Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Star Trek Star Trek Enterprise

Star Trek Enterprise

jeden z nejúspěšnějších televizních sci-fi seriálů, který snad ani nepotřebuje představovat...

Příspěvek 24.8.2007 14:31:45
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

No já se tu nechci opakovat, většina už tu byla řačena, ale prosě jim v tomhle jinak dobrém seriálu nemůžu zapomenout díl Regeneration, TOTÁLNÍ kravina, nikdy sem nepochopil proč tam ty Borgy za každou cenu museli cpát, to jak záhadně vynechali ze svého proslovu My sme Borg... tenhle díl mě snad pije krev víc než poslední... :roll:
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 24.8.2007 14:49:18
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Náhodou, mě se Regeneration líbí. Hlavně kvůli následnosti s TNG, protože ten signál co Borgové poslali, způsobil přílet krychle se kterou se pak Enterprise D setkala. Navíc Borgové patří k nejlepšímu z ST.

Jediná věc, která je poněkud pofidérní, je ta, že Phlox si dokázal radiací odstranin nanosondy, ale později se o tom neví. Tady zase ta kontinuita mizí...
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 24.8.2007 15:53:27

Odpovědět s citací

Tak v tom prostě musím nesouhlasit, za prvé, ta koule ve First contact vybuchla nad severní amerikou když ostřelovali Montanu. Těžko by se pak ti Borgové dostali na severní pól. :wink: to s tím že jim nešlo asimilovt Ploxe je taky nesmysl, jediná rasa rezistentní nanosondám je druh 8472. Pochybuji že Denobulani měli takový imunitní systém jako oni.To že pak ze svého proslovu vynechali My sme Borg už sem říkal , jak příhodné že :) A Brogové v TNG letěli k zemi prto, že se setklai s Enterprise kdesi v Delta kvadrantu kam je poslal Q aby Picardovy trochu srazil hřebínek. Když to chtěli vysvětlit takhle, no budíž ještě, ale všichni víme že Borgové spolu umí komunikovat v reálném čase a posílat zprávy rychle, určitě by jim to netrvalo dvě století :wink: Tenhle díl v jinak skvělém seriálu jim prostě neodpustím
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 24.8.2007 18:21:14
bob 1 Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ať si řiká kdo chce co chce mě se líbí všechny díly Star Treku ENTERPRISE ať sou takový či makový(nespleťte si to s MACO :D ) a obvzlášť REgENERATIONS se mi líbil tim že v podstatě všim vybočuje z celé doby ENTERPRISE
Bobe, dobrá rada a souhlasím že osvěta je důležitá, avšak umístění takové zprávy na fóru, které navštěvují osoby mladší 15 let, je dosti nevhodné, proto byla odstraněna. Jenda.SG-1LoLwut ale já si už nepamatuju co jsem v podpisu měl, škoda.

Příspěvek 24.8.2007 18:27:48

Odpovědět s citací

No právě a o to de že vybočuje. Totálně to trhá celou logiku a kontinuitu Star treku, což je věc které fandové Enterprise vyčítají nejvíc. Na jednu stranu tam je tohle, a na druhou skvěle vyřešená podoba Klingonů v TOS. :lol:

Příspěvek 24.8.2007 19:29:10

Odpovědět s citací

já se považuji za velikého fandu Enterprise a nic mi nevadí (pravému fandovi by nemělo vadit nic hlavně že něco je :D ) PS:dneska sem shlídl díl Similitude a dokonce sem uronil i slzičku

+plánuju k vánocům tento model to bude teprve nářez 8) :lol:
http://www.starshipmodeler.com/trek/lj_nx01_preview.htm

www.nkg.it/recensioni/mecha/NX-01/rece.htm.
Bobe, dobrá rada a souhlasím že osvěta je důležitá, avšak umístění takové zprávy na fóru, které navštěvují osoby mladší 15 let, je dosti nevhodné, proto byla odstraněna. Jenda.SG-1LoLwut ale já si už nepamatuju co jsem v podpisu měl, škoda.

Příspěvek 24.8.2007 19:48:59

Odpovědět s citací

Jeh ja to myslel tak, že Fonoušci Star treku vyčítají seriálu Enterprise :D Krom toho i dost starých producentů, je fakt že se to vzdálilo původnímu Star treku, ale něco takovýho se stát muselo aby to udrželo diváky a vneslo něco nového, ale někdy si myslím že to už přehnali :wink:

Příspěvek 24.8.2007 20:00:28

Odpovědět s citací

Všechny Star Treky jsou SUPER !!! ať si říká kdo chce co chce :wink: :)
+opravdu nesnášim grafický zpracování tohodle :wink: :wink: :wink: :D :D

Příspěvek 24.8.2007 20:10:54
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

To každopádně, Enterprise je můj druhej nejoblíbenější seriál ST (po Voyageru) a Borgové jsou mým druhým nejoblíbenějším tématem (po časovkách/paralelkách).
Obrázek
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 24.8.2007 20:25:58

Odpovědět s citací

Já neříkám že sou špatní, jen říkám že v před Kirkovské době nemají co pohledávat. I když je ten seriál ve výsledku skvělý, skuste ve vší té chvále myslet trochu objektivně a v rámci celého vesmíru Star treku, řekl bych že je tam nacpali právě proto že sou populární a neohlíželi se na kontinuitu.. tím si ale taky hodně uškodilo, mnoho zarytých fandů se kvůli takovým věcem odmítlo ne ENT dívat, znám třeba celý klub fandu Star treku který kvůli tomuhle narušení celkové již dané kontinuity odmítl brát ENT jako canon a nedívali se na něj, a takhle to vzalu víc lidí a taky to mohlo proto přispět k tomu že to po 3. a 4. řadě který byli vesměs velice povedené zrušili..

Příspěvek 24.8.2007 20:54:45
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak to zrušení bylo nešťastný, ale co se týče chyb v kontinuitě, jsem ochotnej je opustit. Já spíš neberu TOS jako canon, protože tam bylo víc fantastiky, než v moderním ST...
Obrázek
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 24.8.2007 21:01:20

Odpovědět s citací

ono je hlavně tžké dodržet continuitu když budoucnost (TOS,TNG atd.) natáčeli dříve než tu kratší budoucnost ENT kdyby natáčeli popořadě podle časové osy kontinuita není žádný problém

Příspěvek 24.8.2007 21:02:06
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Mě se Regeneration líbí, a pěkně uzavírá celý ten kruh s Borgama. Žádnou katastrofální chybu v kontinuitě nevidím.

A lidi o kterých Baliali píšeš, jsou podle mě s prominutím hňupi. :roll:
''Nebudu se dívat na ENT, protože NX-01 je podobná Akiře.'', ''Nebudu se dívat na ENT, protože v jednou díle tam udělali to a ono.'' OMG fakt je nechápu. Mě to připadá, že se někteří už dopředu rozhodli, že prequel nebudou mít rádi a tak si pak cíleně najdou jakoukoli maličkost, aby ho zkritizovali a pošlapali.
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 24.8.2007 21:22:46
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak ta věc, že se NX-01 podobá Akiře je schválně ale naopak, protože Akira se podobá NX-01, respektive Akira z ní vychází...
Obrázek
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 24.8.2007 21:33:08
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Já vím, ale přesvědčuj někoho, kdo nepřipustí nic jiného, než svůj názor. :roll:
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 24.8.2007 22:26:11
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Holt to sou ty hnidopichové co všude dělaj problémy a na filmy (i mimo ST) se koukaj jen, aby našli chyby...
Obrázek
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 25.8.2007 08:40:48

Odpovědět s citací

Mirra píše:
Tak to zrušení bylo nešťastný, ale co se týče chyb v kontinuitě, jsem ochotnej je opustit. Já spíš neberu TOS jako canon, protože tam bylo víc fantastiky, než v moderním ST...

Nojo, to sice ty osobně nemusíš brat jako canon, jenomže drtivá většina Trekkies z ní právě vychází, prakticky je to základ Star treku. A právě kvůli tomu se na to spousta z nich vykašlala už na začátku a pak když se to rozjelo tak to zrušili :(

Na tom regeneration se asi neschodnem, už sem říkal proč si myslím že v té době namaj vůbec co hledat :D

Příspěvek 25.8.2007 09:08:20
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak mě se líbí všechny star treky i komixy a knížky, je fakt že v Ent. udělali pár kontinuálních chyb, kdyby si s tím dali práci tak by je vychytali, ale já jim to odpustím, škoda že se nedostali k první válce s romulanama a to chybělo tak málo v 4 serii byli v roce 2154 a válka zacala 2156 až 2160 kdy jim hvezdná flotila utvrdila konečnej uder, pomoci atomovek, to by bylo zajimavy videt a ne oni hodi staryho Rikera a Troi, kdyby tam dali prvni incident a zniceni jedny hvezdny lode a zacatek valky, tak by se urcite pridali i ostatni fanousci a mozna by se to zachranilo, ale musime doufat v uspech filmu a pak mozna v novy serial, doufam ve valkz s romulanama nebo reseni po dominionu!!
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 25.8.2007 10:07:49

Odpovědět s citací

to ani nevím že ve válce s Romulanama se použily Atomovky a co je to ta Akira jak tu píšete ?

Příspěvek 25.8.2007 10:24:19
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak o valce s romulanama a použití atomovek se řeší jak v TOS tak v knížkách a lodě třídy Akira je
http://www.kontinuum.cz/index.php?location=/databaze/library.php?
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 25.8.2007 11:13:32
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak srovnej:

Třída Akira:
[img][images/thumbs/Mirra_akira_5.jpg]http://www.kontinuum.cz/databaze/lode/tridy/akira_5.jpg[/img]

Třída NX-01
[img][images/thumbs/Mirra_nx01_4.jpg]http://www.kontinuum.cz/databaze/lode/tridy/nx01_4.jpg[/img]
Obrázek
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 25.8.2007 11:23:56

Odpovědět s citací

Jo aha vy ste mysleli třídu lodí já myslel že myslíte nějakej dalí seriál :lol:

Příspěvek 03.9.2007 21:57:57
Lukec Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak jsem se mrknul na tenhle seriál. Seriál mi ze začátku přišel takovej slabší. Asi to bylo tou loďkou na rozsypání. Pozdějc to začalo nabírat na obrátkách s Xindama. Když do toho zapletli ještě Federačního časovýho agenta, kterej tam byl jak doma tak to bylo super. Jen mi chybělo víc informací a scén z budoucnosti. Chvilkama jsem v databázi zahlídl i třídu defiant a intrepid. Škoda, že to nepropletli nějak třeba s TNG, Voyagerem nebo s DS9. Celkem zajímavě vyřešili díl regenerace. Jen z Cochrana udělali ožralího troubu, kterej blábolí nesmysly. Jo ještě k těm borgům. Když se to tak vezme kolem a kolem tak Q za nic nemůže. Jen vzal Picarda na návštěvu do delta quadrantu. Pokud bych chtěl zhodnotit všechno, tak bych se upsal až k smrti. Myslím, že za vše mluví hodnocení 10/10 bodů.

Příspěvek 04.9.2007 12:11:36

Odpovědět s citací

docela mi ale někdy chybí ráz první sezony a druhé sezony i když je to zase takové 50 na 50 1a2 řada průzkumníci (super) 3a4 řada více bojovníci (super) takže zase já miluju Enterprise

Příspěvek 10.9.2007 14:32:26
wolf00 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

enteprise jsem videl bohuzel jen posledni 4tou radu,docela se mi to libilo ale nekdy mi to vybaveni na lodi pripadalo novejsi jak na ncc lodich-kirkova enteprise ...

PředchozíDalší

Zpět na Star Trek