Galaxie Furlingů nebude tady někde "poblíž", řekl bych že bude hodně daleko a bude potřeba 9 symbolu (podle mě slouží ke kompatibilitě se systémem bran Furlingů).
Podle mě to s tou aliancí bylo asi takhle:
Anikové prchající před Ori při svém útěku narazili na galaxii zpustošenou a plnou trosek (MD). Zajímalo je co, co se zde stalo - kdyby našli rasu, která tohle dokázala udělat, možná by jim pomohla v obraně proti Ori. Tak začali prozkoumávat galaxii, toho si všimla jedna z hlídek (tehdy ještě bojeschopných) Noxů. Navázali s nimi kontakt a seznámili je se situací. V MD v té době řádila rasa (podobná Alienům) - jejich technologie byla vyspělá (zhruba na úrovni Goauldů, ovšem s mnohem větším počtem jednotek), která ovšem postupně kradla noxskou technologii a stávala se stále více vyspělejší... Antici se divili, jakto že Noxové takový nápor dokážou zvládat. Pak se seznámili s Asgardy a bylo jim to jasný.

Uzavřeli spolu alianční pakt a společně se pokusili vytlačit nepřítele do sousední galaxie Andromeda. Ovšem v tom jim včas zabránili tajemní pozorovatelé (Furlingové), přidali se k alianci a společnými silami se jim podařilo alieny eliminovat, ovšem pak aliance ztratila na významu a rozpadla se... Furlingové odešli do dalekých končin vesmíru, aby mohli nerušeně pozorovat a pomáhat rozvíjejícím se druhům...
Je to sice trochu přitažený za vlasy, ale vcelku logický... Snad mě za tenhle můj názor neukamenujete.
Zajímaly by mě vaše názory.