Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Rasy Asgardi a ich mozna buducnost?!

Asgardi a ich mozna buducnost?!

Klady a zápory všech ras, se kterými nás kdy scénáristé seznámili.

Příspěvek 12.9.2007 11:20:42
Jozef0902 Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

1.Tak to by ma zaujimalo,preco Asgardi,pri svojej technickej vyspelosti,nevyrobili roboticke tela podobne tym,ktore klonovali a do nich neulozili svoje vedomia?Takto by sa zachranili alebo nie?
2.Alebo mohli postavit velku kozmicku lod,nieco ako "Archu Asgardov" a tak sa pokusit o poslednu zachranu svojej civilizacie?
Naposledy upravil Jozef0902 dne 08.10.2007 09:47:39, celkově upraveno 1

Příspěvek 12.9.2007 11:48:49
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

A) Nehodilo se to scénáristům do děje.
B) Je to promyšlené předem a oni je nějak vrátí.
C) Za čas, až scénáristům dojdou témata, je nějakým technoblábolem vrátí.

IMO náš dříve nebo později čeká C, už teď se fanfiction předhánějí, kdo bude mít lepší nápad.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 12.9.2007 11:58:12
Jozef0902 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ale "zly" scenar to nie je.

Příspěvek 12.9.2007 12:36:13
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Měli na to při Unendingu myslet.
Obrázek

Příspěvek 12.9.2007 14:28:15
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No skus se na to podívat trochu lidsky :wink: jistě že si určitě mohli vyrobit robotická těla, ale třeba já osobně bych takhle teda žít nechtěl... navíc, oni už žili každý minimálně tisíc let a nakonec život omrzí... je na to jeden román na méno si ale nemůžu vspomenout, že získal někdo nesmrtelnost ale nakonec už všechno znal a všude byl že sám chtěl zemřít (nebo chtěla? :) ) a nakonec spáchal sebevraždu...
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 12.9.2007 14:40:29
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Ale uvaha byla dobra

Příspěvek 12.9.2007 15:19:09
Major General
Major General

Odpovědět s citací

No úvaha sice pěkná, ale nesmyslná. Je proti přirozenosti živočicha spáchat sebevraždu - minimálně tedy na úrovni celé rasy.
Obrázek

Příspěvek 12.9.2007 15:37:05

Odpovědět s citací

není pravda. Zvířata nespáchají sebevraždu.Člověk to dokáže. Takže ufouni s uvědoměním sebe sama a s podobnou psychikou jako lidé (no jakž takž ) , proč by nemohli?
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 12.9.2007 15:37:08
lihkan Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

ja mam lepsi uvahu i kdyz jsou asgardi jednou s nejvyspelejsich ras tak jakto ze si nedokazali vyskumem tu schopnost navratit?ale kdyz uz si spratelily lidi mohly si nechat par dobrovolniku najit naklonovat je s asgardskymi klonovacimy zarizenimy(po prvnim klonovani se schopnost reprodukce snad nestrati :wink: )potom se skupina asgardu prenese do tel tech klonu lidi jim vysvetli jak se ´´to´´ dela a vznikne generace novich asgardu/lidi do nich se prenese dalsi group asgardu a tak dale nez to pokryje celou populaci a pak se budou mnozit a umirat az na to ze to budou lidi samozrejme ze by to bylo na tisice let ale asgardi na to cas maj a ano sou tu otazky vzhledu ale nez abych nechal civilizaci zaniknout raci se zmenim v zeleneho muzicka a taky sou tu eticke otazky spjate s klonovanim ale pro zachranu civilizace se mohou udelat vijimky :oops:

ale zda se mi ze hromadna sebevrazda je fakt blbost ano je toho clovek schopen ale par stracenych pripadu ne cela civilizace :shock:
[img][./images/thumbs/colasignproject_1246512172.png]http://img148.imageshack.us/img148/7776/colasignproject.png[/img]
má literární tvorba:
Obrázek
Niní ve vaší povídkové sekci

Příspěvek 12.9.2007 15:41:50

Odpovědět s citací

Docela hezká teorie, jenže zapomínáš to co říkal Loki, že lidský mozek neunese Asgardský "masivně vyšší intelekt" :D

Příspěvek 12.9.2007 16:07:24
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

kruci ten dil sem nevidel ale i tak by asgardi mohly lidem davat do hlavy nejaky hardwere stylu 3 terabity mini(rozmerove) hard disk furt snadnejsi nez delat robo tela
[img][./images/thumbs/colasignproject_1246512172.png]http://img148.imageshack.us/img148/7776/colasignproject.png[/img]
má literární tvorba:
Obrázek

Příspěvek 12.9.2007 16:09:35
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Přinejhorším se mohli stát lodníma počítačema.
Obrázek

Příspěvek 12.9.2007 16:11:33
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

to je to same co klonovani novi jedinci tim nevzniknou
má literární tvorba:
Obrázek

Příspěvek 13.9.2007 08:37:34
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Konec Asgardů byl více než podivný a nesmyslný. Osobně raději doufám, že tohle nebyl úplný konec, že ti scénáristi nemůžou být tak ***. Konec vznešené, inteligentní a starodávné rasy si rozhodně nepředstavuju takovymhle způsobem.
Zvlášť v době, kdy lidští přátelé objevují to, co Asgardi neviděli od dob Antiků. Teď je prostě doba příležitostí. A taky pochybuju, že by si všici Asgardi řekli - tak se zasebevraždíme. Přesto, že je tu náhlý ještě horší problém s klonováním. A způsob sebevraždy taky strašný.
Je pravda, že třeba pro některé Asgardy by se život mohl stát nesnesitelným, ale ty, co jsme viděli, nevypadali šílení z unavenosti žití. A s Replikátorama bojovali pořád a snažili se. Kdyby měli sebevražedné sklony, tak by jejich invazi nepřežili. A pochybuju, že si řekli, že už nemají s kým bojovat a tedy je život nuda.
Těla pro Asgardy (jako vzezření) nebudou tak důležitá. Proč by se nenasoukali do compů či robotických těl. Jde spíš o tu mysl či duši. To bych ještě pochopit dokázala. Pokud by převedení znamenalo přijít o nějaké vlastnosti mysli. I když Thor stáhlej z compu nevypadal, že by nějak utrpěl.
Prostě v této době by bylo lepší vyčkat, popř. se uchýlit někam, kde by mysl přetrvala (či zmrazit, některé) nebo tak nějak, protože objevy poslední doby jsou neuvěřitelné. Pokud se tedy překonají Ori (my víme, ale oni ne ;-)).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 13.9.2007 09:51:10
Pet Holly Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Osobně mi to taky připadne dost nesmyslné. Ale přiznávám, jsem vůči nim zaujatá, vždycky jsem ji zbožňovala :D . Na druhou stranu ale nevidím problém v tom, že by se stejně jako Antici mohli povznést. Řekla bych, že povznesení nezávisí od typu rasy, ale od úrovně myšlení. A jak řekla Tar-ara, jim nešlo o tělesnou schránku, ale o mysl uchovanou v ní. Povznesením by mysl zachovali a nepotřebovali by tělo. Pak ale zase vyvstává otázka, zda by se museli jako povznesení řídit pravidly Antiků. Jestli byli na tak vysoké úrovni myšlení, aby toho vůbec byli schopni, nebo jestli by jim s tímhle byli samotní Antici ochotni pomoci.
Obrázek

Příspěvek 13.9.2007 11:31:59
Jozef0902 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Predstava,ze by som mal zit v robotickom tele sa ani mne nepaci,ale ak by to zachranilo celu rasu,alebo aspon poskytlo cas na vyriesenie problemu,tak by som to podstupil.Je to lepsie ako vymriet?!!!

Příspěvek 13.9.2007 12:33:34

Odpovědět s citací

No, taky možná hrál faktor to že se někam záhadně ztratila Asgardská flotila a že by se asi jenom s tím měste na Orille neubránili Ori útoku... ale pravdu máte v tom, že je to nepřirozený aby se všichni rozhodli zabít... btw, nemluvili tam taky o nějaké nemoci která je všechny pomalu zabíjela, když se naposledy pokusili vyřešit svůj problém, nezabili se kvůli tomu?

Příspěvek 13.9.2007 12:41:12
Jozef0902 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ak si dobre pamätám,tak ta nemoc bola dôsledkom posledného pokusu zvrátit ich geneticku degradáciu.

Příspěvek 13.9.2007 13:45:36
Josika Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já teda bez mučení přiznám, že jsem ten poslední díl viděla akorát tak jedním okem, ale Asgardi jsou založení na severské mytologii a tam se vyskytuje celkem propracovaný scénář soumraku bohů (ragnarok), nemohli se scénáristé inspirovat právě tam? Každopádně to končí tím, že ze Země potopí do oceánu, pak se vynoří a nastane báječný nový svět. Nicméně někteří bohové přežijí a jiní se znovuzrodí.

Příspěvek 13.9.2007 14:00:23
proximo Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

vskutku zvlastni reseni, pro nas nepochopitelne, pro nekoho mozna ano (napr. nekteri muslimove take zemrou pro neco vetsiho)... nebo sve vedomi nakopirovali do lodnich pocitacu s tim, ze bude casem moznost nakopirovat je napr. do novych tel...
Surrender or be destroyed!!

Příspěvek 13.9.2007 14:11:48
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Mno, s Ragnarökem to má společného tak ten konec v ohni. Už jsem se potýkala s otázkou, jak to k tomu připodobnit co nejlépe, ale scénáři opět žalostně zklamali. V mytologii je to obr Surt, co spálí svým ohněm svět - ještě by člověk bral ty Ori, ale Asgardi se vybouchli sami. A taky tu máme mytologický poslední boj, kde (nejen) hlavní bohové padnou v boji s nepřítelem - toto aplikovat rozhodně v SG nelze. :?
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 13.9.2007 14:13:23
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

to řešení v Unending je hovadina . Zajímalo by mě která chorá mysl s timhle přišla?

Pet Holly:Asgardi se nemohli povznést protože to neustálý klonování je biologicky/geneticky poškodilo natolik, že toho nebyli schopní. Daniel to řikal v Unending

proximo:muslimové jsou vymaštěnci. Ti jsou posedlí vírou, to je trošku něco jinýho než Asgardi. Asgardi podle mě rezignovali. Zkrátka neviděli žádný řešení, proto vyhodili do luftu celou svojí planetu.

Příspěvek 13.9.2007 14:33:58
Riwik Airman
Airman

Odpovědět s citací

k tomu sebeobetovani.... jedinci se daji vycvicit k sebeobetovani (teroristi a drive v minulosti kamikadze), ale rasa jako celek vzdy drzi jako prioritu preziti rasy. Je to dano geneticky. takze obetovani jedince ano.. ale cele rasy? blbost

Příspěvek 14.9.2007 09:14:48
Jozef0902 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Suhlasim so vsetkymi,ktori povazuju hromadnu samovrazdu Asgardov za blbost.
Vesmirom lietaju uz vyse tridsattisic rokov a ich pribeh konci exploziou ich noveho domova.To je strasna hlupost. :scratch:

Příspěvek 14.9.2007 09:34:27
MaKovičák Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já s tím nesouhlasím. V seriálu bylo řečeno, že celá rasa umírá kvůli chybám v klonování a že už zkusili vše, aby se zachránili. A popravdě : Když si někdo zku*ví řetězec DNA a postupně všici degenerujou, nejde to napravit. Proto se jim nabízeli 2 možnosti.
1) Koukat jak jednotlivci jejich rasy postupně ztrácejí mentální funkce neschopni přesunu do jiného těla. A postupně takto "nedůstojně" vymírat.
2)Ukončit to sami a zanechat své znalosti "Páté" rase. Vzhledem k jejich mentální pokročilosti a neschopnosti myslet agresivně se zkrátka rozhodli, že stará aliance 4 ras by měla definitivně zaniknout (Antikové vymřeli, Fuhrlingové a Noxové se nezapojují) a oni jsou tím posledním, co brání v nástupu (todle si půjčím od Tolkiena) "Věku lidí".

Já osobně, kdybych měl možnost si vybrat mezi rychlou smrtí, nebo mentální degenerací, která by byla absolutně nezvratná, volil bych rychlost než agonii (zvlášť kdybych už předtím žil několik tisíc let a každý jednou musí zemřít).

A k onomu názoru, že by mohli naklonovat lidská těla. V těch tělech by bylo jistě i vědomí daného jedince. A kdyby do něj bylo přeneseno vědomí Asgarda, co by se s ním stalo? Vždyť by byli to samé jako Goauldi! A i kdyby mohli klonovat bez toho, aniž by v těle zůstalo vědomí původního člověka, nebyla by to vražda?
Naposledy upravil MaKovičák dne 14.9.2007 10:56:31, celkově upraveno 1
Weir : What´s he like?
Sheppard : Oh, you know... He is guy. I didn´t mucha attention him. Sorry

Další

Zpět na Rasy