Tak a je tu další díl, začíná školní rok a já bohužel ztrácím čas, je to naprosto hloupý! Takže se psaní dílu hodně omezí...Ale pokusím se co v nejbližší době dát další

.
10.kapitola:Zrádce
John vyšel z vládní budovy. Měl velkou chuť odejít. Pokud však tihle lidé museli své bližní obětovat, aby zachránili ostatní, tak se přece jenom rozhodl pomoci. Rozhlédl se okolo, někde tu měli být Lorne a McNillová. Našel je během chvilky. Seděli na zemi a kolem nich seděli na lavičce a zemi děti a poslouchaly jejich vyprávění. McNillová si ho všimla a upozornila Lorna. Ještě něco pověděli dětem a pak se vydali za Johnem a jeho týmem.
„Tak co jste se dověděli?“ vyzvídala Daniela.
„Nic moc, jen to, že musí každé tři měsíce obětovat tři lidi, aby nezemřeli ostatní,“ odpověděl poněkud otráveně a naštvaně John.
„Cože?!“ Vykřikla překvapeně Mcnillová.
„Říkal přece, že jde o zvířecí oběti!“ zakřičela.
„Uklidněte se.“ Napomenul ji Sheppard.
„Taky z toho nejsem nadšený! Obětovaní lidé jsou nakažení nějakou nemocí, takže…Podívejte se, nejraději bych se na to všechno vykašlal, ale pokud jim můžeme pomoct, aby už nemuseli nikoho obětovat, tak jim pomůžeme.“ Řekl své rozhodnutí John. Daniela se však dále tvářila naštvaně.
„Tak dobře, co máme udělat?“ Souhlasila, když už nevydržela Johnuv pohled.
„Já a Ronon se půjdeme nahlásit, získat povolení a vše vysvětlit na Atlantis.“ Pověděl jim podplukovník.
„Já bych zůstal tady a zjistil bych něco…no, rád bych se něco dozvěděl o tom jejich projektu,“ prosadil svou Rodney. Sheppard kývl na souhlas a otočil se na Teylu.
„Promluvím si se senátorkou Pelagií a půjdu s Rodneym,“ promluvila po chvilce. John přešel pohledem na Danielu.
„No…“ Začala poněkud nejistě a hledala pomoc u Lorna.
„Zůstaneme tady před senátem. Máme ještě nějakou práci,“ doplnil v rychlosti Danielu Lorne a kývl hlavou k dětem. John ty dva probodl pobaveným pohledem a pak kývnul.
„O.k., kdyby něco, použijte vysílačky,“ a odešel s Rononem. Daniela a Lorne se vrátili k dětem.
Adrian a odvedl Teylu i s Rodneym zpátky do budovy. Procházeli chodbami, až narazili místnost, ve které před chvílí vedly poradu. Senátorky stále seděly na svých místech a o něčem diskutovaly. Když vešla do místnosti Teyla s Rodneym, všechny povstaly a nabídly jim místo k sezení.
„Proč pak jste znovu přišli?“ zeptala velice zvědavě Griselda.
„Chtěl jsem vás zeptat na vědu,“ začal nejistě Rodney. Griseldu to velice potěšilo.
„Nepůjdeme raději ke mně do laboratoře?“ zalesklo se senátorce v očích. Rodney se usmál a kývl na souhlas. Oba opustili místnost a s nimi odešla i senátorka Adelaida.
Pelagie čekala až Teyla promluví.
„Víte, nechci, aby to vyznělo špatně, ale nemáme kde spát…“ Teyla byla přerušena senátorkou.
„Nedělejte si starosti. Budete spát u naší senátorky, za chvilku končí a dokonce projevila zájem vás poznat,“ usmála se senátorka.
„Děkujem, smím se zeptat, kde bydlí? John a Ronon šli ohlásit situaci a nevíme kdy se vrátí,“ pověděla jí Teyla.
„Kousek od transportu na povrch. Určitě máte nějaké komunikační zařízení, můžete se tam potom setkat,“ zahnala jí obavy Pelagie. Teyla kývla hlavou na znamení díku a zkusila se spojit s Johnem.
John s Rononem nebyli daleko od vesnice a šli rychle k bráně.
„Tuším, že zítra kolem poledne se zpustí bouře.“ Prohodil konverzačně John. Než však Ronon stačil odpovědět, ozvala se vysílačka.
„Johne?“ zazněl Teylin hlas.
„Slyším,“ odpověděl John.
„Až půjdete na zpět a přenesete se transportem do města, dejte vědět. Spíme poblíž u jedné ze senátorek.“ Oznámila jim situaci, stejně tak i Lornemu, Daniele a Rorneymu.
„Dobře, vrátíme se co nejdříve. Sheppard konec,“ a pokračoval s Rononem k bráně.
„Teyla konec.“ Oznámila.
„Zvláštní, jste z jiné planety, ale přesto nacházíme mnoho společného.“ Zářila štěstím Pelagie.
„To doopravdy ano,“ usmála se Teyla. Vedly spolu rozhovor už asi půl hodiny.
„Víte, nechci, aby to vyznělo, že někoho podezírám, ale cítím mezi vámi napětí, jako by byl mezi vámi zrádce.“ Prolomila znovu ticho Pelagie.
„Máme mezi sebou nového člověka. Neznáme ho,“ pověděla jí Teyla. Senátorka postavila k oknu. Chvilku koukala ven.
„Jak se jmenují, ta dívka a ten muž, co přišli s vámi, ale nebyli na zasedání?“ Promluvila stará senátorka a neustále sledovala, to co se dělo venku.
„Daniela McNillová a Richard Lorne.“ Vyhověla její otázce a přišla taky k oknu. Když vyhlédla, spatřila majora a plukovníka, jak něco předvádějí dětem. Vypadali velice komicky a děti se jim smály.
„McNillová je nová, viďte?“ Teyla kývla na souhlas. Netušila jak to mohla vědět.
„Nelíbí se mi, jako by přede všemi skrývala nějaké tajemství.“ Snažila vyjádřit své pocity senátorka.
„Je taková zvláštní…Pardon, to jsem nechtěla, občas se nechám unést city.“ Pokračovala Pelagie.
„To je v pořádku, neznáme ji, ale máte pravdu, je zvláštní.“ Přitakal jí Teyla. Sledovala ji z okna. Opravdu vypadala zvláštně a skoro pořád pokukovala po majorovi. Teď už se nemohla zbavit divného pocitu, když viděla Danielu. Semínko pochybností bylo zaseto.
Ozvalo se zaklepání do konferenční místnosti stoupila mladá žena.
„Teylo, tohle je senátorka Elza, vaše dnešní hostitelka. Elzo, tohle je Teyla.“ Obě ženy si podaly ruce. Senátorka Elza byla velice mladá a krásná žena. Měla modré oči a uhlově černé, po ramena dlouhé vlasy.
„Elzo, u Griseldy je Rodney McKay, je tu s Teylou. Běže před senát, já ho za vámi pošlu.“ Usmála se na Elzu Pelagie. Ta se jí uklonila a vyprovodila Teylu před senát. Když dorazily ven, Elza se rozhlédla a zamířila ke skupince dětí s Danielou a Lornem. Teyla vyrazila za ní.
Elza poslala děti domů, ale zůstala s ní jen jedna dívka, tak která donesla Loernemu kytku a brala si od Daniely míč.
„Senátorko, tohle je Richard Lorne a Daniela McNillová.“ Představila je Teyla. Senátorka se na ně mile usmála.
„Jsem Elza a tohle je moje dcera, Aglaja.“ Ukázala na svou dceru. Teyla si měřila nenápadným pohledem Danielu, ta si toho nevšimla. Nějak jí nedokázala věřit, už ne. O chvíli později se k nim přidal Rodney a vydali se k Elze domů. Po cestě stihla Teyla říct Rodneymu o podivném rozhovoru z Pelagii.