Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách SG-1 na Nove

SG-1 na Nove

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Budete sledovat SG na nove ?

Ano
186
49%
Ne
46
12%
Kdyz bude cas
146
39%

Celkem hlasů : 378

Příspěvek 09.5.2007 18:20:36
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Mno, ale tady to bylo dost vidět - jak se "přepíná" mezi Tok'rou a člověkem - ten pohled dolů, tak už člověk očekává...a nic :?. Zítra se zeptám kámošky, jestli ji to nebylo divný. Je fakt, že běžný divák si toho prostě nevšimne, ale fanda, i když ne "ten jako my" by si toho všimnout mohl.
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 09.5.2007 18:25:53
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Hele už jsem se jednou ptal (a nikdo neodpověděl nebo jsem si nevšiml. No to je jedno) Nevíte kdo bude dabovat převory?
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 09.5.2007 18:28:32
Petrosin Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ještě k té zkrácené verzi Threads, já stahuju SG-1 už v upraveném DVDripu na torrentu, ale s tímto dílem bude asi trochu problém, protože pokud já vím tak všichni mají tu delší verzi a na ni asi moc nepůjde dát dabing a zkrácenou verzi těžko někdo má nebo se pletu?. :roll:

Příspěvek 09.5.2007 19:00:36
Vojta@ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Petrosin: Podle mě asi ne... Asi by ani na tu zkrácenou nenašel titulky, nebo snad jo?
Pan Citron: Asi někdo kdo v těch nových řadách daboval ty "úplně" vedlejší postavy. Pokud vím, tak přesně se to neví...

Teď mě úplně napadlo, že by tu ženskou v The Pegasus Project mohla dabovat Zavadská. Zase jsem chvíli uvízl na youtube u Stargate videií... :lol:

Příspěvek 09.5.2007 19:02:46
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tar-ara: Jo s tím "přepnutím" máš pravdu, ale zrovna dnes jsem četl několik názorů, že si toho ani nevšimli... To nic nemění na tom, že mě to fakt mrzí. Zvlášť když vezmeš v potaz, že jestli se nepletu, to byla poslední věta Selmak. :cry:

Pan Citron: Tak kdo bude dabovat převory opravdu nevím. Asi to budou prostě normální dabéři vedlejších rolí. Nic víc bych od toho neočekával... :wink:

Petrosin: Tak nejčastější způsob řešení bude, že se dabing rozstříhá a vloží do prodloužené verze. Zbytek se nechá v originálním znění s titulky. A já jsem pro, protože jak jsem řekl, nechci přijít o dvacet minut skvělého dílu. :? Teda tímhle mě Nova zase hnula žlučí.

Příspěvek 09.5.2007 19:04:37
Vojta@ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

No třeba za to nemůže Nova, ale ty idioti ze SciFi a MGM,protože jim to museli už tak prodat, asi tak bych to řekl...
Naposledy upravil Vojta@ dne 09.5.2007 19:08:54, celkově upraveno 1

Příspěvek 09.5.2007 19:06:36
kronos Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Ještě jedno mmch.: Nemyslím, že bude autorovi vadit, když sem dám odkaz, co dával AnubisSGTT na Lapiduch - dal dohromady zvuk a video s Lam/Landry + Mitchell. Díky mu. Dabér Landryho mě tímto opravdu utvrdil v tom, že se k němu ten hlas absolutně nehodí (zní mladě, ale přitom dabér sám prý tak mladý není). Mno a Mitchellův taky moc ne :?. Lam je dobrá.
http://rapidshare.com/files/30203002/dabingS9.rar
Ten hlas se Landrymu moc nehodí a s tím Mitchellem to zas tak hrozné nebude :? [/quote]

Příspěvek 09.5.2007 19:09:57
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Vojta@: Pravda. Ono je v podstatě jedno, kdo za to může. Důležité je, že budeme mít odabovanou jen krátkou verzi jednoho z nejdůležitějších dílů SG-1 a nic s tím nemůžeme udělat. Njn, člověk vždy nemůže mít to, co by chtěl. Buďme rádi za to, že bránu vůbec dávají, a že se překlad rapidně zlepšil...

Příspěvek 09.5.2007 19:14:06
Pan Citron Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

2Markus: Díky za odpověď mě to jenom zajímalo.

Jinak od úterý už začíná devátá řada! Tak už se těším, ale i tak z toho mám strach (Jak již bylo řečeno mnoha příspěvky přede mnou) z toho dabingu hlavních postav (především Camerona), jelikož ten hlas k němu vůbec nesedne, ale řekl bych, že kdo to neviděl to až tolik nepozná, ale stejně hlas na Cameronovi asi nebude to nejhlavnější na co budou nadávat, bohužel.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 09.5.2007 19:48:43
Honeybadger Airman
Airman

Odpovědět s citací

Markus píše:
Vojta@: Pravda. Ono je v podstatě jedno, kdo za to může. Důležité je, že budeme mít odabovanou jen krátkou verzi jednoho z nejdůležitějších dílů SG-1 a nic s tím nemůžeme udělat. Njn, člověk vždy nemůže mít to, co by chtěl. Buďme rádi za to, že bránu vůbec dávají, a že se překlad rapidně zlepšil...

Moje řeč. :wink:
Kdyby měl člověk vše, tak by nevěděl co vlastně chce a ani by si toho nevážil a vědět co člověk (já) chce je velmi důležité. Třeba se v budoucnu dočkáme ještě lepšího dabingu a nezkrácených verzí a o to víc si jich potom užijeme :thumleft:

Příspěvek 09.5.2007 20:35:35
Phebeus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Pisařík :lol: to je hrozný ten hlas a ještě tak nezáživně a bez zájmu.achjo.
Jinak dneska až na ten hlas to bylo dobrý a ještě jsem si všimnul jak Aron říká že už nemaj proud ve zbraních :lol: Snad energii :D.Ale to je detail.
[img][http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gif]http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gifhttp://[/img]

Příspěvek 10.5.2007 14:29:23
Kaatia Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

8x18 Můj oblíbený díl a takhle sestříhánej :cry: :cry: :evil: :evil: :evil:
"Nejde to," říká rozum. "Je to riskantní," říká zkušenost. "Bolí to," říká hrdost. "Zkus to!" říká sen. Je to výzva... uskutečnit svůj sen.

Příspěvek 10.5.2007 15:03:12
Petrosin Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak dnešní díl byl co se dabingu týče naprosto v pořádku. :D

Jelikož se jednalo o zkrácenou verzi tak to bylo 4:3 a ne 16:9, ale musím říct, že se mi taky líbila, vše podstatné tam bylo a to je hlavní :lol:

Příspěvek 10.5.2007 15:11:10
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jo, dabing byl super. Tak vše podstatné tam sice bylo, ale co mi tam scházelo, bylo hlavně rozhovor Baala s Anubisem a pak záběry z Dakary, kde Teal'Ca a Bra'taca tamní Jaffové téměř uctívají před chrámem. To byla škoda, že tam nebylo. Ale jinak opět bomba. Nemám co bych dodal...

Příspěvek 10.5.2007 15:19:21
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

No hlavně tam nebyl Teal'c s Bra'tacem. Co se dabingu týče mi to přišlo v pořádku. 4/3 už se ani nesnažím chápat :roll:
Jinak ohledně toho, jaký na mě kratší verze udělala dojem. Mám pocit, že ta prodloužená více a lépe navazuje na Reckoning, bude to těma scénama z Dakary a pod. Potom to tvoří takový ten trojdíl. Kdežto to kratší verze působí více samostatně. :wink:
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 10.5.2007 19:55:02
Razor (Anubis) Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tar-ara píše:
Ještě jedno mmch.: Nemyslím, že bude autorovi vadit, když sem dám odkaz, co dával AnubisSGTT na Lapiduch - dal dohromady zvuk a video s Lam/Landry + Mitchell. Díky mu. Dabér Landryho mě tímto opravdu utvrdil v tom, že se k němu ten hlas absolutně nehodí (zní mladě, ale přitom dabér sám prý tak mladý není). Mno a Mitchellův taky moc ne :?. Lam je dobrá.
http://rapidshare.com/files/30203002/dabingS9.rar

Neboj, nevadí mi to :D ..a jsem rád, že si to někdo stáhnul :wink:

Příspěvek 10.5.2007 20:55:23
SG_JaCK Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jak na to na ty Nove muzete koukat s tim strasnym prekladem a dabingem a dnesni sestrihana verze :!
"Over My Dead Body!"

Příspěvek 10.5.2007 21:03:05
Razor (Anubis) Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Uplně normálně, jelikož ten dabing a překlad je víceméně bezchybný..a je to Cz premiéra :D

Příspěvek 10.5.2007 21:23:26
Maruxs Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak dnes velmi pěkný dabing, ale chtěl bych, aby byla prodoužená epizoda, prostě to nebylo ono, pořád tomu něco chybělo (hlavně scény z Dakary), ale no co :D

Ale už se moc těším na zítřek, protože v Moebiu bude McKay :P Čistě náhodou nevíte, kdo ho bude dabovat? (Přiznám se, že ani nevím, kdo jej daboval v 5. a 6. sérii, takže by mi jméno asi moc neřeklo, takže neví někdo, jestli to bude ten stejný dabér? :) )

Příspěvek 10.5.2007 21:43:04
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

SG_JaCK: V osmé sérii je překlad a hlavně dabing (dabéři) naprosto skvělý. Malé chybičky v překladu se najdou všude a u každého seriálu... A pokud se ti to tak hrozně hnusí, tak se na to nemusíš dívat. :wink:

Maruxs: Tak to náhodou vím. V páté a šesté sérii daboval Rodneyho pan Hruška. Ten ho bohužel dabovat v Moebiu nebude. Tam ho nahradí Luděk Čtvrtlík. Daboval třeba Dylana Hunta ve čtvrté a páté sérii Andromedy...No jsem zvědav, protože si nedokážu představit Rodneyho s hlasem Hunta. :)

Příspěvek 10.5.2007 23:43:59
harry.kv Airman
Airman

Odpovědět s citací

...předpokládám že po dnešní epizodě vám je jasné proč Johnas nemluvil v předešlém díle gualoidsky resp. tokersky... mám za to že to bylo tím že už Selmak byla v komatu :roll:

Příspěvek 11.5.2007 00:17:29
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak dneska (ok, včera, ale ne o tolik) to bylo opět pěkné, ale opravdu tomu vyloženě chyběly scény z delší verze. Některé hodně a některé ještě více :?.
Tímto pro mě prakticky končí staré dobré díly...už zase...CHVALME JE VELIKOU SLÁVOU!!! :salut:
Ještě bude dozvuk (pro mě) a poslední plnohodnotný Jack a pak už tu máme nové (ale taky dobré) díly - samozřejmě IMHO

Markus píše:
Tar-ara: Jo s tím "přepnutím" máš pravdu, ale zrovna dnes jsem četl několik názorů, že si toho ani nevšimli... To nic nemění na tom, že mě to fakt mrzí. Zvlášť když vezmeš v potaz, že jestli se nepletu, to byla poslední věta Selmak. :cry:
...

Ano, tohle tím spíš mrzí :-(. Bude se mi po nich moc stýskat :salut: - resp. zůstanu u stýskání, jen dneškem trochu přiživeným.

harry.kv píše:
...předpokládám že po dnešní epizodě vám je jasné proč Johnas nemluvil v předešlém díle gualoidsky resp. tokersky... mám za to že to bylo tím že už Selmak byla v komatu :roll:

Byl to Jacob, ne Johnas (ani Jonas). A Selmak tehdy ještě mimo nebyla, to ti garantuju. Navíc to sám říkal, že upadla do komatu poté, co byla zbraň zprovozněna. Ale originál mluví sám za sebe (resp. zní a mluví ;-)).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 11.5.2007 15:00:55
Traianus Airman
Airman

Odpovědět s citací

No na Rodneyho česky dabink teda vubec nepasuje :( , A kure na salveji... ted si nejsem jisty, ale nebylo tam puvodne kure na citronu, nebo tak nejak?

Příspěvek 11.5.2007 15:02:30
dastr Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Zdravím, viděli jste dneska díl 8x19, který vysílali na nově? Dabing docela ušel, až na pár chybiček. Ale čím jsem byl překvapen, tak byl dabing Davida Hewletta ( doufám že jsem to napsal dobře ). Bylo to hrozný, hedka jak ten díl zkončil, tak mi napsal spolužák Vladimir a napsal mi, že to byl děs. Co si o tom myslíte vy??
" Líza: Tati, provedli jsme něco hrozného!
Homer: Rozbili jste auto?
Bart: Ne.
Homer: Probudili jste mrtvé?
Líza: Ano!
Homer: Ale auto je celý...
Bart a Líza: Hmm...
Homer: No tak sláva! "

Příspěvek 11.5.2007 15:08:09
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak mě se to dnes MOC líbilo. Moebius mám rád a dabing byl prvotřídní. Hlas McKaye mi nevadil. Jako bylo mi jasné, že Rodney s hlasem Dylana Hunta bude divná kombinace, ale šlo to. Byl to takový Rodney tvrďák. :) Jediné co mě mrzí je ten zabitý vtip Kuře na citronu, kde mělo být naznačeno, že v téhle realitě na citron není alergický a dokonce ho má rád... :? Ale jinak jsem opravdu spokojený. Opět jsem se celý díl tlemil a poskakoval na pohovce. :lol: Už se těším na pondělí.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách