Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách SG-1 na Nove

SG-1 na Nove

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Budete sledovat SG na nove ?

Ano
186
49%
Ne
46
12%
Kdyz bude cas
146
39%

Celkem hlasů : 378

Příspěvek 11.5.2007 15:09:20
Maruxs Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak dnes dabing opět nezklamal, nejvíce bych vyzdvihnul Simonu Postlerovou, která se role "šílené" Carterové opravdu chopila a podala mimořádný výkon, hlavně v kanceláři, kde řvala na prázdnou židli :D

Dabing Rodneyho se mi osobně taky nelíbil, pan Hruška v 5. a 6. sérii byl určitě lepší, taky jsem nějak nepochytil název, bylo to Moebius nebo to bylo naší televizí, že to znělo jaksi zkomoleně.

A ještě dotaz, padlo již spojení puddle jumper? Nějak jsem ho nezaregistroval :P

EDIT: Dotaz 2, nebyl náhodou jeden z těch egypťanů Felix Gaeta z Galacticy?
Naposledy upravil Maruxs dne 11.5.2007 15:15:38, celkově upraveno 1

Příspěvek 11.5.2007 15:09:59
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

tak tak McKayovi ten hlas vubec nesedel byl to des a hruza

Příspěvek 11.5.2007 15:12:12
kronos Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

To Maruxs: Puddle jumper, ještě myslím neřekli, používají stroj času.

Příspěvek 11.5.2007 15:18:47
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

pouzivaj casovou lod

Příspěvek 11.5.2007 15:30:49
dastr Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

kronos píše:
To Maruxs: Puddle jumper, ještě myslím neřekli, používají stroj času.

Poprvé použili název " Puddle jumper " až v Altlantis, první dvojdíl a v SG řekl McKay ale až v druhé část " GateShip"
" Líza: Tati, provedli jsme něco hrozného!
Homer: Rozbili jste auto?
Bart: Ne.
Homer: Probudili jste mrtvé?
Líza: Ano!
Homer: Ale auto je celý...
Bart a Líza: Hmm...
Homer: No tak sláva! "

Příspěvek 11.5.2007 15:32:16
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ano, pan Hruška byl samozřejmě mnohem lepší a na Rodneyho se báječně hodil. Taky nechápu, proč ho nedaboval i zde, když ještě v Reckoning daboval kde koho... Ale zase, že by mě pan Čtvrtlík připadal jako nějaká hrůza a katastrofa neuvěřitelných rozměrů, tak to se říct nedá. Věkově mu odpovídá, výkon taky podal dobrý, takže jsem spokojený. Písařík mi vadí, protože to vypadá, že Cama dabuje nějaký fanda ze základky a v tom je rozdíl, ale jinak s hlasy obecně problémy nemám... Prachař taky nemá hlas jak Shanks a Mejzlík má dokonce úplně jiný hlas než RDA a vadí to někomu? Já si myslím, že kdyby jste se dívali na prvních šest sérií v originále a pak by jste slyšeli RDA s hlasem Mejzlíka, tak by jste taky prskali. :wink: Je to prostě nezvyk, ale to je vše... Ale uznávám, že kdyby Rodneyho daboval pan Čtvrtlík i v SGA, tak si myslím, že by mu ve vypjatějších scénách určitě nestačil...

Příspěvek 11.5.2007 15:39:06
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No dneska jsem to tak zběžně viděl a teda až na Hewlettův dabing mi to přišlo docela dobrý, akorát myslím, že ještě tam nebyla ta hláška jak Hammond jim pouštěl ten záznam a jak mluvili o tom prezidentovi. Mám pocit, že v originále generál řekl něco, že to prezidenta Kinseyho pobavilo, než naštvalo nebo co tam řekli.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 11.5.2007 15:40:09
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

S tím RDA je to pravda, a je to přesně jak říkáš, viděl jsem prvních šest sérii s dabingem a pak jsem si zvykal na originální hlas RDA, ale Prachař mi v některých pasážích přijde podobný.

S McKayem to katastrofa nebyla, ale nedokážu pochopit, když má v díle říct 10 vět, tak proč na to zvou dalšího dabéra?... Když mají ve studiu původního. :wink:

A kdyby Nova nebo některá z českých televizí koupila Atlantis, tak doufám, že pečlivě vyberou a seženou dabéry, aby to nedopadlo jako s Písaříkem :oops:

Příspěvek 11.5.2007 16:16:58
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Dneska mi to přišlo dobrý, tak se vyjádřím jen k McKayovi. Byď se ten hlas k Rodneymu nehodí a vůbec nevystihuje takovou tu jeho směšnou stránku, tak jsem se při scéně v jumperu děsně tlemil :D i přes absenci interního vtipu s citrónem. :D :D
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 11.5.2007 16:20:12
Fallen Angel Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Maruxs píše:
nebyl náhodou jeden z těch egypťanů Felix Gaeta z Galacticy?

jj byl to on

Příspěvek 11.5.2007 18:33:39
Vojta@ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Dneska jsem mě to opět bavilo o 100% víc než originál. Jak už řekl Maruxs, tak Simona Postlerová, kterou tady chválím už od začátku, byla opět senzační. Věděl jsem, že to ta ženská dá. Takové "komediální" role ji velice jdou(Kdo viděl Gilmorova děvčata v češtině tak pochopí - Lorelai dabuje přímo fantasticky). Taky mě velmi velmi potěšilo, že nazabili vtip, jak Sam mluví k té židli, vtip s těmi rozmnožovacími orgány, to samé řekla O'neillovi, když se poprvé setkali, rýpl si do ní, že je žena....pěkně ho tím setřela. :lol:
Ten vtip s Rodneym mě taky zamrzel a určitě tam měl být citron.
Sice to nebyl nejlepší díl SG-1 vůbec, ale člověk si u toho zavzpomíná na první řady. Nikdy jsem to nebral jako normální díl, ale vždycky mě to hrozně baví a dnes tuplem...
Už se těším na příští týden jak děcko na hračku. :wink:
Naposledy upravil Vojta@ dne 11.5.2007 18:55:38, celkově upraveno 1

Příspěvek 11.5.2007 18:41:55
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Nechtěl jsem to tu uvádět, ale jak ječela na tu židli, prostě jsem tam slyšel Loralai z Gilmorových děvčat. :D :D

A díval jsem se do titulků a kuře na citronu tam je, no přesně je to takto:
Nechtěla byste si zajít na oběd? Slyšel jsem, že je dneska citrónové kuře, moje oblíbené, hmmm?

Příspěvek 11.5.2007 19:54:49
Phebeus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Dneska se mi to líblo. Mckay a jeho dabing no nebylo to zly ,ale ten původni byl lepší ,ale zase tenhleten mi připoměl jeho pravej hlas.Ale díl dobrej.
[img][http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gif]http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gifhttp://[/img]

Příspěvek 11.5.2007 20:03:42
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jo, s tím citronem je to škoda, ale budiž. Dneska to jako svůj debut v SG-1 překládal jakýsi Vojtěch Kostiha, tak mu to odpusťme. :wink: Sice citron je citron a šalvěj šalvěj, ale na to, že je to debutant to dnes dopadlo skvěle. Vzpomeňme si na Valentinovou a na ten citron hodně rychle zapomeneme... :lol:

Simona Postlerová byla fakt skvělá. Měl jsem hrozný strach, že to neutáhne, ale nakonec se jí zadařilo.

Jinak Vojto přesně jak říkáš. Moebius se nesmí brát jako normální díl. Musí se brát jako taková nostalgická samostatná parodie. Musím říct, že já osobně se u tohohle dvoudílu bavím víc, než u stovky, dvoustovky a dokonce i u Časové smyčky (neukamenovat, vím že je to snad nejoblíbenější díl, ale pro mně je až za Moebiem..). Na Lapu a vůbec, tenhle dvoudíl strašně pomlouvají, že je to nepovedený sitcom, že není vtipný a hlavně logicky nesmyslný. Ano logicky nesmyslný je, ale to je i díl 1969 a to mi nikdo nevymluví. Ale nejhorší je, že u Moebia si na realitu či logiku nikdo nehraje a ani to nebylo záměrem a tohle asi lidé nejsou schopni pochopit. U tohohle dílu se člověk má prostě bavit, zavzpomínat nad začátky, připomenout si některé staré tváře a hlavně si užít naše hrece trochu jinak. Dnes jsem byl u prvního Moebiu téměř v sedmém nebi. Ne tak jako u Reckoningu nebo Threads, ale pořád hodně vysoko. :)

Víte na začátku osmé série jsem malinko začal pochybovat o hereckém talentu Amandy. Jako měl jsem jí pořád rád, ale všude jsem jen slyšel, jak je pořád stejná, jak pořád jen mele technobláboly atd. a už mi to začínalo jít na mozek. Pak jsem uviděl díl Gemini a Amanda mě mile překvapila. No a pak přišly díly Reckoning a já padl na zadek. V roli RepliSam mě úplně dostala a říkal jsem si, že snad už nemůže přijít díl, ve kterém by byla ještě lepší. A hned na to přišel právě Moebius a dolní čelist jsem hledal už na podlaze. Prostě jsem jí jako bláznivou Sam vůbec nepoznával a jen se objeví v obraze tak už se směju. Michael Shanks byl taky skvělý, ale ona ho naprosto zastínila. Takže od druhé půlky osmé série si může Amandu pomlouvat kdo chce, ale mě nepřesvědčí, že je špatná herečka. Ona je totiž výtečná herečka! A na dosmrti budu litovat, že v devítce a desítce už nedostala téměř žádný prostor. Snad jen v dílech Line in The Sand a Road Not Taken a v obou opět byla skvělá. Páni, trochu jsem se rozepsal, pardon. Ale měl jsem to na srdci. :wink:

Příspěvek 11.5.2007 20:44:18
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Já to četl celé a mám stejný názor na Amandu. Prostě jsem ji nemohl nějak úplně zezačátku přijít na chuť. Pak mě nudila, působila jako kdyby si nějak uvědomovala, že je tam s ní kamera a to mě rozlazovalo. Mě začala přesvědčovat už na začátku 8. serie. No a pak přišlo Geminy a já začal obracet, u Meobia u mě zastínila i RDA :shock: a v současné době dabing Simči její talent ještě víc vyzdvihuje.
Jako ty jsem nepochyboval, že to neutáhne, protože v Gilmorových děvčatech musela mluvit ještě rychleji a delší souvětí, když jsem pak viděl jeden díl GG v originále tak jsem nechápal, protože to vypadalo, že ta herečka ani nedýchá. Prostě nikoho jiného už bych si místě Sam představit nedokázal a byla by to jediná věc, která by mě od sledování v tv odrazovala, tak doufám, že ji někdy v blízké budoucnosti bude dabovat i v Atlantis...

Panu jmenovci Kostihovy odpouštím Kuře na citronu... :) Na debutanta velice pěkné...

Příspěvek 11.5.2007 21:05:33
Petrosin Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Dnešní díl jsme viděl až ted' a nemám víc co dodat, vše už tady řekli jiní, akorád bych řekl, že hlas Rodneyho byl celkem v pohodě.

Příspěvek 12.5.2007 13:36:19
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Dneska ráno jsem viděl na tv Nova novou upoutávku na SG-1, je skvělá, jsou tam z většiny sestřihy z počátečních titulků 9. a 10. řady, a mnohem povedenější než ta první.
Text upoutávky:
Kultovní seriál vstupuje do nové řady. Dále do vesmíru, blíže ke hvězdám. Vydejte se s vašimi hrdiny ke vzdáleným galaxiím. Hvězdná brána. Od 15. května, každé všední odpoledne, na Nově...

Vcelku dobrý text... :o

Příspěvek 12.5.2007 14:21:50
Honeybadger Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ahoj, četl jsem, že se budou díly epizod 1-6, které budou vysílány po skončení 10. epizody, předabovávat. Je to pravda?

Příspěvek 12.5.2007 14:29:26
Razor (Anubis) Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Vojta@ píše:
Dneska ráno jsem viděl na tv Nova novou upoutávku na SG-1, je skvělá, jsou tam z většiny sestřihy z počátečních titulků 9. a 10. řady, a mnohem povedenější než ta první.
Text upoutávky:
Kultovní seriál vstupuje do nové řady. Dále do vesmíru, blíže ke hvězdám. Vydejte se s vašimi hrdiny ke vzdáleným galaxiím. Hvězdná brána. Od 15. května, každé všední odpoledne, na Nově...

Vcelku dobrý text... :o

WOW :shock: :D !! Hej, to je super, tak moc bych jí chtěl vidět !!!
Pls, nahrajte jí někdo !!! :wink:

Příspěvek 12.5.2007 14:42:04
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Po skončení vysílání desáté řady bude nova celý seriál od začátku opakovat. A předabovávat se budou některé díly sedmé řady u kterých byl dabing špatný aby byly pro reprízu OK. :wink:
Taky bych se na tu upoutávku mrkl, takže jestli má někdo tu možnost... :wink:
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.

Příspěvek 12.5.2007 14:55:49
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Markus píše:
... Ano logicky nesmyslný je, ale to je i díl 1969 a to mi nikdo nevymluví. Ale nejhorší je, že u Moebia si na realitu či logiku nikdo nehraje a ani to nebylo záměrem a tohle asi lidé nejsou schopni pochopit. ...

Víte na začátku osmé série jsem malinko začal pochybovat o hereckém talentu Amandy. ... V roli RepliSam mě úplně dostala a říkal jsem si, že snad už nemůže přijít díl, ve kterém by byla ještě lepší. A hned na to přišel právě Moebius a dolní čelist jsem hledal už na podlaze. Prostě jsem jí jako bláznivou Sam vůbec nepoznával a jen se objeví v obraze tak už se směju. ...

K prvnímu: Moebius je vtipný, bohužel, je taky nelogický - velice. A co je nejhorší, je součástí světa SG. A tímto dílem se ten svět šíleně naboural. A to i v rámci logiky SG. Je to, jakoby k nám najedou připlula černá díra z vesmíru, ale nic nedělala a řekla "Ahoj, lidi". Právě proto takovéhle díly nemusim. Protože ničí svět SG.
Mmch., 1969 byl časově nejlogičtější díl.

A k Sam - Amanda je dobrá, o to nic. Bohužel, Sam by taková nebyla. Ani v té alternativní realitě. K letectvu se přidala z úplně jiných důvodů, než byla SG. A je naprosto jiná - chová se jinak, gestikuluje jinak, výrazy má taky jiné. Tohle prostě není Sam!

Markus píše:
...
Já si myslím, že kdyby jste se dívali na prvních šest sérií v originále a pak by jste slyšeli RDA s hlasem Mejzlíka, tak by jste taky prskali. :wink: Je to prostě nezvyk, ale to je vše...
...

Jo, to budeš mít pravdu. Já osobně si třeba hůř zvykám na dabing, když znám originál, ale opačně to jde mnohem lépe. To bude vědomím, že vím, že je to jejich originální hlas. A pak je to taky tím, že mi to tam lépe sedne - jako, že to tam víc zapadá.

A k upoutávce
: To zní pěkně, kdyby ji někdo stihnul nahrát, ať se s námi podělí, prosííím :D
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 12.5.2007 15:04:08
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Tar-ara píše:
Jo, to budeš mít pravdu. Já osobně si třeba hůř zvykám na dabing, když znám originál, ale opačně to jde mnohem lépe. To bude vědomím, že vím, že je to jejich originální hlas. A pak je to taky tím, že mi to tam lépe sedne - jako, že to tam víc zapadá.

Souhlasím, říkám tomu Deformace originálem. Dokud ho neznám, tak s dabingem většinou nemívám problém. Ale jak už si ten originál jednou poslechnu není cesty zpět. :lol:

Pomerančova videotéka.

Příspěvek 12.5.2007 15:13:45
Honeybadger Airman
Airman

Odpovědět s citací

Pomeranc píše:
Po skončení vysílání desáté řady bude nova celý seriál od začátku opakovat. A předabovávat se budou některé díly sedmé řady u kterých byl dabing špatný aby byly pro reprízu OK. :wink:
Taky bych se na tu upoutávku mrkl, takže jestli má někdo tu možnost... :wink:

Uf to jsi mne uklidnil. Já se totiž bál, že to budou celý (epizody 1-6) dabovat znova :oops: :)

Příspěvek 12.5.2007 17:33:33
Razor (Anubis) Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ty vado, tak jsem úplně překvapeně z čista jasna tu upoutávku už viděl...a páni...
fakt klobouk dolů..je hodně, hodně dobrá..barevná a zajímavá :D ...
Jinak...vydedukoval jsem z ní zajímavý fakt:
9.řada se bude na 90% vysílat v 4:3, ale v lepší kvalitě než ty předchozí(tzn. "více HD").Přesněji řečeno, bude mít lepší kvalitu obrazu než třeba 7. a 8.řada.
Proč ? 7.řada byla v té době vytvořena pouze v normální digitální kvalitě, 8.řada
byla na půl HD (byla v HD jen z části)...9. a 10.řada byli natočeny už plně v HD a tudiž musí mít v TV(ať když koukáte na analog nebo digitál)lepší kvalitu.Takže se
těším fakt čím dál tím víc na úterý ! Myslím, že Písařík Mitchella nadaboval dobře, Lam i Lanrdy seděj taky pěkně, obraz bude mít lepší kvalitu a vysílat se bude v 4:3 :D ..fakt se těšim... :)

Teď už jenom někoho poprosim, aby mi nahrál TVrip z Novy v úterý...klidně za prachy, moc bych ho chtěl - nemám vlastní TV kartu...Dikes ! :wink:

Příspěvek 12.5.2007 18:09:30
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Já sice znělku pořád ještě neviděl, ale určitě si myslím, že z ní nemůžeš dedukovat poměr obrazu v jakém se potom bude vysílat, oni to totiž mohli při střihu té ukázky změnit. :D
Sry. ale si to nemůžu odpustit, Razore pořád nechápu proč zrovny ty musíš tak lpět na 4/3, jsem myslel, že už jsem ti to vysvětlil.

Pomerančova videotéka.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách