Podle mě se na Starship troopers dá dívat, ale zážitek mi tak nějak kazily ty obrovské nelogičnosti. Pominu maníka tancujícího na "zádech" brouka, ale to, že brouci střílí na Zem asteroidy a ty na Zem dorazí během krátké doby (pokud neletěly warpem, tak by jim to mělo trvalo několik set až tisíc let...), nebo že kosmické lodě nemají ani tak dobré senzory, aby našly obrovský šutr, co jim stojí v cestě...
Pak jsou tu palné zbraně - neříkejte mně, že když máte technologi na postavení mezihvězdných lodí, tak budete používat projektilové zbraně... A proč tam vůbec posílali vojáky? Vždyť stačilo ty broučí planety zničit, ne? A co tam ti brouci žrali? Šutry? A tak dále, a tak dále.
Sorry, že jsem se tak rozohnil

, ale tahle mi to od prvního shlédnutí připadá. Ale stejně, pokud to jde v bedně, dívám se znova. Takže tak...
BTW četl jsem tu knížku a ty dvě věci mají společný snad jen ten název.
- Freeze! You're under arrest. You have the right to the remains of a silent attorney! If you cannot afford one, tough noogies! You can make one phone call! I recommend Tracy: 976-555-LOVE.
Do you understand these rights as I have explained them to you? Well do you, punk?
- No.
- Then I can't arrest you!