Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách SG-1 na Nove

SG-1 na Nove

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Budete sledovat SG na nove ?

Ano
186
49%
Ne
46
12%
Kdyz bude cas
146
39%

Celkem hlasů : 378

Příspěvek 20.6.2007 16:07:12
Vojta@ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Musím úplně souhlasit s Phebeusem.

Jo dneska to bylo na 100%, hlas Adrie úplně padl, tady se trefili. Avšak, možná se mi to jen zdálo, ale měla tam být v jedné scéně s Adrií věta Valy "To určitě!", když vůbec nemluvila? Nějak si to nemůžu vybavit...
Jinak mě vždycky namíchnou ty scény s tím vůdcem Jaffů. Okoušu si vždycky všechny nehty zlostí. Má vůbec Jaffská rada mozek :?:, když si pořád volí za lídry takové ignoranty? :evil: Moc to Jaffům na veřejném mínění o nich nepřidá...ale to už je fuk.. :roll:

Ještě k 200: Dost mě pobavila věta "Technobláboly nikoho nezajímaj!...", určitě to musel navrhnout nějaký fankorektor, jinak nevím jestli by to naše mistry překladatele napadlo jen tak... :)

Příspěvek 20.6.2007 16:20:51
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Petrosin: Díky. Jinak jsem rád, že nechali původní název.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 20.6.2007 21:22:03
Petrosin Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ještě se vrátím k episodě Projekt Pegasus, protože teprve ted' jsem ji viděl česky.
Nevím co máte proti hlasu Johna a Rodnyeho mě přišly naprosto skvělé i hlas Zelenky byl celkem dobrý, takže já tento díl hodnotím dobře.

Příspěvek 20.6.2007 22:12:14
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak nejdřív musím naprosto souhlasit s Phebeusem a poděkovat mu za tento názor. Jsem rád, že to někdo vidí objektivně. Názory typu "Nechci aby vysílali Atlantis kvůli pár Radkovým hláškám" jsou naprosto zcestné. Vidět dabovanou SGA je můj sen a takové názory mi dokáží slušně hnout žlučí. :? Např. můj brácha i moje máma se dívají jen s dabingem, takže kdyby se splnilo přání Ashrakovi_22 a dastrovi, tak by SGA nikdy neviděli a to nemluvím o dalších desetitisícech lidí, kteří se s titulkama prostě nedívají. Přesně jak říká Phebeus tento názor je sobecký a sebestředný. "Já to viděl v originále, dabing to zkazí, takže ať se na to lidi buď podívají s titulkama a nebo ať to raději nevidí vůbec!" To vám opravdu příjde normální? :shock: Vy se k originálu můžete dostat x způsoby. TV ripy, DVD jak je libo. A já vám to ze srdce přeju a kdyby třeba na DVD neměl být originál, ale jen dabing, tak bych byl první, kdo by křičel a pral se za vás. Každý máme právo si vybrat. Od toho je DVD. Pravda je, že v TV si vybrat nelze a milovníci originálu jsou ošizeni, ale jak jsem řekl, způsobů jak se k němu dostat jinak, je spousta, ale obráceně už to nefunguje. Buď to v televizi poběží s dabingem a my, co ho máme rádi, si příjdeme na své a nebo dabing prostě a jednoduše nebude. Zkuste prostě být trochu přejícnější. :wink:

Jinak také se přikláním k tomu, že dnes byl dabing 100 procentně skvělý. Hlas Adrii jí seděl a překlad supr. Teď už můžu říct, že až na "loďobránu" je překlad Zenáhlíka mnohem lepší než Chalupeckého.

Petrosin: Souhlas. Taky nevím co proti Pegasus Projectu všichni mají. Já byl spokojený.

Příspěvek 20.6.2007 22:49:27
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Dneska jsem to neviděla, ale tu herečku, co mluvila Adriu, vůbec neznám. Aspoň podle jména, co jsem četla na lapu. Jsem na to zvědavá, snad budu mít ještě možnost ji slyšet.

Jinak souhlasím 100% s Markusem. Nechtít dabovat Atlantis je sobecké. Máma se se mnou kdysi dívala na německé RTL2, a strašně se jí to líbilo. Akorát nerozuměla ani slovo. Sama jsem ještě před 2 a něco lety byla dost odkázaná na originál DVD nebo na televizi, protože jsem měla starý počítač, který nenačítal DVD a ještě k tomu pomalý internet, který vůbec neumožňoval stahování. Asi by si tady někteří "mladší", kteří s internetem už prakticky vyrůstají, měli uvědomit, že ne vždycky tyhle možnosti byly a že 80% lidí stále neví, že se to dá někde sehnat, stáhnout apod. A kdy si konečně uvědomíte, že se skončením SG1 nové fanoušky potřebujeme? Nebo věříte, že je SG takový fenomén jako Star Trek, aby přežila zrušení a odliv fanoušků?
Vysílání v televizi je hlavně způsob, jak dát vědět lidem "tam venku", že seriál existuje. Získá si tak nové fanoušky, kteří budou dál držet fandom nad vodou. Chceme přece, aby fanoušci přibývali, ne? Nebo chcete zahnít v malé komunitě, která se nakonec rozhádá jako trekkies? (kteří jsou hádáním unavení a tak se ve ST klubech a skupinách už nic neděje a neorganizuje).
Nemluvě o tom, že moji máti zkrátka nemůžu posadit k počítači, protože za A: není kam a vůbec, není to pro ni. Za B: špatně vidí, filmy s titulky jsou pro ni boj. A přitom by se na to ráda podívala. I přes rozšířený názor, že "starší" lidi nebo třeba ženy, nemají o tenhle žánr zájem, ji to opravdu zajímá a baví. Není úplně zblblá jako my, nepamatuje si často ani jména postav a neví, co bylo v minulé epizodě. Ale prostě se dívá, protože je to něco jiného, než co běžně televize nabízí a navíc je to zajímavé a prostě ji to baví. Kolik takových lidí je a nemůžou koukat?
Trochu tolerance lidi :roll:

Ale tohle jsem tu už několikrát psala a vážně mě už nebaví to psát znovu, protože je těžké změnit něčí názor.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 21.6.2007 11:24:20
Jenda.SG-1 Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Ono ten dabing... jak jsem psal že se na SG-1 s dabingem dívat nebudu (protože prostě dabing nemusim), tak od devátý série to celkem pravidelně sleduju- není tak zlej, jen mi vadí, když ten co překládá zmrší překlad jako že místo "teď jsem dostal 5" to přeloží "Tahle mě učila v 5. třídě"- a zrovna u jednoho z pěkných dílů, nebo když totálně zazdí vtip, takže z toho pak vznikne totální nesmysl... no řekněte, koho by to nenaštvalo :?

Phebeus, Markus a Klenotka maj pravdu, mnoho lidí ani neví, že nějaká atlantis je a nemaj šanci si ji sehnat a ti by to ocenili nejvíc. Pokud vám vadí dabing, pusťte si druhou zvukovou stopu, kterou vysílají (originál), nebo si to pusťte v počítači.

Já u Atlantis doufám, že Havlíčka vyrazí a trošku vyladí hlasy (asi že jsem od začátku zvyklej na originál, tak mě to malinko tahá za uši) a pak bych už nejmenší obavy, že by Atlantis neměla velkej úspěch, obvzláště, až lidi uvidí českou vlajku na rameni Zelenky, tak to určitě dotáhne hodně lidí co Stargate nikdy moc nesledovalo... přeci jen není moc častý, aby v americkym seriálu hrál herec českýho vědce a pokud by Davidovi vyšlo, že by nadaboval sám sebe... dovedete si představit, jak by u českýho publika stoupnul on i celej seriál? :wink: :D
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.
Albert Einstein

Příspěvek 21.6.2007 12:13:02
kronos Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Musím souhlasit.
Opravdu nechápu názory: to by neměli vysílat, to by neměli dabovat, ...., protože zmiznou nějaké vtipy. To chcete, aby místo toho vysílali nějakou pitomou telenovelu?
Vždyť o co vám jde? Raději ať se na to lidi podívají bez nějakých vtipů než vůbec.
Je hodně lidí co nemají internet, co neradi čtou titulky, vůbec o tom neví, ..., takže se ptám: Proč nechcete aby to vysílali? Byl bych rád, kdyby mi takový dastr, nebo Ashrak_22 odpověděli a nechci odpovědi, že se ztratí vtipy, tak se ztratí no a co? Aspoň se to bude vysílat.

Příspěvek 21.6.2007 13:00:44
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

To Jenda.SG-1: Já myslím, že SG v duálu nevysílají. Jestli jo, tak jsem si toho nevšiml. To dneska vyzkouším. :wink:
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 21.6.2007 13:05:02
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

je hodně lidí co neradi čtou titulky, to je pravda. Je ale taky pravda, že je hodně lidí co nemaj rádi dabing a radši si to pustěj s titulkama. To jsem třeba já. Ideální by bylo, pokud by to bylo technicky možný, tak dát divákům na výběr. Ti co chtěj dabing, tak ať na to koukaj s dabingem a ti co chtěj titulky, tak ať maj tu možnost na to tak koukat.

že to nebudou vysílat? stejně v dnešní době si to naprostá většina lidí sežene jinak. A ty nový co to přiláká, tak to Novu nevytrhne. Kdyby Nově záleželo na vysílanosti SG-1, tak to nebude vysílat takhle odpoledne, ale dá to třeba navečer. Nově stačí tam dát reklamy a má vystaráno. Že se na to někdo koukne, už je vedlejší. Nova tu neni pro scifi fandy, ta má základ někde úplně jinde. Se koukněte co za "skvosty" vysílá v prime-time.

Pak je tu další věc, americkejm společnostem nezáleží na tom, jakou to má vysílanost v zahraničí, ale kolik lidí se na to koukne v USA. Případně prodejnost DVD. Nic víc. To že si to koupí nějaká společnost v z nějaký malý zemičky (kde se na to koukne pár tisíc lidí), je jim jedno.

Vim, zní to sobecky, ale to tak. Tyhle seriály maj svoje stabilní publikum, který to ve většině už stejně předtim vidělo. To, že dabing přiláká pár novejch lidí je sice hezký, ale pro Novu nepodstatný. Ta tam nafláká reklamy a je spokojená. To jak Nově "záleží" na scifi fandech předvádí tim "správnym" překladem.

Si stejně myslim, že kdyby tu lidi nebyli zvyklí, že se tu dabuje úplně všechno, tak by se Nova na dabování spousty věcí vykašlala a nechala to s titulkama. Ty scifi seriály (jeden za pět let) podle mě určitě.

Jenda.SG-1 píše:
Já u Atlantis doufám, že Havlíčka vyrazí a trošku vyladí hlasy (asi že jsem od začátku zvyklej na originál, tak mě to malinko tahá za uši) a pak bych už nejmenší obavy, že by Atlantis neměla velkej úspěch, obvzláště, až lidi uvidí českou vlajku na rameni Zelenky, tak to určitě dotáhne hodně lidí co Stargate nikdy moc nesledovalo... přeci jen není moc častý, aby v americkym seriálu hrál herec českýho vědce a pokud by Davidovi vyšlo, že by nadaboval sám sebe... dovedete si představit, jak by u českýho publika stoupnul on i celej seriál? :wink: :D

já si myslim, že by to nestouplo ani omylem. Naprostá většina lidí, která by na to koukala, tak by tenhle seriál už dávno viděla a znala. A těm novejm by to bylo putna kdo koho dabuje. To nejsou lidi, kteří po večerech seděj u internetu a hledaj si informace o SG-1 / SGA.

A to že tam uvidí vlajku, myslíš že hned budou psát do Novy kdože to tam je, nebo začnou hledat na internetu? Pochybuju, maximálně se zeptaj někoho kdo tohle už viděl.

Edit by Tar-ara: Nepiš dva příspěvky hned pod sebe.

Příspěvek 21.6.2007 13:27:03
kronos Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

g.o.d píše:
že to nebudou vysílat? stejně v dnešní době si to naprostá většina lidí sežene jinak.
No my si to seženem, ale ostatní co se na to podívají jen občas, ti to asi shánět nebudou.
A tady nejde o to jestli to budou vysílat, ale o to, že někteří nechtějí, aby to vysílali.

Příspěvek 21.6.2007 13:35:43
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

g.o.d:
Ale většina diváků, co má raději titulky, si to spíš může stáhnout a nečekat na tv.

Pokud jde o výskyt české vlaječky a člověka v nějakém kanadském sci-fi seriálu. Já myslím, že leckoho to může upoutat. Nějakého příležitostného diváka to klidně může nalákat. A u několika lidí (no, ne nějaký haldy, ale přece) bych věřila, že se opravdu začnou shánět po informaci, co má ta česká vlaječka znamenat.

Vysílání v TV přilákalo další fandy. A Radek je rarita. Sice nemluvím o tisících nových fandů, ale fakt, že je tam Čech, je prostě zajímavý.

I když, pokud jde o Novu, té je toto jedno. Nova je prostě Nova, souhlasím s výše uvedeným :).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 21.6.2007 14:22:17
King Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Dubing sice vetsinou nemusim, ale to neznamena, ze bych nechtel, aby na nove vysilali SGA nebo SG1. Jednak se rad vzdycky znovu a znovu podivam na SG a jednak to jedine rozsiri rady fanousku tohoto skveleho serialu.

Edit: Tahle scena s Tealcem je super. Jen se drsne tvari.., pak neco zasepta :D
Apophis: A single human life is worth so much you would risk a world?
Jack O'Neill: That's right. That's why they call us the good guys.

Příspěvek 21.6.2007 15:43:12
Quinix Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

jenda.sg-1: SG neni v duálu.

g.o.d.: Tak některé tvoje názory jsou úplně scestné. SGA znají povětšinou fanoušci SG1. Kde by k tomu přišli? Odkud se to jinak dozvědí, než z fanwebů.... ono už samotné to, že by se v programuá objevili Hvězdná brána: Atlantida někoho třeba zaujme ("Hm, ten název vypadá dobře. To si nahraju..."). A o to tady jde.

"V dnešní době si to každý stáhne" To slyším pořád.... Stáhnu si to já, ty pár lidí, co tomu jakž takž rozumí. Ale znám spoustu lidí co prostě stahovat neumí a nechtějí. (A nejsou to jenom důchodci).

Nova by ten seriál těžko koupila, kdyby se jí nezaplatil. A tady nastupuje sledovanost. Reklama se totiž platí podle sledovanosti. Kdyby se na to nikdo nedíval, tak to z reklamy nezaplatí...

No a pěkný článek o tom, proč dabing a ne titulky v televizi máte tady:
http://filipsvarc.com/index.php?option=com_content&task=view&id=32&Itemid=34
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 21.6.2007 16:03:46
stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

g.o.d píše:
Ideální by bylo, pokud by to bylo technicky možný, tak dát divákům na výběr. Ti co chtěj dabing, tak ať na to koukaj s dabingem a ti co chtěj titulky, tak ať maj tu možnost na to tak koukat.

Tak trochu to technicky možné je už teď - pokud televize vysílá jako DUO. Jednou jsem na to přišel čistě náhodou, když běžela nějaká telenovela - koumal jsem, jak se dá na televizi upravit zvuk a najednou to na mě mluvilo španělsky - jeden kanál česky, jeden španělsky. Pak si stačí pustit titulky pro neslyšící (teletext str. 888) a je to :wink:

Ale nejde to u všeho, jak jsem potom zjistil...
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

Příspěvek 21.6.2007 16:14:05
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Quinix:nevim co je na nich zcestnýho. Ano, fanoušci znaj SGA díky SG-1, jenže to jsou fanoušci, kteří na to koukaj na internetu a ne ti, kteří koukaj na SG-1 v televizi. To, že si to někdo nechce stáhnout už neni muj problém.

a je hezký, že mě odkazuješ na nějakej článek, ale to. že si to přečtu, muj názor nezmění.

Příspěvek 21.6.2007 16:17:49
Jenda.SG-1 Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Není? Divný, párkrát to v duálu dávali... vím, že jsem zrovna testoval TV kartu a divil jsem se tomu... no nic, asi se jim to nevyplatilo...:?

g.o.d.: Řeknu to takhle- já jsem se naučil stahovat filmy a hudbu z netu až když jsme si před 3 lety pořídili vysokorychlostní net a to mi to ještě musel vysvětlit bratránek a pár lidí na různých fórech (a to nejsem žádná lama) jak a co udělat a nastavit a co co znamená + většina poskytovatelů nabízí vysokorychlostní net s FUP 3 - 10 GB a víc ani ťuk a věř mi, že s 3GB na měsíc toho fakt moc nestáhneš, obvzláště přes torrenty, takže dostupnost pro většinu lidí je téměř nulová + většina lidí fakt netuší že nějaká Atlantis existuje- já se o ní dozvěděl jen díky známým (tenhle web ještě neexistoval) a to jsem celkem velkej fanda Stargate

K Čechovi v Atlantis: tak nevim, ale když jsem pár lidem co je Stargate vůbec nezajímá řekl, že je tam herec, co v originálu mluví česky, začali Atlantis sledovat a pak už jsem kopíroval všechny řady brány i Atlantis :D

A že by nikoho nezaujala česká vlajka? To by jsi se divil a pokud ze Zelenky udělaj jednu z hlavních postav... to by bylo sousto pro časopisy, no a o to přeci jde, aby se lidi, co se jim brána líbí o Atlantis dozvěděli a Atlantis si v českých televizích vydupali...
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.
Albert Einstein

Příspěvek 21.6.2007 16:34:19
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

g.o.d-tohle je přesně ta sebestřednost, o které tady mluvím (nejen já). Ty to posuzuješ podle sebe, znáš jenom lidi, co si to zase stahují, chodíš na internet...já jsem taky objevila stahování před dvěma lety, protože jsem předtím prostě neměla dost dobrý počítač ani internet. A asi ti to přijde divné, ale co se mnou na fakultě chodí do mého oboru 20 lidí, tak jen dva z nich Atlantis znají, a to jenom proto, že mají internet doma a trochu se v tom pohybují. Ostatní to prostě nezajímá, nevědí. Nedávno jsem jedné dívčině od nás řekla, že si může stáhnout soundtrack Lost a nemusí to tahat po jednom z české stránky. Koukala na mě jako zjara, že jsou torrenty a jiné stránky, kde si to může stáhnout. Takže neznalost se netýká jenom starších lidí, ale prostě i lidí, kteří nejsou závislí na internetu, zajímají je jiné věci a na nějaký seriál se občas podívají jenom proto, že je to zaujme. Takže to, že JÁ si to stáhnu a JÁ to uvidím....jsem přece fanoušek hernajs a jako takový se snažím dostat můj oblíbený seriál k co nejvíce lidem a chci, aby měl úspěch a pokračoval. To, že tobě je jedno, že SGA pokračovat nebude, protože je to podle tebe sr* a nenakrucuje se tam Morena Baccarin, to je už tvůj problém, to máš pravdu. Ale když nechceš, aby se seriál dostal k co nejvíce lidem, byť s dabingem, to už je sobectví a to se člověk nemůže nazývat fanouškem. Jistě, ideální by bylo, kdyby se dal pustit originál s titulky, ale zatím to nejde, protože Nova....
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 21.6.2007 16:38:45
Jonas Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Klenotka: Je to tak, ja som sg1 do 6.serie pozeral len na Nove, az potom sa ku mne dostali epky z netu, boli sice ludia co to mali skor ako ja, ale su ludia co naozaj z netu nestahuju doteraz, vacsinou preto ze nemozu (nemaju net... neviedia o tom), sga by sa nejak fakt rozsirit malo, otazka je uz len ked sa to rozsiri aka bude kvalita dabingu, to by bolo zase na dlhu diskusiu, ale ja mam pocit ze dabing nikdy idealny nebude.
[img][images/thumbs/Jonas_userbar.png]images/thumbs/Jonas_userbar.pnghttp://[/img]

Příspěvek 21.6.2007 16:43:08
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Že si to většina lidí může stáhnout?? No možná tak většina lidí, se kterýma přicházíž do styku všude na netu, ale to je jenom malý zlomek všech lidí v ČR. Většina lidí o aktuálním seriálovém dění v USA nemá ani tušení, nedejbože aby si něco stahovali. I když má doma internet čím dál tím více lidí, pro mnoho je vrcholem přečíst si novinky s napsat email.

K tomu duálu, možná že to někdy u SG dávali ale teď už zase ne. Ono takhle je to zase ve stereu no :lol: Navíc ne vždy tam ty skryté titulky jsou, to je ale víc špatné pro ty co je opravdu potřebují. :roll:
Vysílat obě zvukové stopy třeba i s titulky je možné u digitálního vysílání a to je u nás zatím v plenkách. Snad jednou. :wink:
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 21.6.2007 17:52:28
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Klenotka:proč do toho zatahuješ že podle mě je SGA sra***(což sice je, ale to sem nepatří. A budeš se možná divit, i já chci, aby pokračovala)? to je jestli bude nebo nebude pokračovat nezáleží na tom, jestli si jí někdo stáhne z internetu, nebo jestli jí Nova koupí. To záleží na něčem jinym ,co my tady u nás neovlivníme. Fakt nevim proč to sem taháš, protože o SGA jsem neřekl ani slovo.

já netvrdim, zruště dabing, ikdyž bych si to přál. Už na začátku jsem psal, že by se mi líbilo, kdyby Nova dala na výběr titulky/dabing a divák by si pak už jen vybral. Jenže toho si tady nikdo asi nevšimnul.

Příspěvek 21.6.2007 18:26:51
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

g.o.d- To, jestli se tady někdo kouká na televizi vliv má. Nemyslím současný, na Sci-fi channelu koukají jenom na sledovanost, to je pravda. Ale je to důležité pro budoucnost. Jak jsem už napsala, věříme skutečně tomu, že SG je takový fenomén jako ST, že přežije zrušení a bude žít dál z prodeje DVD, různých předmětů, triček, figurek atd.? To se teprve ukáže. Nevšimla jsem si, že by SG někde ve filmech nebo jiných seriálech citovali jako ST nebo SW.
Ale aby se ta DVD prodávala a aby SG zůstala v myslích lidí a vytvážela si nové fanoušky, proto potřebuje vysílání v televizi. To, že SG1 u nás běží teď a s takovým zpožděním, by mohlo paradoxně pomoct. Na kolika conech ještě bude Gatecon jako nejsilnější linie? Je možné, že se začne natáčet nový seriál, a SGA bude mít další 3 série, to já nevím. Ale jde mi o to, aby, stejně jako ST, se na conech SG pořád vyskytovala i potom, co už nepoběží v Americe v televizi. Reprízy ve světě, to znamená i v ČR, dokážou přitáhnout nové lidi a dokázat, aby ten seriál žil dál, byť jen na úrovni DVD. A to, jak moc je SG populární, ukáže budoucnost. A potřebuje lidi, kteří se stanou novými fanoušky, třeba za 5 let objeví znovu SG1 a projeví snahu. Jak dlouho může dnešní "generace", která Gatecony pořádá, vydržet? A to, že já támhle dám vypálenou SG dvěma, třem lidem, to opravdu nevytrhnu. Nikdo to nevytrhne jenom s rozdáváním DVD kamarádům.

Příspěvek 21.6.2007 19:20:59
Phebeus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

g.o.d mile rád bych ti přál, abys byl bez netu a aby jsi nestahoval svoje nej.serialy a filmy a hudbu a viděl byj jaké to je.
Před rokem jsem neměl net a známej mi nosil bránu od známy a kámoš mi občas sehnal SGA a já byl uplně nadšenej ,že to vidim a ani jsem nechápal tu rychlost toho žeto je během dvou dnu ,ale to je jedno.
Jde o to že hodně lidi bojí stahovat a nemaj net a vím ,že totu píšu po několikáty a je to pravda.A že to běži v telce je pro ně super a ,když jsme řekl pár lidem že v SGA je čech tak všichni čuměli a chtěli to vidět.
[img][http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gif]http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gifhttp://[/img]

Příspěvek 21.6.2007 19:31:23
Draxus Airman
Airman

Odpovědět s citací

Phebeus píše:
Jde o to že hodně lidi bojí stahovat a nemaj net a vím ,že totu píšu po několikáty a je to pravda.A že to běži v telce je pro ně super ...

jj... souhlasim.... znám spoustu lidí, který by o SG nevěděli, kdyby nebyla telka a někdo by jim o tom neřek, protože třeba nemaj úplně nejrychlejší a nejkvalitnější net a nebo neví kde stahovat...
[img][images/thumbs/Draxus_podpis.jpg]http://www.bva.tym.cz/podpis.jpg[/img]

Hallowed are the Ori
"As he lay there, dying in the sun, the sands of the desert all around him, Petris spoke to the rock. Not with his lips, but with his mind. And the rock wept tears of fresh water and his thirst was quenched."

Stargate is best serial

Příspěvek 21.6.2007 19:44:41
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

je moc fajn, jak tady ze mě děláte někoho, kdo by nejradši celou televizi zrušil a přinutil lidi, aby stahovali akorát z netu. Přičemž jsem nic takovýho nenapsal a ani si to nemyslim. Ake co, klidně pokračujte, aspoň se všichni pobavíme :roll:

Příspěvek 22.6.2007 09:56:11
Vojta@ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Co se té sledovanosti týče, tak určitě se to nevysílá v zas tak atraktivním čase a nedosahuje to milionové sledovanosti, ale když se podíváte do programu a vidíte co se tam vysílá ve stejný čas...? Je to prakticky bez konkurence, žádná česká tv totiž nemá v tu dobu co vysílat a těžko přebíjejí odpolední schéma tv Nova. Řekl bych s naprostým klidem, že možná tak 100 tisíc lidí si to pustí :? , když asi 50 tisíc sleduje tv ráno. Opravdu by chtělo aby ve Volejte Novu pustili dotaz na sledovanost. Fakt by mě to zajímalo.

g.o.d píše:
To jak Nově "záleží" na scifi fandech předvádí tim "správnym" překladem.

Jen malá oprava...Nova nemá ani anung jestli je to dobře přeložené. Ona to jen koupila a odvysílala...

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách