Takže dnes mě přišel dabing přímo excelentní. Koukám, že Zenáhlík je dobrý překladatel. Doufám, že mě zase někdo nevyvede z omylu jako předminule.

Teda až na "čapa-aji", ale to přežiju...
Jinak díl super. Teď si trošku obecně vyliju srdce... Bral bych trochu víc temnějších dílů. Ne že by mě vtípky byly cizí, mám humor v SG rád, ale přeci jen by měli znát hranici, kam už ty vtipy nepůsobí úplně nejlépe. Třeba zrovna dneska. Mám na mysli ten konec. Cam dostane na budku, jeho Sodanští přátelé včetně Jolana jsou mrtví a on nemá na práci nic jiného, než si zavtipkovat. Zvlášť v takové situaci bych čekal trochu smutku. To je to, co mi na SG trošičku vadí. Oni nevědí kdy zvážnět. Třeba naprosto skvělý díl Camelot, plný prohry, beznaděje s dechberoucím finálem je ihned na to zazděný dílem Flash and Blood plným náhod - neuvěřitelných přežití členů SG-1 a opět s málo smutkem. Umře tam lidí nespočet, ale hlavně že žije SG-1 a jsme všichni spokojení. Co třeba Cechov a minimálně stovka rusů sloužících na Koroljevovi? Známe ho roky, dostane svou loď, která samozřejmě nepřežije první bitvu a o nich tam nepadne skoro ani slovo a vůbec to neřeší... Nechápat špatně, SG je stejně můj The Best seriál, ale tohle mi trošičku vadí. Zářným příkladem budiž závěr desáté řady a díly Bounty, Bad Guys a Family Ties odvysílané skoro všechny za sebou. Myslím si, že to už zatlačili na pilu víc než je zdrávo. Ne že by ty díly byly nějak výrazně špatné (no Family Ties

), ale do té linie Ori se mi nějak nehodily.
Doufám, že se tohle ve čtvrté sérii SGA změní. Že najdou přiměřenou hranici mezi vtipem a vážným pojetím a že nebudou cpát vtípky do každé vážnější situace. Třeba zrovna Rodney. Doufám, že už přestane skuhrat a kňučet v každé situaci. Sakra, už bojuje s Wraithy (Přízraky:D ) tři roky, tak by se mohl trochu otrkat. A hlavně prosím žádné vypadávající zásobníky během přestřelky.

Tak to aspoň vidím...
EDIT: Jonas: Nazvali ho "Plášť krále Artuše".