Právě jsem viděla film Hotel Rwanda, je to podle skutečnosti...jako, bylo to...strašný...všichni se na ně vykašlali, hotel chránilo asi jen deset vojáků OSN (v celé zemi jich bylo 300) a na tom plukovníkovi bylo vidět, že toho má plný kecky, když se ty uprchlíky snažili podruhé převést. Manažer hotelu tam obvolává generály, uplácí, lítá, aby zachránil 1500 lidí...síla. Když odváželi ty turisty a cizince, tak tam ten reportér říkal "já se tak stydím"...musím říct, že jsem po skončení toho filmu měla stejný pocit

Oni tam zabíjeli malé děti mačetami.
A nejabsurdnější na tom bylo, že zatímco se snažili v tom hotelu jakž takž přežít, tak se nějaký zástupce OSN v rádiu pozastavoval nad tím, jestli je to "genocida" nebo "akt genocidy". Asi je to krutá pravda, že tam není ropa, tak to nikoho nezajímá.
Jinak film to byl fantastický, nevím, jak něco takového popsat, je to tentýž problém jako se Schindlerovým seznamem. Je to sice film, ale popisuje neuvěřitelně věrně skutečnost. A pak, tady je ten problém, že je to vlastně současnost, oni se tam pořád mydlí, jen se to prostě přesunulo do jiné země...je to strašný.
Prostě, pokud budete mít pocit, že to s tímhle světem nemůže jít víc z kopce, pusťte si tenhle film.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.