Takže další
Z odůvodnění rozsudků:
Soud nemohl odsoudit J.K. za znásilnění, neboť v místě pro toto určeném není pro takový čin dostatek místa, což je soudu z vlastní zkušenosti známo.
Okresní soud čelí alkoholismu podáváním alkoholických nápojů mladistvým, a v tom je ostatním soudům příkladem.
Tvrzení obžalovaného, že výživné může zaplatit ihned, soud hodnotil spíše jako efektní verbální extravaganci než jako odraz reality.
Soud nemohl přehlédnout, že obžalovaný žije, jak vyplývá ze zprávy zaměstnavatele.
Pane obžalovaný, někteří podnikatelé vašeho typu končí v Sečské přehradě nebo s prostřelenou hlavou u Plzně. No a vy máte vlastně štěstí, že jste skončil u tohoto soudu na šest let v kriminále. (Po tomto odůvodnění se obžalovaný již při hlavním líčení vzdal svého práva na odvolání).
Výroky vyslýchaných z protokolů:
Svědkyně sděluje, že ví, jak vypadá pánské přirození, neboť v práci ho vídá velmi často.
Co povídal o paní K. opakovat nemohu, napište tam pár teček, ale dělejte je většinou po pěti, protože kráva převažovala.
Ona umí urážet lidi zákeřnými způsoby, jako mně řekla „Vy jste tý krásy moc nepobrala“, na což já řekla jenom „Ty krávo zoufalá.“
Zeptal jsem se jejího otce, zda to okno a dveře rozbila nezletilá, ale nezletilá mi odpověděla místo něho sprostotami úplně přístavními.
Jmenovaný o mně řekl, že jsem vůl a impotent, což já i manželka vlastnoručními podpisy potvrzujeme.
Po přečtení mého dopisu veřejně prohlásila, že to není jen z mé hlavy, ale že to mám s dalším blbcem napůl.
Nazval jsem ho lumpem proto, že jeho slepice byly na mé zahradě pečené vařené.
Přiznávám, že jsem jmenovaného udeřil. Na svou obhajobu uvádím to, že ruka mi vyletěla bez mého vědomí.
Pokud se jedná o důvody vazby, tak k těm se nechci vyjadřovat, ale moc se mně tam nechce.
Stížnost si podávám, ve vazbě už nechci být, protože tu není už ani Horváth, ani Holub.
Dovoluji si vás požádat o milostní propuštění z vazby a k tomu dokládám tento písemný milostní slyb.
Vážený soude, já vím, že uš jsme slibovál že nebudu kráct a že sem to porušil,a le slibuju vám, že to tentokrát mislím vážně protože je to na vazbě vážně k nevydržení a uš to tam nemůžu dýl vydržet.
Na otázku, zda si nechce podat stížnost proti usnesení o vzetí do vazby, uvádí: Nechci, mně je tady dobře.
Z vazby jsem byl propuštěn proti své vůli, protože jsem si dobře uvědomoval, že pokud budu na svobodě, tak dostanu ještě příživnictví a neplacení výživného. Můj předpoklad se splnil.
Neznám paragrafy jako třeba advokát, poněvadž jsem slušný a čestný člověk.
Obhájce si volím, protože vím, že za státní peníze mluví pan obhájce jinak než za vlastní.
Jsem nemocný člověk, invalidní důchodce, možná jsem i cvok.
Poukazuji na zhoubný vliv prostředí, kdy rodiče jsou činní v trestné činnosti.
U stánku se zdravou výživou jsem vypil asi čtyři vodky.
Žádám, aby bylo zaprotokolováno, že ke krádeži mne donutil slovy „Tak pudeš?“ což byla výhrůžka, které se bál každý.
V průběhu protokolace obžalovaný uvádí, že věta chytil poškozenou pod krk zní, jako by ji chtěl zavraždit, ale on ji chytil pod krk jemně proto, aby si přitáhl její ucho k ústům, neboť jí chtěl něco říct.
Obviněný se k jednání svolanému na 8:15 hodin dostavil v 8:45 a svůj pozdní příchod zdůvodnil tím, že je nezaměstnaný a v tuto denní dobu obvykle spí.
Snažil jsem se hlídce vysvětlit, že jsem toho moc nevypil, ale asi mi pro podnapilost nerozuměli.
K mé agresi došlo kvůli zpoždění vlaku, protože tím pádem jsem měl čas vrátit se do čekárny a jednu mu ubalit.
Přestože jsem obžalovanému několikrát opakoval, aby mi netykal, dostal jsem od něho dvě facky.
Natloukl jsem mu proto, že to potřeboval. Svého jednání přesto lituji.
Na zdvořilosti nebyl čas, a tak jsem mu ji vrazil bez větších průtahů.
Jelikož se znám, tak vím, že preventivní facka má kouzelnou moc a pro mne je uklidněním.
Byl tak slušný, že to přímo svádělo k ráně, ale dal jsem mu takovou jemnou, přímo mazlivou.
Když jsem vedl vola na jatka, potkal mě a provokativně se zeptal: Tak kampak, vy dva?
Jmenovaný udeřil poškozenou lopatou přes zadní část těla, která se připojuje k trestnímu oznámení jako věc doličná.
Způsob, jak bylo zranění provedeno, je nespolečenský.
Jmenovaný od nařčení blbcem výše odpovídá výhradně fackami.
Poškozenou jsem chytil za krk, ale za něco jsem ji vzít musel.
Je pochybnost, zda předseda MNV je orgán, nebo část orgánu.
Obžalovaný se během výpovědi svědkyně opakovaně směje. Bylo proto vyhlášeno usnesení podle § 66, odst. 1 trestního řádu a obžalovanému se ukládá pořádková pokuta ve výši 500,- Kč. Poté obžalovaný vykřikuje: To je málo, dejte mi 1000,- Kč.
Já si na to nepamatuji, ale rozhodně si pamatuji, že se to nestalo.
Prosím, abych byl zproštěn viny, protože jsem nic nezavinil, což mohu prokázat tím, že to třeba tisíckrát odpřisáhnu.
Proti rozsudku podávám odvolání, protože soud vycházel z řady mylných skutečností, které byly sice řádně prokázány, ale ve skutečnosti bylo všechno jinak.
Výše trestu se mi zdá přiměřená, ale tak pro pět šest lidí.
Slavný soude, s nařízením protialkoholického léčení nesouhlasím, jelikož návštěvy hostinců mám povoleny manželkou.
Kromě družky s námi žije pes, který je nemocný, a štve mě tedy, že bych měl být zavřený.
Prohlašuji, že výron Městského soudu v Praze je v rozporu s Listinou práv a svobod.
Žádám o odklad nástupu výkonu trestu, jelikož mám velice slušný výdělek.
Trestného činu krádeže, při kterém jsem byl přistižen, upřímně lituji a slibuji, že příště si dám větší pozor.
Domnívám se, že rozsudek z městského soudu je nepřiměřeně dlouhý a krutý.
Obviněný doznává, že nakupoval dolary. Na svoji obhajobu uvádí, že chtěl skoupit všechny dolary, aby Američani neměli na zbrojení.
Obviněný prohlašuje, že nehodlá ke své osobě nic říci, protože jeho životopis může být každému ukradenej.
Vypovídat budu. Nemám, co bych k tomu řekl.
Svědkyně sděluje, že ví, jak vypadá pánské přirození, neboť v práci ho vídá velmi často.
Svědkyně vypověděla, že kritického dne k nim přišel obviněný oknem, což ona mu toleruje, neboť bydlí v přízemí a je to již jeho návyk.
Svědkyně uvádí, že s obžalovaným měla rande přímo pod ocasem svatého Václava.
Po zákonném poučení svědkyně uvádí: mlčí.
Svědek mlčí, po celou dobu se usmívá a dá se předpokládat, že vypovídat nebude.
Pane prokurátore, vaše otázky smrdí kriminálem.
Vyzývám vás, abyste vaše primitivní lhaní zastavil!
Obžalovaný uvádí: To není soud, to je chaos.
Můj syn je sice velkej darebák, ale ne zas takovej, aby se musel bavit s Váma, pane prokurátore.
Pane předsedo, kdyby spravedlnost nadnášela, vy byste chodil po zemi.
Nejsem alkoholik, napiju se jen příležitostně, a to v zimním období, protože mám málo paliva.
V zaměstnání jsem nebyl proto, že jsem měl absence, jelikož jsem hledal po hospodách svoji ženu.
Tak jsem různě měnil zaměstnání, až jsem se dostal do vězení.
Snažil jsem se hlídce vysvětlit, že jsem toho moc nevypil, ale asi mi pro podnapilost nerozuměli.
Jmenovaný byl takový krkoun, že po prodeji domku si přišel i pro fekálie z žumpy. Strčil jsem do něj, až tam spadnul, ale o žádném nažrání jsem nehovořil, neboť jsem hygienik.
Není pravda, že se vyhýbám práci. Já ji jen nevyhledávám.
Dne 6. 3. jsem do práce nenastoupil z důvodů osobních. Neměl jsem totiž žádnou chuť do života, protože jsem se rozešel s dívkou, dále mě bolel zub a noha.
Absence jsem měl z toho důvodu, že sbírám konvalinky do sběru, a jelikož jsem jich měl málo, nenastoupil jsem do práce.
Moje absence v práci byly způsobeny dalekým dojížděním za mou nastávající a prodlužovalo se to ještě tím, že jsem musel vždycky čekat, až její manžel odcestuje.
Práci jsem nesabotoval, já do fabriky vůbec nechodil.
Náleží mi náhrada mzdy za prostoj zaviněný bouřkou. Ačkoliv pracuji pod střechou, bouřky se hrozně bojím a mám jistotu jen v posteli.
Dílenský život se v pátek přesouvá do hostince na Skalní hrad.
Zjistil jsem, že několik hostů se dožaduje snídaně, kterou měli předplacenou. Kontrolou okolí hotelu jsme objevili našeho číšníka, tedy obžalovaného, jak sedí na louce před hotelem. Situace se však nedala zachránit, protože už dojídal zbytky.
Zajišťoval jsem couvání traktoristy znamením Ještě můžeš, Franto, že je tam stará žumpa, jsem nevěděl a zjistil jsem to až ze zápachu traktoristy.
Při odstřelu jsem i tentokrát použil obvyklých výstražných signálů a hlasitě jsem volal Volové! Už!
Své city k servírce M.Z. jsem schopen krotit asi tak do šestého piva.
Povídal jsem mu o rozšíření profese o některé pracovní funkce, patřící původně jiné profesi, když on najednou s „Blbče, jsme v hospodě!“ mě udeřil, ačkoliv mu to muselo být taky jasné.
Dlouho jsem mu nerozuměl a nemohl to pochopit. Ale po druhé facce a 10 dvanáctkách jsem se na něj začal dívat střízlivěji.
Obžalovaný mě udeřil pěstí do hlavy, a když jsem se vzpamatoval, uviděl jsem ho sedět u stolu jako po dobře vykonané práci, tak než přijela sanita, jsem mu taky jednu vrazil.
V báru houstl dým. Došlo k fyzickému kontaktu řady osob. V nastalém mumraji obdržel poškozený pěstí do obličeje a 15 minut prodléval v bezvědomí.
Praštil jsem ho půllitrem, protože neustále kecal do mariáše a třásl mi hlavou se slovy: Před použitím zatřepat.
V.K. si sedl do hospody, zde se dostal do křížku s nějakým cizincem, při odchodu z lokálu na něj hupnul, servali se a ve finále cizinec vytáhl nůž, řízl pacienta do pr. tváře, do smrti se bude smát, nenastane-li plastika.
Když se hádka rozrostla do takových rozměrů, že hrozila vypuknout rvačka, přistoupil jsem k přesvědčování a jmenovaného jsem uklidnil půllitrem do bezvědomí.
Tam na stráni ležel, a i při měsíčku bylo jasně vidět, že byl vyhozen z výletní restaurace.
V restauraci jsem byl do 23:15 hodin, déle jsem se tam nezdržoval, neboť jsem v klidu odešel, což vím úplně jistě, protože mě odnesli.
O silvestrovské zábavě se lidi bavili docela dobře, hlídku jsme volali jenom šestkrát, ostatní šarvátky jsme zvládli sami.
Vážená paní prokurátorko! Předem mého dopisu vás srdečně zdravím a líbám. Jsem zde již dosti dlouho a chtěl bych mít zrušení ochranného léčení, které jste mi udělila. Jsem zcela zdráv a chtěl bych být již propuštěn. Když mi tu léčbu nezrušíte, tak asi oběsím Husáka, třeba na pavučině nebo na tkaničce od bot. Tak to berte na vědomí. Děkuji vám, dávám vám pac a sladkou pusu na rty.
Před hlídkou VB jsem neutíkal, jenom jsem se proběhl, protože mi bylo chladno a chtěl jsem se zahřát.
Nezletilá mi odpověděla sprostotami úplně přístavními
Netušila, že je mrtev. Vypadal totiž normálně jako z hospody se navrátivší.
Žádám o zaprotokolovaní kvůli žárlivosti manželky, že jsem se přivedl do podnapilosti v přítomnosti spoluzaměstnanců bez jediné ženské osoby.
V očích jsem mu vyčetla strach a několik rumů.
Nehlídal jsem při krádeži, jen jsem tam stál a měl strach.
Často mi nadával do striptýzáků, zatímco já pracuji jako šatnář.
Vyslýchaná demonstruje délku jeho pohlavního údu, který po změření činí 16 cm.
Poškozený je znám svým lakomstvím, takže jsme mu, opiti, z legrace navrtávali koleno nebozezem.
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.
Albert Einstein