Já doufám, že stejná nebude. Stejná byla deset let, tak by s ní konečně mohli začít něco dělat. Právě tohle spoustě lidí vadí, že když "zrušili" SG1 (po 10 letech se snad ani nedá mluvit o zrušení), tak tím, že tam šoupli Carterovou si to autoři trochu kompenzují, aby jakoby SG1 aspoň na oko pokračovala. Není divu, že lidi, co se považují čistě za SGA fanoušky, jsou naštvaní.
Vím, že to tak není a že si to prostě spousta naštvaných fandů vymýšlí. Ale je fakt, že sami tvůrci přiznali, že jí tam dali i proto, aby přitáhli i třeba zase čistě SG1 fanoušky, kteří na SGA nekoukali. Tady by se dalo argumentovat tím, že když jim SGA nestála za koukání předtím, tak by na to neměli koukat vůbec. Na GW fóru se člověk dočte věcí, to byste se divili
Problém SG je právě v tom, že strašně rychle ukončují epizody, v příští se už nic neví a to, že každou epizodu píše někdo jiný, není výmluva. Zvládli to v jiných seriálech, zvládli by to i tady.
Ale jak jsem vyčetla mezí řádky v některých rozhovorech, že je letos atmosféra uvolněnější...mám takový dojem, že Cooper a Wright tam všechny drželi dost zkrátka a moc tvůrčí svobody asi nepovolili. To, že SG1 neměla nějaký úplně jednotný příběh a pak najednou skočili k Ori, aniž by dořešili 8 let příběhů, je příklad svéhlavosti producentů, co si hrají na scénáristy.
I z tady toho důvodu doufám, že si scénáristi letos trochu pohrají s příběhem a postavami. A něco provedou i s tou Carterovou. Doufám, když už tam teda je....
Sice Mallozzi a Mullie mají na svědomí zhůvěřilosti typu Irresponsible, ale napsali i dobré epizody, tak snad to vyjde.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.