1) Nemám nic proti AT nebo Sam, mám ráda Sam (tak do 7. sezóny) ale v SG-1. Do SGA prostě nepatří. Když jí chtěli dát velení, měli to udělat v 9./10. sezóně. Sam je prostě jejich golden child a SG-1 nemůžou nechat odejít.
2) TPTB několikrát už fanouškům lhali, co se 3./4. sezóny týče:
- Že prý AT bude mezi tzv. recurring cast a bude ve 14. epizodách. Jak to dopadlo? AT je main cast, je v úvodních titulkách.
- Carson neumře. Jasně.
- Carterová nenahrazuje Elizabeth, E. stále bude leaderem Atlantis and Carterovaá bude mít svou vlastní loď.
atd.
3) TPTB si myslí, že když nahradí oblíbenou postavu jinou oblíbenou postavou, fanoušci budou držet jazyk za zuby a prostě to snést. Tak to ale není, bohudík.

4) TPTB chtějí přilákat fanoišky SG-1/Sam co se na SGA nedívali aby mělí větší sledovanost. Jenže...počet nově příchozích fanoušků se rovná počtu odcházejících fanoušků.

Ačkoli je mi to líto, SGA jde z kopce. Proč měnit to, co fungovalo velice dobře? A proč Carterová potřebuje další vývoj postavy když měla na to celých 10 let zatímco postavy SGA jen 3 roky a postavy ještě nejsou tak vyvinuté?
Já myslím že SGA nepotřebuje nové/recyklované herce, ale spíš nové producenty. Kromě Bindera a Gera ti ostatní prostě neumí psát ženské postavy (teda hlavně ty co nejsou sexbomby) a to je fakt. Hodněkrát už střelili vedle a tohle jenom přispívá k více hřebíčkům do rakve.

PS: Pardon že jsem se tak rozepsala.