Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Rasy Asgardi a ich mozna buducnost?!

Asgardi a ich mozna buducnost?!

Klady a zápory všech ras, se kterými nás kdy scénáristé seznámili.

Příspěvek 14.9.2007 09:44:47
vlado1237

Odpovědět s citací

suhlasim s MaKovičák Asgardi nemali moc na vyber a tak si vybrali mensie zlo

Příspěvek 14.9.2007 09:52:54
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

To je právě hovadina, měli třetí možnost. Ze seriálu víme, že Asgardi mohli přežít v paměti svých lodí - vždyť si zálohovali mysl elity rasy, jak víme z 8-02. A Thor přežil v Ha'taku najednom paměťovém bloku, ovládal loď atd. Jenže jsme v SG, kde kontinuita mezi technologiemi z jednotlivých dílů je asi tak slabá, jako třikrát vyluhovaný čaj a jakékoliv pokusy scénáristi smetli v Unendingu větou "Nic už se nedá dělat". A tím další konstrukce zabrzdili a mohli pokračovat v tom, co měli pro episodu naplánováno.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 14.9.2007 13:43:21
pip@ Airman
Airman

Odpovědět s citací

já si myslím, že sebevraždu v Unending asgardi udělali, aby si Ori mysleli, že jsou mrtví, ale že tím zabili jen svá fyzická těla, protože před tím nakopírovali svá vědomí do svých lodí, který jsou ukrytý někde v galaxii Ida...
Jak tu kdosi psal, tak s tímhle přijdou scénáristi, až jim dojdou nápady. SG1 bude hledat ztracené město Asgardů :D

Příspěvek 14.9.2007 13:44:12
lihkan Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

MaKovičák píše:
Já s tím nesouhlasím. V seriálu bylo řečeno, že celá rasa umírá kvůli chybám v klonování a že už zkusili vše, aby se zachránili. A popravdě : Když si někdo zku*ví řetězec DNA a postupně všici degenerujou, nejde to napravit. Proto se jim nabízeli 2 možnosti.
1) Koukat jak jednotlivci jejich rasy postupně ztrácejí mentální funkce neschopni přesunu do jiného těla. A postupně takto "nedůstojně" vymírat.
2)Ukončit to sami a zanechat své znalosti "Páté" rase. Vzhledem k jejich mentální pokročilosti a neschopnosti myslet agresivně se zkrátka rozhodli, že stará aliance 4 ras by měla definitivně zaniknout (Antikové vymřeli, Fuhrlingové a Noxové se nezapojují) a oni jsou tím posledním, co brání v nástupu (todle si půjčím od Tolkiena) "Věku lidí".

Já osobně, kdybych měl možnost si vybrat mezi rychlou smrtí, nebo mentální degenerací, která by byla absolutně nezvratná, volil bych rychlost než agonii (zvlášť kdybych už předtím žil několik tisíc let a každý jednou musí zemřít).

A k onomu názoru, že by mohli naklonovat lidská těla. V těch tělech by bylo jistě i vědomí daného jedince. A kdyby do něj bylo přeneseno vědomí Asgarda, co by se s ním stalo? Vždyť by byli to samé jako Goauldi! A i kdyby mohli klonovat bez toho, aniž by v těle zůstalo vědomí původního člověka, nebyla by to vražda?

ne nezbitne anubis umel klonovat gouldske symbionty bez vedomi jen telsne schranky egeria na pangaru to delala taky tak by to snad u lidi melo jit taky navic jestli uvazujes takhle ta tim padem se asgardi vrazdi navzajem uz tri tisice let dobre tak by se nagoauldovali do klonu deseti dobrovolniku ale jejich deti uz by paraziti nebyly ano uznavam par etickych hacku tu je ale ku..a de tu o zachranu civilizace :!:
[img][./images/thumbs/colasignproject_1246512172.png]http://img148.imageshack.us/img148/7776/colasignproject.png[/img]
má literární tvorba:
Obrázek
Niní ve vaší povídkové sekci

Příspěvek 14.9.2007 13:59:19
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Kromě toho a ředevším by určitě uměli vyrobit i těla z robotů. Když to zvládly nuzné lidské civilizace typu Harlan a spol. tak to snad zvládnou i tihle meganadupaní emzáci. Jakýkoliv hráč SGWG vám vymyslí tucet možných záchran Asgardů jenom na základě známého děje SG-1 a Atlantis - jo kdyby scénáristi vysvětlili proč nejde tohle a proč nejde tamto, tak by se to třeba i dalo. Oni nic takového ale neudělali.
Obrázek

Příspěvek 14.9.2007 14:35:19
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jo Raynore, už vidím tebe jak by si chtěl po zbytek života žít v počítači :D :D jak říkal Brata´c, žít jenom pro to abych žil nic neznamená. Jistěže byly způsoby jak by se mohli zachovat a nějak pokračovat dál, ale to nějak je docela podstatné, řekněte kdo by z vás chtěl žít nějak dlouhodobě v počítači? Thor to udělal tehdy aby přežil proto že věděl že mu budou moct udělat nové tělo.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 14.9.2007 15:03:59
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

kdo rika ze by v compech zili jen kvuli tomu aby zily? treba se poslou E-mailem furlingum ti jim postavi robo tela a vrati se sem jako neco naspusob bayovich transformers a nakopou ORI zadky
[img][./images/thumbs/colasignproject_1246512172.png]http://img148.imageshack.us/img148/7776/colasignproject.png[/img]
má literární tvorba:
Obrázek

Příspěvek 14.9.2007 15:34:10

Odpovědět s citací

Ale opět ti vyvstává otázka jestli by chtěli žít jako roboti. Vzhledem k jejich technickým možnostem a tomu že to už dříve neudělali asi ne. Ale i kdyby ano, neřeší to problém reprodukce a přenesením do robotických těl by se navždy zbavili i té poslední naděje že se jim to někdy povede napravit.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 14.9.2007 16:36:35
MaKovičák Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Raynor píše:
To je právě hovadina, měli třetí možnost. Ze seriálu víme, že Asgardi mohli přežít v paměti svých lodí - vždyť si zálohovali mysl elity rasy, jak víme z 8-02. A Thor přežil v Ha'taku najednom paměťovém bloku, ovládal loď atd. Jenže jsme v SG, kde kontinuita mezi technologiemi z jednotlivých dílů je asi tak slabá, jako třikrát vyluhovaný čaj a jakékoliv pokusy scénáristi smetli v Unendingu větou "Nic už se nedá dělat". A tím další konstrukce zabrzdili a mohli pokračovat v tom, co měli pro episodu naplánováno.

Ty bys chtěl bejt pouhé vědomí v lodi? Být závislý na své posádce apod.? já bych teda takto žít nedokázal.

to lihkan : Pak se tu nabízí další otázka. Opravdu chtěli Asgardi přežít? 30000 let je dlouhá doba. Byli poslední mocnou rasou, která musela chránit lidské světy před Goauldy. Ale teď byli Goauldi poraženi a lidé se mohou stát plnohodnotnými nástupci této mocné rasy. Nebyl to právě ten čas, předat prostor "mladším"?
Weir : What´s he like?
Sheppard : Oh, you know... He is guy. I didn´t mucha attention him. Sorry

Příspěvek 14.9.2007 19:44:55
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Udivuje mě, že dovedete šmahem odmítnout, zda by jste chtěli vy být vědomí v počítači. :lol: Pravděpodobně už jste to parkrát zkusili a dovedete říct, že to není nic příjemného. :-D Ve skutečnosti by nebyl moc rozdíl mezi tímhle a povznesením, jenom že v počítači jste povznesený maximálně v Matrixu. Velký rozdíl v tom není. A ano, kdybych byl starý dědek nad hrobem a měl si vybrat mezi tím být agent Smith v Matrixu nebo mezi tím zemřít, tak si vyberu Matrix. Každý živý tvor by to tak udělal, možná kromě sebevrahů, ale úspěšná rasa se nemůže skládat ze sebevrahů.

Mimoto v paměti lodi nemusí být Asgard závislý na posádce, asgardské lodě zřejmě mohly pohodlně být komplet řízeny jedincem, jak Thor několikrát předvedl. Pravda, v případě invaze Replikátorů to docela zkazilo náladu, ale v drtivé většině případů by vnitřek lodi s jejich úrovní technologie mohl být nedotknutelný. Vlastně by žádný vnitřek ani nepotřebovali.

Ale i kdyby ano, neřeší to problém reprodukce a přenesením do robotických těl by se navždy zbavili i té poslední naděje že se jim to někdy povede napravit.

Mě příjde, že jako robot se dovedeš reprodukovat poměrně snadno - postavíš dalšího robota.

žít jenom pro to abych žil nic neznamená

Nesmysl, takhle to dělá 30% naší populace, lidí co denně pracují 12 hodin. Můžeme se nad nějakým dramatem zamyslet, zda je tohle život, ale Asgardi by si jistě našli v počítačích dostatek zábavy a jako mysl na lodích by mohli donekonečna prozkoumávat nebo si hrát na hrdiny a bojovat.
Vlastně jediný důvod pro člověka, proč se mu líbí být v těle z masa a kostí jsou požitky, které můžeme pro jednoduchost roztřídit na požitek z jídla-drog-pití-vůní, na požitek ze sexu a na požitek z adrenalinového "dění". Pochybuju, že by si Asgardi nějak zvlášť užívali to toffu, víme, že sex dělat nemohli a že jejich těla neprodukovala ani adrenalin. Asgardi byli co se týče civilního života zřejmě nudní jako sobotní večer v Prudérově, tak proč by měli nějak zvlášť lpět jen na existenci v tělech z masa a... uh, asi kostí.
Obrázek

Příspěvek 14.9.2007 19:57:55

Odpovědět s citací

Pozor Raynore, to je tvůj osobní názor že by si většina lidí vybrala pokračování v počítači, nemůžeš to prezentovt jako fakt. Já bych tak nechtěl existovat, nevíš jestli po smrti něco není atd...
Jistě že by se přepravením do robotických těl připravilo o možnost reprodukce. Postavit dalšího robota to je sice hezké, ale vědomí pro něj nevezmeš.
Mylím, že nějak nevidíš rozdíl mezi žitím, a přežíváním za každou cenu.

Příspěvek 14.9.2007 19:58:30
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

vystava tu furt ta moznost s lidmi oneill by jim sveho klona klidne venoval a potom by se reprodukovali sami to stemi transformers byla moznost jak porazit ORI

to raynor: souhlasim s tvimy nazory sebevrazda asgardu je hovadina
má literární tvorba:
Obrázek

Příspěvek 14.9.2007 20:07:57

Odpovědět s citací

To by nešlo. Oneill nebyl to co potřebovali, dyt to Thor řikal :wink: V té době ještě ne, lidský mozek Asgardské vědomí neunese. Ovšem pravděpodobně to neplatí pro pokročilé lidi jako Převorové nebo Antikové. Což je už scénáristický kiks, proto že Asgardi měli přístup ke genetickým informacím Antiků z Atlantídy, nebo jim Země mohla dát data z Khaleka. Takhe by se opravdu zachránit s největší pravděpodobností mohli, a nakonec by asi dosáhli i povznesení...

Příspěvek 14.9.2007 20:17:16
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Pozor Raynore, to je tvůj osobní názor že by si většina lidí vybrala pokračování v počítači

Především je to sci-fi klišé, že takhle vyspělá rasa skončí, už se to mockrát někde objevilo, že se lidi přesunují do počítačů. Bylo by roztomilé, kdyby SG-1 utvořila filosofickou linii, která by říkala proč to Asgardi nechtějí udělat, ale nic takového se nestalo.
Jinak si ovšem myslím, že z reálného hlediska nemá nikdo (ani Nikdo z Lapiduchu) možnost to posoudit, tudíš je irelevantní, zda je to můj pocit, nebo tvůj pocit. Ani jeden z nás to nevyzkoušel, a Asgardi mohou bez adrenalinu (tj. většiny emocí) taky jednat logičtěji, než lidi, čili by do toho netahali lásku ke svému tělu, náboženství a další předsudky.

Postavit dalšího robota to je sice hezké, ale vědomí pro něj nevezmeš.

Nesmysl, už jsi slyšel o AI? Lidská mysl je čistý stůl, když se člověk narodí. Asgardi by se jednoduše stali rasou strojů. Je to plagiát Cylonů z původní BSG? Asi ano, ale SG si s podobnými krádežemi nikdy nedělala hlavu.
Obrázek

Příspěvek 14.9.2007 20:25:45
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

rikam daj jim do hlavy harddisk a nebo naklonuji ty prazdne goauldy jake daval anubis do kull bojovniku do tech se asgardi prehrajou(a nerikejte mi ze to nejde kdyz se do gaulda vejde 5000 let vzpominek tak mi nerikejte ze se tam nevejde vedomi asgarda)a ti asgard-symbionty by si vlezli do tech prazdnych klonu aje to narodi sem jim harsesis se vzpominkami svich rodicu ale je to nove vedomi a kdyz muze mit harsesis vedomosti nekolika goauldu atd tak je to urcite nad clovek dostatecne vispeli na asgarda ti byt tak vivinuti prece nemuzou je to blbost videliste asgarda puzit telekinezi cteni myslenek supersluch a nebo jakoukoli jinou schopnost s tao of rodney? ja teda ne takze si myslim ze by muj navrh fungovat mel
má literární tvorba:
Obrázek

Příspěvek 14.9.2007 20:37:53

Odpovědět s citací

Ja sem mluvil o přenesení Asgardského vědomí do vyspělého lidského těla, jaké měli Antikové nebo Převoři. Tam by to už mozek unést měl a nakonec by se jim mohlo podařit i povznesení. Tvůj nápad by teoreticky fungovat měl, avšak podle mě by ta nová generace už nebyli Asgardi ale jakýsi totální hibrid Goaulda/Asgarda/člověka...

Příspěvek 14.9.2007 20:39:59
Major General
Major General

Odpovědět s citací

To je smaozřejmé, že by se jejich podstata změnila, v jakémkoliv z navrhovaných případů. Podle mě ale spíše než rasy by se mělo říkat kultury.
Obrázek

Příspěvek 14.9.2007 20:47:17
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

ale furt by to byli asgardi
má literární tvorba:
Obrázek

Příspěvek 14.9.2007 20:52:45

Odpovědět s citací

No. To je trochu diskutabilní. Ale myslím že daleko lepší je to řešení s vyspělými lidskými těly než se složitě kopírovat přes Goauldy atd, nezapomínej že to byli jejich nepřátelé a tělesně stát se jimi, nevim nevim :) Nepřipadá ti to moje řešení praktičtější a že by z toho měli víc, tj ta možnost nakonec se povznést v dohledné době?

Příspěvek 14.9.2007 21:00:57
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

gouldi sou sic nepratele ale asgardi nemaj adrenalin tak je to jedno a nezapomen ze pres gouldy by sla jen prvni generace a pak uz harsesisi simbionty nemaj
má literární tvorba:
Obrázek

Příspěvek 14.9.2007 21:20:24
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Já bych to s tím povznášením nepřeháněl, IMO kdyby se Khalek chtěl povznést, tak ho někdo zastaví nebo sníží (jako Anubise), protože jinak by pro vyspělé rasy bylo příliš snadné se povznášet a tím přenášet boj do skutečně božských výšin. Beru to tak, že ke skutečně úspěšnému povznesení je potřeba nějaká víra.
Obrázek

Příspěvek 15.9.2007 10:00:21

Odpovědět s citací

Jo to máš vlastně pravdu. Je potřeba fyziologické vyspělosti a té duševní stránky... Asgardi byli hodně technicky založení, takže to by byl asi zádrhel. Jenom sem uvažoval...

Příspěvek 15.9.2007 13:14:46
Chiko Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mohli klidne nakopirovat jedno vedomi treba do stovky těl.

Příspěvek 15.9.2007 17:47:21
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ještě k sebeobětování - tvor, který se obětuje, se obětuje za něco. Ne jenom tak. Pokud je to jen tak, je to bezúčelná sebevražda (teda s účelem úmrtí, ale jinak ničeho).

MaKovičák: Opravdu by nebylo hezké mentálně degenerovat. Nicméně možnosti tu jsou. Viz výše.
Jak jsi psal, že chtěli "uvolnit místo jiným". To je sice vznešená myšlenka, nicméně oni by nic moc jednak neuvolnili (jak uvolnili, ve své galaxii jsou sami) a jednak inteligentní vyspělá rasa jen tak "neuvolňuje" místo. Když už, tak nějak pomoci a dohlížet na ty "méně vyspělé". Možná si to řekne pár jedinců, ale nikoli celá rasa.
Každý musí jednou zemřít: Mno, asi ano, ale většinou se do toho nikdo moc nehrne. A opět ne inteligentní vyspělá rasa, jejiž členové nevypadali na dně a s touhou ukončit své bytí.

S takovou technologií, co jistě měli k dispozici (mmch., jak si myslíte, že stavěli svá města a lodě - ručně? ;-)), by si mohli stvořit nějaká pěkná robotická těla a nemuseli se příliš omezovat. Sice je fain mít své vlastní tělo, ale když není výběr, je to lepší, než zemřít.

A také zničení celé rasy je zničení...bytí a existence CELÉ RASY. Když slyšíme, že v támhleté zemi zemřelo 10 000 lidí, tak se nám to sice nemusí jevit pěkně, ale je to něco jiného, kdybychom se dozvěděli, že celá lidská rasa je v tahu a jen my přežili. Nejen pro nás samotné, ale i prostě pro ten odkaz. Jen lidé - co toho dokázali. A teď si vemte Asgardy.

S reprodukcí už problém je. Sice se může postavit další robot a může se tam dát i umělá inteligence, ale... nebude to Asgard. Možná tak nová generace. Je otázka, jak na tohle hledí Asgardi sami. Asi nic moc. Leda prostě počkat, pátrat a spolupracovat - s lidmi, s hledáním Antických technologií či svým vlastním výzkumem, který je obohacený o nové znalosti. Vyvstává tu nová otázka - ten Asgard, jak ho měl Heimdall v mrazáku, je hodně starý. Není jako oni. Takže jeho "potomci" by byli zase trochu jiní. Ale to Asgardy zase tak příliš netrápilo.

Chiko: Tak z toho by se asi zbláznili ;-). Nemysím, že by byli tak duchovně vyspělí, aby se v množství těl orientovali ;-).

Opravdu doufám, že scénáristi nějak...mysleli a že tohle není úplný konec.
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 15.9.2007 18:12:54
Catano Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Oni by ani nemuseli robiť robotické telá. Mohli si spraviť nové živé telá. Veď rasa stará pár tisíc by mala zvládnuť bioinžinierstvo. Veď keď dokážu slizáci postaviť živú loď, prečo by oni nedokázali postaviť živé telo.
[img][images/thumbs/Catano_sigpokerkopie1.png]images/thumbs/Catano_sigpokerkopie1.pnghttp://[/img]

PředchozíDalší

Zpět na Rasy