Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kecárna Co se jinam nevešlo Súhlasíte s výstavkou raketovej základne USA v Česku?

Súhlasíte s výstavkou raketovej základne USA v Česku?

diskutujte o všem a o ničem

Súhlasíte s výstavkou raketovej základne USA v Česku?

Ano
161
55%
Je mi to jedno
32
11%
Nie
102
35%

Celkem hlasů : 295

Příspěvek 19.3.2007 20:28:52
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Fajn, na to máme zjevně jiný názor a asi se neshodnem. Podle mě jsou zkrátka součástí malé uzavřené posádky a vinni jsou tedy všichni, leda by jsi bral na zřetel, že došlo k selhání výškoměru. Pokud nedošlo k selhání výškoměru a šlo o doprovolný hazard, vina je na celé posádce IMO.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 12.4.2007 14:28:33
pplk. Sheppard Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

tady je docela zajimavy dokument a myslim, ze se do teto diskuze hodi... no... udelejte si na to nazor samy...
http://video.google.com/videoplay?docid=2856557841553891683&hl=en
Wolsey: To znělo jako další výbuch.
O'neill: Ano, to znělo.
Wolsey: Co to má znamenat?
O'neill: Něco vybouchlo?

Příspěvek 12.4.2007 18:38:53
Major General
Major General

Odpovědět s citací

To už raději založit samostatný topic o 911.
Obrázek

Příspěvek 12.4.2007 19:21:19
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

to by bylo pravdepodobne idealni - uz se to resilo v nekolika diskuzich, ale pokazde smazane kvuli :offtopic:

Příspěvek 12.4.2007 20:31:20
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Spíše jde o to, že většina lidí tam jen napíše něco jako "USA Suxx" nebo "Anti-USA Suxx" a to je celé.
Obrázek

Příspěvek 13.4.2007 16:03:56
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

jo tak to jo-ja koukal na diskuzy valka, atomovy ukryt apod. a tam se to resilo nekolikrat.. spise nez 9.11. se resili primo americani, ale nic kloudnyho z toho nevzeslo, tak jsem si rikal, ze nebude spatny sem ten dokument dat... treba nekdo zmeni nahled na vec...

Příspěvek 13.4.2007 17:24:57
Jack_xy

Odpovědět s citací

Třeba že ve WTC bylo 148 zlatych arabských cihliček a jiné "Mooroviny"? :lol:

Příspěvek 14.4.2007 07:46:51
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

myslim ze celkove tam tech cihlicek bylo podstatne vic.. :roll:

Příspěvek 14.4.2007 14:15:59
Jack_xy

Odpovědět s citací

Koukám že další expert...Moc jsem tě nepochopil, ale jestli si

1) Myslíš nebo jako půlka internetu věříš tomu blábolu ktery do světa pustil pan Moor(a znalejší vědí že si hraje s pravdou a schválně a vlastně tim ukazuje i lidskou blbost :) ) že v WTC byly arabské zlaté cihličky, kvůli kterým to WTC zničili sami američané

2) Si myslíš že ylo WTC postaveno z cihel, což při tom že to byl skelet taky není nejlepší.

...tak tě lituji :)

Ale jen tak dál už jsem tu dlouho neměl nikoho kdo by byl tak namachrovaný že by házel smajlíky s kroutícíma očima..(kromě mě 8) )

Abych nebyl OT :

Četl jste ted někdo ATM , kde autor popisuje následky na člověka a přířodu při použití jaderných hlavic na mezikontinentálních střelách a potom v závěru článku uvádí zřejmně svuj názor(připadalo mi to jako takovhé shrnutí kde již necitoval zdroje co uváděl) kde řiká že metoda kinetického nárazu obrannou raketou bude neučinná(kvůli manevrovatelnosti) a že obranné rakety osadí asi taky jadernou hlavicí? :D

Prostě nejdřív říct jak je to zlé a špatné když tam bouchne atomovka a pak říct že je osadíme na antirakety(obranné rakety)

Nevím kolik toho vyplodil autor sám a kolik pouze citoval a "přemluvil" a kolik sám napsal.I přesto jsem rád že se tam dá dočíst, proti kterým raketám bude systém neúčinný(a kde ho nahradí jiný systém) a že nám ten radar fakt nepomůže proti Rusku(s areználem kvalitních raket s klamnýma raketama apod.)

Příspěvek 15.4.2007 07:34:14
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

1. v tom dokumentu bylo par nejasnosti, a proto mu jako 1/2 internetu neverim...
2. z ceho presne bylo wtc postaveno nevim, ocekavam, ze z toho stejneho materialu (zelezo, beton.. ) jako ostatni mrakodrapy, nicmene ocekavam, ze tam bylo vic cihlicek nez jen 148...

a jestli jsem dobre pochopil ten konec, tak to budem na obranu proti atomovkam pouzivat atomovky?

Příspěvek 15.4.2007 09:10:38
Jack_xy

Odpovědět s citací

Tak si to pročti znova...Píšu "zlatých arabských cihliček" a z těch se nestaví.. už chápeme?Pročti si to ještě jednou a pomalu...

Ne.Na obranu proti ICBM s jadernýma hlavicema budeme používat jadernou nálož na zesílení účinnosti obranné rakety(jelikož jiné nálože a střepiny apod nejsou moc účinné)

Příspěvek 15.4.2007 09:23:26
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

:oops: promin, ja jsem zezacatku nepochopil co jsi naznacoval :oops:
ja myslel tech zlatych cihlicek celkove pod nim a ne, ze se z nich stavi..

Příspěvek 15.4.2007 10:01:02
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Potíž je v tom že MY proti atomovkám žádnou obranu mít nebudeme :?
Ty hračky co budou v Polsku budou cíl likvidovat kinetickou energií. O protistřelách s jadernou hlavicí sem slyšel snad akorát v souvislosti s obranou v terminální fázi letu, kde je hodně obtížný hlavici zasáhnout (obrovská rychlost, klamný cíle a teď dokonce i uhybný manévry) a konvenční bojová hlavice sotva prorazí plášť, kterej přežije průlet atmosférou rychlostí přes 28 000 km/h.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 15.4.2007 12:13:14
Jack_xy

Odpovědět s citací

A jestli se tu chceme hadat o WTC tak doporučuji toto :

http://aeronet.cz/forum/showthread.php?t=3793&page=1&pp=10

Neřikám že všecko je tam OK(popišu pozdeji, ale třeba minuta 28 stojí za zhlédnutí)
Takže aleson prvních 5 minut.Zajímal by mě názor anti-amerikánců(kutas třeba) a Raynora, Air Force ti mi přišli trošku znalí v tomdle...

Pak a zhlédnete jak davy křičí :"Smrt Americe, Izraeli, Anglii" možná změníte názor.
Každopádně prních 6min snad nikoho nezabije aby se podíval...

Příspěvek 15.4.2007 12:24:28
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Eh - přiznam se bez mučení že o věcech okolo WTC nic nevim (jaký cihličky? ).
Mě to ani nijak extra nezajíma - přijde mi celkem jednoznačný co se tam stalo

Jinak teď by mě to video asi zabilo, protože žlutej komunista mi zas dal fupem po modemu, ale hnedka prvního se na to podivam :oops:
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 15.4.2007 14:01:18
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Kouknu se na to odpoledne, teď jedu pryč. Nicméně ono je těžké vyvodit nějaký jednoznačný závěr jen z informací na netu, že :-) Na můj vkus je na 911 až moc podivných náhod a upřímně, nebylo by to poprvé, kdy si vláda zapálila sama "Reichstag". Na druhé straně, některé závěry konspiračních teorií jsou zjevně až moc amatérské, například to, že muselo jít o řízenou explozi protože patra WTC nezadržovala pád věže a věž spadla volným pádem, to je něco směšného, každý stavař ví, že nápor, který padal dolů nemělo šanci žádné patro pod tím zbrzdit a známe případy takřka volného pádu u špatně postavených ŽB staveb, například u toho obchoďáku v Jižní Koreji.
Pád WTC7 je už něco jiného, tam už volnopád poněkud smrdí, nedovedu si představit, že by nějaká železobetonová stavba spadla tak náhle po poškození požárem, možná kdyby tam udělali úplně amatérské chyby při stavbě. Ale to už by zřejmě spadla dříve.
Obrázek

Příspěvek 15.4.2007 14:38:54
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

WTC7 ?

Jinak ty pády sem viděl v TV v přímym přenosu a lautr nevim co se ti na nich nelíbí.
Amatérský chyby dělat nemusíš - jestli to bylo z konstrukční oceli (což předpokládam že bylo) tak ta vyhoří při necelejch 1500°C, při 600°C se už chová jako Rama na sluníčku a kerosen je hooodně výhřevný palivo.

Příspěvek 15.4.2007 16:07:29
Jack_xy

Odpovědět s citací

Chlapi to video není o WTC spíše o anti-amerikanismu, radikálnímu islámu apod.

Jinak ocel asi nevyhoří(ale nejsem strojař takže nevim co má ten název znamenat ) ale vlivem tepla dojde, k překročení únosnosti a překročení meze, nastávají trvalé změny a pevnost jde prudce dolů.Tak bych to rekl ja...

Příspěvek 15.4.2007 16:59:05
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

No neni to uplně oficiální výraz :) Správně bych asi měl říct že se "spálí" (aspoň tomu tak řikal šéf kovárny) - v oceli obsaženej uhlík reaguje s kyslíkem (=hoří) a celý to pak vypadá k nerozeznání od prskavky.
Ale na to asi nedošlo, ona kdyby tak nepálila tak by se ocel při 1000°C dala tvarovat jako modelína...

Příspěvek 15.4.2007 17:10:17
Major General
Major General

Odpovědět s citací

To já samozřejmě nepopírám, pointou je, že budovat WTC7 (ne jedno z dvojčat) nebyla zasažena letadly, a přesto spadla volnopádem, na následky požáru. Byla zasažena padajícími troskami dvojčat, to prý vyvolalo požár (?) a ten byl příčinou pádu. Jak jsem napsal výše, Air Forci, nebyla zasažena letadly takže nevím proč mluvíš o kerosinu ;)
Jinak samozřejmě ŽB stavby nejsou ohnivzdorné.
Obrázek

Příspěvek 15.4.2007 17:14:12
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Tak proto sem se ptal na WTC7 - jak sem psal o věci kolem 11.9. nezajímam, tak mi uniklo že spadlo eště něco kromě dvojčat :oops:

Příspěvek 15.4.2007 17:14:19
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

2jack_xy: jaky video myslis? to ktery jsem sem hodil ja nebo ty?

Příspěvek 15.4.2007 17:22:44
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Faktem je, že WTC7 spadlo sedm hodin po pádu severní věže WTC, od které mělo chytnout. Což znamená, že pokud tam vypukl požár, za 7 hodin by mohl budovu masivně poškodit. Jestli to stačí na volnopád, tím si ale nejsem jistý.

Sheppy: Ne, myslí to video co sem dával on.
Obrázek

Příspěvek 15.4.2007 19:48:14
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

ono cele to je nejak zvlastni, ja jsem se divil, ze to tak pada uz kdyz jsem to poprve videl v tv, ve primem prenosu a stale jeste uplne nevim na jakou stranu se priklonit..
Raynor: ok, dik. zejtra se to pokusim skouknout.

Příspěvek 19.4.2007 11:33:49
kutas Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

dnes jsem cetl noviny a psali tam ze amerika se chce chranit pred vypustenim strel z iraku takze to nevypada ze to ma chranit vice zemi doufam ze to neodsouhlasej :)
nejlepsi dil SG-1 je 9x20 a nikdo mi to nevezme

PředchozíDalší

Zpět na Co se jinam nevešlo