Raynor: Já souhlasím. Jsem sice trekkie a ST miluju. Dodnes ale nepochopím, proč se ve Voyageru vrátili k té typické premise stand-alone episodes a bez většího vývoje postav. Jakýkoliv posun u postav (Data v TNG, Doctor ve VOY) byl dán hlavně jejich představiteli, kteří prostě dali postavě duši a pojali ji po svém. TNG má hodně pěkných epizod, ale nemá moc děj. Jistě, přivedli Borgy a Q, ale nějaký jednolitější příběh chybí, nemluvě o přítomnosti lodní poradkyně, která pořád "něco cítí" na můstku.
Voyager měl zase hodně velký potenciál s tématem Lost in space, ale moc toho nevyužili. Seriály skvělé, ale prostě tvůrce DS9 obdivuju za to, že měli odvahu jít tak daleko.
Nerozumím lidem, kteří dodnes tvrdí, že DS9 znamenal pád ST, když potom ještě následovaly dva seriály. Navíc vývoj Enterprise dal tvůrcům DS9 za pravdu. Ve třetí a čtvrté sérii taky přinesli propojený příběh, protože prostě dnešní diváci jsou jiní a chtějí něco jiného a to u DS9 pochopili. Jenom se to odklonilo od Roddenberyho vize, který navíc takové věci jako propojený příběh a hýbání s postavami moc nechtěl. Gene, vážíme si tě, ale...zamrznul jsi. Prostě nová doba chce nové věci. A je jasné, že "Říše" jako Federace, nemůže fungovat 300 let ideálně, bez konfliktů a vnitřních rozporů. To prostě nejde. A rozhodně dodnes nezapomenu na ty dva týpky, co seděli při Prvním kontaktu za mnou v kině a při Picardově "nepoužíváme peníze a nebazírujeme na hmotném majetku" se zasmáli.
A jsem ráda, že s odstupem času lidi mění názor a začínají si DS9 víc vážit. Rozhodně si to zaslouží.
Air Force: A btw. epizoda The Visitor, která je hned po úvodním dvoudílu, byla nominovaná na cenu Hugo za nejlepší sci-fi a je považovaná za jednu z nejlepších epizod seriálu. A pak jsou tam skvělé perly jako Little green men nebo Our man Bashir. Když nad tím tak přemýšlím, všechny epizody tam jsou nějakým způsobem buď důležité pro celý děj seriálu nebo unikátní svým způsobem.

A je tam hodně epizod odehrávajících se na Defiantu, kterých bude přibývat a které později způsobí, že se neodtrhneš od židle.

Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.