Tak postupně. K Teyle. Myslím si, že to vůbec není špatné. Může to do čtvrté série vnést další pozitivní změnu. Díky tomu, že je pravděpodobně těhotná sama herečka, nebudou moct tuhle příběhovou linii ukončit v zápětí třeba s tím, že potratila. Takhle se to bude moct táhnout celou sérií, což je myslím víc než dobře. Já osobně to vítám. Vidět Rodneyho jako otce by sice také nebylo špatné, ale tohle je myslím lepší, protože Rodney je zajímavá postava sama od sebe, ale Teyla je hrozná. Třeba jí tohle dodá alespoň trochu na zajímavosti. Je to sice berlička, ale lepší než nic...
Spojenectví s Wraithy je fajn. No ono je hlavně fajn, že Wraithy vrací zpátky do děje. To bude rozhodně pozitivní.
K Sam. Je podle mě dobře, že z ní neudělají jen panáka jako z Landryho. Vím, že se její přítomnost v SGA spoustě lidem nelíbí, ale když už tam je, tak ať to stojí za to. Kdyby z ní udělali kompars, tak si zase budou všichni stěžovat, že to jí tam dávat nemuseli, když je tam k ničemu. Takže opakuji, je dobře, že se zapojí do děje. (Už jsem říkal, že se těším na The Seer?

) Teda tím zapojením do děje myslím spíš těžká velitelská rozhodnutí nebo (ne)přátelské vztahy ve městě a ne vědeckou práci a fušování do řemesla Rodneymu a Radkovi. Jako sem tam by měla samozřejmě předvést, že je to jeden z nejlepších vědců naší planety, ale opravdu jen sem tam. Jako mě osobně je to jedno, rád jí budu mít tak jako tak, ale chtěl bych, aby jí časem měli radi i odpůrci jejího příchodu do SGA. No sice nevím, jestli je to možné, ale chtěl bych to.
Dvě lodě jsou super. Doufám, že je uvidíme obě bojovat najednou. Sice už jednou bojovali dvě pozemské lodě najednou, ale to dopadlo dost neslavně.

Já doufám, že se bude jednat o Apolla a Deadalus. Jsem rád, když si své lodě stavíme sami. Ze získané Antické bych už takovou radost neměl, i když by mi to samozřejmě nevadilo. Každá loď v nouzi dobrá.
No a nakonec jsem rozhodně rád, že se Mallozzi na pátou sérii dívá pozitivně. Mírně mě to uklidňuje po těch mizerných ratinzích třetí série SGA na Sci-fi Channelu.