Jo, s tím citronem je to škoda, ale budiž. Dneska to jako svůj debut v SG-1 překládal jakýsi Vojtěch Kostiha, tak mu to odpusťme.

Sice citron je citron a šalvěj šalvěj, ale na to, že je to debutant to dnes dopadlo skvěle. Vzpomeňme si na Valentinovou a na ten citron hodně rychle zapomeneme...
Simona Postlerová byla fakt skvělá. Měl jsem hrozný strach, že to neutáhne, ale nakonec se jí zadařilo.
Jinak Vojto přesně jak říkáš. Moebius se nesmí brát jako normální díl. Musí se brát jako taková nostalgická samostatná parodie. Musím říct, že já osobně se u tohohle dvoudílu bavím víc, než u stovky, dvoustovky a dokonce i u Časové smyčky (neukamenovat, vím že je to snad nejoblíbenější díl, ale pro mně je až za Moebiem..). Na Lapu a vůbec, tenhle dvoudíl strašně pomlouvají, že je to nepovedený sitcom, že není vtipný a hlavně logicky nesmyslný. Ano logicky nesmyslný je, ale to je i díl 1969 a to mi nikdo nevymluví. Ale nejhorší je, že u Moebia si na realitu či logiku nikdo nehraje a ani to nebylo záměrem a tohle asi lidé nejsou schopni pochopit. U tohohle dílu se člověk má prostě bavit, zavzpomínat nad začátky, připomenout si některé staré tváře a hlavně si užít naše hrece trochu jinak. Dnes jsem byl u prvního Moebiu téměř v sedmém nebi. Ne tak jako u Reckoningu nebo Threads, ale pořád hodně vysoko.
Víte na začátku osmé série jsem malinko začal pochybovat o hereckém talentu Amandy. Jako měl jsem jí pořád rád, ale všude jsem jen slyšel, jak je pořád stejná, jak pořád jen mele technobláboly atd. a už mi to začínalo jít na mozek. Pak jsem uviděl díl Gemini a Amanda mě mile překvapila. No a pak přišly díly Reckoning a já padl na zadek. V roli RepliSam mě úplně dostala a říkal jsem si, že snad už nemůže přijít díl, ve kterém by byla ještě lepší. A hned na to přišel právě Moebius a dolní čelist jsem hledal už na podlaze. Prostě jsem jí jako bláznivou Sam vůbec nepoznával a jen se objeví v obraze tak už se směju. Michael Shanks byl taky skvělý, ale ona ho naprosto zastínila. Takže od druhé půlky osmé série si může Amandu pomlouvat kdo chce, ale mě nepřesvědčí, že je špatná herečka. Ona je totiž výtečná herečka! A na dosmrti budu litovat, že v devítce a desítce už nedostala téměř žádný prostor. Snad jen v dílech Line in The Sand a Road Not Taken a v obou opět byla skvělá. Páni, trochu jsem se rozepsal, pardon. Ale měl jsem to na srdci.