Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Obecné Pokles kvality SG-1 a SGA.

Pokles kvality SG-1 a SGA.

Diskuze nezapadající ani do jedné z výše uvedených kategorií.

Zhoršila se kvalita SG-1 a SGA?

ANO
3
100%
NE
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů : 3

Příspěvek 22.3.2007 23:34:44
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

S tím Dannym souhlasím, i když ho opravdu nemám ráda, tak souhlasím :) Teal´C, no, máš pravdu v tom, že se usměje, dělá vtípky a tak. Ale ten jeho "vztah" s Ishtou vyzněl doprázdna. Mohli ho třeba oženit. Jak přišel ve Family Ties na to "představení" o vaginách, tak jsem si říkala, že by mu měli sehnat holku :)

V SGA měl největší potenciál Rodney a v první sérii s ním dokázali dělat divy. Jenže pak ve druhé sérii přepli na komediální strunu a z Rodneyho se stal šašek. A zatímco se třeba Martin Gero v Mrs.Miller pokusil ho popostrčit, v Irresponsible dloubal lžící do zdi. Proč? Protože tu epizodu psali Mallozzi a Mullie, kteří jsou hlavně producenti, ne scénaristi. Takže zase vývoj žádný :-( Další dobrý příklad je Pegasus Project. To, co mi na té epizodě vadilo jsem tu už říkala, ale prostě, když na něj Mitchell vytáhnul citrón, nebylo to vtipné. Ani trochu. Mitchell nikdy předtím McKaye nepotkal, nezná ho, jen z povídání od Sam, které, upřímně, určitě nebylo úplně nezaujaté. "Náš" Rodney, z SGA, by poslal Mitchella do háje. Tady ne.
Slouží jim jen k tomu, aby lidi "bavil" tím, jak ho všichni ponižují a dělají z něj šaška. Tři roky by ho přece musely normálně změnit.
Docela se mi líbil směr, jaký nabral po Tao of Rodney, hlavně v posledních dvou epizodách, kdy byl skoro ten starý dobrý Rodney.
Carson-byly doby, kdy jsem ho chtěla uškrtit. V první sérii brečel do kamery, že chce mámu a ve třetí už chodil na mise s týmem, i když tam v podstatě neměl co dělat. Jen nevěděli, co s ním. To je problém hlavní postavy, která je v titulích. Tohle často bylo u Weir, která se jen zjevila s počítačem, něco řekla a zase zmizela. Carson se v Satedě a hlavně v Common Ground choval totálně mimo, hlavně v Common Ground. Pak v Return, naopak, křičí, že nenakrmil želvičky, totální obrat. Je škoda, že ten jeho potenciál nevyužili. mohl mít třeba deprese, výčitky svědomí...neměl.

Prostě to zkrátím, postavy u obou SG stojí na místě hlavně proto, že mezi spoustou těch Cooperů, Mullieů a Mallozzi, je jeden Martin Gero, jeden nováček Ken Cuperus, kteří umějí psát epizody, věnované postavám. Ale to je zatím málo. Možná to, že SG1 skončí, dá SGA nový impuls a oni se konečně pořádně s novou energií vrhnou jen na jeden seriál. Uvidíme.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 22.3.2007 23:54:03
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ano, to, že u psaní epek se střídají scénáristi, kteří mají docela odlišný pohled na postavy, je dost velký problém. Nejvíc mi vadí, když konečně v nějaké epce je událost, která postavu změní a v další už je to zas ve starých kolejích. To s tím Rodneym je dobrý příklad. McKay and Mrs Miller - končilo to tím, že si něco uvědomil, že se změnil - další díly=staré koleje. Tao of Rodney - jasně, když člověk ví, že umře, je to zvláštní situace, ale...to, co tam udělal, co si opět uvědomil, co pro lidi, které má rád, učinil, co jim řekl...a pak zase nastejno. Tohle mě velice mrzelo a mrzí.
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 23.3.2007 13:59:20
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak se tahle diskuse přesunule ze mě a Klenotky na Klenotku a Tar-aru:-) No, s tím výdojem postav s Vámi oběma musím souhlasit. Třeba to s Rodneym je fakt, udělali z něj šaška, přitom dělat vtipnout postavu s důstojností by mu slušelo víc. Je to po Sheppovi hned moje druhá nejoblíbenější postava SGA (no, pak už nikdo moc nezbývá...), a někdy ho děsně ponižují, to s tím citronem bylo fakt hrozný, přitom by měli být rádi, že jim někdo takovej pomáhá. Rondey se mi líbí hlavně v situacích, kdy přestane dělat šaška poníženého, je vážný, rozdává rozkazy bez ohledů a tak...
Jinak Sheppard, no, ten žádným vývojem neprochází, je pořád stejnej:-), holt mám pro něj slabost, no, tak mi to nevadí, jeho postava se mi líbila na začátku a líbí se mi i teď, i když by mohl občas projevit víc .... hloubky.
V SG1 mám ráda celý tým jak s Jackem, tak s Mitchellem. A to, že v SGA si udržují odstup, protože si myslí, že by mohli o jednoho přijít? No dobře, přišli o Forda, ale to už je jak dlouho, ale jinak? Čeho by se báli, vždyť se tam téměř nic nebezpečného neděje. Wraithi na ně očividně zapomněli, i když nevím proč, a další nepřátelé se objevili ař po téměř celé sezóně v posledním dílu.... Mezitím hráli hry, párktát se pobavili s Luciusem Luvinem, utahovali si se sestrou Rodneyho z Mereditha, skamarádili s velrybami, zahráli si na Vetřelce, měli pár přeludů, polaškovali s jednou Wraithskou královnou ... no, sice jim vždycky nějaké to nebezpečí hrozilo.... , ale tam je to tak zaobalené, že se o ně zkrátka nebojím. Prostě se (až na Rodneyho) netváří nijak vyděšeně... a Elisabeth.... no s tím svým počítačem.... O Teyle ani nemluvím, pobíhá tam v tom amazonském oblečku, taky pořád nosí ten počítač, ač netuším, k čemu ho má...Jooo, ona vlastně musí psát ty sáhodlouhé zprávy z misí... , z jakých?
Jo, když už jsme u Carsona, na GW je mocm pěkné video, kde zdraví fanoušky a děkuje jim, že mu posílají želvy:-)
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 23.3.2007 14:23:57
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Teyla musí nosit počítač, potřebuje něco, co jí schová pupík :lol: Chudák Rachel, musí z těch triček mít za ty tři roky nemocné ledviny :D
Myslím, že vývoj postavy, ač je z hlavní části dán scénáristou, hodně záleží i na herci.
Rachel nedostává prostor vůbec, navíc je to prostě špatná herečka (příznivcům se omlouvám-je tu nějaký? :D ). Ale třeba u Torri by se občas dalo mluvit o nějakém posunu, třeba v Before I sleep nebo v epizodách, kdy se bije za svoje lidi. Třeba v Condemned se mi hrozně líbila. Ale pak jí blbě napíšou a v Michaelovi nebo třeba Progeny se chovala zase jako totální k*. To je typický příklad toho, jak by jí člověk někdy praštil a někdy zase měl rád. Ale musím přiznat, že zredukování její role na vedlejší mě tolik netrápí. Bude tam pořád, jenom ne tolik, myslím, že to nebude velký rozdíl, jen přijdeme o epizody typu Real World. I když uznávám, Before I sleep je moje oblíbená (=hlavně kvůli Shepp/McKay scéně na ošetřovně, kdy se dohadovali o "hořké chuti selhání" :lol: ).
A pokud jde o Shepparda, J.Mallozzi zrovna dneska říkal, že se o Sheppardově rodině ve 4.sérii možná něco dovíme. :wink:
V SG1 je to hlavně proto, že tam měli dost let na to, aby se sehráli, dokázali si najít svou polohu a hlavně, nepsali je každý rok jinak. Ale i tak, ženské postavy (hlavní, s vedlejšími překvapivě takový problém nemají-viz třeba Cadman, Frasier atd.) prostě psát neumí. Doufám, v kládám naděje do 4. série, že Carterovou trochu polidští, udělají z ní normálního člověka, navíc velitelku, která by musela na Atlantis trochu bojovat o důvěru (3 roky to tam zvládali v pohodě) nebo tak. Píšou nějakou linii pro Teylu...mno, je to od nich sice hezké, ale když jí dva roky zanedbávali, tak si nejsem jistá, jestli už není pozdě, navíc, kde není herecký talent, ani kuře nehrabe. Aspoň jednou bych chtěla vidět postavu normální ženy, ne tyčkami bojující amazonky nebo příliš nerozhodné doktorky. Prostě Carterová by mohla být přesně taková, ale ne moc dokonalá-s politickou korekností ať jdou do háje.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 23.3.2007 14:57:39
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
...V SG1 je to hlavně proto, že tam měli dost let na to, aby se sehráli, dokázali si najít svou polohu a hlavně, nepsali je každý rok jinak...

S první částí nesouhlasím. Oni fungovali skvěle už od začátku. S poslední souhlasím.

S Elizabeth byla potíž, že občas se nechovala jako velitel, ale jako citlivý člověk, který chce každého zachránit i za cenu toho, že to může vyústit ve větší zlo.
Moc se mi u ní líbí, jakou lásku chová k Atlantis a svým lidem (bylo krásně vidět v Misbegotten nebo v Return II).

Odebráním Carsona a zredukování Elizabeth, jakožto dvou z mých čtyřech nejoblíbenějších z Atlantis, pro mě nastává zlom a opravdu doufám, že to se Sam vyjde. Zde nemůže mít svou klasickou roli "člena SG-1". Doufám, že ji napíšou jako schopného velitele, který si ovšem stále uchovává charakter té staré dobré Sam. A vhození do nového prostředí mezi nové lidi...to by mělo taky něco udělat.

Škoda, že to scénáristi nemají rozdělené - jeden napíše (ať tedy se i střídají), ale další pevně ustanovení ve spolupráci s herci posoudí, jestli se od charakteru postavy neodchýlil (každá postava jednoho + herce). A ještě někoho na celkovou celistvost, logičnost a návaznost příběhu. Nemluvě o nějakém poradci přes techniku, který tomu bude rozumět a kterého taky budou ostatní poslouchat (to je důležité). Jasně...složité a drahé ;-)
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 24.3.2007 21:04:24
Mrs. Sheppard Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

No teeda! Četla jsem teď tady asi hodinu slovní bitvu mezi Klenotkou a Fazulinou a sama nevím kam se přiklonit.
Zažila jsem fáze naprostého odsouzení SG1 a vynášení SGA, abych pak zase pohrdala SGA (ano dokonce i Sheppardem) a oslavovala SG1. Ben Browder mi v SG1 připadal jako nechutný šašek- načež jsem uviděla Farscape a SG1 jsem dosledovala kvůli němu. ...A připadala mi úžasná!!
Ještě jsem neviděla 7. a 8. serii - jen pár dílů na RTLII a tak teď podřizuji svůj denní režim , abych to stihla v 15:10 k TV. Sedím u toho jak opařená. RDA má tak skvělé hlášky a dokonce i Daniel mi tam připadá inteligentní.
A SGA? Sheppard a Rodney jsou sehraná dvojka - moje jedničky (tedy samozřejmě Sheppard vede). Ronon mi typově vyhovuje, Elizabeth je mi líto - mě se líbila, Carsona jsem obrečela, Teyla se mi zpočátku moc líbila. Říkala jsem si , kde sehnali tak hezkou herečku s úžasnou postavou, tak milou... Dneska se celá rodina smějeme Teyliným přemoudřelým výrazům :)
Ale hlavně - doufám , že mi SGA ještě dlouho vydrží!! Dobrá nebo špatná, hlavně aby žila!!! No raději dobrá samozřejmě :D :D
After hard working I like hard playing

Příspěvek 04.9.2010 19:04:46
ivimila Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Když jsem zkouknul všechny díly SG1 a několik sérií SGA tak jsem ještě neobjevil tohle forum

... tím jsem si vychutnával každou epizodu nehledě na to, jaká blbost tam byla (i když sem tam mi něco utkvělo v paměti), ale to nic nemění na tom, že SG patří mezi moje srdcovky

Ještě pamatuju, jak začali dávat poprvé na Nově SG1 tak o tomhle seriálu nikdo nevěděl, ale po čase se z SG stal pojem :D

Já jsem člověk co se nechá seriálem provázet, občas si něco domyslím a menší chyby neřeším - je to jen seriál

Takže nějaký pokles kvality jsem nezaznamenal ^^

Příspěvek 04.9.2010 19:37:05
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ignorance is bless.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 05.9.2010 08:10:23
david.p41 Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

No pokles kvality je dost velký teda pokud se do něj zahrnuje inteligence nepřátel a postupné "poangličťování" řeči nejdřív měli všichni svůj jazyk a bylo to dobrý potom už sem tam slovo anglicky a teď umí všichni jen kree a tak je to všude a potom ten strašnej úpadek strategie při přestřelkách a potom dokonce přestali přebíjet zbraně. :rflmao:
Proti blbcům neexzistuje ochrana,jsou až příliš vynalézaví.
http://www.zavislak.webnode.cz
http://www.stream.cz/video/14/393899-sheppard-team

Příspěvek 05.9.2010 10:51:42
canary Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

V podstate sa kvalita ani tak nezhoršila. Ale dej a výplň epizód sa časom buď začali opakovať alebo boli už také prepchaté. Veď skoro v každej epizóde 3. 4. a 5. série SGA keď riešia niečo riskantné tak sa im to najprv darí potom tam dačo vybuchne a nejde to opraviť tak nájdu náhradné riešenie, ale pritom ich niekto chytí a nakoniec sa buď dostanú sami von alebo ich zachránia. A to ide stále dokolo a dokola

Příspěvek 05.9.2010 13:44:34
Airman First Class

Odpovědět s citací

david.p41: Samozřejmě, vidím to i já, ale ignoruji to, proč bych to měl řešit i přes to, že je to pouhý seriál (nic skutečného - všichni vědí ale chovají se jinak)

Ray: Jakýkoliv seriál je prostě výmysl určený k zabavení a vydělávání na lidech (mimo vyjímky), nic víc v tom není, já prostě ignoruju určité chyby, protože řešit to je úplná blbost (i když řešení chyb je taky určitá schopnost zabavit se)

jinak s tvým výrokem naprosto souhlasím, málo lidí se přes tohle dokáže přenést

Příspěvek 05.9.2010 19:48:45
Lirael Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

ivimila: Co je tohle za argument? Zabavit tě přece může i teleshopping. Když už věnuju svůj čas nějakému seriálu (filmu, knížce...) tak chci, aby byl kvalitní. Nesleduju to přece jenom proto, abych něco sledovala :wink:
I believe that when we leave a place, part of it goes with us and part of us remains...
Obrázek

Příspěvek 06.9.2010 05:30:07
Airman First Class

Odpovědět s citací

Kde jsem napsal, že mě SG nebaví? Spíš naopak nemyslíš? Když už něco čteš, tak alespoň pozorně. Tak co teda píšeš za argument? Já tu jen píšu, že si to užívám a na chyby nehledím a když už tak se jim zasměju (tzn. nepříjdu na forum, nezaložím téma a neřeším to) Pokles kvality SG tu je, ale já se přes to dokážu přenést a dokoukat to do konce. (tohle tu píšu potřetí v jiném znění)

Příspěvek 06.9.2010 12:20:59
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

ivimila:
Tak jsem si to přečetl, hele asi jsem blbej, ale tvoje argumenty jsou prostě „boží“, nehledě na to že dle tebe Lirael neumí číst…. Pokud neumí číst ona, tak neumím číst ani já, ovšem ty nejsi vyjímka.
Přečti si její příspěvek a řekni mi kde je napsáno:
„když tě to nebaví, tak nekoukej“ popřípadě jiná fráze ve které by bylo něco o tom že tě to nebaví.
Lirael jen oznámila, že když něco sleduje, tak požaduje jistou kvalitu, ovšem ani ona nenapsala že jí to nebaví a já s ní víceméně souhlasím.
V SG světě se mění už i během dílu síla zbraní, lidí, technologie, velikosti lodí, …
Ano nic není dokonalý a zatím si, prozatím, stojím.
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 06.9.2010 12:36:27
Airman First Class

Odpovědět s citací

Takže v prvním případě si uvědom, co měl za smysl post Lirael a na co mi vlastně odpovídá :wink: ehhm...nic? Tak proč mě citovala? Ano, jen tak z hecu a díky tomu jsem udělal chybičku i já

Uvědom si další věc - a to je to, co mě na tomhle foru nejvíc vadí, já napíšu subjektivní myšlenku, objeví se tu tací, co tě tu začnou dokola rozebírat i když jejich "argumenty" jsou poněkud mimo, nehledě na to, že ať přidám smajlíků kolik chci (aby bylo vidět, že to myslím dobře) tak přes to, se do mě pustí :roll:

Já tu SG vyzvedávám výš, dokazuji jak mě baví i přes nesčetné chyby a pak se tu ukáží tací, co musejí do všeho kecat

Řekni mi upřímně, co je na tom špatnýho? :roll:

PředchozíDalší

Zpět na Obecné