Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách SG-1 na Nove

SG-1 na Nove

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Budete sledovat SG na nove ?

Ano
186
49%
Ne
46
12%
Kdyz bude cas
146
39%

Celkem hlasů : 378

Příspěvek 25.5.2007 17:20:49
Tyrael Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

lidi přidám trochu kritiky, dnes jsem se po dlouhé době díval opět na SG, né že by se mi nelíbila, ale když jsem poslední tři serie viděl v originále tak mi dabing hrozně rve uši.
jinak tenhle díl ujde a dost se těsím 9x18(to se nejspíš budu aji opět dívat)

Příspěvek 25.5.2007 18:19:03
Petrosin Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Nesmíš porovnávat originál s dabingem a budeš spokojen, já to taky nejdřív viděl v originále a přiznám se, že z počátku jsem to porovnával, ale už to nedělám a mám klid :D

Příspěvek 25.5.2007 19:15:21
Phebeus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Dneska parada ,ale když mluvil ten Anubisuv syn tak žel něco Wolsey ,ale řekl to v ženským rodě.
[img][http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gif]http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gifhttp://[/img]

Příspěvek 25.5.2007 22:24:33
Jonas Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak nečakane pridáva chválu aj Jonas.
Perfektne nadabované, úplne super, od Khaleka až po Khaleka. :D
Woolsey bol tiež dobre, síce mal na začiatku nezvyčajný hlas, ale zvykol som si a bol fajn - tak dobry, že na konci dobre vyznel ten drsny rozhovor s Danielom.

(Ten mail na dabingove studio zhanam furt).
[img][images/thumbs/Jonas_userbar.png]images/thumbs/Jonas_userbar.pnghttp://[/img]

Příspěvek 28.5.2007 15:20:56
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Dneska jsem se díval (nj čtvrtej jezdec další z mých oblíbených dílů) a dabing se mi opravdu líbil. Jenom si pořád prostě nemůžu zvyknout, že ty hlášky převorů znějí trochu jinak než jak je znám. Jinak dneska jsem fakt nasmál u Cameronovi hlášky o tom lítání (jak připravovali tu zbraň nebo tak nějak v té scéně byl Cam, Carter, Daniel a Lee). Prostě bylo to skvělý.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 28.5.2007 18:27:33
Vojta@ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Dneska jsem opět nepostřehl žádnou chybu. Totálně jsem si to užíval, stejně jako v pátek. Dabing Orlina byl dobrý, neví někdo kdo ho daboval? Je to strašně povědomý hlas a taky na něj dobře seděl, což je + pro produkci.

Líbí se mi jak tam pořád jedí to barevné želé. Normálně jsem dostal chut, ale na ten toast ne, spíš bych bral tu hostinu co měl ten Goaul'd v Beachheadu...

Příspěvek 28.5.2007 21:37:32
Mates Airman
Airman

Odpovědět s citací

Vzhledem k faktu, že jsem byla odpoledne v práci, byla jsem nucena si dnešní díl natočit. Plně jsem důvěřovala svému otci a to byla chyba! Nahrávání zapnul deset minut po začátku. Tak jsem mrkla aspoň na tu chabou většinu a líbilo se mi to. Jenom musim dokoumat co bylo těch prvních deset minut.

Příspěvek 28.5.2007 22:15:35
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Vojta@ píše:
Dneska jsem opět nepostřehl žádnou chybu. Totálně jsem si to užíval, stejně jako v pátek. Dabing Orlina byl dobrý, neví někdo kdo ho daboval? Je to strašně povědomý hlas a taky na něj dobře seděl, což je + pro produkci.

Líbí se mi jak tam pořád jedí to barevné želé. Normálně jsem dostal chut, ale na ten toast ne, spíš bych bral tu hostinu co měl ten Goaul'd v Beachheadu...

to nejsi sám kdo by si dal tu hostinu v Beachheadu. K tomu pár chlazenejch plzní :P

Příspěvek 29.5.2007 12:52:35
Lirael Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Tenhle díl mám ráda, jde mi z něj vždycky mráz po zádech...
I believe that when we leave a place, part of it goes with us and part of us remains...
Obrázek

Příspěvek 29.5.2007 14:18:46
Jenda.SG-1 Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Tak nám pan překladatel zařadil Orlina mezi Ori :? :roll: jako by si to po sobě nemohl ani přečíst
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.
Albert Einstein

Příspěvek 29.5.2007 14:31:47
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Jn to zabolelo...a jak :!:

Příspěvek 29.5.2007 15:10:42
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak dneska mě po dlouhé době dabing mírně zklamal. Hlavně jak píšete ten Ori s lidskou podobou. A pak taky Cechov. To bylo opravdu k smíchu. Nejen, že měl opět jiný hlas, který k němu ještě navíc neseděl, ale dokonce s ruským přízvukem. Vím, že ho v originále má, ale v dabingu ho nikdy neměl a tak to rozhodně mělo zůstat... No snad to bylo jen ojedinělé klopítnutí.

Příspěvek 29.5.2007 15:23:54

Odpovědět s citací

Hele mohl bych vědět jak dopadla (moje oblíbená scéna) scéna chytání a vyslíchání převora? Samozřejmě po stránce dabingu? Jestli tam zůstala třeba hláška: život a smrt, Světlo a temnota....
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 29.5.2007 15:46:44
kronos Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Jenda.SG-1 píše:
Tak nám pan překladatel zařadil Orlina mezi Ori :? :roll: jako by si to po sobě nemohl ani přečíst
Co? Já jsem to dneska neviděl, jak zařadil mezi Ori?

Příspěvek 29.5.2007 15:48:17
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Takže se můžeme všichni panu Zenáhlíkovi omluvit. Díval jsem se na Lap a ve scénáři prý bylo napsáno "Jeden z Antiků přijal lidskou podobu.. aby nás varoval, že Oráj.. vysávají sílu ze svých uctívačů. …" tudíž úplně správně. Tím pádem je za to s velkou pravděpodobností odpovědný pan Rímský... :wink:

Pan Citron: Já ten originál neznám nazpaměť, ale myslím, že to bylo přeloženo správně. Ale jestli slovo od slova, to ti neřeknu...

Příspěvek 29.5.2007 15:58:34
Jenda.SG-1 Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

aha, já mylně předpokládal, že blbost byla opět na straně překladatele (nebylo by to nic novýho pod sluncem) a on patrně pan Rýmský měl záchvat blbosti :lol:

Tímto se panu překladateli omlouvám. :)
Naposledy upravil Jenda.SG-1 dne 30.5.2007 12:07:37, celkově upraveno 1
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.
Albert Einstein

Příspěvek 29.5.2007 16:05:34

Odpovědět s citací

Markus: To jsem ani přesně nechtěl Spíš jestli zůstali takový ty body jako recept a vymívání se Ori.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 29.5.2007 16:25:36
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Pan Citron: Jo recept zůstal určitě, vysmívání se Ori taky. Myslím si, že Zenáhlík to překládá vcelku přesně, takže se nemusíš bát... :wink:

Příspěvek 29.5.2007 16:38:34

Odpovědět s citací

Markus:Jo já totiž dnešní dil neviděl, jenom ten včerejší a ten mi přišel dobrej snad až na to, že v jednom rozohovoru řekli Oráj a potom o dvě věty později řekli Orájové, tak jako mohli by se už shodnou, jelikož česky zní Oráj jako jeden a né jako celá rasa, ale i tak to můj dojem nijak nezakazilo a dabing v devítce je opravdu skvělý (ještěže předtím byli další dvě sezony kde si mohli všechno nacviči- jako chápu, že většinou jsou to vaše nejoblíbenější, ale mě se prostě devátá sezona strašně líbí).
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 29.5.2007 16:53:12
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Pan Citron: K tomu Oráj-Orájové. Jestli jsem to správně pochopil, tak Orájové se v dabingu používají pokud se mluví o povznesených bytostech a Oráj pokud se mluví o náboženství... Aspoň takhle to někde vysvětlovali. :dontknow: A jinak já si myslím, že i osmá série byla skvěle nadabovaná. Sice tam párkrát uklouzli, ale to bylo vcelku zanedbatelné.

Příspěvek 29.5.2007 16:57:25

Odpovědět s citací

Markus: Jo jako nechtěl jsem nějak urazit, přece jen jsem neměl moc možnost osmičku pořádně vidět, ale toho dabingu šlo hlavně o zvyk.
A k tomu Oráj-ové. Díky aspoň už to vím, přece jen, když v originále říkali pořád Ori, Ori, Ori... tak v tom nějej rozdíl nebyl.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 29.5.2007 17:09:06
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

To s tím Chekovem bych Markusi zas tak neřešil. Stejně jako on i Docie měl jiný hlas pokud se nepletu. Stejně už bude jen v Camelotu na Korolevovi. Horší by bylo kdyby ted došla třeba Vala s jiným hlasem. Už jsem si na ni zvykl a určitě by to byla změna k horšímu.

Příspěvek 29.5.2007 17:14:24

Odpovědět s citací

Hele Chekov, ale bude ještě v 9x19 Crusade a v prvním díle desítky.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 29.5.2007 17:22:31
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

aha tak sry, sem se spletl, no :wink: už si to tak nepamatuju. Prostě už tam moc nebude, ale zase by bylo blbé mu měnit dabéra i pro další díly. Pro mě za mě at ten přízvuk má...

Příspěvek 29.5.2007 17:30:11
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Vojta: Tak já to tak neřeším. Jenom mě to prostě zarazilo. A i když vím, že je to maličkost, tak mě to trochu mrzí... Prostě asi rejža nemá peníze, aby na jeden natáčecí den bral sto dabérů... :) Jinak Vala určitě bude mít stejný hlas. To bych se určitě i vsadil. Pravděpodobně. Možná. :D

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách