Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách 10x20 - Unending

10x20 - Unending

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 24.3.2007 10:28:14
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

? V jistém slova smyslu - Islám: ŠÍŘIT VÍRU KRVÍ I MEČEM a Ori: Kdo nebude následovat počátek, toho trest nemine

To se ale dá aplikovat jen na Islámské fanatiky, Západ opravdu nevede válku se všemi muslimy, tak jako ji Země vede se všemi věřícími v Origin. Mimoto Západ si situaci zhusta pohnojil sám, což přirozeně v SG-1 vůbec není. Čili zůstává jen to "kdo nevěří, musí zemřít" heslo, které je ale IMO až moc obecné.

Myslím, že mundury vojáků Ori jasně připodobňují neslavné dějiny křesťanství(viz křížové války, pokavaď ignoranti slyší poprvé).

Ignorantem opravdu nazývat nepotřebuju, mimoto tohle není dvakrát aktuální. Aktuální by bylo zmínit se, že třeba Asgardi nebo Antikové na Ori kdysi útočili, a oni nám to tedy dnes jen vracejí. Něco podobného tam sice zaznělo, ale příliš obecně a dalo se to považovat spíše za dezinformaci než fakt.

Mimoto tam chybí motiv boje o nějaké svaté území, pokud už tedy chceš srovnávat s dnešní situaci a křížovými válkami.

IMO není chyba v náboženství, ale ve fanatismu.
Pěkný citát btw.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 24.3.2007 17:41:19
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

tak mně se líbilo asi prvních pět minut, asgardi a Ori.Zbytek mě nudil.Když umíral Landry tak jsem si řikal "už konečně chcípni.Todle je nuda" :)

jinak mě samozřejmě sere, že to končí.Já osobně nejsem nadšenej z toho, že nám už zbejvá jen ta pitomá Atlantis, která mě vůbec ale vůbec nebaví. Snad budou co nejdřív ty filmy a ten třetí seriál.Protože jenom na SGA nevydržim

Příspěvek 24.3.2007 19:40:57
Hemi First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

A jeje říkají ti něco pravidla? A pak ještě jedna věc: když se ti Atlantis nelíbí tak si ji nestahuj - to že má v názvu Stargate neznamená, že je stejná jako původní SG-1. Takže si ji dej na seznam nestahovaných seriálů a všem diskuzím na toto téma se laskavě vyhýbej a nekaž ostatním zážitky :wink:

A k epizodě: mno mno čekal jsem rozhodně víc, ale nebylo to zas tak špatné. Sice mohli trochu zkrátit ten jejich pobyt na lodi a přidat trochu víc scén s Asgardy a nechat je se rozloučit trochu důstojněji, ale co naděláme.
[img][http://i241.photobucket.com/albums/ff193/jhemi442/grafika/2f6ad418.png]http://i241.photobucket.com/albums/ff193/jhemi442/grafika/2f6ad418.pnghttp://[/img]

Příspěvek 24.3.2007 20:38:08
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Naděláme kritiku... :twisted:
Obrázek

Příspěvek 29.3.2007 15:19:45
Blanca Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Jen mě tak napadlo...srovnávají se tu Ori se světovými náboženstvími - pro mě je vidět jasná paralela na Islám a Džihád (nekamenujte mě) - antikové jsou podle mě naopak paralela dnešního křesťanství. Pokud se vám to zdá přitažené za vlasy - křesťanství v minulosti útočilo na Islám, obě náboženství mají velice podobné kořeny, ale každé se vydalo jinou cestou. Navíc opravte mě jestli se pletu, ale není právě křesťanství a křesťané v dnešní době spíše pasivní? Křesťané hlásají, že je možnost spasení, ale každý k němu musí dojít sám. Ti, kteří jsou přesvědčeni, že k němu již došli tak nemají potřebu starat se o ty, kteří jsou na "nižší duchovní úrovni" a to kolikrát ani ve chvíli, kdy jejich pozice jsou v ohrožení... Jen o tom zkuste přemýšlet.
"I used to think it is terrible that life is so unfair. But then I realized - wouldn't it be much worse if life is fair and all those terrible things are happening to us because we actually deserve them?"

Příspěvek 29.3.2007 17:32:18
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Mě to přitažené za vlasy příjde, zvláště protože konflikt křesťanství a islámu je poněkud prošlý a v seriálu se řeší spíše Ori vs. my než Ori vs. Antikové. Dneska se řeší konflikt kultur, což není úplně totéž. Ale Ori samozřejmě narážkou na islámské fanatiky jsou, viz. Adrino "Četla jsem tu knihu, ukaž mi, kde se tam píše, že nevěřící je nutné zabíjet"

A aby to bylo opravdu aktuální, tak by jsme 'my' museli být taky pěkné svině, ne SG-1 ;-)
Obrázek

Příspěvek 12.4.2007 20:23:02
John Skylark Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Jsem jediný, komu ten Danielův pohled na Valu po tom, co na konci pronesla "Life is too short", připomněl The Locket z Farscape? Že by to třeba byl takový náznak toho, že se to vlastně nestalo, a přitom se to stejně stalo? (Což BTW taky dokazuje Teal'cova nová verze...)
No, asi se mi to jenom zdálo. Tohle by si nedovolili - je to "moc netradiční..." :wink:
- Freeze! You're under arrest. You have the right to the remains of a silent attorney! If you cannot afford one, tough noogies! You can make one phone call! I recommend Tracy: 976-555-LOVE.
Do you understand these rights as I have explained them to you? Well do you, punk?
- No.
- Then I can't arrest you!

Příspěvek 21.4.2007 23:19:42
M1893 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak jsem taky nakonec viděl ten poslední seriálovej díl... žádný odvaz to nebyl, ale že by to byl nějaký propadák to taky ne. Nevím, jak to měli se scénářem nebo jak pospíchali, ale vypořádat se s Asgardama bějem několika minut ve stylu "tady všechno máte a nashle" ... tak to se mi nelíbilo. Neměl bych nic proti tomu, kdyby skončili, ale mělo by to být roztáhle, min. dvojdíl... co se týká diletačního pole času... to mi nepřišlo, jako špatný nápad, spíš se mi nezdálo těch 50let... tam by všichni zešíleli. Já co občas kouknul tehdy na Vyvolený, tak ty lidi byli úplný magoři a to byli někde ve vile, ale tady ve vesmíru, koukající na paprsek... navíc si myslim, že Carterová by na to přišla o dost dřív, než za 50let.
A ještě jedna věc - ono se to nestalo a Tealc si to pamatoval? A nikomu nic neřekl, byl o 50let starší... i to by u Jaffy mělo být poměrně hodně. Je to cca třetina života. Věřím, že film dějem naváže a že se máme na co těšit. Osobně si myslím, že je pravděpodobné v budoucnu očekávat jedenáctou řadu. Těch námětu je spousta. Po výhře nad Ori bychom se měli stát jednou z nejmodernějších nebo ne-li vůbec nejvyspělejší technologie. Tudíž kontrola galaxie, ale problémy na Zemi ohledně odkrytí programu SGC... :P
"Na Orlík mám slabost, druhá deska je mnohem lepší než první, je už vyjasněná, žadný takový ty schovávačky jako álíb agil, pěkně naostro... cikáni a všichni tyhleti šmejdi" Lou Fanánek Hagen 1991

Příspěvek 22.4.2007 10:55:04
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

jedenáctou řadu?No nevim, Ori budou zníčení (bohužel, mně osobně by se líbil stejnej osud jako měla válka mezi Vorlony a Stíny v Babylonu 5), navíc se bude natáčet třetí seriál. Pochybuju, že budou mít prachy na to, aby točili tři seriály ve stejnej čas.

Příspěvek 22.4.2007 15:36:53
Dr. Malas Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak třeba u CSI prachy jsou, a proto se natáčej 3 seriály, ale to sem nepatří, myslím si, že budou stačit ty dva filmy. Pořád tu přeci máme SGA a příští rok bude ten nový seriál Stargate: Universe.
Obrázek

Příspěvek 22.4.2007 16:55:45
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Malas91 píše:
Tak třeba u CSI prachy jsou, a proto se natáčej 3 seriály, ale to sem nepatří, myslím si, že budou stačit ty dva filmy. Pořád tu přeci máme SGA a příští rok bude ten nový seriál Stargate: Universe.

CSI neni scifi :) ty speciální efekty něco stojej. Ono by stačilo, kdyby daly peníze na jiný lokace.Ta univerzální vesnice je už hodně trapná a ten les za Vancouverem je ještě horší :?

Příspěvek 22.4.2007 17:10:55
Dr. Malas Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

To mi říkat nemusíš, že CSI není scifi, ale myslel jsem to jako příklad toho, že se daj utáhnout i 3 seriály najednou. A dokonce 1 díl CSI stojí víc než stál 1 díl SG-1, ale dost, už jsme :offtopic: .
Obrázek

Příspěvek 14.5.2007 03:57:33
Serapis Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tenhle díl mi přišel strašně divnej. A nezdá se mi, že by to bylo tím, že byl poslední.

Hlavně se mi nezdá ta Asgardská hromadná sebevražda. Když už nemohli zachránit těla, tak se klidně mohli hromadně překopírovat do nějakýho počítače a případně si pro sebe vytvořit robotická těla a bylo by po problému s genama. Podle mě by to pro ně nemělo bejt tak složitý. Když mohl Thor zkopírovaný do lodního počítače v jednom díle výceméně ovládat Ha'tak, tak proč ne.

...

Příspěvek 20.5.2007 15:00:52
OshiroSamurai Airman
Airman

Odpovědět s citací

asi takle, jeden Asgard přece nebyl na té planetě, ten co chtěl naklonovat Jacka Oůnejla, ne? proč pochybovat otom, že by asgardé dali všechny své vědomosti "páté rase", ano vím, že se do toho stadia nedostali jen tak sami od sebe, a vlastně zvědavost D.jacksona jim k tomu pomohla, hlavně tou jeho posedlostí Antiky.
A Antikové s Asgardy nebyly ti co napadli Ori, ale naopak, Ori vyhubili Antiky.
Taky nikdo neví kde je konec Noxům a Furlingum ...
Nebo té rasy jejíž loď v jednom díle přilétla a začla reformovat planetu a její atmosféru.
V jednom díle přeci byla nějaká planeta, kde byla síň s historií a znalostmi Antiků, Noxů, Furlingů i Asgardů, v jazice základním pro všechny, nebo jak to tam bylo řečeno (to stěmi vzorci prvků...)

Jen mi nesedí pár věcí, například to, že Asgardé nevěděli jak si jinak údajně říkali Antikové, a kdo vytvořil lidi v milky way, nebo to věděli, ale proč to nikdy neřekli??
Plno věcí nesedí, například jak Asgardé měli pak najednou slabé technologie, pak dlouho žádná odezva, a najednou si přiletí, namontují lidem na jejich Lodičku svoje technologie, a spáchají hromadnou sebevraždu ... pomocí těchto technologií zničí jednu Ori Loď a začnou utíkat, na místo aby zničili i ty ostatní...

ale to stím odevzdáním technologií, znalostí a historií by vzhledem k celému seriálu sedělo. Antikové pořád po sobě zanechávali nějaký ten bordel, třeba atlantidu, a konec konců, by takových měst mohlo být i více, nebo snad ne? :D
třeba by mohli najít Babylon, nebo jeho pozůstatky :D

To Serapis:

...by pak ale nemohli scénáristé improvizovat, třeba se jen opravdu schovali před Ori i lidmy, koneckonců povznést se údajně nemohli tak jim možná všem hráblo a proto se odstranily...

EDIT: Nepiš dva příspěvky pod sebe, používej tlač. UPRAVIT. A vůbec přečti si pravidla, než začneš něco psát. Pomeranc
opravdu je nejspíše nejsprávnějším vysvětlením všeho Taijitu...
... Aby mohlo existovat logické, musí existovati nelogické, bez smrti není zrození a naopak, bez nenávisti nemůže býti láska, neb pak by láska neexistovala...

Příspěvek 31.5.2007 14:19:02
makrela Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

nevite nekdo kde se da stahnout ta pisnicka??

Příspěvek 31.5.2007 16:09:08
stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Blanca píše:
Jen mě tak napadlo...srovnávají se tu Ori se světovými náboženstvími - pro mě je vidět jasná paralela na Islám a Džihád (nekamenujte mě) - antikové jsou podle mě naopak paralela dnešního křesťanství. Pokud se vám to zdá přitažené za vlasy - křesťanství v minulosti útočilo na Islám, obě náboženství mají velice podobné kořeny, ale každé se vydalo jinou cestou. Navíc opravte mě jestli se pletu, ale není právě křesťanství a křesťané v dnešní době spíše pasivní? Křesťané hlásají, že je možnost spasení, ale každý k němu musí dojít sám. Ti, kteří jsou přesvědčeni, že k němu již došli tak nemají potřebu starat se o ty, kteří jsou na "nižší duchovní úrovni" a to kolikrát ani ve chvíli, kdy jejich pozice jsou v ohrožení... Jen o tom zkuste přemýšlet.

Zrovna včera mě napadlo něco podobného - tvůrci to asi opravdu tak zamýšleli. Sice mi Antikové nepřipadají jako křesťané, ale někomu, kdo je křesťan (a těch je v Americe hodně) třeba ano. Možná pokud by se jednalo o to křesťanství v té nejmírumilovnější podobě... já nevím, Antiky mám rád, ale křesťany zas tolik ne.
To srovnání mě napadlo z architektury - srovnejte:

[img][images/thumbs/stalker_mirko19_1024x768.jpg]http://www.thescifiworld.net/img/wallpapers/stargate/mirko_stoedter/mirko19_1024x768.jpg[/img]
[img][images/thumbs/stalker_turec01.jpg]http://divysveta.webz.cz/asie/turec01.jpg[/img]

proti:
[img][http://scifipedia.scifi.com/images/d/d3/Cityofatlantis.jpg]http://scifipedia.scifi.com/images/d/d3/Cityofatlantis.jpghttp://[/img]
[img][images/thumbs/stalker_sagrada-familia-exterior02.jpg]http://selamelka.bloguje.cz/img/sagrada-familia-exterior02.jpg[/img]

Je pravda, že Sagrada Familia je trochu extrém, ale je inspirovaná gotikou a to je křesťanství jako řemen :) sorry tak trochu za OT :oops:
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

Příspěvek 31.5.2007 16:36:21
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Hagia Sophia je ale původně křesťanská stavba, nebo ne? Jinak teda ta podoba je aspoň v prvním případě vcelku nápadná :-)
Obrázek

Příspěvek 01.8.2007 20:35:35
NeiT Airman
Airman

Odpovědět s citací

Lidi takze ono uz SG-1 nebude :(..? bude nějaky nový serial a film a ten film to jako zakonči nebo se vubec nic zatim neví ?

Příspěvek 01.8.2007 21:39:50
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Na SG-1 navážou dva filmy, které vyjdou příští rok (jeden na jaře, druhý na podzim). Pořád je tady Atlantis, třetí seriál se pomaličku plánuje, ale zatím není nic konkrétního rozhodnuto.
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 18.1.2008 14:13:22
Gutts Airman
Airman

Odpovědět s citací

Zdravím, bohužel jsem tu nikde nenašel, zda někdo víte jakou skladbu to hrála Carterová :( Víte? Díky

Příspěvek 18.1.2008 16:12:14
james999 Airman
Airman

Odpovědět s citací

mozna se někomu bude hodit
http://james999.blog.cz/0712/stargate-the-ark-of-truth
... vždy se někdo najde ...

Předchozí

Zpět na Pokec o epizodách