Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Filmy Children of Men (Potomci lidí)

Children of Men (Potomci lidí)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Jak se Vám tento film líbil?

Anketa končí za 10.4.2007 00:02:26

Ano, líbil
15
75%
Průměrný film
1
5%
Nic moc
3
15%
Odpad
1
5%

Celkem hlasů : 20

Příspěvek 11.3.2007 00:02:26
Apple Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak dnes se mi dostalo do ruky DVD s filmem Children of Men (Potomci dětí). Opravdu moc dobře udělaný film, místama do bylo dost ostrý. Ale může se stát, že budoucnost nebude, tak jakou by jsme si ji představovali. Tento film to dokazuje.

Planeta Země, rok 2027. Už devatenáct let se nenarodilo jediné dítě. Svět podléhá beznaději a anarchii a po čím dál zoufalejších pokusech o nalezení a odstranění příčiny neplodnosti lidstva už jen čeká na zázrak. Do nedaleké budoucnosti nás ve své temné a šokující vizi uvádí režisér Alfonso Cuarón (Mexická jízda, Harry Potter a vězeň z Azkabanu), který se inspiroval slavnou stejnojmennou sci-fi novelou královny detektivek P. D. James. Díky totalitnímu zřízení dokáže jediná Velká Británie odolávat všeobjímajícímu chaosu. Platí za to sice strašnou cenu - občanská práva jsou velmi okleštěna a občasné pokusy o odpor brutálně potlačovány, ale Theovi (Clive Owen), londýnskému byrokratovi, který už jen pasivně čeká na svůj konec, je to úplně jedno. Ovšem jen do chvíle, než se s pytlem na hlavě ocitne v kufru dodávky a posléze stane tváří v tvář své bývalé lásce Julian (Julianne Moore), která stojí v čele jedné z mnoha odbojových skupin a má pro Thea speciální úkol - zajistit pro jednu z jejích spolubojovnic tranzitní víza a dostat ji bezpečně ze země. Během cesty, jejímž cílem je azyl pod záštitou organizace Human Project, Theo zjišťuje, že jeho chráněnka Kee není obyčejná uprchlice. Naopak - je to člověk, kvůli kterému by byla spousta lidí ochotná vraždit. Je totiž v osmém měsíci těhotenství a představuje kýžený zázrak, na který lidstvo už devatenáct let čeká. Na útěku před anarchisty, kteří by ji rádi zlikvidovali kvůli zachování stávajícího bezvýchodného stavu, a reprezentanty režimu, již by ji rádi zneužili ke svým politickým cílům, se Theo a Kee stávají velmi nejistou, nicméně jedinou nadějí naší civilizace. Režiséra Cuaróna nadchla představa, že by se prostřednictvím filmu zasazeného do blízké budoucnosti mohl vyjadřovat k dnešku. "To, jak se chováme dnes, výrazně ovlivní podobu naší planety za dvacet let. Vlastně to není sci - fi, ale současný thriller zasazený do roku 2027," říká Cuarón. Svět za pár let je sice snímán temnými, syrovými barvami, ale podle režiséra jde spíš o nastolení správné atmosféry než o jeho názor na naši budoucnost. "Ten film je o tom, že mít naději se vyplatí i v bezvýchodné situaci," dodává.

http://www.csfd.cz/film/42954-potomci-lidi-children-of-men/?text=46249

Příspěvek 11.3.2007 00:06:39
noximo Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Skvělý film. Příběh byl sice rovný jak pravítko, a sám o sobě by neobstál ale ty dechberoucí akční sekvence a skvělá atmosféra světa bez dětí byla dokonalá. 5/5
STARGATE: PORTMOLIOR
14. díl nejdéle kontinuálně vycházející povídky
Naleznete zde:
http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?p=80803

Příspěvek 11.3.2007 00:46:53
Apple Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Příběh to podstatě nemá žádnej no, je jasný hned od začátku. Při těch akčích scénách mi nestáhal basák :lol: . Vystřelil tank a chvěl se mi celej stůl.

Příspěvek 11.3.2007 09:19:04
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Skvělý, přímo dokonalý film. Příběh tam rozhodně je, stejně jako spousta dokreslení, stačí si všímat detailů. Spíše uvěřím v tuhle budoucnost než v cokoliv jiného. Pro mě film roku, ne-li film desetiletí.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 11.3.2007 09:40:00
Eset Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Naprosto dokonalý film, jeden z nejlepších (ne-li rovnou nejlepší) jaký jsem viděla za celý rok. Byl to zážitek, který jsem musela rozdejchávt ještě týden.

Příspěvek 11.3.2007 10:25:45
athoscity Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Jj, bylo to umělěcké dílko. Kromě skvělého příběhu sem si taky všímal toho jak se lidé k sobě chovají ve světě bez dětí. Taky se mi líbila nenápadnost moderní technologie (například přístroje v čelním skle auta). Jenom ten konec. Trochu se mi zdálo že bych chtěl vidět ještě jak to dopadlo. Se vším.

A nechci rejpat, ale v češtině se to myslím jmenuje Potomci lidí :)
Obrázek

Příspěvek 11.3.2007 11:14:20
Apple Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

to athoscity: JJ, máš pravdu, jsem to ale lamer, má to bejt samozřejmě lidí. Ten konec byl takovej otevřenej, možná se dočkáme pokračování.

Příběh tam samozřejmě byl, ale takovej snadno předvídatelnej, nevim, ale zase tam byli hodně zvratů.)

//Edit: Opraveno, díky za připomínku.

Příspěvek 12.3.2007 11:54:38
kutas Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

no docela povedeny film ktery ma hodne silny pribeh ale jinak nic moc takze takovej lepsi prumer
nejlepsi dil SG-1 je 9x20 a nikdo mi to nevezme

Příspěvek 16.3.2007 11:17:22
Vendik Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

já ho sice ještě neviděla, ale váhám. Četla jsem knížku a ta byla super, jenže mě odradilo co jsem o tom filmu četla. Změnili skoro celý děj a tak váhám jestli to má cenu.

Příspěvek 16.3.2007 13:32:24
Apple Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak to já zase nečetl knihu, ale film mi se líbil moc. Nemůžu ho tedy srovnat s knížkou, ale přesto doporučuji :) .
Naposledy upravil Apple dne 24.3.2007 17:01:33, celkově upraveno 1

Příspěvek 23.3.2007 10:16:53
Vendik Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

OK, :) tak já to zkusím

Příspěvek 13.10.2007 22:45:14
stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tenhle film už jsem chtěl vidět, když měl premiéru...ale dostal jsem se k němu teprve nedavno. Dlouho jsem neviděl film, který by na mě tak zapůsobil. Je to úžasné. Dokonalá atmosféra ne zrovna růžové budoucnosti, realističnost až skoro taková drsná poetika. Určitě se podívám znovu.
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

Zpět na Filmy