Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Literatura Co právě čtete?

Co právě čtete?

četli jste nějakou zajímavou knihu a chtěli by jste ji doporučit ostatním - můžete zde.

Příspěvek 22.3.2007 22:00:46
Neználek Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Já konečně čtu Stroncium od Kulhánka (táta to ode mě dostal k Vánocům a já se k tomu dostala až teď).
Je to , no já nevím, takový divnější než normálně... :shock:
Ale docela se mi to líbí :)

Příspěvek 23.3.2007 15:43:14
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No já teď čtu od Alastaira Reynoldse Archu I. Ze začátku mě to sice moc nebavilo, ale po čase mě chytlo.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 04.4.2007 20:35:16
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Nějak se mi to tu nahromadilo a to jen díky tomu, že jsem si přečetla 1984 od Orwella. A co na to říct? Neuvěřitelná kniha. Popis diktatury, vymývání mozků i to, jak "Velký bratr" *má plán* narozdíl od nacistů nebo komunistů...a ten konec, bylo to děsivě popsané do detailů. Trochu mi to připomnělo mého dědu, který byl v komunistickém vězení a často o tom vyprávěl..
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 26.4.2007 15:21:14
kernel32 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

V poslední době mě zaujala hlavně antiutopie od Aldouse Huxleyho "Konec civilizace". Je stará už asi tři čtvrtě století, ale stále skvělá. Pořád se nedokážu rozhodnout, jestli se mi líbila víc nebo míň než Orwellova 1984 - ale asi bych je neměl srovnávat. Obě jsou úplně jiné, každý autor vypracoval zcela odlišný model dystopické společnosti - Orwell stavěl na totalitě, která se snaží kontrolovat všechny aspekty lidského života, kdežto Huxley vybudoval systém, ve kterém je běžný člověk kulturou tak zpracovaný, že už ho ani není potřeba ovládat... Je to zajímavé a dramatické čtení, takže vřele doporučuju. :wink:
"I aim to misbehave." -- Malcolm Reynolds
Firefly/Serenity:
www.firefly.sff.cz

Příspěvek 05.5.2007 07:24:06
cabbe Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Právě mám rozečtenou knížku "HISTORIE KONOPÍ"
Už jí čtu asi po páte ale musim říct že mě pořád stále fascinuje :D
Jinak lidičky dneska ve 13:00 sraz na staromáku ...Jasné :twisted:
Poté se bude dupat na Letné

Příspěvek 05.5.2007 09:37:32
Nemoo Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Na moje prekvepenie sa mi do rúk dostala kniha fantasy, alebo niečo jemné na ten stýl, od SLOVENSKýCH AUTOROV. Teda napísali to spolu aby spojili svoje myšlienky a nebolo to tak jednostranné. Volá sa to . Miešanci, od Alexandry Pavelkovej a Štefana Konkola.
Je to celkom fajn, a najviac ma potešili slovenské terminus technicus, také ktoré čaština vobec nepozná, alebo má na to iné synonymum.
Odporúčam:)
[img][http://www.stargate.sk/obr/ine/nemoo1.jpg]http://www.stargate.sk/obr/ine/nemoo1.jpghttp://[/img]

Příspěvek 11.5.2007 22:29:59
General
General

Odpovědět s citací

Musím sem zase jednou napsat. Právě čtu Enderův stín ze série od O.S.Carda. Nečekala jsem, že mě i tahle kniha dostane jako ty předchozí, ale stalo se. Hlavní postava je tak skvěle propracovaná, že je to až neuvěřitelné. Navíc je to nějakou dobu, co jsem četla Enderovou hru, takže o to je to zajímavější. Tahle kniha je totiž paralelní, jen vypráví příběh jiné postavy!
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 13.5.2007 20:24:52
John Skylark Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Musím naprosto souhlasit. Je to super knížka, už se těším na ty další. Sehnal jsem je zatím v angličtině, ale nějak na to na to nemám chuť - česky čtu radši.
- Freeze! You're under arrest. You have the right to the remains of a silent attorney! If you cannot afford one, tough noogies! You can make one phone call! I recommend Tracy: 976-555-LOVE.
Do you understand these rights as I have explained them to you? Well do you, punk?
- No.
- Then I can't arrest you!

Příspěvek 13.5.2007 20:32:37
General
General

Odpovědět s citací

Já mám celou sérii. Ještě mi zbývají k přečtení Hegemonův stín a Stínové loutky. A První setkání, to trochu vybočuje. Zatím je teda po Enderově hře a Xenocidě, Enderův stín třetí nejlepší ze série. :wink:

Příspěvek 13.5.2007 20:34:18
Apollo Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Apple píše:
Momentálně čtu knihu: 3001: Poslední vesmírná odysea...

Zrovna čtu 2001:Vesmírná odysea ale další dily už čekaj, sem skoro u konce...
Jinak asi tak za posledni měsíc Vize robotů, Já robot od Asimova a Stroj času od Wellse
nejak me to uchvátilo :wink:

Příspěvek 13.5.2007 20:44:55
dastr Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já bych rád taky četl nějakou pěknou knížku,ale není čas. Počítá se čtení skript, učebnic a sešitů?? :-D

PS: ten asgard nemá chybu, takový " jogurty " :-D
" Líza: Tati, provedli jsme něco hrozného!
Homer: Rozbili jste auto?
Bart: Ne.
Homer: Probudili jste mrtvé?
Líza: Ano!
Homer: Ale auto je celý...
Bart a Líza: Hmm...
Homer: No tak sláva! "

Příspěvek 13.5.2007 22:22:35
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Já před chvílí dočetla Buch od Pratchetta. Doporučuju. Je to...prostě Pratchett ;-).
"Kdepak je má kravička?"
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 14.5.2007 04:19:27
John Skylark Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
Já mám celou sérii. Ještě mi zbývají k přečtení Hegemonův stín a Stínové loutky. A První setkání, to trochu vybočuje. Zatím je teda po Enderově hře a Xenocidě, Enderův stín třetí nejlepší ze série. :wink:

Máš to v elektronické podobě?
Není pak ještě Stín obra?
- Freeze! You're under arrest. You have the right to the remains of a silent attorney! If you cannot afford one, tough noogies! You can make one phone call! I recommend Tracy: 976-555-LOVE.
Do you understand these rights as I have explained them to you? Well do you, punk?
- No.
- Then I can't arrest you!

Příspěvek 14.5.2007 10:42:28
General
General

Odpovědět s citací

Elektronická podoba? Fuj, barbare :lol: Kniha se musí číst, ohmatat. :)
No, on toho Card napsal hodně kolem téhle série, ale přímo z Enderovy série je pak snad Hegemonův stín a Stínové loutky. Spolu s Enderovým stínem je to začátek jiné série, kde už není hlavním hrdinou Ender Wiggin. Ale to jistě víš :wink:

Příspěvek 14.5.2007 11:47:54
Amper Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Kniha se musí číst, ohmatat.

musím souhlasit, knížka je prostě knížka. Cucet na monitor nebo do mobilu se mi navíc zdá poněkud nepraktické. O čom vůbec O.S.Card je? Co přesně píše, či jaký je takový nastin děje? Docela by mě to zajímalo ...

PředchozíDalší

Zpět na Literatura