Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách SG-1 na Nove

SG-1 na Nove

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Budete sledovat SG na nove ?

Ano
186
49%
Ne
46
12%
Kdyz bude cas
146
39%

Celkem hlasů : 378

Příspěvek 06.6.2007 16:20:04
Quinix Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Lirael: V titulkách od RT je to přeložený jako "veveráci" :)
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 06.6.2007 17:22:48
Solty Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Škoda, že u té čínštiny nedali titulky, trochu tim zazdili ten vtip :(
A nevíte někdo náhodou, co řekl Mitchel po tom co mu Teal'c řekl: "Uvažuji o Mládí v trapu" ??? :roll: V titulkach bylo něco jako: "Jsi můj člověk Blue" (Blue je postava z toho filmu).

Příspěvek 06.6.2007 17:28:29
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

me dodrbalo to s tou hvezdnou pechotou :rflmao:

Příspěvek 06.6.2007 18:22:32
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Solty: Řekl jen: "Jste úžasnej." Ale to mi ani nějak nevadí...

Příspěvek 06.6.2007 19:42:08
Solty Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Markus: Diky 8) ,jsem byl jenom zvědavý, taky mi to nějak nevadilo.
Co mi dost vadilo bylo to vykani Mitchela Teal'covi, jsem zpočátku myslel že mluví jako o celém týmu, ale pak mi to došlo :? . Každopadně už se to tu mnohokrát řešilo a je to problém překladu z angličtiny...no jak se říká: deformace originálem (a titulkama) :)

Příspěvek 06.6.2007 19:55:28
Phebeus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Dneska to bylo super a dabing byl v pohodě.
[img][http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gif]http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gifhttp://[/img]

Příspěvek 06.6.2007 20:16:11
Jonas Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jj.

Za názov díky, ale nechápem podľa čoho metla.
[img][images/thumbs/Jonas_userbar.png]images/thumbs/Jonas_userbar.pnghttp://[/img]

Příspěvek 06.6.2007 20:57:39
Quinix Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Viz slovník:

metla (bič) - scourge

viz originální název...
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 07.6.2007 07:25:26
Lirael Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Quinix: Jo, já je měla taky tak jsem chtěla vědět co je originálu blíž. Né že by to nebylo jedno :?
I believe that when we leave a place, part of it goes with us and part of us remains...
Obrázek

Příspěvek 07.6.2007 08:59:58
Jonas Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

A tak díky, v pohodke. Dúfam, že dnešný diel 9x18, ktorý považujem za jeden z najlepších nedomrvia.
[img][images/thumbs/Jonas_userbar.png]images/thumbs/Jonas_userbar.pnghttp://[/img]

Příspěvek 07.6.2007 12:54:24
Honeybadger Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ahoj. Chtěl sem se zeptat, jestli někdo nevíte co si říkali v té čínštině? Protože já čínsky neumím a anglickou verzi nemám :D

Příspěvek 07.6.2007 13:14:26
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

SHEN: [Chinese] Your Chinese is supposed to be quite good.

JACKSON: [Chinese] Not as good as your English.

SHEN: [Chinese] of course. What about him? *looks at Mitchell, who looks back*

JACKSON: *glances at Mitchell* [Chinese] We are still teaching him. *both laugh*

MITCHELL: *Teal'c and Carter look confused* Yeah…that's very funny. *looks at Jackson* [Chinese] Go to hell *whose grin quickly fades to shock*

Příspěvek 07.6.2007 15:26:06
WRAITH Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Jáj, dnes to bylo super. Ani jsem si nevšiml žádné velké chyby.
Volnek byl suprový (ale to říkám asi jen proto, že mám rád filmy se Zombie).
Dnes už jsem se bál, že to nestihnu, protože byla bouřka a do 15:08 nešla elektřina. Nakonec jsem měl přece jen štěstí a viděl to od začátku do konce... :D
[img][images/thumbs/WRAITH_sigwraith2oe9.png]http://i53.photobucket.com/albums/g70/sgc001/sigwraith2oe9.png[/img]
[img][images/thumbs/WRAITH_megarapid-userbar-anim.gif]images/thumbs/WRAITH_megarapid-userbar-anim.gifhttp://[/img]

Příspěvek 07.6.2007 15:37:43
Jonas Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

WRAITH: Tak to máš štastie. Ja som nestiol prvých 10 minúť, čiže ani neviem čí to správne nazvali.

Ale to čo som videl, bolo super, ešte dobre vyzneli aj tie srandovné Leeho hlášky-

Příspěvek 07.6.2007 15:47:44
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Takže dnes mě přišel dabing přímo excelentní. Koukám, že Zenáhlík je dobrý překladatel. Doufám, že mě zase někdo nevyvede z omylu jako předminule. :wink: :) Teda až na "čapa-aji", ale to přežiju...

Jinak díl super. Teď si trošku obecně vyliju srdce... Bral bych trochu víc temnějších dílů. Ne že by mě vtípky byly cizí, mám humor v SG rád, ale přeci jen by měli znát hranici, kam už ty vtipy nepůsobí úplně nejlépe. Třeba zrovna dneska. Mám na mysli ten konec. Cam dostane na budku, jeho Sodanští přátelé včetně Jolana jsou mrtví a on nemá na práci nic jiného, než si zavtipkovat. Zvlášť v takové situaci bych čekal trochu smutku. To je to, co mi na SG trošičku vadí. Oni nevědí kdy zvážnět. Třeba naprosto skvělý díl Camelot, plný prohry, beznaděje s dechberoucím finálem je ihned na to zazděný dílem Flash and Blood plným náhod - neuvěřitelných přežití členů SG-1 a opět s málo smutkem. Umře tam lidí nespočet, ale hlavně že žije SG-1 a jsme všichni spokojení. Co třeba Cechov a minimálně stovka rusů sloužících na Koroljevovi? Známe ho roky, dostane svou loď, která samozřejmě nepřežije první bitvu a o nich tam nepadne skoro ani slovo a vůbec to neřeší... Nechápat špatně, SG je stejně můj The Best seriál, ale tohle mi trošičku vadí. Zářným příkladem budiž závěr desáté řady a díly Bounty, Bad Guys a Family Ties odvysílané skoro všechny za sebou. Myslím si, že to už zatlačili na pilu víc než je zdrávo. Ne že by ty díly byly nějak výrazně špatné (no Family Ties :wink:), ale do té linie Ori se mi nějak nehodily.

Doufám, že se tohle ve čtvrté sérii SGA změní. Že najdou přiměřenou hranici mezi vtipem a vážným pojetím a že nebudou cpát vtípky do každé vážnější situace. Třeba zrovna Rodney. Doufám, že už přestane skuhrat a kňučet v každé situaci. Sakra, už bojuje s Wraithy (Přízraky:D ) tři roky, tak by se mohl trochu otrkat. A hlavně prosím žádné vypadávající zásobníky během přestřelky. :roll: Tak to aspoň vidím... :wink:

EDIT: Jonas: Nazvali ho "Plášť krále Artuše".

Příspěvek 07.6.2007 16:04:13
Vojta@ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Nádherně si to vystihl, ani já bych to tak nenapsal. Rozhodně mi taky vadí, že když tam umře hlavní postava(např. dr. Fraiserová, Carson)tak jim hned vystrojí pohřeb jak prezidentovi a těm co zemřou třeba při bitvách, nebo na tom Korolevovi, atd, tak nijak úctu neukáží a ještě k tomu utrousí vtípek. Maximálně teda zmíní, že poslali soustrastný dopis, zase by bylo SG jen samý pohřeb, tak by ten dopis nebo nějaká projevená lítost nad takovými ztrátami stačila...
Mě se zase Bounty, Bad Guys líbili, Bounty bylo na díl na zemi vysoce nadprůměrné a Bad Guys taková uvolňovačka až spíš vzpomínkový díl na staré časy z doby objevování galaxie. 8)

K dnešnímu dílu jen dodám: 100%, 10/10 a už teď se třesu na S10 hlavně tedy od 11 nahoru.

Příspěvek 07.6.2007 16:19:45
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak mě se díly Bad Guys a Bounty také líbili. Šak jsem psal, že nebyly výrazně špatné. Ale s blížícím se koncem SG-1 bych čekal díly jako Counterstrike, Line in The Sand nebo The Quest. Ale to je tím, že tvůrci měli k dotočení už jen dva díly, když jim oznámili, že desítka bude poslední i přes slib, že minimálně jedenáctka ještě bude. Njn. Podpásovka Sci-fi Channelu... :roll: Takže to nevyčítám tvůrcům, ale dementům Sci-fi a přeju jim co nejbližší vyhazov z práce...

Ale to nic nemění na tom, co jsem napsal před tím. Méně humoru a když už, tak vhodně umístněný. V přestřelce kdy jde o kejhák, po vyvraždění stovek lidí a po zničení spojenecké lodi, není humor na místě. IMHO :wink:

Příspěvek 07.6.2007 16:30:15
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tenhle díl se mi hodně líbí a řekl bych, že dneska byl dabing rozhodně na úrovni Originálu. Hlavně Pisařík (či jak se píše) se mi hodně líbil jak nadaboval Camerona. Ale stejně už netrpělivě čekám na poslední dva díly sezony, jelikož ty jsou snad nejlepší celýho seriálu (i když Crusade možná víc).
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 07.6.2007 16:34:36
dastr Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jj, dnešní díl jsem byl spokojený (asi už jsem si zvykl) a nebo se dabing zlepšil.

Kupoval jsem program na příští tejden a všiml jsem si, že budou dávat 10 řadu. Bojím se dílu The Pegasus project, jestli bude McKaye dabovat ten co ho daboval v 8x20, tak tu bude děs a doufám, že Wraity nepředabují na přízraky
" Líza: Tati, provedli jsme něco hrozného!
Homer: Rozbili jste auto?
Bart: Ne.
Homer: Probudili jste mrtvé?
Líza: Ano!
Homer: Ale auto je celý...
Bart a Líza: Hmm...
Homer: No tak sláva! "

Příspěvek 07.6.2007 16:38:15

Odpovědět s citací

No myslím, že přízraky asi nechaj.
Ježiš mě pořád zní v hlavě věta, že "Antikové utekli před Přízraky" a vždycky mě to strašně rozesměje.
Jinak Mckay mám strach, že ho bude dabovat ten samej. Jo a doufám, že Shepparda bude dabovat někdo jinej než ten co Flanigana daboval v CSI:Miami ten mi k němu nějak neseděl. No uvidí se.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 07.6.2007 16:43:33
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Naopak doufám, že Wraithy nechájí jako Přízraky. Protože to JSOU PŘÍZRAKY. A hlavně, když už to tak jednou přeložili, tak by byla naprostá blbost nechávat tam nic neříkající Wraithy. Bože zkuste se někdy zamyslet ze široka. :wink: Jste jen z titulků zvyklí na Wraithy. Kdyby se v titulkcích začali od začátku používat Přízraky, tak by vám to ani nepřišlo.

A Čtvrtlík jako Rodney nebyl nejhorší. Hruška byl lepší, ale když ho bude dabovat opět Čtvrtlík, zlobit se nebudu. Krásně vystihoval tu Rodneyho arogantní stránku...

Příspěvek 07.6.2007 16:46:16

Odpovědět s citací

A tak to víme, že Wraithové jsou Přízraky, ale prostě jak už jsi psal jde o ten zvyk. (Jenom doufám, že se kvůli tomu teď nebudou titulky přepisovat :D )
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 07.6.2007 17:55:12
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Eh titulky opravdu nikdo přepisovat nebude :laugh:

Jinak zrovna dneska si myslím, že to v některých chvílích ten Písařík dost přehrával, např. ten Camův údiv, když je to přeneslo do jiné fáze, to bylo tak strašně umělé :? Jinak mi to přišlo celkem ok.

No a Pegasus projekt bude děsný miš maš. To, jestli bdue Rodneyho dabovat Čtvrtlík je celkem možné, ale taky to tak být nemusí. Oproti tomu nevím proč by měl dabovat Sheppa stejný člověk jako někde v CSI. Výroba těch dabingů spolu nemá nic společného. Vždyť ho tam bestak daboval člověk, který v CSI dabuje každou druhou vedlejší postavu, a tak to bude pravděpodobně i u SG. Prostě v SG-1 to jsou vedlejší postavy a podlě mě je budou dabovat herci co normálně dabují vedlejší postavy. Ono to v tom dabingu celkem nikoho nezajímá, že ten a ten herec už hrál v nějakém jiném seriálu a že ho tam dabovali tak či onak. :wink:
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 07.6.2007 18:05:02

Odpovědět s citací

Jo jasně já tím jenom myslel, že ten hlas mě k němu vůbec nesedl.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 07.6.2007 18:53:22
Vojta@ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Jn, taky jsem zvědavý jestli nechají hlas Weirové, tedy Dagmar Čárovou, nějak jsem si na ni zvykl, a po počátečním zděšení, že se ten její hlas na Torri nehodí se mi i začal líbit. Nicméně uvidíme ve čtvrtek.
Taky by nám to mohlo napovědět kdo by je daboval případně, že Nova koupí Atlantis.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách