Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Star Trek StarTrek: Deep Space Nine

StarTrek: Deep Space Nine

jeden z nejúspěšnějších televizních sci-fi seriálů, který snad ani nepotřebuje představovat...

Příspěvek 17.7.2007 16:04:28
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Hmm, Second Skin jsem třeba slyšel jen v mp3 a bylo docela nářez přemýšlet, co že to ten chlápek Kiře asi ukazuje a proč ji to tak vyvedlo z míry :-D
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 17.7.2007 16:51:52
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Tys to jenom poslouchal? :shock: Hmm, tak to je docela síla, protože zrovna u téhle epizody hraje vzhled a obraz velkou roli :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 17.7.2007 17:18:35
Major General
Major General

Odpovědět s citací

jj, konverze do mp3 a pak když něco dělám.. no jako prvních pár minut jsem i viděl, takže jsem zhruba věděl vo co go, ale pak ji tam ten disident něco ukázal a v tu chvíli jsem začal přemýšlet, co to mohlo být :lol: Má to i svoje mouchy to poslouchání.
Obrázek

Příspěvek 29.7.2007 06:29:17
Phebeus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak jsem to dokoukal a musim říct svělý fakt super serial, co jsem viděl.Děj uplně dokonalej .Bitvy velmi pěkný postavy skvělě napsaný nejradši mám Millese.
Nevim co říct u posledniho dílu jsem byl na měko.
[img][http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gif]http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gifhttp://[/img]

Příspěvek 29.7.2007 17:52:28
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Vím, jak se cítíš, jak já z toho byla špatná.
Ale teď koukám znovu. Já jsem to viděla už dávno na RTL2 a některé epizody si vůbec nepamatuju. Třeba The Visitor ve 4. sérii. To bylo skvělé! Tony Todd úplně dokonale napodopil pohyby i výrazy mladého Jaka! A jak to bylo smutné, a kruté, i když to nakonec dobře skončilo. Strašně silné to bylo....
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 29.7.2007 19:02:05
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Co se mi na DS9 líbí je, že několikrát úplně opustil konvence space opery a dokonce i sci-fi jako takové, jako kdyby scénáristi a producenti chtěli natočit nějaký nezávislý film, a vůbec jim nevadilo, že zrovna točí Star Trek. Právě The Visitor je skvělá sci-fi (byť časovka), u které se dá napsat, že má nějakou myšlenku, a ne že je jen cvičením ve výbuších a frajerských pohledech nebo hláškách. Ale nejvíce se mi v tomhle směru právě líbilo Far Beyond the Stars, nebo tak nějak, v 6. řadě. A nejlepší na tom bylo, že i to nakonec i zapasovali do souvislého děje seriálu...
Obrázek

Příspěvek 31.7.2007 01:25:00
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Právě jsem viděla Trials and Tribble-actions :laugh: Tuhle epizodu jsem nikdy neviděla, a děsně se mi to líbilo. Takové trochu retro, pěkně spojené s původní Enterprise. Bashir a O´Brien jsou jako dva malí kluci, to se mi líbí :lol:
A ti časoví agenti byli dokonalí "nesnášíme vtipy o čase" :lol:

Příspěvek 31.7.2007 07:54:20
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Si to viděla až teď? :D No je to prostě supr epizoda, nejlepší byla Jadzia:

Jadzia: "Já jsem nevědala, že je takový fešák."
Sisko: "Kapitám Kirk byl svým působením na ženy proslulý."
Jadzia: "Ne on, Spock!"

:rflmao: :rflmao:

Nebo jak všichni seděli v baru a přišli tam místní Klingoni a oni všichni na Worfa co to jsou zač. :biglol:

Se pak podívej na ten dokument jak to natáčeli, je do zajímavý. Muselo jim to dást spoustu práce, aby to vapadalo tak přirozeně jak to vypadá. :wink:
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 31.7.2007 10:43:45
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Yep, ta episoda je geniální. Hrozně rád si ji pouštím. Roztomilé je, jak prokombinovali záběry z TOSky, ale nejen, že je tam naklíčovali, ale že tam s těma postavama i nějak komunikují... A spoustu narážek, jako "Klasický design 23. století..." :lol:
Obrázek

Příspěvek 31.7.2007 11:00:16
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

JJ parádni Epka :lol: :lol: Jak Sisko neodolal a nechal něják ty papíry zkotrolovat :D
Nejlepší byl Worf s těm chlupatejma věcma :D
Zničili jsme jim domovskou planetu :lol:
Jinak koho máte rádi z vedlejších postav??
Já Moggy a velkýho Naguse Zeka :lol: a ten jeho smích.No i Rona :D
[img][http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gif]http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gifhttp://[/img]

Příspěvek 06.8.2007 00:19:28
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Tak, potřetí edituju tenhle příspěvek, abych oznámila, že jsem to dokoukala...zase :D když to před pár lety končilo na RTL2, nedlouho po skutečné premiéře v USA, strašně mě ten konec dostal...a teď taky. Vždycky, když končím takový maraton (čtvrtý za půl roku :) ), tak mám divný pocit. Člověk s těmi postavami prožívá všechno, a když sledujete deset epizoda denně... :D

Každopádně musím říct, že DS9 znám, ale díky Pomerančovi se mi do ruky dostala konečně i na DVD a tak nemusím sjíždět ten otlučený "výběr" na VHS v němčině :D
Přiznávám, že jsem první dvě série přeskočila. Bajorani mi nikdy moc nevadili, pokud se to nepřehánělo, ale unesená Kira náboženskými fanatiky není moje představa napínavého finále série.
Koukla jsem se na to nejlepší a přeskočila ke 3. sérii. Tu si asi pamatuju nejvíc, běžela u nás poměrně nedávno, i když s děsným dabingem, ale pokorně přiznávám, že to mám ještě nahrané. Kdo ne, že? :wink:

Co na tomhle ST miluju, je vývoj postav a skvělí herci v hlavních a vedlejších rolích. Andrew Robinson a Marc Alaimo jsou oba dokonalí a role si užívají. Jejich kroužení kolem dobra a zla je skvělé a ani jeden není nesympatický, jenom mají takové to pěkné záporácké charisma. I když Garak není ten pravý záporák, tak má taky svoje chvilky.
A posun u postav, hlavě potom od 4. série výš, kdy do jejich osudů zasáhne válka, je velký. Je to vidět hlavně u kapitána Siska, který se z komandéra, který vezme místo celkem z donucení, stává kapitánem, který má respekt a jeho hledání cesty mezi důstojníkem a Vyslancem je rozhodně zajímavé.
Jadzia mi zpočátku přišla jako taková "kost", ale tuhle postavu nejde nemilovat. Je taková pozitivní, a zároveň se z ní stává dobrý důstojník a velitel a její vtipy nejsou rozhodně "hláškami", ale opravdovým humorem.
Pak myslím, že se dost změnila Kira. Ta sice taky figurovala na listu "babes" a její uniforma tomu byla přizpůsobená, ale takhle bezvadně napsanou ženskou postavu (a to se týká i Dax), aby člověk ve sci-fi seriálu pohledal. Od impulzivní rebelky se dostala až na místo zástupkyně Bajoru, a přitom nikdy neopustila svoje způsoby, ale našla si směr, kde skloubila všechno.
Pak můj oblíbený doktor Bashir. Při sledování 3. série jsem si tak říkala, co jsem na něm sakra v těch 18-ti letech viděla :) No, musím říct, že jako postava došel skoro nejdál. Z nadšeného, skoro naivního doktora, se dostal k postavě až docela zachmuřeného a válkou poznamenaného člověka, který toho viděl až moc a přesto si dokázal zachovat lidskost a nadšení do lékařské práce. Ale jestli se dá o někom říct, že potemněl, tak je to on. A jeho přátelství s Milesem, tak pečlivě budované po celých 6 let, bylo dokonalé. Jejich slovní přesetřelky, šipky, pití v baru, a samozřejmě simulátor, to bylo kouzelné.
Jeho proměnu nejlíp vystihl Garak v 6x01, kde se Julian ohání "klukovským úsměvem" a Garak mu na to odpoví, že už dávno není klukovský. Ale trochu mě mrzí, že vztah doktora a Garaka trochu vyšuměl, a omezil se jenom na společné obědy. Ráda bych je viděla spolu na nějaké misi. Jedna "akce" v simulátoru mi rozhodně nestačí ;)
A jsem ráda, že se nakonec dal dohromady s Ezri, protože ta osamělost z něj ke konci už skoro křičela a když mu Jadzia v poslední epizodě 6. série řekla "jsi dobrý přítel" a objala ho za to, že může mít dítě s jiným mužem, jak byl zlomený, to mi ho bylo strašně líto.
Jen je škoda, že Ezri nedostala víc prostoru. Její "dohadování" s předchozími hostiteli bylo zajímavé téma a její epizody se mi rozhodně dost líbily. Jenom jsem u ní trochu postrádala takovou tu přátelskou chemii se Siskem, ale to bylo spíš proto, že těch scén spolu tolik neměli.
A to je tak všechno :lol:
Tohle se mi teď honem vybavilo. Nebudu tu rozebírat těch sto postav, co se kde objevilo, ale i když DS9 není Babylon 5, to opravdu ne, líbila se mi na něm jako na ST jedna věc. Za prvé, nekončil časovým dílem jako předchozí seriály :) a za druhé, dokončili i ty méně významné, jednoepizodní příhody, aby nenechali nic otevřeného. DS9 je prostě nej ST.

Já si jdu sehnat knihy Avatar, abych se dozvěděla, jak to bude dál, a snad najdu i elektronickou verzi, protože tištěná není k sehnání.
Nebo si opráším němčinu, většina knih je v němčině a jsou k dostání pořád :wink:

Nemusíte to číst celé, jenom mi tu někdo zareagujte :D

Příspěvek 06.8.2007 09:33:30
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Rekapitulace to pěkná, přečetl jsem to celé :D Já teda takové maratóny nedělám, člověku to pak strašně rychle uteče. :D Já když něco sleduju, tak když to vyjde dám si cždycky tak dvě epizodky večer :wink: Samozřejmě, když se děj trochu přiostří, nebo jsou nějaké navazující epizody tak to taky nevydržím a sjedu to naráz. :lol:
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.

Příspěvek 06.8.2007 17:45:23
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Já taky maratony nepěstuju, člověk si to pak více vychutná, když ví, že minulou řadu té epické ságy trvající-v-tom-světě-několik-let viděl naposledy loni když zrovna řešil to a to. :-) Aneb proč číst knížky několik let...

No ale shrnutí DS9 pěkné. Rozhodně DS9 patří mezi moje nejoblíbenější seriály a mezi nejlépe provedené space opery všeobecně. Ron Moore a ostatní prostě umí. Nebáli se především být progresivní tam, kde se to od nich moc nechtělo - myslím, že do DS9 bylo synonymem Treku především průzkum & mír, zatímco oni to úplně obrátili, ale přitom právě tím oslavovali ty původní idee Treku. Nebáli se ukázat to, co všichni chtěli, ale přitom se všichni báli to mít.

Co se týče postat, ty v DS9 si prostě nejde nezamilovat. Snad jen bych podotkl, že kdyby Trek měl malinko klasičtější kulisy, ne ty věcné pižama a plastové stěny, tak by se s nimi dalo sžít ještě lépe. Rozhodně mě ale u DS9 nenapadá nikdo, kdo by byl nějak špatně napsán, naopak mě napadají jen samé nezapomenutelné postavy.

A Klenotko, kdybys náhodou našla ten Reload nebo jak se jmenuje '8.řada', tak sem pls pastni link. :-)
Obrázek

Příspěvek 06.8.2007 18:23:21
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Tak jsem tak zoufalá, že po shlédnutí všech extras z DVD jsem si nakonec pustila i ty první série :) Teda, takový výběr toho nejlepšího, je to docela skok a rozhodně je v tom vidět, jak seriál i lidi v něm dospěli. Nevím, ale třeba u Voyageru mi kromě výměny Kes za Sedmou moc změna nepřišla. Ani ty vztahy tam tak nefungovaly, pořád je to ST a já ho mám ráda, ale vážně si nemyslím, že by to mohlo obstát vedle DS9.
Vidět Federaci ve válce, hrdiny omlácené a zničené, ovlivněné, to mi myslím všude chybělo. U TNG jsem trochu viděla u Picarda, když ho "odborgovali", ale tomu se věnovali spíš až ve filmu. Taky se mi líbi, že se nebáli vztahů. U TNG se vlastně dal dohromady akorát Riker s Troi a to až někde v 9. filmu.

A co je lepší, u DS9 mi to přijde přirozené, nenucené. Ne že by si řekli "tihle dva budou mít vztah", nechali to volně vyznít, takže Kira a Odo se dali dohromady až po 6 letech, přátelství Milese a Juliana se postupně vyvíjelo od 2. řady až byli nakonec viděni skoro už jenom spolu a všechno to bylo odvozeno i od chemie mezi herci.

Jistě, i v DS9 se najdou hlouposti. U 6. série mě až udivilo, že u tak dobré série, kterou 5. a 6. řada byla, dokázali vymyslet takové kraviny jako udělat z Quarka ženskou. Ale v každém seriálu se najde nepovedená epizoda a skvělé je, že tady jich přece jen bylo míň než víc.

EDIT: Internet a platební karta jsou zlo. Objednala jsem si knihu DS9 u německého Amazonu a Avatar jsem (snad) objevila na Forbidden planet. Takže tisícovka v háji :lol: Nedávno jsem si objednala knihy Atlantis, takže mi přijde asi pěkný balík :)

Příspěvek 06.8.2007 18:47:05
Lukec Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Mě v seriálu hlavně chyběla Enterprise - E. Myslím, že když probíhala závěrečná bitva s dominionem, už mohla být dostavěná.

Příspěvek 06.8.2007 19:08:15
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Jo no, během války s Dominionem už byly Sovereigny ve službě (moc jich ale nebylo), škoda, že se jim nepodařilo do nějakého záběru jednu dát. Asi by bylo moc práce vytvářet nový model kvůli pár záběrům. :D

Postavy v DS9 jsou opravdu super, není tam žádná špatná. I když třeba Kai Winn mi lezla na nervy dost :lol: :lol:

Pomerančova videotéka.

Příspěvek 06.8.2007 19:40:27
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Tak Kai Winn měla lézt na nervy :) Trochu mi připomínala Umbridgovou. Stím svým "my child" a přitom by nejradši člověka před sebou praštila :D

Příspěvek 06.8.2007 20:07:39
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Já vím, že měla lézt na nervy. To nebyl výtka, jenom konstatování, že to na mě fungovalo. :D :D

Pomerančova videotéka.

Příspěvek 06.8.2007 20:17:29
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

A nakonec dopadla, tak, jak dopadla. Rozhodně mi jí nebylo líto.

Příspěvek 06.8.2007 20:19:03
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Já byl v tu chvíli vysloveně happy. :biglol:

Pomerančova videotéka.

Příspěvek 06.8.2007 22:16:20
Lukec Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

:lol: Tak vidím, že se tu rozjelo hnutí proti kai Winn. Kde se mám přihlásit? :lol: :lol: já jsem měl takovej pocit zadostiučinění, když se o ní Dukat postaral. Alespoň něco se Dukatovi povedlo. Trochu si to u mě zpravil, ale stejně mu neodpustím vraždu mé oblíbené postavy. :palka:

Příspěvek 06.8.2007 23:08:55
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Mě bylo Kai Winn nakonec líto...
Obrázek

Příspěvek 06.8.2007 23:55:57
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Je pravda, že její důvody chápu. Ale vždycky jí šlo spíš o moc a vliv, než aby byla jenom náboženský vůdce. A i tuhle pozici jí nakonec sebral Sisko. Takže neměla jsem jí ráda a rozhodně si to zasloužila, přesto její důvody zášti trochu chápu.

Ale Dukat byl ten nejdokonalejší záporák. Člověk s ním nikdy nevěděl, na čem je, co si zrovna myslí a čemu vlastně věří. Bez něj by to nebylo ono :D

Příspěvek 07.8.2007 00:41:37
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Nevím, jak pak z Dukata udělali psychopata, tak se mi znechutil. Jeho pasáže na konci S7 jsem skoro přeskakoval. Hold Dukatova síla IMO byla spíše v tom pomalém mluvení a vysvětlování svých rozumných důvodů proč dělá to, co dělá, než aby se stal stejným náboženským magorem, jako spousta Bajoranů.

Toto je spoiler!!!:
Kromě toho likvidace Jadzii mi nikdy nedávala moc smysl.

Což ale na celkovém skvělém dojmu z DS9 nic nemění. :-)
Obrázek

Příspěvek 07.8.2007 10:22:31
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Kai Winn ,fuj na tu jsem furt nadával fakt hnusná postava :evil: .A ještě jsem nesnášél Bajorsky fanatyky ,ty mě pili krev :twisted:

PředchozíDalší

Zpět na Star Trek