Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách SG-1 na Nove

SG-1 na Nove

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Budete sledovat SG na nove ?

Ano
186
49%
Ne
46
12%
Kdyz bude cas
146
39%

Celkem hlasů : 378

Příspěvek 14.6.2007 18:28:10
bob 1 Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Kdyby dabovací studio nebylo blbý tak kontaktuje Davida Nykla a ten by určitě milerád nadaboval svým hlasem sebe v té ani jedé minutě sice by byl potíž s nahrávacím studiem ale stálo by to za to

Příspěvek 14.6.2007 18:33:35
Harry256 Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

no to by jim ta tupá NOVA musela dát více času a taky prostředků že ano, jako jen tak by to asi nešlo, bylo by to určitě dobrý, ale do budoucna, kdyby náááhodou koupili i SGA tak nevim, nevim jak by to asi řešili ...

Příspěvek 14.6.2007 19:09:53
kutas Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

dnes byl zajimavy dil ale ten dabing no nic moc oproti originalu jenom nechapu proc si clenove tymu vykaji misto tykani ale to je jenom obcas :)
nejlepsi dil SG-1 je 9x20 a nikdo mi to nevezme

Příspěvek 14.6.2007 19:48:17
Pan Citron Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

WRAITH:Jo myslel jsem u toho Johna ten hlas.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 14.6.2007 19:56:14
kronos Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Dnešní díl je můj oblíbený, takže mě docela naštvaly ty hlasy Johna a Rodneyho, mě připadaly stašné.
Ale byl jsem docela příjemně překvapen tím "džamprem".

Příspěvek 14.6.2007 20:22:39
tommi86 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Na dnešní díl jsem se připravoval duševně hodně dlouho. A ... asi to nestačilo.
Ten dabing byl hroznej!! Rodney a Shepp mi připadali jak dva chlápci z Teplic :( (obrazně řečeno). Ty hlasy se k nim vůbec nehodili.
Jak mám tento díl rád (asi muj nej díl z posledních dvou sérií), tak sem byl velmi zklamán a znechucen.
Pokud by takto měl vypadat případný dabing, tak to ať radši Nova SGA nekupuje.

Co se týká nepřesností, tak jich tam pár bylo, ale to celkem neva.
Jediný místo, které mě opravdu potěšilo byla ta hláška s babičkou a termonukleární bombou.

Nově dávám za tento díl tak :thumbdown: 20% :thumbdown: a to jsem ještě velkorysej.

Příspěvek 14.6.2007 20:59:43
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak já jsem docela spokojenej. Hlas Rodneyho klidně překousnu, u Johna je to horší. Ale to "vajrová" a "přízraky" mi trhá uši. Jestli to budou používat i v SGA (pokud se bude vysílat) - kde jsou tyhle slova pořád, tak mi rupne hlava...
Je to škoda. Za celou dobu od 7. řady mi snad vadilo jen vynechání pár vět v 7x01/02, nepřeložení čínštiny (konec 9. řady) a pak hlavně tyhle dvě, protože to člověk slyší. Loďobránu i hlas Camerona zvládam, ale tohodle je škoda. Jo, díkybohu za Jumper, když už jsme u překladů - branoskok bych asi nevydejchal...
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 14.6.2007 22:31:12
Jonas Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Vojta@: Dobre, pises ze uz nema cenu vysvetlovanie preco to prekladat. To je vec nazoru, niekto sa v tom zhodne, niekto nie. Lenze vy ste sa lidi nikto nezamysleli, ze prizrak je uplna blbost, ze je to nieco co by vam anglictinar, alebo hocikto vysvetlil ze to tam nema co robit.
(btv, ked ta neprelozilo prekladanie jumperu ako si chcel aby to prelozili, letadelko ako bol jeden pokus v titulkoch?

bob 1: Mna to tiez napadlo, lenze ono na to su na NOVE fakt tupi, pretoze to napadlo snad kazdeho. Ono skoda, ze dabingi (chybne sekvencie) sa nepredabovavaju, lebo takto sa to uz dohnat neda.
[img][images/thumbs/Jonas_userbar.png]images/thumbs/Jonas_userbar.pnghttp://[/img]

Příspěvek 14.6.2007 23:15:30
Quinix Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Proboha, on tam má dvě věty a poletí kvůli tomu z Kanady do ČR? To si rovnou můžem pozvat Hewletta, Tapping a další, naučit je česky a nechat je se nadabovat :roll: To si myslíte, že pracují zadarmo? :roll:

Jonas: Wraith v češtině znamená přízrak, podívej se do slovníku :roll: Antikové jsou taky přeložení ;)
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 15.6.2007 07:33:58
tommi86 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Quinix: nikdo si určo nemyslí, že to dělaj zadarmo. A je jasný, že v dabingu to bude znít vždy jinak, jen si myslím, že by měli najít dabéry hlasově podobný originálu. A ne tam jen nastrkat lidi bez ladu a skladu.

mimochodem dokážete si představit, jak by znělo Rodneyho "Hmm...??" (vždy než omdlí, atd.)?? já ne a raqdši si to ani představit nechci.

Příspěvek 15.6.2007 08:44:25
Jonas Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Quinix: To ja chapem (na par strankach dozadu som sem pisal dalsie vyznamy slova Wraith, vsetky podobne prizrakom). Ale ide o to, ze teraz nejde o preklad, ale o to, ze ked sa nad tym zamyslis, tak je to ciry nezmysel. Pretoze, kazdy kto sa zamysli, vie ze prizrak je to co Wraith vytvori (1x02 Rising a pod), to co vytvaraju na zmatenie ludi ... cize prave pre toto mi to vadi, inak by mi to bolo sumi fuk.

(taky super priklad: cesky a slovensky preklad Pana Prstenov: Cesky preklad si objednavaju ludia a fanusikovia fantasy na slovensko a to z dovodu, ze cesky je o moc lepsi. Prave o to, ze vacsinu mien nepreklada, ludia ho maju radi.
Slovensky preklada skoro vsetky nazvy, vznikaju skomoleniny, nazvy bijuce do oci, usi a potom to tak vyzera, ze Otakar Korinek, jeden za najprednejsich slovenskych prekladatelov ziskal z tento preklad akurat hambu)
- cize tak :D
[img][images/thumbs/Jonas_userbar.png]images/thumbs/Jonas_userbar.pnghttp://[/img]

Příspěvek 15.6.2007 08:57:36
Quinix Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Jonas: Ale na druhou stranu. Co se vybaví američanovi, když slyší Wraith? Přízrak/mátoha/strašidla... :)

Co se vybaví čechovi neznalého AJ ani SG? Asi nic, že... :roll:
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 15.6.2007 10:01:16
Jonas Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ako v tom mas pravdu, no - lenze oni to beru ako meno.
Ono fakt tazko povedat.
Ja zase ked pocujem slovo prizrak sa mi po anglicky vybavi phantom, ghost, illusion a az niekedy ku koncu (len vdaka nove) wraith :)

Příspěvek 15.6.2007 10:09:30
Lirael Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Teda, čekala jsem pozitivnější reakce. Dabing PP nebyl sice uplně dokonalej (hlasy Johna a Rodneyho si byli fakt moc podobný), ale dovedu si představit, že by takhle nějak SGA mohlo být. A to, že z Wraithů jsou přízraky, lidi, vážně to musíte pořád dokola řešit?
I believe that when we leave a place, part of it goes with us and part of us remains...
Obrázek

Příspěvek 15.6.2007 10:17:30
Honeybadger Airman
Airman

Odpovědět s citací

Moje řeč :)

Příspěvek 15.6.2007 14:34:45
dastr Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já doufám, že pokud budou dávat na na nově SGA, tak doufám že změní dabing, protože to bylo děs a hrůza.

K dnešnímu dílu, dabing je taky špatný a samotná epizoda je hrozná. Tento díl je fakt děs, udělali z toho komedii.Jak je tam chytali a potom ješte na konci, z takové základny by se nedostali, a ti vojáci byli hrozní, mají to být nejlepší z nejlepších :- KDy jsou ty časy, kdy se Goaldů báli. Jak jsem říkal, měli SG zkončit 8 řadou a pokračovat v Atlantis. To si myslím já
" Líza: Tati, provedli jsme něco hrozného!
Homer: Rozbili jste auto?
Bart: Ne.
Homer: Probudili jste mrtvé?
Líza: Ano!
Homer: Ale auto je celý...
Bart a Líza: Hmm...
Homer: No tak sláva! "

Příspěvek 15.6.2007 15:59:00
bob 1 Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

bez jacka to není ono prostě tam chybí

Příspěvek 15.6.2007 17:41:16
Phebeus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Dneska se mi ten dabing líbil.
Baal byl dobře nadabovaný ,ale někdy mi chybí ty momenty ,jako když někdo křičí např:Mitchell na Valu dneska vůbec to nebylo jako by na ni zakřičel ,což mě mrzí.
[img][http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gif]http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gifhttp://[/img]

Příspěvek 19.6.2007 14:22:20
King Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

200.dil

Jeden z nejlepsich dilu vubec :D
Apophis: A single human life is worth so much you would risk a world?
Jack O'Neill: That's right. That's why they call us the good guys.

Příspěvek 19.6.2007 14:40:28
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Jo no, navíc je na dabing řekl bych trošku náročnější. Ale zatím (po reklamu) to jde, i když chybyčky by se našli.
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 19.6.2007 14:43:16
Vojta@ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Zatím se mi to hodně líbí, nemůžu si pomoct. Některé hlášku jsou lepší jak origoš.
"Riskuj! už přece dávno nevysílají" :lol: Nevím co bylo v originále, ale toto tam sedlo..
Ještě jsem zvědavý na loutky ala Team America.
Chybičky se určitě našli. Například hned ze začátku výslovnost Furlingů, jinak fakt super.
Jako odpočinková epka se to dá, rozhodně lepší jak Wormhole extreme. Nic extra ale good... :wink:
Naposledy upravil Vojta@ dne 19.6.2007 14:45:21, celkově upraveno 1

Příspěvek 19.6.2007 14:44:42
King Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tady si obcas hrajou se slovicky..., to se spatne preklada...treba jak byl Jack neviditelny..atd

Příspěvek 19.6.2007 14:45:25
JirkaF Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Loutky :D, a klasicka hlaska Carterove o reprodukcnich organech :D

Příspěvek 19.6.2007 14:45:57
King Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Vojta@ píše:
Nic extra ale good... :wink:

Nic extra ? Jestli mas rad parodie, at uz na filmy ci kompletne na SG, pak se musis sakra bavit.

JirkaF píše:
Loutky :D, a klasicka hlaska Carterove o reprodukcnich organech :D

Jak tam Daniel cmara :DDDD...a Jack s tim prstem :DDD

EDIT: Nepiš dva příspěvky pod sebe, používej tlač. UPRAVIT. Pomeranc

Příspěvek 19.6.2007 15:11:25
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak já si tedy těch chybiček nejsem vědom. Mě se dabing VELICE líbil. Ani jsem nečekal, že odvedou tak perfektní práci. Jediné co mě mrzelo, že Martyho daboval "hlas drsňák" a ne Sobotka jako v minulých epizodách. Ale to se dá odpustit. Prostě dokonalá práce. A Teal'Covo "Vskutku" nemělo chybu. No už budu končit nebo bych jen chválil a tím bych mohl přivodit věčně nespokojeným kritikům srdeční infarkt... :wink: :)

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách