Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky STARGATE: apocalypse ; díl čtvrtý FIRST STRIKE

STARGATE: apocalypse ; díl čtvrtý FIRST STRIKE

Jak hodnotíte tuto povídku?

1 (nejlepší)
7
30%
2
12
52%
3
3
13%
4
0
Žádná hlasování
5 (nejhorší)
1
4%

Celkem hlasů : 23

Příspěvek 20.2.2007 23:26:24
corroder Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

moc pěkný... jen ale nechápu jak můžou wraitové proletět superbránou. Pokud mě paměť neklame tak v Pegasu je aktivní normální brána. Tou může proletět max dart a to zase taková hrozba není ne? navíc se ta brána nachází velice blízko černé díry a tam nefungujou senzory, takže si té brány třeba ani nevšimnou. ale oni o ní už asi ví co? Možná taky kecám blbosti...
jinak fakt cool. Nová loď je šikovná. jen tak dál
McKay: You shot me!
Sheppard: I shot you and I am sorry...

Příspěvek 04.3.2007 16:33:41
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

super povidka povedla se ti

Příspěvek 01.4.2007 21:43:30
milan1960 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ahoj už jsi začal psát 4.díl? :wink: Líbí se mi to jak jsi to napsal.Těším se na další(4) díl Čau Milan
milan1960

RE:

Příspěvek 03.5.2007 08:42:05
The Shade Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Chvíli sem to tadz musel zazdít, ale s trochou štěstí bude 4-ka příští týden. Po tom co teď předvedli v sg1 nevím jak to trochu nakopnout aby to nevypadalo jak laciná kopie originálu, laťka je zatraceně vysoko...

- díky moc za ohlasy :D

---

jo máš pravdu v Pegasu je klasická brána a já taky myslel darty. A tou hrozbou je že se mohou wraithové dostat do naší galaxie (už stačí jen spojit se s Pegasem a ohlásit polohu mateřským lodím)

EDIT: Nepiš dva příspěvky bezprostředně pod sebe. WiX
..::wellcome in the new age::..
.......The Shade incoming.......

Příspěvek 04.5.2007 09:01:54
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Po vyčerpávajícím psaní do dvou do rána (nemohli by jste mě někdo naučit psát všema deseti... :D ) je na světě 4. díl, mám z něj sice smíšené pocity, ale doufám, že se bude líbit

chapter IV.
First Strike

-„Generále mám tu hlášení z Noradu, za Měsícem byla objevena dvě neznámá tělesa, patrně Ori lodě.“
-„Armageddon začíná,“ pomyslel si Landry, „jaký je jejich stav?“
-„Zdá se, že zůstávají na svých pozicích.“
V zachmuřené mužské tváři svitla naděje, jen letmo, ihned si uvědomil, že Odyssea a Celeris o sobě od Mitchellova příchodu nepodaly žádné zprávy.
-„Poručíku, ať se mi do pěti minut hlásí piloti jumperů.“
Spolu s piloty vešla do místnosti i Carterová. Landry stál u velkého okna a upřeně hleděl na hvězdnou bránu, nebýt letmého Samantina zakašlání byl by si jejich příchodu ani nevšiml. Vyzval přítomné aby si sedli a pilotům sdělil rozkazy, nebylo to ostatně třeba, neboť všichni dobře věděli co je v příštích hodinách čeká. Proto Hank svou řeč nijak neprotahoval a s přáním hodně štěstí je poslal vstříc osudu, nepříteli. Pak se dlouze zadíval na Carterovou.
-„Víte, někdy si říkám, kdybych se do téhle hory nikdy nedostal. Kdybych zůstal na stará kolena sedět někde v kanceláři v Bílém domě nebo Pentagonu, jestli by mi nebylo líp.“
Přitom nervózně přecházel a zarmouceně kroutil hlavou.
-„Myslím, že kdyby jste teď měl sedět v tmavé kanceláři asi by jste se příšerně nudil,“ pokusila se ho povzbudit Carterová, ale spíš mu jen nahrála do karet.
-„To ne, možná už bych si užíval důchodu na své lovecké chatě, občas zajel za Jackem na pivo a na ryby k tomu jeho prázdnýmu rybníku.“
Landry se pokusil o úsměv, nikdy nechápal co O’Neilla tak baví na tom vysedávat u vody a nikdy nic nechytit, a už vůbec nechápal proč vždycky podlehne a jede s ním. Z přemýšlení ho vytrhl pohled na ošívající se Carterovou, pochopil, že už se nemůže dočkat až do zasype informacemi o tom co všechno s Thorem, jenž čekal ve své lodi na orbitě, vymysleli.
-„Tak do toho Sam jak jste na tom.“
-„V Samantě hrklo a hned se pustila do výkladu. Jak vidíte pane,“ ukazovala na plátno na němž se objevil model Odyssey, „rozšíříme loď o Asgardskou zbraňovou platformu.“ Na prezentaci se zobrazil ještě model Asgardského O’Neilla, z něhož se oddělily zbraně a jako zázrakem přistály na Odyssey, celý model pak začal rotovat.
-„Působivé, ale měl bych vás upozornit, že už tu jsou dvě lodě Ori a flotila letící z jejich galaxie na sebe jistě také nedá dlouho čekat, takže na úpravy moc času nezbude.“
-„Já vím pane, ale Odyssea bude muset stejně přistát, když ne kvůli opravám, tak určitě abychom jí ke štítům připojili Jackův generátor.“
-„Pravda,“ zamyslel se Landry.
-„Už se vám ozvala Dr. Weir z Atlantis?“
-„Ne stále nic, alespoň že poslali ty jumpery, jinak by byla Antarktická základna jedinou účinnou obranou Země. Ale každou chvíli dorazí Daedalus a Kvasir by měl cestou udělat úpravy kvůli připojení generátoru.“
-„A co Teal’c, už se ozval od superbrány?“
-„Také ne, nevíme vůbec co se tam děje, Jaffská rada už nemá lodě, které by mohla poslat, asi jako mi, ale vám nemusím říkat co se stane jestli se Wraithům podařilo projít do naší galaxie…“
Carterová se nadechla k další větě, něž však stačila cokoli říct rozplynula se v modrém světle Thorova transportního paprsku. Hank zakroutil hlavou a odešel do své kanceláře.
Zatím se na orbitě planety seskupily jumpery s Asgardskou lodí aby čelily první vlně Ori útoku. Obě lodě ale jen udržovaly své pozice.
-„K naší pozici se blíží loď,“ oznámil Thor Carterové, „je to váš bitevník Daedalus. Přijímám vysílání.“
Na obrazovce se objevila tvář Steva Caldwella, velitele lodě.
-„Zdravím, zdá se že jsme dorazili v pravou chvíli. Kvasir dokončil úpravy štítů, jsme připraveni na implantaci generátoru.“
-„Generátor mám na palubě, hned ho transportuji do vaší strojovny, nezaznamenali jsme žádnou aktivitu u nepřítele, patrně zachytil loď v hyperprostoru a vyčkával váš přílet,“ informoval Caldwella Thor, „vyřiďte Kvasirovy mé pozdravy.“
-„Spolehněte se,“ odpověděl Steven, „myslím, že by nebylo od věci zahájit preventivní útok, když jsme našli účinnou zbraň.“
-„Ano Antické střely se osvědčily, až budete připraveni zaútočíme.“
Obrazovka potemněla a Thor s Carterovou se na sebe zadívali.
-„Chování Ori se mi nějak nelíbí. Myslíte, že s útokem čekají na hlavní flotilu?“
-„Těžko říct, ale je pravda majore Carterová, že takové chování je velmi zvláštní .“
Netrvalo dlouho a bitevní formace se vydala vstříc nepříteli. Ten jakoby do poslední chvíle ignoroval přilétající lodě. Jumpery zahájily útok. Obě lodě se těsně vyhnuly salvě drone, ta se ale otočila a zasáhla je o chvíli později. Pozemská a Asgardská loď zaznamenaly prudké kolísání ve štítech nepřítele, proto ihned zaútočily vlastními zbraněmi. Prvním útokům ještě štíty odolaly a netrvalo dlouho a podlehly, až neuvěřitelně snadno, což mělo za následek lehké poškození trupu obou prstencových plavidel. Ta neváhala a snažila se uniknout do hlubin vesmíru, vzhledem ke škodám na trupu však zřejmě nebyla schopna otevřít hyperprostorová okna a tak se musela vyhýbat střelám lodí Tau’ri, jež je pronásledovala stále dál a dál.
-„Pane už jsme se až příliš vzdálili od Země,“ ohlásil důstojník na Daedalovi svému veliteli, „a zbraně už jsou z poloviny pryč.“
Caldwell se zarazil, svraštil čelo a dlouze se zamyslel, začala mu docházet Oriská lest. Než však stihl zareagovat ozval se další člen posádky můstku.
-„Zaznamenávám velké množství objektů mířících k Zemi.“
-„Okamžitě odvolejte jumpery a pošlete zprávu Thorovi, ať zamíří co nejrychleji zpět!“
-„Než se ale stihli vůbec otočit otevřelo se poblíž planety hyperprostorové okno a z něj vylétlo několik Ori lodí.
-„Máme tu sedm nových nepřátelských lodí pane, vypouštějí kolem Země množství malých objektů.“
-„To je celá flotila,“ podivil se Steven.
-„Ne, ostatní lodě pokračovaly dál.“
-„Co ty objekty co vypouštějí, můžete je přiblížit?“
Na obrazovce se objevil obraz vesmíru se Zemí, stejný jako mohla posádka můstku vidět před sebou, zablikal na ní čtverec a obraz v něm se zvětšil na celou plochu. Tím objektem byl satelit, stejný jako měl na svědomí zničení prvního pozemského plavidla schopného mezihvězdného cestování, Promethea. Ori lodě proletěli kolem planety, vysadily množství satelitů a zmizeli v hyperprostoru. To už ale Daedalus a Daniel Jackson zaznamenaly další lodě blížící se k planetě, to konečně dorazily Celeris s Odysseou a také dvě lodě svobodných Jaffů. Sotva velitelé lodí zhodnotili situaci, našli si nejbližší satelity v jednom z Hat’taků první cíl. Tři z nich vystřelily na loď, jejíž štít neměl proti nepřátelskému útoku žádnou šanci. Netrvalo ani pár sekund a stroj se změnil v obrovskou ohnivou kouli. Druhý Hat’tak ihned skočil do hyperprostoru a poškozená Odyssea ho následovala. Když přišly o své cíle, zaměřily se satelity na jumpery. Než však stihly vyslat své poslední drone dva z nich byly zničeny, zato třetímu se podařil úhybný manévr a poslal své drone na nepřítele. Tři satelity smazal z oblohy a našel útočiště v jednom z Daedalových hangárů.
Daedalus, Celeris a asgardský Daniel Jackson se přeskupily a zahájily útok na Ori satelity. Několik z nich se okamžitě zaměřilo na lodě, zbylé si našli cíle na povrchu planety. Bohužel však Tauri lodě nedokázaly satelity nijak poškodit. Zato Thorovi se dařilo postupně nepřátele likvidovat. Celeris s Daedalem se proto zatím snažily odlákat pozornost satelitů mířících na Zemi. Díky novým generátorům vydrželi daleko více. Po chvíli vylétla z povrchu planety salva drone, jenž zničila všechny zbylé satelity.
Lidé si tak mohli na chvíli oddechnout a vrhnout se na nutné opravy a úpravy, než dorazí hlavní Ori flotila. Toho se však každý děsil, a právem. Proti mateřským lodím toho Asgardé mnoho nezmůžou a antická základna vyčerpala takřka veškerou svou palebnou sílu.

Příspěvek 21.8.2007 10:40:19
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

No já si myslím že je to docela dobře napsaný, ale zase by to chtělo abys sis ujasnil dění v první části řad na který navazuješ. Jo navíc si myslím že povznesená bytost asi nemusí překonávat silový pole, protože je sama v jiné fázi a nemá tělo.

Re:

Příspěvek 21.8.2007 17:38:23
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jacku,
předem dík za kritiku. Nedá se říct, že ta povídka navazuje přímo na nějakou část seriálu, spíš si vybírám momenty co se mi líbí, nebo mne zaujaly. K té povznesené bytosti: tou nejsme (alespoň myslím) ani jeden z nás, takže se můžeme na pěti stánkách dohadovat jako to dělají někteří, ale je to zbytečný, máš asi pravdu, na druhou stranu v díle Sanctuary z první serie projde povznesená Chaya Sar bránou a červí díra se "zavlní" jako při průchodu lidí. Je fakt, že tohle jsem nedomýšlel, ale myslím, že ten moment je v povídce docela zajímavým prvkem...

The Shade

Příspěvek 21.8.2007 18:38:14
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

Jo to uznávám to nikdo nemůže vědět jaký to je, já se jen držel toho co je v seriálu, jinak to je dobrý a líbí se mi i takový povídky co si upravují realitu v seriálu.

Předchozí

Zpět na Mrtvé povídky