Tod 
Dovolím si nesouhlasit

To, že furlingy neznáme nás dráždí. Představujeme si, jak asi by mohli vypadat., jací by mohli být atd. Pokud bychom znali všechno, tak by to mohlo být poněkud nudné.
Ono prakticky celá stargate nabízí představu, jak by mohl ve skutečnosti vesmír vypadat. Jsem přesvědčen, že až lidstvo objeví mezihvězdné cestování, tak skončí i seriály typu Stargate a přesunou se do jiné roviny. V době, kdy lidstvo věřilo, že dosažení vesmíru je nemožné, hledalo náměty pro svou "sci-fi" v dalekých neprobádaných krajích. Stejně jako my známe svět SG a proto se pro nás stává trochu nudným. A tak svou pozornost upínáme k tomu, co neznáme. K obsahům nových dílů a furlingům.
Takže co tím chci říct? Je v člověku zakódovaná touha objevovat nepoznané. (Nebýt jí, tak bychom si tu dneska takhle nepovídali a místo toho bychom lovili mamuty.) Všechno, co už poznal mu připadá všední a nudné a proto se zaměřuje na ještě nepoznané. Svět současnosti je nudný a proto k němu člověk hledá aletrnativu v podobě SF-F. Stejně jako s furlingy. Schválně si všimni, kolik stran bylo už o nich na tomto fóru napsáno ( a to o nich nic nevíme) , narozdíl od jiných ras, o kterých máme dostupných faktů (a tedy i materiálů pro psaní) hromadu.
Trošku jsem se rozepsal, protože jsem nevěděl jak to jednoduše a výstižně popsat. Doufám, že jsem byl pochopen
EDIT: Jo a ještě, sice to už necháme být, protože se tu rozvinula delší diskuse, ale dalo by se to považovat za duplicitní topic
WiX