Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Co se jinam nevešlo Live Earth

Live Earth

diskutujte o všem a o ničem

Myslíte že Live Earth něco změní?

Ano, pomůže a dokáže přesvědčit ostatní
5
22%
Ne, myslím že to nemá cenu něco takového pořádat
15
65%
Je mi to jedno
3
13%

Celkem hlasů : 23

Příspěvek 07.7.2007 22:45:47
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Největší mocností co se znečišťování planety týče bude rozhodně Čína a s tim hned tak někdo něco neudělá...

Náhrada za ropu co se dopravy týče neni nejmenší problém, máme tu etanol, co se dá lejt do zavedený konstrukce motorů (jen menší změny v technologii, hlavně v materiálech) a pak jsou tu elektromobily a co sem koukal, tak těm už by stačil málokterej benziňák.
Ale to neni zdaleka největší problém. Koukněte se kolik je kolem vás (a na vás) věcí z plastu ... tak ty všechny nebudou ;)

Uran dojde o hooooodně pozdějc než ropa, toho já už se nedožiju. Do tý doby snad dotahnou k životu fůzní reaktory a na pár set let máme vyhráno. Co přide pak už si nedokážu představit (jako si v 16. stol nedokázali představit štěpení atomovejch jader). A když něco uteče z jaderný elektrárny je to sice špatný, ale ve srovnání s havárií tankeru, nebo prasklym ropovodem to neni až tak strašný jak se může zdát. Kromě toho jaký jsou alternativy ? Buď můžem dostavět Temelín aby vypadal jak má (původní návrh počítal se čtyřma reaktorama), nebo začít stavět uhláky a ať mi nikdo netvrdí že to neni o uhlí, protože ČEZ finišuje (možná už skončil, nevim jistě) zbrusu novou uhelnou elektrárnu, velkej úspěch pro "ekology" a odpůrce jaderný energetiky co ?
Btw Černobyl bouchnul když jeho reaktor běžel na víc jak 1000% maximálního povolenýho výkonu ...

A globální oteplování ? No netvrdim že vypouštět do atmosféry hromady CO2 je správný (určitě neni), ale na druhou stranu planeta na který žijeme se cyklicky zahřejvá a chladne už několik miliard let, člověk to sice dokáže urychlit, ale zas ne nějak významě.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 07.7.2007 22:52:15
Apple Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Naprosto špičková akce. Dívám se na to od 12:00 a vydržel jsem u toho až doteď.
Bylo tam spousta good kapel.
Jinak se tam moc neřeší jaderná energie, spíš vůbec. Jde tam hlavně o šetření a nahrazovaní paliv, klasika jakou známe... Asi 3 hodiny se tam řešilo, jak zabránit vysušování polí v Austrálii atd.

Jinak souhlasím s Air Force. Jakmile násoupí fůze, tak se většina problémů vyřeší. Ale to může ještě nějákou dobu trvat. Proto si myslím neni od věci zavést nějáká opratření.

Příspěvek 07.7.2007 23:06:37
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak k tý jaderný energii - možná i kdyby měl uran dojít za 50 let, ale to používaním současných reaktorů III. generace. V současnosti fungují už některé reaktory III+. generace, které jednak používají uzavřený cyklus (z odpadu jsou vyextrahovány izotopy s dlouhým poločasem rozpadu -plutonium apod - a znovu využity) a zároveň jako moderátor používají lehkou vodu namísto deuteria. Zároveň se plánují reaktory IV. generace, zatím ve stadiu návrhů.

Ropa sice dojde, ale pak se dají využívat černé ropné písky. Ty se nacházejí především v Kanadě - z tohoto pohledu se Kanada dá považovat za ropnou velmoc. Ale protože je zisk ropy z písků dražší než obyčejná těžba, zatím se nevyužívá.

A další řešení?
-Asi nejznámější je jaderná fůze. Bohužel, ta se už zkouší desítky let, a to relativně bez výsledku. V této oblasti zřejmě ještě chybí nějaký článek.
-Větrné elektrárny na zemi nejsou zas tak účiné, protože vítr u země je v porovnání s tím ve výškách pomalý a nestálý. Proto se vyvíjí "vrtulníkové" větrné elektrárny, které by získávaly energii větru zavěšené ve výšce několika tisíc metrů.
-Vesmírné sluneční elktrárny mají tu výhodu, že nezáleží na počasí, aby mohly fungovat. Nedořešený je ale problém přenosu energie na Zemi. Laser? Mikrovlny?
-Dost blízko jsou vědci vytvoření umělého mikroba, který by přeměňoval CO2 na biopaliva.

A s tou Čínou je problém ve všech aspektech, který si dokážu představit. Prostě komančové...
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 07.7.2007 23:32:10
Tod Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

osobne si myslim ze by vlada mnela nest vjetsi zodpojednos za dopad spolecnosti na zivotni prostredi.

Příspěvek 08.7.2007 09:11:07
dastr Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Raynor píše:
Především došlo za 50 let historie jaderné energetiky pouze k jedné nehodě, každý ví, že tam rusáci dělali s reaktorem kraviny a ačkoliv tam bylo spoustu mrtvých, tak nějak bych řekl, že například všechny auta na světě za stejných 50 let mají na svědomí mnohem více obětí...

Jj, tak snad porušili všechna bezpečnostní zabezpečení, to víš, rusáci si mysleli, že poručí větru. Jinak myslím, že dneska je zabezpečení důkladná, při sebemenčí chybě třeba odstavují celý jaderný blok. Já z jaderné energie nemám strach
" Líza: Tati, provedli jsme něco hrozného!
Homer: Rozbili jste auto?
Bart: Ne.
Homer: Probudili jste mrtvé?
Líza: Ano!
Homer: Ale auto je celý...
Bart a Líza: Hmm...
Homer: No tak sláva! "

Příspěvek 08.7.2007 09:53:41
Sa Nata A Na Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

No jen tak k té jaderné fuzi. Mám pocit, že ve Francii už se jedna taková elektrárna staví. Nevím teda kdy by ji měli dokončit, ale mám pocit, že to zase tak dlouho nebude. otázka je, jestli jim to bude fungovat :lol: . Ale vzhledem k tomu kolik do takové stavby museli francouzi vrazit, to bude už na nějakých slušných základech. :wink:
Lidé a národy se začnou chovat moudře teprve tehdy, když vyčerpají všechny ostatní možnosti.

Příspěvek 08.7.2007 10:12:18
dastr Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Určitě, stavba tak něšeho velkého a " nebezpečného " má tolik předpisů, prostě by se museli všechny ignorovat, aby se stala nějaká nehoda, která by měla za následek katastrofu a nidko za to nechce být zodpovědný
" Líza: Tati, provedli jsme něco hrozného!
Homer: Rozbili jste auto?
Bart: Ne.
Homer: Probudili jste mrtvé?
Líza: Ano!
Homer: Ale auto je celý...
Bart a Líza: Hmm...
Homer: No tak sláva! "

Příspěvek 08.7.2007 10:33:08
Apple Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

to Anna: Nedávno jsem o tom četl, ale ten reaktor ve Francii je pouze zkušební. Jinak vědcům už se termo jaderná fůze povedla, jenže poblém je v tom, že ji zatím nejsou schopni udržet. Jejich rekord byl asi 4 sekundy. Byla tam něco s vírama, který se tvoří v tý plazmě či co. Mám dojem, že ten reaktor ve Francii, byl kompletně navržen počítačem, ale to nevím jistě.

Příspěvek 08.7.2007 10:48:55
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Pomocí počítače, ne počítačem ;)
Fůzní reaktory zatim vždycky spotřebovali podstatně víc energie, než kolik ji vyprodukujou. Ten novej -ITER- by to měl změnit, ale má sloužit hlavně jako technologickej demonstrátor, na kterym naberou zkušenosti do budoucna, než jako skutečná elektrárna.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 08.7.2007 12:57:17
Sokoro Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

ta akce je proste uplna blbost a vubec to nepomuze, ale me je to jedno me o zachranu sveta nejde :P
btw: nechapu co maj rakusaci proti nasi jadernej elektrarne, kdyz francie jich ma mnohem vic a taky neni zrovna daleko, ***** odborarsky, at se staraj o sebe...
Rodney: "Patnact? Kam chodite na tyhle nesmyslny cisla?"

Příspěvek 08.7.2007 13:25:18
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

No díky Temelínu ČR produkuje zhruba 2× víc elktřiny, než spotřebuje, takže máme ohromný přebytky na export a jelikož vodní elektrárny (hlavní zdroj elektřiny v rakousku) jsou prostě k ničemu, vyjde je mnohem levnějc koupit naší elektřinu, než si u sebe vyrábět svoji, což efektivně likviduje tamní energetický podniky (podobně jako naše sadaře jabka z Polska) a dělá to Rakousko čim dál víc závislejší na ČEZu. A to se jim (rakušákům) samozřejmě nelíbí, ale jelikož je to legální a je jen jejich blbost že si nepostavili nuk sami, nemůžou to nijak napadnout, tak si vymejšlej kraviny ohledně bezpečnosti. Špatný je že existuje i spousta lidí, který tý propagandě fakt věřej :?

Příspěvek 08.7.2007 13:29:55
MaKovičák Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Atomová energie je v současnosti jediným možným východiskem z nastávající krize fosilních paliv.
Al Gore je sice ex-vicepresident, ale zároveň je to opravdu zapálený bojovník o životní prostředí a neumím si představit nikoho povolanějšího, aby to uspořádal.

Podle mě je LiveEarth blbost. Je to jen kopírování Live Aid, které alespoň mělo smysl. obyčejný člověk nemá šanci sám s klimatem něco změnit (ale neříkám, že by se proto měl chovat jak prase a "zasviňovat" prostředí, ať třeba třídí odpad, ale dělá to jen pro své svědomí). Že to je zbytečná akce dokázala i neúčast např. Boba Geldolfa, McCartneyho či (a to hlavně) U2. Vždyť jestli má nějaký zpěvák větší politický vliv, pak je to Bono Vox a Paul McCartney.
Čili shrnutí. Hudba pěkná a strašně mě mrzí, že jsem nebyl v Londýně. Ale byl to jen koncert, kam si lidi přišli, tuším že zadara, poslechnout kvalitní kapely. Nic víc, nic míň.
Weir : What´s he like?
Sheppard : Oh, you know... He is guy. I didn´t mucha attention him. Sorry

Příspěvek 31.7.2007 21:22:49
MaxCz Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Dokonce se to místy setkalo s fatálním neúspěchem ..na jednom z koncertů, kde to bylo bohužel nevím, se dostavilo necelá tisícovka(!!!) návštěvníků....propadák

Příspěvek 01.8.2007 08:32:18
Pako Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ke koncertu : téměř ničemu nepomůže, k rakušákům : dělají si na nás nároky nějak nemůžou překousnout ten rozopad Rakouska - Uherska , o tzv. ekolozích : líbí se mi jak někteří pseudoekologové bojkotují proti trad. elektrárnám a přitom brojí proti větrníkum ( kvuli ptákům) nevím co si o nich mám myslet :roll:

K ropě : bez ní se nějak obejdeme, akorát blízkovýchodní osazenstvo( Usáma aspol.) bude muset zapomenout na tučné příjmy - dobře jim tak. Jo a žádnou turistiku do těch oblastí!

Čína to je brutální strašně podceněné nebezpečí! USA a evropa propásli šanci zníčit Čínu v 90 letech (at' už jaderně či embargy..) a mi zaplatíme za tuto chybu strašnou dan' tím že nás do konce 21. století ovládnou čínani, už ted' na to doplácíme to Čína zvedá ceny ropy a železa! ( první setkání člověk - mimozemšťan = číňan - mimozemšťan)

No a jaderná fůze to je kapitola sama o sebe já odhaduju že se ji podaří zvládnout někdy kolem roku 2060 a možná i dál... mimochodem ta nám taky nevydrží na věky , na výrobu tritia je potřebné lítium (už se těším jak se budou vykupovat baterky) :lol:
The Ancients and their technology have been reduced to a complete joke in this show, and they were supposed to be the most advanced and powerful race ever, even above the Asgard.

This show is such a mess. We came to Atlantis to find technologies to aid ourselves and to find out more about the ancients. What have we found? Glorified apartments and space guns from SG-1.

Předchozí

Zpět na Co se jinam nevešlo