Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Filmy Vratné láhve

Vratné láhve

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Příspěvek 16.3.2007 20:12:28
Apple Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Nedávno jsem měl možnost tento film zhlédnout a těm, kteří ho ještě neviděli doporučuju. Smál jsem se snad po celou dobu filmu - Svěrák se na stará kolena rozhodne, že bude dělat Messangera a při druhém úkolu to napálí na závodce do plotu :lol: :lol: . Ale nebudu vše prozrazovat, takovýchto situací je tam více.

Režisér Jan Svěrák začíná 13. března 2006 natáčet nový snímek podle scénáře svého otce Zdeňka Svěráka Vratné lahve. Hrdinou příběhu je učitel v důchodu, který přijme brigádnické místo ve výkupu lahví v jednom pražském supermarketu. „Nová verze scénáře se víc točí kolem hlavní postavy a jeho rodiny. Táta zapojil do příběhu osobní zkušenost s podzimem života a teď to funguje - je to osobní, pravdivé a je to smutnoveselé,“ charakterizuje obnovený projekt filmu Vratné lahve režisér a producent Jan Svěrák. (oficiální text distributora)

http://www.csfd.cz/film/221006-vratne-lahve/

Podle mě je to film, který stojí za to vidět.

btw. Viděl už ho někdo :) ? Jak se Vám líbil?

Příspěvek 16.3.2007 20:18:22
dastr Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Bráška na to dneska šel do kina, tak jsu zvědavej jaký to bude.
" Líza: Tati, provedli jsme něco hrozného!
Homer: Rozbili jste auto?
Bart: Ne.
Homer: Probudili jste mrtvé?
Líza: Ano!
Homer: Ale auto je celý...
Bart a Líza: Hmm...
Homer: No tak sláva! "

Příspěvek 19.3.2007 23:42:52
Neználek Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mně se to teda líbilo fakt hodně, nebojím se říct, že víc než Kolja...
Hlavně suprový obsazení malinkatejch rolí, skvělý hlášky, typicky ze života: "Žehlis někdy?" :biglol:
Prostě Svěráci... :lol:
Taky doporučuju :!:

Příspěvek 12.6.2007 14:54:19
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Tak to dávali u nás v kině, tak jsem si na to zašla.
Musím říct, že super film, Svěrákové v nejlepší formě. Svěrák starší jako muž po šedesátce v důchodu mi strašně připomínal mého tátu a děsím se, že tam takhle jednou dojde :)
Ovšem největší hvězdou pro mě byla Daniela Kolářová: "Plzák řekl zatloukat, zatloukat, zatloukat...DEBIL!"... :lol:
Vypadala naprosto úžasně, v 60-ti rozhodně jako herečka velmi dospěla a vypadala opravdu i velmi atraktivně a dokázala svou rolí, to, že žena dokáže aktivně žít i po šedesátce. Se Svěrákem se skvěle doplňovali.
Skvělé byly taky odkazy na Kolju a opět se záběrem mihnul Filip Renč :D Bezvadná byla i práce s kamerou, přelety nad Prahou, které na jednu stranu ukazovaly krásu Prahy, na druhou stranu ale nic nepřikrášlovaly a ukázaly to prostě tak, jak to je.
A vláčky, hodně vláčků.... :D
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 12.6.2007 15:07:44
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Koukam že jsem tu černá ovce, ale podle mě to za moc nestálo. Sice tam bylo pár vtipnejch situací, ale přišlo mi to takový rozvleklý i když zas lepší než Obsluhoval jsem anglického krále.
Českej film rozhodně zažíval lepší chvilky.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 12.6.2007 15:40:00
dastr Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já myslím že český film docela upadá. Už ani nedokáži natočit pěknou pohádku a ty filmy co se natočili dřív, taky byli lepší, určitě se najdou vyjímky, je jich víc, ale myslím tak z celkového hlediska.. Prosím, neukamenuj te mě, je to jen můj názor :oops:
" Líza: Tati, provedli jsme něco hrozného!
Homer: Rozbili jste auto?
Bart: Ne.
Homer: Probudili jste mrtvé?
Líza: Ano!
Homer: Ale auto je celý...
Bart a Líza: Hmm...
Homer: No tak sláva! "

Příspěvek 12.6.2007 16:11:23
LAZYjohn Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Co se tyče pohádek ty staré pohádky jsou važně "žužo" ty nové se mi už tak moc nelíbí :( no jo teď nejsou prach na filmy ale furt jsem na tom lepe než na Slovensku.
When we cease to make mistakes, that is the moment when we cease to be.

Zpět na Filmy