Poprvé po asi 10 dnech jsem to konečně viděla a málem jsem sletěla ze židle. Lama je děsná. Ta ženská neumí vůbec intonovat, říká to jako básničku.

Písařík není až takový děs, jak jsem se bála, akorát že má trochu podobný hlas s Prachařem, nebo mně to tak připadá a tak vzniká zajímavý efekt toho, co tam nadhodila Vala-jsou si s Dannym podobní i normálně, a teď mají i podobné hlasy
Na Valu jsem si poměrně rychle zvykla. Lojdová je dobrá dabérka a přiznejme si, že s hlasovým zabarvením, jaké má Claudie, by herečku která by k ní seděla, asi těžko sháněli. Lojdová je aspoň profesionálka.
Landry mi nevadí, jeho dabér je takový nomrální, a je vidět, že dabing dělá dlouho.
Každopádně jsem z toho měla celkově lepší dojem, než když jsem viděla poslední díl 8. série...Reckoning? Tam mi přišlo všechno tak strašně nepřirozené. Jak v dabingu nemají na koho reagovat, tak to vypadalo, že si spíš každý vede jen monolog bez ohledu na ostatní. Ale nejsem expert na dabing, takže je to jen můj osobní dojem.
Včerejší díl jsem sice neviděla, ale musím říct, že když jsem si Origin pouštěla poprvé (a naposledy), tak jsem u něj málem usnula. Je škoda, že tam Vala nemohla zůstat. Mámě se strašně líbí, zvlášť v dnešní epizodě, kde tam hezky poškádlila toho senátora

Asi bude zklamaná, až v úterý odejde a nahradí jí Carterová. Musela jsem jí dneska vysvětlit, proč tam není ona a proč tam není Jack. Taky to ti blbci mohli pořádně vysvětlit. Je to jako kdyby to dělali opravdu už jen pro svoje skalní fanoušky a na normální diváky kašlali. Ty jejich "internal jokes" a narážky a parodie běžný divák nepochopí a jednoduše si řekne, že je to blbost. Škoda. Další díl uvidím až ve středu a to jen možná, budu mít před zkouškou. Ale vzhledem k tomu, že už tam nebude Vala, to asi vynechám. Na Carterovou opravdu zvědavá nejsem, užiju si ji až až *uhýbá před kameny*

Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.