Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Literatura Co právě čtete?

Co právě čtete?

četli jste nějakou zajímavou knihu a chtěli by jste ji doporučit ostatním - můžete zde.

Příspěvek 06.8.2007 20:31:02
Mrs. Sheppard Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Čtu Školu Malého stromu. Malý strom je jmeno indianského chlapce a jeho očima je popisována Amerika 3O. let. Je to nádherná knížka plní indianské mystiky, jemného humoru a taky strašně smutná. Dneska jsem ji četla na koupališti a chvíli se mi třásla ramena smíchem, chvíli zas pláčem :cry: Teď si to šetřím a čtu po douškách , aby mi to ještě chvíli vydrželo.
Naposledy upravil Mrs. Sheppard dne 08.8.2007 21:31:09, celkově upraveno 1
After hard working I like hard playing

Příspěvek 06.8.2007 20:48:50
Anijsha Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Awast píše:
Právě jsem rozečetl od Kevina J.Andersona poslední díl k Sáze sedmi Sluncí - Roztroušená slunce... zatím OK...

On už vyšel poslední díl? Super!

Jinak jsem dneska dočetla SW: Prvotní vektor :P Teď jen doufat a modlit se ať vyjdou i ostatní :?
Mám z toho špatný pocit...
Obrázek
Sbor je matka, sbor je otec.
----Reklama----
Anijshino vidderské okénko

Příspěvek 07.8.2007 06:37:25
John Skylark Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Právě jsem dočetl ságu Impérium od Feista a Wurtsové a musím říct, že paráda.
Teď jsem se pustil do Sněhu od Neala Stephensona a hodně se mi líbí jeho humor. Ale ta budoucnost, kterou tam popisuje, není zrovna optimistická.
- Freeze! You're under arrest. You have the right to the remains of a silent attorney! If you cannot afford one, tough noogies! You can make one phone call! I recommend Tracy: 976-555-LOVE.
Do you understand these rights as I have explained them to you? Well do you, punk?
- No.
- Then I can't arrest you!

Příspěvek 08.8.2007 16:38:54
Siria Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Já zrovna dočetla Draculu od Stokera. Mám ji jako e-book a jelikož jsem na chatě, kde není tiskárna, četlo se to vážně :?
Jinak knížka byla skvělá, moc se mi líbila.

Příspěvek 12.8.2007 13:35:21
Woylin Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak před nedávnem jsem dočetl Harryho 7 (díky za amaterské překlady všem překladatelům).
Včera jsem dočetl MAGNET č. 10/86 s názvem "Tajemství ostrova X" (je to dle skutečných událostí z druhé světové a německých tajných zbraních V1 a V2).
A teď se konečně chystám na poslední knihu Eda McBaina "Hudlaři". :D
Sheppard: "Když jsem já dostal svou první encyklopedii, začal jsem písmenem S."
Zelenka: "Ano, wraithská sexualita může být zajímavá..."

[img][http://sweb.cz/woylin/pauley-sig1-w.png]http://sweb.cz/woylin/pauley-sig1-w.pnghttp://[/img]

Příspěvek 12.8.2007 13:54:22
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak já se předevčírem prokousal Drsným spasitelem od Žambocha a musim říct, že je to skvělá knížka. Jako vše, co jsem od něj četl, se to ani nedá pořádně zařadit do žánru...
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 12.8.2007 15:25:48
Angmar.FZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak. Dojel jsem Nadaci. Fakt skvělá série - teď ještě zdolat všechny knihy o robotech a mám Asimova přečteného...
Taky jsem během cesty do Ostravy vlakem a zpět přečetl Alchymistu od Coelha, moc pěkná kniha a ani moc času nezabere... Taková mile filosofická. No, a z téhle milé atmosféry jsem se přesunul plynule na Trainspotting, který teď čtu...
Léto bez knihy není léto. :D

Příspěvek 12.8.2007 23:20:24
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Všimni si, že u Alchymisty stačí přečíst první větu první stránky a první větu poslední stránky a víš všechno. To mezi tim je jen vycpávka :lol:
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 12.8.2007 23:38:59
noximo Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Tak sem ty věty postni, ať si můžu připsat další přečtenou knížku :)
STARGATE: PORTMOLIOR
14. díl nejdéle kontinuálně vycházející povídky
Naleznete zde:
http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?p=80803

Příspěvek 23.8.2007 21:16:26
Anijsha Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Zrovna louskám knihu do školy Legenda o Ostojovi od Zdeňka Smetánky. Aneb archeologie obyčejného života v raně středověkých Čechách. Je to zajímavé a dobře se to čte. Holt, ti lidé to neměli vůbec lehký.
Mám z toho špatný pocit...
Obrázek
Sbor je matka, sbor je otec.
----Reklama----
Anijshino vidderské okénko

Příspěvek 23.8.2007 21:47:02
bob 1 Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak sem se na dovolený pustil do čtení Sta Trek Nová Generace 12 Svět Zkázy a docela mě to baví vřele doporučuji.
Bobe, dobrá rada a souhlasím že osvěta je důležitá, avšak umístění takové zprávy na fóru, které navštěvují osoby mladší 15 let, je dosti nevhodné, proto byla odstraněna. Jenda.SG-1LoLwut ale já si už nepamatuju co jsem v podpisu měl, škoda.

Příspěvek 28.8.2007 15:03:35
LAZYjohn Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No já teď čtu(podruhé) Viděl jsem ukřižování od Sydney Morrella. Protože to je docela neznámá kniha tak pridávám popis o co v knize jde.
Popis knihy:
Události v Československu v roce 1938 očima anglického novináře s předmluvou Petra Pitharta. Kniha vznikla krátce po mnichovském ujednání. Byla výsledkem bezprostředních dojmů a zkušeností autora, který v roce 1938 strávil půl roku v Československu jako zpravodaj anglického tisku. Je tedy napsána ještě před vypuknutím druhé světové války, ba dokonce před okupací zbývajícího území Československa v březnu 1939. Sloužila dobrému účelu v době, kdy anglická veřejnost byla dezorientována vítěznými fanfárami Mnichováků, kteří tehdy slavili onen pověstný „mír pro naši dobu“. Morrellova kniha patřila tehdy vedle významné knihy Geyeho „Padlé pevnosti“ („Fallen Bastions“) k prvním anglickým publikacím, které řekly pravdu o Československu a odhalily skutečnou podstatu mnichovského ujednání. Ani dnes tato kniha není zastaralá, ačkoliv víme mnohem více o politickém pozadí a také o výsledcích mnichovské zrady. Neboť kniha není abstraktním politickým traktátem, je živou reportáží, zachycující události přímo v jejich vývoji a oživuje v naší paměti mnoho a mnoho zážitků osudného roku 1938.

Jinak plánuju si znovu přečíst Profesionálního válečníka od Richarda Marcinka.
When we cease to make mistakes, that is the moment when we cease to be.

Příspěvek 28.8.2007 22:26:03
WiX Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

LAZYjohn :arrow: To vypadá dost zajímavě. Sice na historickou literaturu moc nejsem, ale tohle si asi přečtu. Podle popisu to vypadá dost dobře.

Jinak já jsem se rozhodl, že si po kompletním Harry Poterrovi kterého jsem přečetl před měsícem, přečtu kompletního Clarka, takže teď dočítám 3001: Poslední vesmírná odyssea.
Existence jevů UFO nám nic neříká o mimozenské inteligenci, ale vypovídá o tom, jak vzácná je inteligence zde na Zemi.

sir Arthur C. Clarke

Příspěvek 21.9.2007 15:19:04
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

dneska mi konečně přišel osmej díl Duny s názvem Sandworms of Dune. TAkže čtu tohle :)

Příspěvek 21.9.2007 15:33:18
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Já jsem se včera pustila do Lirael od Gartha Nixe. Jsem skoro za první částí, řekla bych, že je to i dokonce o něco lepší než předchozí kniha, Sabriel.
Je to ale docela tlusté, tak doufám, že se mi to povede stihnout, než začne pořádně škola. Mám v knihovně ještě v pořadí třetí pokračování, Abhorsenka. A pak Noční hlídka, Ďábel v zeleném, Den trifidů, nějaké SGA knihy, pár ST a samozřejmě DS9 knihy a ještě Křehké věci od Gaimana...takže na povinnou četbu se asi zase kouknu na wikipedii :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

PředchozíDalší

Zpět na Literatura