a dozadu. Vzlykala. Jedna její ruka nahmatala něco pod otcem, byla to zbraň. Muž mezitím přistoupil blíže k ní. Zbraň ji namířil k srdci. Ozval se druhý výstřel. Najednou malá Daniela stála nad rakví svého otce. Plakala, ale potom slzy utřela, a pak už neprolila ani jednu.

Výslechová místnost nebyla velká, ale zato působila prázdně a depresivně. Ve vnitř bylo jen pouze vybavení potřebující k výslechu. Jindy byla zcela prázdná, však dnes se prováděl výslech. Sledovaná dívka sebou mlela. Snažila se bránit, aby se jí nedostali do hlavy. Její vzpomínky byly bolestné, už od pohledu. Všichni přítomní zmateně zírali na vzpomínky, tohle nikdo rozhodně nečekal. Daniela začala křičet.

Vzpomínky ukázaly její život. Jedna ztráta za druhou. Neustále někdo umíral. Auto zastavilo druhé. Muž vystoupil a byl zastřelen. Déšť. Pohledný mladý muž drží poměrně krásnou blondýnu kolem pasu. Listí se zvedá. Auta jezdící tam a zpátky. Výbuch. Dívka sedící na silnici. Muž stojící a mířící jí na hlavu. Daniela ležela na zemi. Muž který předtím objímal blondýnu, tak ji líbá. Nějaký jiný muž ležící na zemi s dírou v břiše. Místnost od krve. Mladík ležící Danieli na nohách, na hlavě má krev, vypadá, že to nepřežije. Daniela spěchá do nemocnice. Strach, krev, déšť. Vítr hrající si s vločkami sněhu. Velký pes. Rudé mraky jako krev. Úsvit, západ, pád, výbuch, láska, zklamaní a bolest.

Malou místností, kde se prováděli výslechy, se rozléhal křik. Daniela na desce sebou škubala. Snažila se uvolnit si ruce, avšak její boj byl marný a předem prohraný. Vzpomínky se na obrazovce jen skákaly. Jedna střídala druhou. Z Danieliných očí tekly slzy.

Dostali se až do nedávné doby. Daniela stála v místnosti, vypadala jako velké skladiště, nějaká věc přesně uprostřed na podstavci se rozzářila. McNillová ji okamžitě rozstřílela. Všichni, co byli ve skladišti, začali něco vážného řešit. Nakonec se Daniela zamračila, nadzvedla si tričko a odhalila hlubokou ránu na břiše. Muži v místnosti začali mluvit jeden přes druhého, očividně s jejím návrhem nesouhlasili, potom však jeden voják do rány vložil nějakou malou věc a zašil…Pak plukovník stála na Atlantidě, hned však na téhle planetě. Všude hustě pršelo a proti ní stál Lorne…Major předával kytku McNillové a ta ji přijala. Oba dva se smáli…Jeden s druhým stáli v pevném obětí. Pak Aglaja ležela na zemi a zmítala se v křečích…Stěny vězení vypadali ponuře. Daniela stála s holčičkou v náručí a něco křičela, a pak ji Lorne políbil.

Nesnesitelný křik v místnosti skončil, Daniela se už přestala zmítat, jen ležela, po celém těle se chvěla a plakala. Přenos skončil. Bylo rozhodnuto, jsou viní.

Lorne a Mcnillová byli přepraveni do vězení. Oba dva hodili na zem do stejné kopky. Daniela se třásla. Major se k ní opatrně připlazil a objal ji i jemu bila zima. Místnost byla celá z kamene, až na železné mříže. Malé zamřížované okénko bylo uprostřed stropu a na zemi v rohu bylo trochu slámy. Z kamenných stěn ze stěn kapala voda a dovnitř malým okem prosvítal měsíc. Během chvilky Lorne i Mcnillová spali.

Příspěvek 13.9.2007 18:35:03
Zizi Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Wow tak to je mučenie. Chúďa Daniela. Inak obdivujem ako chaoticky si dokázala popísať tie spomienky - teda aspoň mne to prišlo tak nejak chaoticky ale pochopila som to. :)
Som zvedavá, čo sa stane ďalej :)
[img][images/thumbs/Zizi_sga-pbannerupr.jpg]http://i195.photobucket.com/albums/z158/Zitulik/sga-pbannerupr.jpg[/img]

Příspěvek 13.9.2007 19:21:34

Odpovědět s citací

To co prožívá nebo prožila Daniela bych nikdy zažít nechtěla. Vlastně je ode mě hnusné, že jsem ji vymyslela takovou minulost, ale svým způsobem jsem chtěla naznačit, že trpí už od dětství a že takoví lidé existují...no nevím jak to správně vysvětlit :oops: .

Chaotické to je, přiznávám, vlastně podle mého názoru jsou myšlenky chaotické a vzpomínky můžou být taky :), postupem času se mohou vzpomínky pomíchat a vytvářet se úplně nové ;).
Kromě rozhodnosti a jiných vlastností, je samotná Daniela taková chaotická, alespoň na mě tak působí. Vlastně by mě samotnou zajímalo, jak na ostatní působí Daniela, jako člověk.

Kdybych v budoucnu chtěla napsat další povídku, uvítali byste Danielu a nebo ji máte plné zuby? (Vlastně mě už něco napadlo :wink: . )

Příspěvek 13.9.2007 19:33:12
Shial Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Chudák Daniela, ta zrovna v životě moc štěstí neměla...a to,jak jsou chaoticky popsány její vzpomínky se mi líbí,dává to tomu dobrý náboj :wink:

Já bych Danielu docela uvítala...není sice moje moc oblíbená postava,ale je fajn a další povídka s ní může být zajímavá :)

Příspěvek 14.9.2007 08:31:30
Zizi Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Presne tak, Daniela je v pohode a vôbec mi nevadí, tak ak ju chceš použiť v nejakej inej poviedke - len do toho :)

Příspěvek 14.9.2007 11:14:52
Mrs. Sheppard Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

:shock: Teda myslím, že na jednoho člověka (Danielu) je to skoro moc! Po takových zážitcích, aby z ní nebyla nakonec nějaká hromadná vražedkyně nebo tak něco :lol:
After hard working I like hard playing

Příspěvek 15.9.2007 20:07:56

Odpovědět s citací

Tak tu mám pro vás další část povídky, doufám, že si ji pořádně užijete a omluvíte chyby. :lol:

16.kapitola: Obřad
Malým okýnkem proudilo do vězení trošku světla, jinak zde vládlo šero a chlad. Lorne ležel na zádech a sledoval strop. Před chvílí se probudil. Danila ležela na boku a tiskla je k jedinému možnému zdroji tepla. Hlavu měla pohodlně někde na Lornově rameni. Ruku měla přehozenou přes něj a držela ho pěvně za zip bundy. Lorne ji držel jednou rukou kolem ramen a druhou měl pod hlavou.

Daniela se proudila, zívla a podívala se na Lorna.
„Nad čím přemýšlíte, majore?“ zeptala se. Major sklonil hlavu a podíval se jí do očí.
„Nad tím, co bude následovat,“ odpověděl a pohladil ji bez myšlenkovitě po vlasech.
„Proč přemýšlíte nad budoucností? Žijte přítomností.“ Daniela se s úsměvem posadila a podívala se na Lorna.
„Kam se poděl ten plukovník, o kterém jsem slýchal ty neuvěřitelné příběhy?“ zeptal se major, posadil se a usmál se.
„Ztratil se někde v minulosti,“ odpověděla. Rozhlédla se po místnosti a povzdechla.
„Tak dlouho se díval zpět, až se ztratil a bál se toho co přijde…“

Blížila se desátá hodina. Vězení bylo stejně chladné a tiché. Stráže dnes měli napilno, procházeli po chodbách v pravidelných intervalech a házeli na vězně škaredé pohledy, ale ne na každého to platilo. Mcnillová a Lorne jim nevěnovali pozornost. Oba dva seděli a byli opření o záda toho druhého. Probírali minulost a i to co je nejspíš čekalo.

„Nechápu to, říkala jste, že jste ztratila své nejbližší. Jak jste se vůbec dokázala s tím smířit?“ Major kladl jednu otázku za druhou.
„Vždycky když někdo zemřel, tak jsem si řekla: ‚Když někoho ztratíš, máš na výběr dvě věci, buďto budeš vzpomínat do konce života a nebo začneš žít.‘ Někdy, majore, záleží jen na tom koho ztratíme a na tom jak se ze ztrátou vyrovnáme…Já si vždy vybrala život, co by jste si vybral vy?“ Mluvila potichu a vážně. Nakonec zaklonila hlavu a opřela si ji o něj. Lorne mlčel, nevěděl co odpovědět. Byl unavený, za posledních dvacet čtyři hodin se stalo tolik věcí a jeho mozek, už přestával vnímat. Nejraději by si lehnul a spal, na to však nebyl čas.

Železo při otevírání zavrzalo. Do místnosti veško několik vojáků a senátorka Griselda. Ve vězení nebyla ničím zvláštním, často chodila kontrolovat oběti. Klidným pohledem se podívala na sedící dvojici.
„Dobré dopoledne.“ Usmála se. Daniela zapomněla údivem zavřít pusu.
„Co je na něm, sakra, dobrého?“ zakřičela McNillová.
„Pokud vím chystáte se obětovat několik lidí.“ Dodala jako by nic.
„Jen několik nepohodlných lidí a vy se mezi ně počítáte.“ Usála se Griselda znovu.
„Mohli bychom pomoci, zjistit co mají za nemoc…“ Lorne byl však přerušen smíchem.
„Myslíte si, že civilizace vyspělá jako my nedokáže léčit nemoci?“ Vysvětlila situaci senátorka.
„Prostě se jen zbavujeme nepohodlných lidí.“ Skončila Grisedla.
„Chápu, že se chcete zbavit nás, ale…“ Daniela vyvalila oči, najednou ji něco došlo.

„Vy své lidi schválně necháte onemocnět?“ zeptala se skoro bez dechu Daniela. Senátorka jen kývla. Daniela se podívala na zem a pak zase na senátorku.
„Ale proč děti? Proč Aglaja? Je to přece dítě, nic neudělala.“ Snažila se situaci zachránit, doufala, že senátorka řekne, že je to omyl, ale bohužel doufala marně.
„Je to trest, milá slečno, trest pro její matku. Senátorka Elza se hrabe ve věcech, po kterých ji nic není…Myslím, že vám tohle musí stačit, další vysvětlování by bylo jen mrhání drahocenným časem,“ dopověděla senátorka. Kývla na několik mužů.

Daniela měla ruce v železných poutech spojené řetězem, stejně jako Lorne. Oba byli dopraveni z vězení do města. Na náměstí stálo spousty lidí a všichni si je prohlíželi. Daniela se zastavila a podívala se do davu. Měla pocit, že tam zahlédla někoho, koho znala. Než se však stihla zamyslet, tak ji někdo ze zadu prudce strčil a donutil ji k pohybu.

Vesnice byla slavnostně vyzdobena a bylo zde spousta lidí. Na zemi u obětního kamene sedělo několik bílých ptáků, vypadali jako holubice. V tichosti se procházeli a sledovaly dění okolo. U třech sloupů byli přivázány oběti. Byla tam jedna žena, Aglaja a ještě jeden muž. Stál tam také kněží a připravoval se na obřad.

U obětního kamene se objevili postavy. Stálo tam několik vojáků a mezi nimi Daniela a Lorne. Jakmile opustili transport, tak se začali shromažďovat další lidé. Když se transport ukončil, tak se lidé rozestoupili a udělali velký kruh, aby mohli rychle po obřadu prchnout do domů ve vesnici. Lorne byl mezi tím přivázán k jednomu ze sloupů. Obřad mohl začít.

Dva vojáci drželi pevně Danielu. Kněz přistoupil ke kameni a pokynul jim, aby ji přivedli. Jak kráčeli, tak se holubice rozletovali na šechy strany. Začal foukat mírný větřík. Vojáci Danielu donutili vylézt na obětní kámen a tam ji přivázali.
Kněz přistoupil ke kamenu a vše se rázem rozzářilo. Všechny nápisy zářily a pohybovaly se. Pramen z kamene se rozlil po zemi a rychle se šířil, zarazil se až za oběťmi. Déšť zesílil a vítr foukal. Nebe se zatáhlo. Šedé mraky začaly rudnout. Kněz roztáhl ruce a zaklonil hlavu. Začal odříkávat něco v jiném jazyce, Daniela mu ale rozuměla.

„Nastal den, den velkého pádu. Každý služebník skloní hlavu, mocní pokleknou a všichni budeme ve tvé moci, můj pane. Pokud se tak nestane, nechť nás postihne tvůj hněv, ztrestej nás teď a s nikým neměj slitování…“ Kněz udělal dramatickou pauzu a všichni přihlížející zatajili dech.
„Náš pane, všichni jsme se tu dnes sešli, abychom ti odevzdali oběti. Ti všichni jsou nemocní a ty sis je vyvolil. Prokázal jsi jim čest a povolal sis je k sobě. Přijmi je mezi sebe, dopřej pokoj jejich blízkým.“

Kněz vytáhl nůž a přešel k Daniele. Rozepnul ji vestu a bundu. Pak vzal nůž a pozvednul ho. Daniela zavřela oči. Lorne se snažil osvobodit z pout. McNillová prudce dýchala, avšak kněz jí jen naříznou a natrhnul nahoře tričko. To pak udělal u každé oběti. Lorne byl zmatený, nechápal jaký význam má to, že jim poškodí oblečení. Podíval se zmateně na Danielu a ta udělala to samé. Kněz přešel zpět na své místo a pokračoval.
„Povstaň a přijdi si pro ně, pro ty které sis vyvolil. Náš pane, čekáme…“ Tímto kněz skončil, odešel pryč.

Náves se okamžitě vylidnila, nastalo ticho. Déšť zesílil. Po hlavní cestě přicházelo několik postav. Měly zahalený obličej a těžké boty jim klapaly o kamenné podloží. Když došli k obětem, tak si kápi sundaly.

Lorne strnul, kousek od něj stál Wraith a odporně se šklebil. Tři Wraithové se postavili ke každé oběti. Dva se začali krmit na ženě a muži, třetí se chystal začít na Agleje.

„Ne! Začni na mě!“ zakřičela Daniela. Wraith se na ni podíval a pak zase zpátky na Aglaju. Plukovník přece jenom vypadala lákavěji. Opatrně se k ní přesouval, Daniela zavřela oči. Začala zrychleně dýchat. Cítila jeho chladné prsty na své kůži a pak pocítila strašnou bolest na hrudníku. Neudržela se a začala křičet. Připadalo jí to jako věčnost, ale přitom to byla chvilka, a pak všechno skončilo. Wraith se sesunul k zemi a nad Danielou stál Lorne.
„Jsi v pořádku?“ Zeptal se, aniž by si všil oslovení, které použil. Daniela kývla, že ano. Opatrně ji odvázal z kamene.

McNillová skoro spadla na zem. Pomalu se rozhlédla. Nad Aglajou stál Ronon a pomáhal jí. Z pout, Lorne pouta už také neměl. „Ronone?“ zeptala se, teď už věděla koho zahlédla v davu.
„Musíme pryč, John mě poslal, abych vám pomohl ven. Na vysvětlování není čas.“ Rychle ze sebe vysoukal.

Daniela popadla za ruku Aglaju a všichni vyběhli ven z vesnice. Dostali se na kraj vesnice právě v čas, po obloze začali lítat Wraitské stíhačky a začaly se sklizní.

Příspěvek 15.9.2007 20:30:11
Leja Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak niektoré veci som tušila, ale niektoré mi na um nezišli vôbec :shock: Nechávať svojich ľudí ochorieť a použiť ich tým pádom ako obete? brrr.... :x :x Každopádne sa to pekne vyvíja a teším(e) sa na pokračovanie :)
[img][http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.pnghttp://[/img]

Never run away from sniper, you will only die tired!

Příspěvek 15.9.2007 20:36:46
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

No tak tohle se ti myslím dost povedlo! Líbila se mi třeba řeč toho kněze u obětního kamene :? , taky jsem určité souvislosti předvídala :) , ale i tak to na mě zapůsobilo! Sice bych místo Lorna dosadila Shepparda, ale to už jsou jen takové kosmetické drobnosti :wink: .

Příspěvek 15.9.2007 21:35:27

Odpovědět s citací

Děkuji, tak mám další kapitolu, nebudu vás napínat. Podle mě vás asi všechny dostanu, jelikož jste určitě takové pokračování nečekali :wink: . Psala jsem to z těžkým srdcem :cry: ... Co dodat? Tak směle do toho!

17.kapitola:Zbohem
Wraitské šipky létaly vzduchem. Lidé křičeli a snažili se schovat. Wraithové posbírali jen část a odletěli. Jako by věděli co přijde. Nastal konec, všechna země se otřásla. Daniela popadla Aglaju do náruče a rozeběhla se. Lorne a Ronon měli náskok. Zvedl se prudký vítr. Domy ve vesnici padaly, jakoby do nich někdo jen šťouchl prstem. Zpustil se prudký déšť. Všichni do minuty byly promočení. Lidé prchali, křičeli. Z nebe padal oheň, ale voda ho nedokázala uhasit. Všechno padalo a bořilo se. Stromy byly vyvraceny nebo z hořeli. Jako všechno mokré lépe hořelo, nebylo úniku. Lidé umírali, nikdo nevěděl kam se schovat. Daniela se snažila běžet rychleji. Aglaja ji prosila, aby ji tam nechala. Daniela už nemohla, přesto však běžela dále.

Lorne se otočil. Cítil, že se stane něco strašného. Sledoval Danielu jak běží s holčičkou v náručí. Ruce měla v řetězec, byla od bahna a cel mokrá. Pršelo, vítr vál a blesky lítaly. Najednou se země otřásla a vesnice se propadala. Domy již dávno zbořil vítr. Oheň pálil lesy a voda padala z nebe. Všude byl slyšet křik a pláč. Obětní kámen se propadl jako první a postupovalo to dále. Rychle se propad šířil. Daniela přidala do kroku, už nemohla. Aglaja žadonila ať ji tam nechá. A pak Lorne viděl něco, na co do smrti nezapomene. Daniela vykřikla a padala, kdyby jen byla rychlejší, tak by to stihla. Byla téměř na konci propadlé země. Její křik se mu ozýval v uších. Jako by se pomátl, v hlavě mel prázdno. Rozběhl se prudce k propasti.
„Danielo!“ křičel. Snažil se dostat co nejblíže. Nevěřil tomu, nemohl. Najednou ho někdo popadl.
„Musíme pryč!“ zakřičel mu Ronon do ucha. Major ho však neslyšel.
„Pusť mě! Nech mě být!...Danielo!“ Ztratil rozum. Chtěl se vrhnou do propasti. Snažil se dostat z Rononova sevření. Bylo to marné, ale nechtěl, nemohl to jen tak vzdát, možná ještě tam někde byla.

Vzdal to. Bylo to marné. Ronon táhl zoufalého majora k bráně. Přes kapky deště si nevšiml, že major pláče. Když ho dotáhl do Jumperu, tak se Lorne posadil na zem a koukal do prázdna. Toto se nemělo stát, s Danielou odešel i on. Jakoby z dálky slyšel se někoho bavit, ale jejich slova mu nedávaly smysl.

„Co se mu stalo?“ Podíval se na Lorna John. Ronon se na něj podíval, ale nic neřekl.
„Kde je McNillová? Ronone!“ Začal křičet John. Ronon se podíval do země. Jonovi se roztáhly oči zděšením. Srdce mu začalo divoce být. Hlavou mu vířily myšlenky. Nechtěl na to pomyslet.
„Ronone, co se stalo?“ zeptal se zcela odevzdaně. Teyla poslouchala a nebyla jediná. Už byly na Atlantis a do Jumperu se naskládaly doktoři, vědci, Rodny, Beckett a Elizabeth. Pro Ronona a Johna jakoby neexistovali.
„Země se začala propadat…nestihla to.“ Pověděl nakonec Ronon. Sheppard se cítil prázdný. Srdce jako by se snažilo vyskočit, všechno bylo najednou podivně bezvýznamné. Elizabeth se zatmělo před očima, rychle si sedla, stejně jako Teyla. Tohle bylo na obě ženy moc. Rodny vypadal velice zdrceně, i když se s ní hádal, přesto ji měl nějakým způsobem rád. Beckett stál a koukal na ostatní.

Lorne se díval apaticky před sebe. Nebyl schopen uvažovat, nedokázal už ani vstát. Jeho život právě skončil. Věděl, že už ji nikdy neuvidí, neuslyší její smích, už nikdy se jí nepodívá do očí, byla pryč. Čím více si uvědomil skutečnost, tím více propadal zoufalství. Skončilo to. Chtěl jít pryč, někam daleko ode všech, chtěl být sám, ale nedokázal vstát, nedokázal už nic. Položil si hlavu na kolena. Necítil zimu, která do něj proudila z mokrých šatů. Voda na kolenou už nedokázala brát další vodu. Slzy mu tekly po kolenou a obličeji. Propadl se hluboko do svých myšlenek. Všechny vzpomínky ho bodaly do srdce. Jako by někdo vzal velký nůž a bodal.

Doktor Beckett to už nevydržel. S dalším zdravotníkem opatrně podepřeli Lorna. Vypadal naprosto strašně. V očích mu nesvítili žádné jiskřičky, jakoby za nimi nikdo nebyl. Oči měl podlité slzami.Opatrně ho donutili se postavit, ale jeho tělo bylo jakoby bez života. Museli ho podepřít a uložily ho na nosítka. Když ho vezli na ošetřovnu, neodpovídal na dotazy a apaticky zíral do stropu.

Tuto noc skoro nikdo nespal. Všichni vzpomínali, John se hodlal druhý den vrátit na planetu a porozhlídnout se po těch kdo přežili. Musel se nějak zaměstnat, a tak bezcílně bloumal chodbami. Rodny se snažil pracovat, ale nešlo mu to. Pořád měl pocit, že vedle něj stojí Daniela a nějak ho popichuje. Nakonec toho nechal a začal si uklízet. Teyla si šla zacvičit, nakonec skončila s Rononem v jídelně. Vyčítala si, že jí nevěřila. Elazebeth seděla v kanceláři. Koukala do počítače a projížděla si její složku. Za dva dny měla mít narozeniny, to Elizabeth porazilo. Nakonec si zahrála nějakou hru.

Lorne seděl na ošetřovně, už odpovídal a vnímal ostatní. Vždy, když zavřel oči, viděl Danielu a pak slyšel výkřik. Vzpomněl si na to, co mu řekla ve vězení: „Když někoho ztratíme, máme na výběr dvě věci, buďto bude vzpomínat do konce života a nebo začne žít. Já si vybrala život, co ty…?“

Příspěvek 15.9.2007 21:51:12
Leja Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

:cry: :cry: čo povedať? toto som vážne nečakala. Opis toho, ako sa Lorn cítil bol tak... skutočný... vyhŕkli mi pri tom slzy do očí až som musela na chvíľku prestať čítať. Bolo to presne ako moje pocity. V sobotu, pred týždňom mi zomrela kamarátka a toto bolo akoby niekto priam vyjadril, čo cítim... už nikdy jej hlas, jej oči, jej prítomnosť :cry: :cry: Najviac ma mrzí, že mi nebolo dopriate sa s ňou rozlúčiť, rovnako Lorn stratil túto možnosť, jednak preto, že to bolo náhle, jednak pre to, že prakticky nemali "čo" pochovať. :cry: :cry:

No dobre, dosť sĺz, musíme žiť, alebo sa o to aspoň pokúsiť, takže poviedka bolo krásna, hoc so smutným koncom, ale možno preto bola viac realistická, lebo taký je život :roll: :cry:
[img][http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.pnghttp://[/img]

Příspěvek 15.9.2007 22:02:34

Odpovědět s citací

Povídka, ale ještě neskončila, vím že to tak vypadá, ale opak je pravdou, zítra dodám další část.

Leja: To je mi opravdu líto :cry: . Přiznávám se taky mě to rozplakalo :cry: .Vím jaké je to někoho ztratit, možná proto dokážu popsat pocity Lorna. Omlouvám se za ten konec ne konec, ale ještě jsem neskončila...on podle mě jiný konec než ten co mám já v plánu neexistuje :oops: .

Příspěvek 15.9.2007 22:05:56
Leja Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

v tom prípade som rada, že aspoň tuna veci skončia snáď lepšie a my možme krasne snívať :oops: . budem teda netrpezlivo čakať, čo nám pripravíš, snáď happyend? :wink:

Příspěvek 15.9.2007 22:24:21
Shial Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Tak to mě dostalo :cry: Pořádně jsi mě překvapila...tojsem fakt nečekala a i já jsem cítila v očích slzy :cry: Chudák holka..a chudák Lorne. Je to smutný osud :(

EDIT: Jo táák,takže ještě není konec...naděje na další povídku s Danielou ožívá! :)

Příspěvek 16.9.2007 11:55:30

Odpovědět s citací

Aj, moc se všem omlouvám, mělo mě napadnou, že vás napadne, že je konec. No stalo se, beru si ponaučení a přidávám sem další část, která je předposlední.
K této části bych chtěla ještě dodat, že zde mají někteří lidé (jak se říká) více štěstí než rozumu... :wink:
Snad vám tahle část udělá radost:).

18.kapitola: Ztracená naděje
Daniela běžela, viděla jak se Lorne otočil. Stál a díval se na ni. Země se chvěla a propadala se. Přidala, ale marně, čím více se snažila přidat tím více zpomalovala. Síla jí opouštěla. Byla ji zima, i přesto, že běžela. Aglaja se jí v náručí třásla. Najednou pod nohama necítila nic. Daniela vykřikla. Aglaja jí vypadla z náruče a padla dolů. Daniela na ni křičela, viděla jak padá dolů. Jednu ruku k ní dítě vztahovalo a brzo jí zmizelo z očí. Daniela omdlela.

John, Ronon, Teyla, Rodny, Beckett a spousta dalších proletěli bránou. Úkol byl jasný, najít co nejvíce lidí a pomoc jim. Stále pršelo a některé části lesů ještě hořely.
„Ronone, Teylo, půjdeme k té díře, snad tam někoho najdeme. Ostatní začněte!“ Rozkázal John. Ronon, John a Teyla vyšli směrem k propasti. Tam se rozdělili. Ronon zamířil doleva a šel dále od propasti. Teyla zamířila doprava a taky směrem spíše pryč od propadlé země. John si to však namířil přímo k ní.

Daniela se probrala. Cítila velkou bolest v rukách. Řetěz se zachytil o železný hák na kraji propasti. Pouta jí drala kůži na zápěstí. Snažila se přitáhnout. V rukou však neměla skoro žádný cit. Pokaždé ji řetěz vyklouzl. Začala volat o pomoc. Ještě několikrát se zkusila vyškrábat nahoru, ale nikdy nenašla za co by se zachytila. Volala znova a znova, všichni ji opustili. Zůstala tu sama, ale přesto se nevzdávala.

John nebyl daleko od propasti, najednou se zarazil. Byl už celí promočený. Chvěl se zimnou, ale nevzdával to. Neději na to, že najdou Danielu, dávno ztratil, ale třeba tu mohl ještě někoho najít. Najednou něco zaslechl. Někdo křičel o pomoc. Volal, bylo to zoufalé volání. Rozběhl se za hlasem.

„Pomoc! Prosím, pomozte mi někdo! Prosím.“ Daniela se rozplakala.
„Prosím.“ Ztrácela hlas. Nebylo to poprvé, co ztrácela naději na záchranu, ale bylo to poprvé, co si uvědomovala, že tu nikdo není. Naposledy se snažila něco nahmatat. Natáhla ruku k vrchu…někdo ji chytil. Začal ji pomalu vytahovat. Snažila se mu pomoct a dostat se nahoru.

John běžel jak o život. Na kraji propasti spatřil ruku. Byla od krve, kůže na zápěstí byla sedřená a široká pouta ze železa byla zadřená do masa. Někdo vysel dolů do propasti. Opatrně ruku chytil. Začal táhnou co to šlo. Před očima se mu objevovali černé skvrny. Dlouho nespal a sil ubývalo. Ten dole se mu snažil pomoct, ale taky měl málo sil. Nakonec ho společnými silami vytáhnul. Opatrně se mu podíval do obličeje. To samé udělal on. Oby dva se na sebe dlouho dívaly, do očí se jim drali slzy. Pak se oba rozesmáli. Daniela se smíchem rozplakala, déšť i pálil na rukou, ale nic, žádná bolest jí nedokázala sebrat všechno štěstí. John vysílením seděl na zemi a mál se spolu s Danielou. Myslel si, že je mrtvá, ale ona žila a byla tu. Bláznivě se tomu smál, stejně jako ona. Nakonec mu skočila kolem krku a oba se tiskly jeden k druhému…

Opatrně spolu vyšli k bráně. John vysílačkou všem oznámil, co našel. Když dorazili k bráně, doktor si ji hned vyzvedl a snažil se jí sundat pouta. S tímto úlovkem se ihned vrátili na Atlantis. Daniela si připadala jako ve snu. Všichni ji vítali a dokonce i Rodney. Posadili ji na nosítka a odvezli na ošetřovnu. Nevnímala hlasy co jí říkaly, cítila jen město. Vítalo ji jako tenkrát, když tu byla poprvé. Konečně byla doma.

Z dálky spatřila dveře ošetřovny a neustále se přibližovaly. Zapřemýšlela, někdo jí tu chyběl, jeden jistý major ji nepřišel uvítat, právě na toho se nejvíce těšila a teď byla zklamaná. Byla blíže a stále se blížila k ošetřovně. Najednou se ocitla ve dveřích, spatřila postel. Na posteli seděl muž, vypadal jako by zestárl o několik let, a četl si. Koukal do knihy, nevnímal co se dělo okolo něho. Se zájmen ho pozorovala.

Na ošetřovně neustále tu pobíhali doktoři a sestřičky. Přiváželi zraněné, ale teď tu byl podezřelí klid. Lorne seděl na posteli a cítil, že ho někdo pozoruje. Rozhlédl se po ošetřovně a u dveří zhlédl Danielu. Myslel si, že se mu to zdá, čekal že se mu rozplyne před očima, ale ona tam stále seděla.

„Danielo,“ vydechl. Kniha mu vypadla a dopadla z třeskem na zem. Nedokázal tomu uvěřit. Předním seděla na posteli Daniela a usmívala se na něho. Z očí ji tekly slzy, vypadla strašně, ale přesto nádherně. Lorne vyskočil z postele. Došel k ní a podíval se jí do očí.

Doktor odešel i se zdravotníky a nechal je chvilku o samotě, ale ani jeden to nevnímal. Pohladil ji po tváři.
„Myslel jsem, že jsi spadla,“ promluvil po chvilce. Hlas se mu podivně třásl.
„A taky, že jsem tě ztratil.“ Dodal v myšlenkách. V očích se mu objevili slzy.
„Já taky,“ řekla, pak mu skočila kolem krku. Políbil ji na čelo a zabořil jí hlavu do vlasů. Ona se k němu tiskla, nechtěla, aby ji pustil. To samé si přál i on. Teď měl v hlavě znovu prázdno, avšak ne smutkem, ale štěstím. Oba se k sobě tiskly, Lorne ji hladil po vlasech a oba se smáli ...

Omlouvám se, pokud je to chaoticky popsané :oops: .

Příspěvek 16.9.2007 15:49:56
Zizi Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Kapitola 16. - krásne prebudenie vo väzení :) ale si ma potom vystrašila s tými wraithmi - to som nečakala.

Kapitola 17. - :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: no proste som si zabulila ale stále som nemohla uveriť, že by si to tak nechala :)

Kapitola 18. - :oops: krásne - teda myslím ten koniec a vôbec celá táto poviedka sa mi strašne moc páči.

Ja viem, viem ešte nie je koniec a už sa teším na finále ale jednoducho pekne popísané všetky pocity a vôbec to nie je chaotické. Teda aspoň podľa mňa. :thumleft:

Příspěvek 16.9.2007 16:33:09
Sloan Luther Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

se vší úctou, to je ale ubulená limonáda :evil: proč se to nejmenuje Ordinace v růžové zahradě?? :!:

Příspěvek 16.9.2007 16:43:39

Odpovědět s citací

Protože Ordinaci nesleduji :twisted: a navíc mě nevadí když je to ubrečené, alespoň to dokáže vyjádřit city ostatních, nevypadá to jako by všichni byli balvany a nic necítili. Každý člověk něco cítí, ať je to kluk nebo holka a když někoho ztratíme tak se obávám, že to skoro nikoho nenechá chladným. :?
Každý máme jiný vkus a každý píšeme jinak, netvrdím, že se to musí líbit každému, nemusí se to líbit nikomu, ale díky za připomínku, bohužel ti teď nebudu moc nějak vyhovět a změnit to, jelikož zbývá poslední kapitola...

Příspěvek 16.9.2007 16:49:09
Fazulina Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Nic si z toho, Moony, nedělej. Někteří prostě nechápou, že to není jen o bitvách, technologiích, výbuších atd., a že i v případě sci-fi jsou to jenom lidské postavy, které něco cítí a prožívají. Taky mě docela štve, že jakmile člověk vidí pár slz, citů a lásky, hned háže všechno do jednoho pytle s telenovelami a ordinacemi. No, ale prostě každému se líbí něco jiného a každá kritika se počítá...
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 16.9.2007 17:04:25

Odpovědět s citací

Přiznávám se, neumím moc dobře popsat technologii, bitvy mám ráda na plátně a na papíře, ale ne vždy se mi je podaří dobře popsat, avšak mám teorii, že lidské postavy prožívají to co mi, ať jde o strach, nenávist a cokoliv jiného.
Ale jsem vděčná za všechnu kritiku, i když se mi třeba nelíbí (nemůžu si pořád vybírat :D ), člověk se často poučí a třeba to příště vylepší...

Příspěvek 17.9.2007 15:08:00
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Moony , kdyby takhle vypadaly telenovely, byla bych ustavičně přilepená u televize! :lol: Proč se bát popsat emoce? Zatím ještě nejsme androidi :roll:

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky