Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Hlavní News comments SGA-PROJECT.COM 19.8.2007 - Harmony spoiler

19.8.2007 - Harmony spoiler

Všechny komentáře ke staršímu webu, který byl zrušen roku 2016

Příspěvek 19.8.2007 15:09:49
Hemi First Lieutenant
First Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

viz. stargate news

Během oslavy navázání vztahů s expedicí se v audienční síni dívky Flora a Mardola věnují podplukovníku Sheppardovi a doktoru McKayovi. Oba muži si vychutnávají jídlo, které jim obyvatelé planety dávají za informace týkající se hrozby Wraithů. Baví se všichni, kromě Harmony, která je sestrou Flory a Mardoly. Tu čeká zasvěcení k vedení národa, aby se mohla po smrti své matky stát královnou.

Pravidla jí přikazují vydat se na cestu k ruinám velkého Larosova chrámu, který se nachází v okolním lese. Zde se bude osamocena věnovat meditacím a motlitbám a poté se vrátí. Je to pouze několikadenní pouť, ale Harmony je příliš mladá a tak mají její sestry starost. Požádají proto Shepparda a McKaye, aby jí doprovodili, protože jejich zákony se na ně jakožto cizince nevztahují.

Ale cesta se nakonec ukáže být nebezpečnou ve chvíli, kdy je přepadne skupinka vojáků Genii. Proč tu jsou a čeho chtějí docílit zabitím Harmony?
[img][http://i241.photobucket.com/albums/ff193/jhemi442/grafika/2f6ad418.png]http://i241.photobucket.com/albums/ff193/jhemi442/grafika/2f6ad418.pnghttp://[/img]

Příspěvek 19.8.2007 16:03:51
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

No nazdar, už teď se mi to nelíbí a to moc předem díly neodsuzují, ale toto mi přijde takové......divné? :D

Příspěvek 19.8.2007 16:21:30
Martincz Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

hh, doufám že tam budou lepší epizody než bude tahle.. I like action!

Příspěvek 19.8.2007 17:16:09
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Mohlo by to mít dobrej děj :wink: . Já nemusím action tak upa... stačí díly podobný Infernu...
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 19.8.2007 17:32:35
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Tak na první pohled to trochu připomíná Tower, což rozhodně nechci. Na druhou stranu je to nejspíš McKay/Sheppard epizoda, a to zase jo. Loni mi nějaká epizoda s nimi chyběla, něco jako Defiant one nebo Trinity. Tohle vypadá zajímavě, a možná by to mohlo být trochu i to, co bych ráda viděla. Sheppard s McKayem, sami, spoléhající jeden na druhého a chránící, v tomhle případě, dívku. A pak, píše to Martin Gero, kterého mám ráda. Umí to s postavami, tak by mohl dobře napsat i tu malou. Dítě ve sci-fi bývá pohroma, ale když se dobře napíše, tak to nutně nemusí dopadnout špatně. A Jodelle je dobrá a pokud to nebude role malého nafoukaného fracka, tak máme naději :D
A Genii? Že bychom zase jednou viděli Ladona? :love:
Jinak ze spoilerů obvykle prozrazují jenom zlomek, takže tohle může být docela dobře tak prvních 10 minut z epizody.

Já? Pozitivní? No jo, výjimečně mám dobrou náladu :) (a čas)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 19.8.2007 17:57:48
Mrs. Sheppard Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Mě to znělo jako stručný popis nějaké povídky od nás z fora, ale tím nechci fan fiction nijak zlehčovat. Trochu jako vysněná dívčí epizoda. Vesmírné bitvy a nové technologie tam asi neuvidíme :roll:
After hard working I like hard playing

Příspěvek 19.8.2007 18:03:24
Zizi Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

No mne to nepripadá až také zlé. Je to zaujímavé ale kto vie. Hodnotiť to budem až keď to uvidím celé - spoilery sú zavádzajúce. A epizóda John/Rodney, tak na to sa teším :) Neboj Mrs. Sheppard myslím, že na technológie a vesmírne bitky bude dosť epizód
I´m damn proud member of SheppofilclubObrázek
[img][images/thumbs/Zizi_sga-pbannerupr.jpg]http://i195.photobucket.com/albums/z158/Zitulik/sga-pbannerupr.jpg[/img]

Příspěvek 19.8.2007 18:12:41
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

to Zizi:: Ne to jsi mě špatně pochopila, já tyhle epizody naopak upřednostňuji! Bitvy a technologie jsou zajímavá kulisa, ale raději mám, pokud je to o vztazích :wink:

Příspěvek 19.8.2007 18:35:36
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Mrs. Sheppard:doporučuju telenovely. Tohle je scifi, vztahy by měly bejt až to poslední

Příspěvek 19.8.2007 18:56:21
Martincz Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

jj souhlasim z g.o.d je to sci-fi a melo by to bejt o objevovani novejch technologii a akcich ne o rozvodech..

Příspěvek 19.8.2007 19:04:41
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Tohle je velmi omezený pohled na věc. Co pro mě dělá dokonalou sci-fi Babylon 5, Farscape, DS9...? Postavy, vztahy, příběh, velmi dobrý příběh. V Babylonu 5 v podstatě v prvních dvou sériích nevytáhnou paty ze stanice. Bitvy tam sice jsou a často velmi dobré, ale rozhodně to není o "odvážném novém světě a objevování technologií ke zničení nepřítele", ale spíš o objevování v kontextu příběhu, kdy se linie rozplétají a zaplétají.
Technologie jsou super, pěkné bitvy taky. Ale nemůže o tom přece být celý seriál proboha. Co by pak zbylo? Čtyři mega cool hrdinové, co v každé epizodě objeví technologii, aby se po 45 minutách epizody zachránili zmačknutím tlačítka a nikdy víc ji nepoužili? Jo, počkat, to už tady bylo, že? V SG posledních pár let například....
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 19.8.2007 19:06:26
Zizi Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

To Mrs. Sheppard:Jaj, tak to som ťa potom fakt nepochopila :wink: No nevadí už chápem

Na obranu Mrs. Sheppard-ovej: Sci-fi by síce malo byť o niečom ako objavovanie nových svetov a technológií a vesmírnych lodiach ale tie vzťahy sú tam tiež potrebné - tým nemyslím zrovna nejakú telenovelu ale za vzťah považujem aj priateľstvo a to je dosť dôležité. Čo sa týka tých dôvernejších vzťahov tak niekedy stačí aj to iskrenie napr. Jack/Sam, Teal´c/Istha, Daniel/Sharee, ..... 8)- no niekedy je to viac ako iskrenie.
I´m damn proud member of SheppofilclubObrázek
[img][images/thumbs/Zizi_sga-pbannerupr.jpg]http://i195.photobucket.com/albums/z158/Zitulik/sga-pbannerupr.jpg[/img]

Příspěvek 19.8.2007 19:28:46
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Klenotka: jenže B5 je mnohonásobně lepší než SGA a SG-1 dohromady. Veškerý vztahy v SGA jsou omezený na to, že Sheppard se snaží dostat nějakou mimozemšťanku. Já nejsem proti vztahům ve scifi, ale scenáristi je musí umět napsat. A upřímně, scenáristi SGA a SG-1 maj problémy, aby napsali jakžtakž koukatelný epizody(s minimem nesmyslů a logických chyb) a chtít po nich pořádně napsaný vztahy? To je nad jejich síly.

Já nechci aby se postavy chovali jako roboti (Bendera z Futuramy neberte jako příklad, ten je mnohem zajímavější než 90% lidksých postav v jakymkoliv seriálu), ale vztahy maj bejt propracovaný a ne takový, jaký nám předkládaj v obou SG. To, že má Sheppard ex-manželku, je sice zajímavý, ale naprosto nepodstatný pro jakýkoliv další vývoj jeho postavy.

Kdyby tvůrci na konci každýho dílu nezmáčkli "reset button", tak vztahy/vývoj postav v SGA beru. Ale proč se maj zabývat nečim, co stejně na konci epizody "zresetujou"? Jako příklad třeba Rodney. Když už si začne uvědomovat svoje chování a snaží se ho zlepšit a nakonci epizody se mu to povede, tak v dalším díle je to zase ten starej Rodney. A je pravda, že se to týká i technologií

Příspěvek 19.8.2007 19:44:55
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

g.o.d: Jo, tak v tomhle souhlasím. Psaní postav jim moc nejde, ale řekla bych, že to není tím, že to neumí, ale že nechtějí. Tedy spíš "ti nahoře" nechtějí. Cooper a Wright tam byli nezdravě dlouho a pochybuju, že se jim chtělo měnit zaběhnutý řád. Ten problém s Rodneyho postavou mě taky strašně štve a připadá mi, jako by předchozí série psala banda lidí, která si každou epizodu píše po svém, a nekouká, co bylo předtím nebo potom. Takže jestli s tím ve 4. sérii mají v plánu něco dělat, tak já jim v tom rozhodně bránit nebudu. A pokud se M&M omezí na psaní normálních epizod a ne "funny" jako Irresponsible a podobná zvěrstva, tak to snad nedopadne úplně blbě. Navíc když sám Mallozzi, což mě překvapilo, chyby uznává a říká, že to chce změnit. I takové ty věty v rozhovorech jako "letos je to uvolněnější" svědčí o tom, že mají větší tvůrčí svobodu. Takže na výměnu vedení byl nejvyšší čas. M&M by sice nebyla úplně první volba, ale u SG jsou dlouho a jsou si zase vědomi toho, že to změnu potřebuje. Takže to se uvidí.
Problém je, že SG fanoušci neradi změnu. Sama se bráním Carterové ve 4. sérii, ale to právě z důvodů výše zmíněných. V SG1 jsou 10 let stejné postavy a když mají v SGA nepropracované, proč tam strkat další, s kterou nic nedělali už předtím?
Ale mluvím spíš o stylu vyprávění. Jsou zvyklí na tohle "stand-alone episodes", proto jim asi taky zůstali už jenom hardcore fanoušci a nové získávají ztěžka. Stačí se podívat na to, jakým stylem v posledních letech točili SG1-jako sebeparodii, kterou pochopí jenom skalní fanda.
Ale to už je zase OT.
Naposledy upravil Klenotka dne 19.8.2007 19:50:15, celkově upraveno 2

Příspěvek 19.8.2007 19:45:13
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No, já si myslím že tady nejde o to že to tak neumí napsat, ale NECHCOU napsat. Jim to vyhovuje tak jak to je. Vždyt to Cooper jasně řekl, oni se nechtějí vzát toho stereotypu najdeme super nepřítele který nám všm nahání hrůzu, pak najdeme super technologii a zázračně je s ní porazíme. Oni to tak prostě chtějí mít, to je jejich model. Kdyby chtěli, určitě by to dokázali napsat jinak...

No tak koukám že Klenotka napsala něco podobného chvilu před tím než sem to sesmolil já :D
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 19.8.2007 20:33:36
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

g.o.d píše:
Mrs. Sheppard:doporučuju telenovely. Tohle je scifi, vztahy by měly bejt až to poslední

:shock: Jéžíš, že mě to hned nenapadlo a já se trápím celou dobu u SCI-FI :roll:
Mě na Sci fi nejvíc baví konfrontace kultur bytostí z jiných planet. Z hlediska vyspělosti a vzájemné komunikace. To, jaká očekávání jednotlivé strany přinášejí. Jestli chtějí lidi jen jako jídlo, nebo jako hosty k jednacímu stolu... :wink: No a protože tyhle bytosti včetně lidí se většinou sdružují v nějakých společenstvech, mají mezi sebou nutně i nějaké vztahy.

Příspěvek 20.8.2007 15:05:01
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Mě se zatim ten spoiler líbí. O dvanáctiletou dívku se nebudou přetahovat (rozhodně ne v jistém smyslu ;-)), bude tam dvojka Rodney a John a bude to psát Gero. To se mi všechno líbí. Doprovod někam...to je příležitost jak pro dobrodružství, tak nějaké věci okolo postav. A ještě Genii...díly s Genii jsou většinou dobré, takže se těšim :). (A za Ladona bych se vůbec nezlobila ;-).)
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 20.8.2007 15:21:39
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Harmony vypadá podle spoilu divně, vůbec se mi celkově nápad s představením nové technicky vyspělé rasy zdá divný - tohle je přece Pegasus, 10 000 let okupovaný Wraithy. Na jednu stranu v Atlantis střílejí tasery namísto zatů aby se odlišili, na druhé straně si stěžují, že v SG-1 jsou vyspělé rasy a že jim to v Atlantis chybí.

Co se týče komunikace dívka-Shepp-Rod, tak fajn, může to být zajímavé, s Genii třeba i napětí, ale celkově nevidím nic moc zajimavého. Snad mě překvapí.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 21.8.2007 11:38:28
Fazulina Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

g.o.d píše:
Klenotka: jenže B5 je mnohonásobně lepší než SGA a SG-1 dohromady. Veškerý vztahy v SGA jsou omezený na to, že Sheppard se snaží dostat nějakou mimozemšťanku. Já nejsem proti vztahům ve scifi, ale scenáristi je musí umět napsat. A upřímně, scenáristi SGA a SG-1 maj problémy, aby napsali jakžtakž koukatelný epizody(s minimem nesmyslů a logických chyb) a chtít po nich pořádně napsaný vztahy? To je nad jejich síly.

Já nechci aby se postavy chovali jako roboti (Bendera z Futuramy neberte jako příklad, ten je mnohem zajímavější než 90% lidksých postav v jakymkoliv seriálu), ale vztahy maj bejt propracovaný a ne takový, jaký nám předkládaj v obou SG. To, že má Sheppard ex-manželku, je sice zajímavý, ale naprosto nepodstatný pro jakýkoliv další vývoj jeho postavy.

Kdyby tvůrci na konci každýho dílu nezmáčkli "reset button", tak vztahy/vývoj postav v SGA beru. Ale proč se maj zabývat nečim, co stejně na konci epizody "zresetujou"? Jako příklad třeba Rodney. Když už si začne uvědomovat svoje chování a snaží se ho zlepšit a nakonci epizody se mu to povede, tak v dalším díle je to zase ten starej Rodney. A je pravda, že se to týká i technologií

Ok, souhlasím, ale musím se zastat Shepparda:-), proč mu proboha pořád kdekdo přisuzuje, že chce dostat nějakou mimozemšťanku? Za prvé to není pravda, za druhé i kdyby, je to přece normální chlap a je to přirozený a to, že je někde v jiné galaxii neznamená, že teď bude žít v celibátu. "Reset button" je bohužel něco, co ničí veškeré úsilí (pokud nějaké je) tvůrců o nějaké vztahy mezi postavami.
Ta epizoda zní docela fajn, přesně jak píše Mrs. Sheppard, taky upřednostňuju něco podobného, a pokud by mě někdo chtěl doporučit telenovely, ať na to raději zapomene:-). Technologie jsou fajn, ale pořád je používají lidi, a ti jsou taky docela složitou technologií!
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 22.8.2007 10:25:16
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

To Fazulina: To je zajímavá úvaha, přirovnat lidi k složité technologii! Vážně super! Úplně vidím ty synaptické štěrbiny mezi neurony, jak přes ně probíhají nervové vzruchy :lol: Všechno je obsaženo ve všem :wink:

Příspěvek 23.8.2007 12:38:58
Rodney_McKay Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ja vam nevim, myslim ze by to melo bejt vyvazeny, libi se mi to jak to doposud bylo, nektere dily s hodne vesmirnejma bitkama a schaneni novejch technologii a jiny zase naopak o vztazich...nemenil bych to, .....a vazne si nekdo mysli ze B5 je lepsi nez SG?To vam taky nevim, podle me je B5 dost hodne primitivne zpracovany, nemluve o tech vesmirnejch zaberech ktery sou fakt hodne nizkorozpoctovy a je na nich videt ze vylezly z pocitace, to v SG vesmirny zabery vypadaj dokonale realne...ale hadat se rozhodne nechci:-)

Příspěvek 23.8.2007 13:18:34
Charlie.0025 Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

no tak já bych osobně bral všema deseti kdyby našli zase nákou novou antickou lod. A taky nemám moc v lásce Genii :) když se tam ukážou tak se mi ty díly zdají takový nudný :D . No co třeba mě to překvapí :)

Příspěvek 23.8.2007 13:26:06
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Rodney_McKay píše:
Ja vam nevim, myslim ze by to melo bejt vyvazeny, libi se mi to jak to doposud bylo, nektere dily s hodne vesmirnejma bitkama a schaneni novejch technologii a jiny zase naopak o vztazich...nemenil bych to, .....a vazne si nekdo mysli ze B5 je lepsi nez SG?To vam taky nevim, podle me je B5 dost hodne primitivne zpracovany, nemluve o tech vesmirnejch zaberech ktery sou fakt hodne nizkorozpoctovy a je na nich videt ze vylezly z pocitace, to v SG vesmirny zabery vypadaj dokonale realne...ale hadat se rozhodne nechci:-)

Počkej, kdo viděl B5, tak si to myslí...všichni? :) Jaké primitivní záběry? Já jsem nemluvila o bitvách, ale o příběhu, který je u B5 dvacetkrát propracovanější, SG s ním vůbec nejde srovnávat. Primitivní? Možná to bude mít co dočinění s rokem výroby 1993 :roll: A taky neměli tak velký rozpočet jako mají dnešní seriály. A o bitvy jde v B5 až ve druhé řadě.

Oni nic měnit nebudou, jediný rozdíl je v tom, že když něco nakousnou v jedné epizodě, tak to v další hned nezapomenou. Propojí příběh, snad propracují víc i postavy a epizody mají být opravdu velké, každá třetí bude technicky náročná. Mají letos víc peněz a prý je to vidět. Ovšem realita, na tu si musíme počkat.

Příspěvek 23.8.2007 15:29:59
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Rodney_McKay píše:

o bitvy v B5 vážně nejde. Technicky sice bitvy v SG vypadaj mnohem líp, ale nějakej vrchol to taky neni. Lodě prakticky nemanévrujou, akorát stojej proti sobě a střílej na sebe. Trochu mi připomínaj ty hloupý bitvy, kde stály vojáci v řadách deset metrů od sebe a střídali se ve střelbě :) takovej mam pocit když vidim bitvy v SG

Příspěvek 23.8.2007 15:59:56
Rodney_McKay Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No ja si zase myslim ze sou naprosto dokonaly, a ze tam ty lode i docela litaj, viz SG-1 posledni dil devaty serie, ale kazdej ma svuj nazor no:-)

Zpět na SGA-PROJECT.COM