g.o.d píše:
no nejhezčí loď v SG? To je těžký, pro mě asi asgardská mateřská loď. Abych se přiznal, tak mě v žádným scifi seriálu žádná loď moc neuchvátila. To takovej GTVA Collosus nebo SJ Sathanas jsou jiný kafe

V žádným sci-fi seriálu žádná loď neuchávtila???
Znáš Battlestar Galacticu??
To je podle mě nejlíp udělaná (vedle borgské Koule) loď ve všech sci-fi. Je celkem realisticky provedená. Ježí se zbraněmi, vypadá moc, moc hezky. Má vyvážené útočné i obranné schopnosti. třída Battlestar je prostě nejdrsnější.
Pokud jde o SG tak nejhezčí se mi zdá klasikoš Beliskner (takový elegantní, štíhlé linie...) hned za ním asi Wraith Dart, což je taky elegantní stíhačka.
Jinak se mi SG lodě celkem líbí. Pokud bych odhlédl od vzhledu, tak SG má jedny z nejpodivněji udělaných lodí. Většinou se jedná o battle carriery, který mají trup stavěný tak aby se dal co nejsnadněji zničit.
Nejlépe udělaná Wraithská flotila. Jádrem jsou velké a i hezky vypadající nosiče Hive ship, jejihž hlavní útočnou silou jsou stovky stíhaček dart. Zbraní nese jen několik, řekl bych spíš k vlastní ochraně než k útoku. Obranu svazům hiveship tvoří pak střední křižníky (nápaditě nazvané Cruiser), které mají skoro stejnou palebnou sílu jako samotná hiveship.
Je to dost podobný lidským námořním svazům.