Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Stargate Atlantis: New home

Stargate Atlantis: New home

Jak se vám líbí moje povídka

Nelíbí
7
44%
Líbí pokračuj
9
56%

Celkem hlasů : 16

Příspěvek 11.4.2007 20:12:53
Lukec Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tak jsem napsal svou povídku pokud sem si nevědomky přivlastnil nějakou myšlenku z jiných povídek tak mi to promiňte. Omluvte případné chyby nejsem moc dobrý češtin :lol:
Přeji příjemné počtení

Stargate Atlantis: New home díl I Alpha and Omega
Bylo nádherné sobotní ráno a Rodney se zrovna prohrabával antickou lékařskou databází, aby zjistil co by pomohlo elizabeth, která upadla do kómatu při útoku asuranů na Atlantis. Uběhlo totiž někloik týdnů a její stav se nezlepšoval a doktoři nevěděli proč. V tom za ním přikulhal Sheppard aby mu připomenul že dnes má přiletět nová pozemská loď a on musí dohlédnout na instalování nové zbraňové platformy kterou sebou přivezou, ale před tím si neodpustil mu připomenout včerejší hru golfu. Při které mu málem zlomil nohu, když odpaloval míček a vyklouzla mu hůl, která praštila Shepparda do nohy. Já jsem ti už několikrát říkal že to byla nehoda a vážně mě to mrzí to se může stát každému, bránil se Rodney. Než sheppard stačil něco říct, tak je volali do řídící místnosti. Když je elizabeth v kómatu tak velení převzal Sheppard. O deset minut později v řídící místnosti se rodney dívá na obrazovku se záznami senzorů a Sheppard se ho ptá jestli tam vidí něco zajímavého a Rodney mu odpoví, že je něco divného na senzorech nějaká obrovská věc, podle všeho loď směřujíci k Atlantis a předpokládaná doba příletu je 97 hodin. Sheppard se rozhodne, že si vezme jumper a poletí to zkontrolovat. Rodney se právě vrací do své laboratoře a náhle ho vyruší zpráva z řídící místnosti, že nová loď se oběvila na senzorech a blíží se velkou rychlostí, takže by tu měla být do 5 minut. Sotva se Rodney vrátí do řídící místnosti, tak loď vstoupí do nového domovskáho, solárního systému Atlantis se dvěma slunci a pomalu se blíží k planetě, kde plave atlantis jako kachna na vodě. Doktore velitel lodi s vámi chce mluvit osobně a budete překvapen. Říká mu Jack Bridger nový pracovník řídícího centra na komunikačním postu. Než si to Rodney uvědomí, je přenesen na palubu nového plavidla a tam ho vítá velitel nebo spíše velitelka lodi nevelí nikdo jiný než plukovník Samantha Cártrová. Rodney máme tu hodně práce, nedávno jsme se dozvěděli že Ori chtějí postavit v galaxii Pegasus superbránu a chtějí do této galaxie poslat několik svých lodí, aby měli dostatek síly na zničení naší galaxie a pokud se jim to tu podaří nic jim nebude bránit.Jak jste se to dozvěděli ptá se Rodney. Valin manžel Tomin se nějak dostal k těmto informacím jelikož měl být vojákem na této výpravě, ale zběhl, aby nás mohl informovat. Teprve teď si Rodney všimne odlišnosti můstku a ptá se:"toto je jaká toď tady ten tip můstku přece není klasický pro BC 304, nebo jste ho nějak upravili"?Ne toto je jiná loď říká Cártrová a nasadí si něco jako brýle s jedním sklem o čemž se ukáže, že je to neurální propojení a v zápětí aktivuje velkou holografickou projekci u výhledového okna na které se ukáže tvar trupu lodi a technické specifikace

Příspěvek 11.4.2007 20:17:55
Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Bohové!!! Opravte tu někdo ty chyby! (Aspoň ta zvěrstva v anketě...)
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 11.4.2007 20:40:34
Dr. Malas Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tolik chyb jsem snad ještě neviděl, povídka tím ztrácí ten nádech. Opravdu chyb mraky a ty chyby v anketě. Brrr!! To je hrůza..
Obrázek

Příspěvek 11.4.2007 20:49:36
Rubi Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Prečítal som iba toto ale dalej som už nešiel. :roll: Bylo nádherné sobotní ráno a Rodney se zrovna prohrabával antickou lékařskou databází, aby zjistil co by pomohlo elizabeth, která upadla do kómatu při útoku asuranů na Atlantis.

Příspěvek 11.4.2007 20:52:10
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak tohle je dost krutý a tím myslím KRUTY!!! Čeština RuleZ! povídka když opominu ty "chybičky" ujde. :)
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 12.4.2007 05:52:50
Lukec Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Chyby v povídce opravím během dne, ale to hlasování neumím. Tak to prosím někdo změňte za mě pokud můžete, nebo mi napište jak.

Příspěvek 12.4.2007 13:31:40
WiX Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Editneš si úvodní příspěvek.
Existence jevů UFO nám nic neříká o mimozenské inteligenci, ale vypovídá o tom, jak vzácná je inteligence zde na Zemi.

sir Arthur C. Clarke

Příspěvek 12.4.2007 16:30:40
stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Pomohlo by tomu pár enterů, uvozovek a Carterová bez "á". Rozhodně to nevzdávej a piš dál. Hlavně doladit formu, přečíst si to po sobě kvůli chybám a překlepům...čím víc budeš psát (a taky číst), tím líp ti to půjde.
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

Příspěvek 12.4.2007 16:43:58
Lukec Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Já to psal ve tvůrčím záchvatu a nějak sem to zapoměl opravit. Teď mám dost práce takže to opravím, ale hned tak to nebude. Jinak dík za podporu, chystám pár dobrejch věcí na který se v seriálu nedostalo.

EDIT: Necituj příspěvek bezprostředně nad tvým. WiX

Příspěvek 12.4.2007 17:26:41
Sa Nata A Na Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

No mě by chyby ani nevadily, taky na tom nejsem zrovna nejlíp :roll: můj největší posek je slovo vjedší (větší) Ale jsem pro nějaké rozčlenění textu, dost blbě se mi to četlo a uvozovky by byly taky fajn, ale rozhodně pokračuj. Cvičení děla mistra . :D
Lidé a národy se začnou chovat moudře teprve tehdy, když vyčerpají všechny ostatní možnosti.

Příspěvek 17.4.2007 21:04:46
Rosseta Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Odvolávám se na první příspěvek od Tilliona. :wink:
A veřejnou korekci si protentokrát neodpustím:
Bylo nádherné sobotní ráno a Rodney prohledával antickou lékařskou databázi, aby zjistil, co by pomohlo Elizabeth, která upadla do kómatu při útoku Asuranů. Uběhlo totiž už několik týdnů a její stav se nezlepšoval. Doktoři nevěděli proč. Pak za ním přikulhal Sheppard, aby mu připomenul, že dnes má přiletět nová pozemská loď a on musí dohlédnout na instalování nové zbraňové platformy, kterou sebou přivezou. Před tím si ale neodpustil připomenout mu včerejší hru golfu, při které mu Rodney málem zlomil nohu, protože když odpaloval míček, vyklouzla mu hůl a praštila Shepparda do nohy.
„Já jsem ti už několikrát říkal, že to byla nehoda a vážně mě to mrzí. To se přece může stát každému!“ bránil se Rodney. Než Sheppard stačil cokoli říct, ozval se z interkomu hlas volající je do řídící místnosti. Pro tu dobu, kdy byla Elizabeth v kómatu, převzal velení Sheppard.
O deset minut později v řídící místnosti Rodney zkoumal obrazovku se záznamy senzorů.
„Vidíš tam něco zajímavého?“ naklonil se nad něj Sheppard.
„Podle senzorů k nám směřuje nějaká obrovská věc, podle všeho loď. K Atlantis doletí asi za 97 hodin.“ odvětil McKay.
„Vezmu Jumper a poletím to zkontrolovat.“ rozhodl Sheppard.
Rodney se právě vracel do své laboratoře, když ho vyrušila zpráva z řídící místnosti, že nová loď se objevila na senzorech a blíží se mnohem větší rychlostí, než se předpokládalo, takže by tu měla být do 5 minut.
Sotva se Rodney vrátil do řídící místnosti, loď vstoupila do solárního systému Atlantis a pomalu se blížila k planetě, kde plavala Atlantis jako kachna na vodě.
„Doktore, velitel lodi s vámi chce mluvit osobně. Budete překvapen.“ zahlásil s úsměvem Jack Bridger, nový pracovník řídícího centra na komunikačním postu. Než si to Rodney uvědomil, byl přenesen na palubu nového plavidla. Tam ho uvítal velitel - či spíše velitelka. Lodi totiž nevelel nikdo jiný než plukovník Samantha Carterová.
„Rodney, máme tu hodně práce. Nedávno jsme se dozvěděli, že Ori chtějí postavit v galaxii Pegasus superbránu a chtějí do této galaxie poslat několik svých lodí, aby měli dostatek síly na zničení naší galaxie. Pokud se jim to tu podaří, už nic jim nebude stát v cestě.“
„Jak jste se to dozvěděli?“ zeptal se Rodney.
„Valin manžel Tomin nás informoval. Měl být jedním z vojáků na této výpravě, ale zběhl, aby nás mohl informovat.“
Teprve teď si Rodney všimnul jistých odlišností můstku a zeptal se:
„Tohle je jaká loď ? Tenhleten typ můstku se přece u BC-304 nepoužívá. Vy jste ho nějak upravili?“
„Ne, toto je jiná loď.“ řekla Carterová a nasadila si něco jako brýle s jedním sklem. Ukázalo se, že to je neurální propojení a vzápětí se aktivovala velká holografická projekce u výhledového okna, na které se ukázal tvar trupu lodi a technické specifikace.
R jako Rodney, O jako Ori, S jako Sheppard, S jako Samantha, E jako Emmerson, T jako Teyla a A jako Atlantis.
Bohužel, na tomto fóru již nejsem a nebudu aktivní, Přeji hezký den.

Příspěvek 23.8.2007 13:54:50
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

No námět je podle mě dobrý, ale to zpracování moc ne. Neškodilo by to trochu více rozepsat, protože když jsem to četl, nevěděl jsem jestli to náhodou není popis epizody a ne povídka. Jinak když na tom zapracuješ, tak by to mohl být dobrý příběh. Možná by jsi mohl chvíli počkat, až ti to půjde líp, a pak to rozjet. :)

Příspěvek 23.8.2007 14:40:01
Zizi Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

No námet je zaujímavý, som zvedavá ako sa s tým popasuješ. Na chyby ja nehľadím, pretože českú gramatiku neovládam a nejaké to y/i dokážem prekúsnuť. To druhé vydanie je omnoho lepšie, pretože je prehľadnejšie, najmä čo sa týka rozhovorov. No možno by si sa mohol do tej témy zahrabať hlbšie neviem popísať to do detailov. Ale inak si myslím, že je to celkom zaujímavé a teším sa na pokračovanie. Uvidíme, čo bude :)
I´m damn proud member of SheppofilclubObrázek
[img][images/thumbs/Zizi_sga-pbannerupr.jpg]http://i195.photobucket.com/albums/z158/Zitulik/sga-pbannerupr.jpg[/img]

Příspěvek 23.8.2007 17:10:16
Matthewxplp Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No vcelku to uslo.
A ludia prosim vas...to jakeby v skole som bol.Furt ma kazdy nejake problemy s tvrdkamy :roll: :roll: aj tak je to hovadina
My english is very good .
Was 5-th in country olympics

Příspěvek 23.8.2007 17:25:09
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

No mě hrubky při čtení dost vadí a ruší. každý by podle mě měl dbát na to, aby jeho projev měl nějakou kulturu zvlášť, pokud píše nějaký veřejný text, jako je povídka.
Jinak tohle mě zatím nijak nezaujalo a stylem to opravdu vypadá spíš jako popis nějaké epizody. Zkus na tom zapracovat a víc to rozvést.
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Zpět na Mrtvé povídky