Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Literatura Co právě čtete?

Co právě čtete?

četli jste nějakou zajímavou knihu a chtěli by jste ji doporučit ostatním - můžete zde.

Příspěvek 22.6.2007 14:31:26
Draxus Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Jo to já čtu klasiku jako třeba Nadace od Isaaca Asimova, 2001:Vesmírná odysea od Arthura C. Clarka nebo treba Pána Prstenů od J. R. R. Tolkiena... ted momentalne ctu Nadace a Země od I. Asimova
[img][images/thumbs/Draxus_podpis.jpg]http://www.bva.tym.cz/podpis.jpg[/img]

Hallowed are the Ori
"As he lay there, dying in the sun, the sands of the desert all around him, Petris spoke to the rock. Not with his lips, but with his mind. And the rock wept tears of fresh water and his thirst was quenched."

Stargate is best serial

Příspěvek 08.7.2007 10:07:09
Sa Nata A Na Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

No tak jsem se pustila do Hippokratova slibu od Součka. Docela zajímavé sci-fi povídky. Mělo to jedinou chybu. Jako první jsem se pustila do Hippokratova slibu a zdálo se to dobré jen jsem měla pocit, že to má nějaký otevřený konec :( . No neřešila jsem to a četla dál. A včera jsem přišla na to, že mi u toho Hippokratova slibu chybělo posledních 5 stránek :lol: člověk by nevěřil v jakém stavu mohou být knihy z knihovny :) Ale jinak je to dobrá knižka, Teda aspoň podle mě
Lidé a národy se začnou chovat moudře teprve tehdy, když vyčerpají všechny ostatní možnosti.

Příspěvek 08.7.2007 22:34:17
Darth_Mark Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Zacal jsem cist nejnovejsi preklady SW knizek...

Nový řád Jedi. Prvotní vektor
Námluvy princezny Leiy
Labyrint zla

Příspěvek 09.7.2007 10:48:33
Angmar.FZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Znova jsem začal s Nadací (Isaac Asimov) a světe div se - tentokráte dokonce od začátku (když vyjde první kniha poslední, mívám s tím občas poblémy).
Vřele doporučuji všem, kteří neznají.

Příspěvek 09.7.2007 13:41:39
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak já jsem si sehnal další knížky z warhammerovské série zabíječů - jmenovitě Zabíječ obrů (William King) a Zabíječ orků (Nathan Long).
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 09.7.2007 17:19:25
Sokar Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Já už dokonce objevil knížku Piráti z Karibiku Na Konci Světa. Do cela pěkná byla kreslené obrázky. :roll:

Příspěvek 09.7.2007 18:12:33
dastr Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já myslím že tam toho moc na čtení není, to je spíše obrázkový průvodce k filmu :wink:

Já právě nečtu nic, ale chystám se na poslední díl Harryho Pottra ( Nemohu se dočkat)
" Líza: Tati, provedli jsme něco hrozného!
Homer: Rozbili jste auto?
Bart: Ne.
Homer: Probudili jste mrtvé?
Líza: Ano!
Homer: Ale auto je celý...
Bart a Líza: Hmm...
Homer: No tak sláva! "

Příspěvek 10.7.2007 06:22:52
John Skylark Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Já čtu teď Plíživý převrat - Globální kapitalismus a smrt demokracie, napsala Noreen Hertz. Velice zajímavé čtení, akorát si u toho člověk moc neodpočine. Ani to moc nevylepšuje můj pesimistický pohled na svět (nebo spíš na lidi).
V podstatě to obsahuje fakta o tom, jak se chovají nadnárodní a národní obchodní společnosti a že vlády jsou takové jejich loutky...
- Freeze! You're under arrest. You have the right to the remains of a silent attorney! If you cannot afford one, tough noogies! You can make one phone call! I recommend Tracy: 976-555-LOVE.
Do you understand these rights as I have explained them to you? Well do you, punk?
- No.
- Then I can't arrest you!

Příspěvek 23.7.2007 22:46:05
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Tak se probírám ze šokové terapie jménem Harry Potter a řeším to opět knihou. Začetla jsem se do Pána much a musím říct, že na to, že se tam vlastně "nic neděje", je to moc pěkné a chování dětí je dost věrohodné. Třeba takový Čuňas. Má rozum, jeho nápady mají smysl, ale nikdo ho neposlouchá, protože je "tlustý, nosí brýle a má astma" a tak to musí být automaticky idiot. Naopak k blbci, který akorát jenom mele a nic nedělá se obracejí všichni, bez ohledu na to, jestli si ho zvolili za vůdce nebo ne. Jsem v 5.kapitole a zatím tam zůstali jenom tři "rozumní" lidé, rozhodně tu bude ještě zajímavé.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 23.7.2007 22:51:34
Camel Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Pán much? Takže říkáš že možná se mám na co těšit? Já teď jen čekám až ho vrátí zpět do knihovny, abych se do toho mohl pustit, naposled sem četl Stephen King - Noční směna, a musím říci, že leč některé povídky bylo drobet zvláštní tak se mi to fakt dost líbilo, ozvlášť některé povídky, jako Římsa nebo Prokletí jeruzalémské ( kdo zná), často mě napadlo že by nebylo od věci něco třeba zfilmovat...
Obrázek
I'm never same like others!

Příspěvek 23.7.2007 23:48:01
Awast Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Právě jsem rozečetl od Kevina J. Andersona poslední díl k Sáze sedmi Sluncí - Roztroušená slunce... zatím OK...

EDIT: Takže to poslední díl není :lol:
Naposledy upravil Awast dne 12.8.2007 16:00:30, celkově upraveno 1
Shal kek nem´ron brother...

Příspěvek 24.7.2007 08:25:40
Shial Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Nedávno jsem dočetla Divocí a zlí od Jirky Kulhánka a teď jsem nakousla Temnou Hlídku od Vladimira Vasiljeva....na Harryho si asi počkám až na český překlad...už takhle mě bolí oči z počítače :P

Příspěvek 03.8.2007 08:49:18
Kate Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Nedávno jsem dočetla Kinga Geraldovu hru a teď mám rozečteno Vražedný lék od Eileen Dreyerové.
Prozatím je to dost dobré, hlavně se mi líbí dvě jugoslávská přísloví na začátku.
Pověz pravdu a vem nohy na ramena! a Člověk, který si spálil jazyk polévkou a neprozradí ostatním, že polévka je vařící, není čestný.
Obrázek

Pokud byste poznali, že světlo svíčky je oheň, jídlo by bylo už dávno vařené.

Follow your heart and never look back. You do that and sometimes life surprises you!

Příspěvek 03.8.2007 09:36:00
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Teď dočítám poslední (snad už poslední) díl Harryho Pottera, zbývá mi už jen epilog. Doufám že alespoň bude lepší než začátek knihy.

Příspěvek 06.8.2007 19:22:48
Catano Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ja som teraz dočítal MRAVENCI a DEN MRAVENCÚ od Bernarda Webera. To je prvá druhá časť z mravčej trilógie. Perfektné boli obidve.
Werberův román Mravenci bývá právem označován za realistickou sci-fi: nejúžasnější je na něm právě to, co je skutečné. Po jeho přečtení už nikdy nebudete vnímat svět tak jako dosud
Naposledy upravil Catano dne 07.8.2007 15:21:22, celkově upraveno 1
[img][images/thumbs/Catano_sigpokerkopie1.png]images/thumbs/Catano_sigpokerkopie1.pnghttp://[/img]

PředchozíDalší

Zpět na Literatura