Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Co se jinam nevešlo Jsme ve vesmíru uřčitě sami ??

Jsme ve vesmíru uřčitě sami ??

diskutujte o všem a o ničem

Jsme ve vesmíru sami ??

Anketa končí za 03.6.2007 17:13:25

myslím že jo
1
1%
myslím že ne
18
23%
Určitě ano
2
3%
Určitě ne e
59
74%

Celkem hlasů : 80

Příspěvek 02.4.2007 13:51:23
Dr. Modřenka Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

S tím životem je problém.
Proto, aby mohl na nějaké planetě vzniknout život a rozvinout se musí mít taková planeta příhodné podmínky, jako je velikost, hmotnost, složení, vzdálensot od hvězdy, správný pohyb kolem hvězdy (pokud by pohyb nebyl po kružnici, ale po elipse, tak by byly obrovské rozdíly teplot mezi ročními obdobími, atd.), dále by musela obýhat kolem hvězdy správné velikosti (druhu), museli by na ní vzniknout vlivem všech možných procesů ty správné sloučeniny (nejprve by muselo vzniknout velké množství různorodých prvků - od těch lehkých (to by asi nebyl problém), přes ty středně těžké (kupodivu největší problém) až po ty velmi těžké (relativně ne moc velkej problém) ), a další a další podmínky.
Pravděpodobnost, že nějaká planeta bude splňovat tyto podmínky, je tak malá, že už je pravděpodobnější, že většina lidí na tomhle fóru zemře na následky dvoudení stávky vnitřních orgánů za zvíšení platů.
Z neznámích důvodů Země kupodivu tyto podmínky splňuje.
Ale za těch několik desetiletí co lidstvo pozoruje vesmír pomocí moderních dalekohledů (který by dokázali podobnou planetu najít) nebyla žádná s dostatečně podobnými podmínkami nalezena!
Druhá věc je co jsou "dostatečně podobné podmínky", ale diskuse na tohle téma už by nutně musela být víc sci-fi, než StarGate.
Ano víme, že nějaký ten bakteriální život byl jednu chvíli na Marsu a předpokládá se, že něco podobnýho by mohlo být na jednom z měsíců Jupiteru (kterej to je to jsem zapoměl...že by Europa?), a několik planet, které měli alespoň vzdáleně podobné podmínky jak Země (píšu vzdáleně!) jsme taky našli, ale to je všechno o životu na bakteriální úrovni.
Prostě o inteligentním (!) životu bych si být váma nechal zdát.
Tím neříkám, že není, ale pokud je, tak je tak daleko, že se těžko potkáme a můžeme o něm tak akorát točit seriály.

Ještě že vím, že vznik života není náhoda, ale že ho stvořili Ori... :D
Konichiwa!

Příspěvek 02.4.2007 14:02:23
martik__ Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

:biglol: Už zas Ori? :D :D Jen bych tě tedy poupravil, život stvořili Antikové a Ori ho jen zneužívají :biglol:

Příspěvek 02.4.2007 14:03:15
kronos Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Dr. Modřenka píše:
(pokud by pohyb nebyl po kružnici, ale po elipse, tak by byly obrovské rozdíly teplot mezi ročními obdobími, atd.),
Vždyť Země obíhá po elipse, ale že by byly obrovské rozdíly teplot, to se mi nezdá.

Dr. Modřenka píše:
Ale za těch několik desetiletí co lidstvo pozoruje vesmír pomocí moderních dalekohledů (který by dokázali podobnou planetu najít) nebyla žádná s dostatečně podobnými podmínkami nalezena!
Nj, ale objevili jsme jich sotva pár 8)

Příspěvek 02.4.2007 14:17:50
Dr. Modřenka Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Jo po elipse, ale ne po hodně elipsovité elipse :D
Prostě ta elipsa, po které obýhá země je ještě poměrně dost rovnoměrná (kruhovitá). Jasný, že to není přesná kružnice, ale taky to není...eh...no prostě taková protažená elipsa.
(Co to zase melu :D )
No prostě uplně jednoduše:
Tak jak obýhá Země je to vhodný pro život.
Když planeta obýhá jinak, tak je to blbě a budou tam akorát tak bakterie.

martik__ píše:
:biglol: Už zas Ori? :D :D Jen bych tě tedy poupravil, život stvořili Antikové a Ori ho jen zneužívají :biglol:

TO JE LEŽ :!:
Konichiwa!

Příspěvek 02.4.2007 14:54:06
martik__ Airman First Class
Airman First Class

Příspěvek 02.4.2007 15:09:26
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Já sám jsem sice na češtinu lama, ale tohle už je do očí bijící - píše se obÍhá, ne obÝhá ;)

Jen v naší galaxii je kolik? Nějakejch 100 miliard hvězd? I kdyby jen jedno procento z nich mělo planety, a z toho jedno procento by odpovídalo těm podmínkám a na jednom procentu by se vyvinul život a z toho na jednom procentu inteligentní, dostal bys 1000 mimozemskejch civilizací, samozřejmě že ty pravděpodobnosti jsou mnohem menší, ale vesmír je dost rozlehlej na to, aby se i ta nejmizivější možnost stala skutečností.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 14.4.2007 10:21:26
kronos Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Mám pocit, že těch hvězd je dokonce 180 miliard. A kolik takových galaxi je, žeby několik miliard, a určitě nevíme o všech. Takže kdybych počítal na jednu galaxii 100 miliard hvězd tak máme 100 000 000 000 000 000 hvězd a kdyby jen 0,01% mělo planety tak máme 10 000 000 000 atd. Takže jak říká Air Force i ta nejmizivější možnost se může stát skutečností :)

Příspěvek 06.5.2007 22:05:47
pepapol Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já teda rozhodně doufám že tam někde daleko nějakej život je, na druhou stranu si myslím že by stálo za to se zamyslet nad tím, jak už to někdo tady zmínil, jestli se nějaký vůbec stihl vyvinout. Jen si to vemte... podle současných teorií patří hvězdy žijící zhruba v době našeho Slunce (včetně něj) teprv do třetí generace hvězd. Přičemž v té první stále existovaly jen ty nejlehčí prvky jako vodík a helium. Teprv až po zániku hvězd druhé generace bylo po vesmíru rozneseno prostřednictvím supernov dostatečné množství těžších prvků jako železo nebo uhlík, ze kterých vznikly hvězdy třetí generace a zároveň umožnily zrod hustších kamenných planet. Sice se už ví že už i u hvězd první g. existovaly planety, jenomže šlo pouze nanejvýš o plynné obry. Kdo ví... třeba je lidstvo teprv úplně první vyspělá civilizace která se dosud stačila vivinout. Vždyť realisticky vzato je stále poměrně brzy (samozřejmě to neberte prosím doslova... nějakých 13,7 miliardy let pro lidi tak málo zase není, nicméně pro hvězdy jo) po Velkém třesku.

Příspěvek 02.7.2008 14:22:52
lihkan Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

ano to je zajimavi nazor jako ze jsme ve vesmiru sami ale ti co prijdou po nas nebudou? to je opravdu zajimave...ale jak potom vyvetlit to ze nekdo videl ufo a sedy muziky :?:
[img][./images/thumbs/colasignproject_1246512172.png]http://img148.imageshack.us/img148/7776/colasignproject.png[/img]
má literární tvorba:
Obrázek
Niní ve vaší povídkové sekci

Příspěvek 02.7.2008 16:04:27
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Zajimavější mi příjde nápad, že civilizací může být více, ale mají tendenci se v určitém budě své historie zničit. Atomová válka, smrtící vir, hrátky s LHC, vyberte si.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 02.7.2008 19:32:18
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Já bych ani tak nenazval tendencí, prostě jednou se něco stát musí a když je na to dost času tak se taky stane. A nemusí to být jen přičiněním samotné civilizace, i když s technologickým rozvojem se tahle pravděpodobnost o něco zvyšuje. Což ale nebrání tomu aby se nemohly nějaké ty civilizace setkat.

Příspěvek 02.7.2008 19:58:35
Mrs. Sheppard Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já myslím, že už dááávno tady jsou. Že jsme pozorováni a zkoumáni a analyzováni. Taky si myslím, že určité organizace maji s nimi spojení. Myslím si, že je tady třeba docela velký frmol - taková vesmírná křižovatka - jen my "prostí" pozemšťané o tom nevíme, jen sem tam tušíme a máme rádi sci-fi, protože to nějak rezonuje s naším podvědomím.
After hard working I like hard playing

Příspěvek 02.7.2008 20:02:07
pajakrcek Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

aaa tady někdo bere stargate moc vážně.... :lol: :lol:

Příspěvek 02.7.2008 20:32:08
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Hmm, mě se líbí ten citát od sira Arthura Charlese Clarka - někdo tady z fóra ho má v podpisu...
“Existence jevů UFO nám nic neříká o mimozenské inteligenci, ale vypovídá o tom, jak vzácná je inteligence zde na Zemi.“

Neberte to špatně, existencí dalších alespoň několika civilizací jsem si jistej, ale naprosto nevěřim záležitostem typu War Of The Worlds. Natožpak Men In Black :lol:
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 02.7.2008 20:49:37
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Já bych to vyjádřil slovy klasika (momentálně nevím, kdo to řekl, ale to není doufám podstatné): Kdyby jsme v celém vesmíru byli pouze my, bylo by to obrovské plýtvání prostorem.
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

PředchozíDalší

Zpět na Co se jinam nevešlo