Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách 10x20 - Unending

10x20 - Unending

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 17.3.2007 14:23:52
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Rozdíl mezi námi je, že kromě drtivé většiny episod SGčka jsem viděl i něco jiného a mohl posoudit, že to něco jiného může být daleko lepší.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 17.3.2007 14:30:34
Jack O´Neill Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Řeknu to tak - mám ÚPLNĚ stejný názor na každé tvé slovo co si napsal, úplně stejný názor
"Žádný úspěch není konečný, žádná porážka není fatální. Záleží jen na odvaze bojovat." Winston L.S. Churchill

Příspěvek 17.3.2007 14:32:33
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Co??

Tak si to ještě jednou rozebereme.

ved myslienka dalsej galaxie ktora je este NEPRESKUMANA a dalsi nepriatel The ORI ako mne sa to strasne pacilo.

Wow, ale to je úplně stejné schéma jaké představili v Atlantis. A úplně stejně se to pak i vybarvilo. A třetí seriál prý bude zase o výletu do nové galaxie. No to je panečku nářez, dívat se furt na stejný příběh jen s jinými kulisami. :roll:

vam vadilo asi to ze boli ovela silnejsi ako vsetko ostatne co sme mali. no tak to v zivote chodi, nie vzdy sa iba vyhrava.

Nevím jak ostatním, ale mě vadilo, že i přes to "jsou ovela silnejsi" jsou to totální břídilové neschopní pozabíjet čtyři (resp. pět) diverzanty s P90 a vyhladit tu modrou kouli bráněnou Cargoshipem-304. Když do příběhu narveš supernezastavitelného nepřítele a hrdinové ho pak hravě porážejí, nastává "Borg effect", jak to popsal Ron Moore. Nezastavitelná síla, kterou ale naši zaostalí hrdinové vždy nějak zastaví. To spolu s "Voyager effect", čili nulové rány po boji znamená... ano, napětí z děje je nulové. Nidko nečeká, že se hrdinové doopravdy zraní nebo zemřou, každý ví, že nás na konci episody zachrání a za týden znovu. A totéž udělali v minulosti s Apophisem, Anubisem, Wraithy i Replikátory. Recyklují sama sebe.
Obrázek

Příspěvek 17.3.2007 14:57:41
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

aha :D já nevěděl že si odepsal dřív než ´já, můj příspěvek směřoval k -> deaconovi
"Žádný úspěch není konečný, žádná porážka není fatální. Záleží jen na odvaze bojovat." Winston L.S. Churchill

Příspěvek 17.3.2007 15:00:29
Major General
Major General

Odpovědět s citací

To nevadí, na ten jsem taky odpověděl...
Obrázek

Příspěvek 17.3.2007 15:18:28
Deacon Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

cize suhlasis s koncom? ja nie :cry:

Příspěvek 17.3.2007 15:40:55
Apple Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

to clie: To možná jo, ale sám víš jakej k sobě měli vztah. Hlavně jak Daniel jí pořád odmítal a taj. Mě to prostě překvapilo, osobně jsem žádný vztah nečekal, a když už tak ne Daniel a Vala :) .

Příspěvek 17.3.2007 17:47:01
clie Airman
Airman

Odpovědět s citací

Apple píše:
to clie: To možná jo, ale sám víš jakej k sobě měli vztah. Hlavně jak Daniel jí pořád odmítal a taj. Mě to prostě překvapilo, osobně jsem žádný vztah nečekal, a když už tak ne Daniel a Vala :) .

Ze začátku měli k sobě vztah právěže docela dobrej, ani odtrhnout se od sebe nemohli :D a pak to scénáristi hodili za hlavu a celé to ochladlo. Ale tohle je poslední díl a je dobře, že se k tomu ještě vrátili ;)

Příspěvek 17.3.2007 18:42:18
Apple Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

to clie: To mi připomnělo ten vtipnej díl, jak mu Vala připnula ten náramek a nemohli se od sebe vzdálit :lol: . To bylo jako hodně dobrý. Jj, alespoň jeden vzaht vyřešili :) .

Příspěvek 17.3.2007 19:26:06
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Co na tom vyřešili? Jako asi jsem s tím už otravná, ale mně to bylo jasné hned od doby, co začali tvrdit, že to "zamíchá" vztahy. Nijak ničím nezmíchali, jen dali Dannyho a Valu dohromady. A stejně tím vyřešili úplný prd, protože na konci to zase vrátili a nic si nepamatují. To je mi teda řešení.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 17.3.2007 19:29:57
hadrbabaa Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

spravna kniha, serial, film cokoliv ma skoncit tak, ze vsichni pochcipaji, aby nikdo nemohl udelat pokracovani i kdyz ten autor (scenarista) uz to psat nebude. Takze asi marne doufam ze ve filmu vsici polehaji :D

Nevím jak ostatním, ale mě vadilo, že i přes to "jsou ovela silnejsi" jsou to totální břídilové neschopní pozabíjet čtyři (resp. pět) diverzanty s P90 a vyhladit tu modrou kouli bráněnou Cargoshipem-304. Když do příběhu narveš supernezastavitelného nepřítele a hrdinové ho pak hravě porážejí, nastává "Borg effect", jak to popsal Ron Moore. Nezastavitelná síla, kterou ale naši zaostalí hrdinové vždy nějak zastaví. To spolu s "Voyager effect", čili nulové rány po boji znamená... ano, napětí z děje je nulové. Nidko nečeká, že se hrdinové doopravdy zraní nebo zemřou, každý ví, že nás na konci episody zachrání a za týden znovu. A totéž udělali v minulosti s Apophisem, Anubisem, Wraithy i Replikátory. Recyklují sama sebe.

Souhlasím, a všimněte si, že když jde s SG1 jinej tým, tak z něho aspoň jeden člen lehne :D
Naposledy upravil hadrbabaa dne 17.3.2007 19:31:41, celkově upraveno 1
"Russian women... At 20, they look 40. At 40, they look 60. At 60—don't look."
Yakov Smirnoff

Příspěvek 17.3.2007 19:31:19
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Yop! Originální by bylo, kdyby to na konci Unending nezvrátili a celá SG-1 by pokojně dožila své životy ;)

Souhlas, nevím čím to je, ale divákům asi stále nedochází, že se to na konci zvrátilo. Je to jako episoda s paralelní realitou. Tam taky dělají vždycky zajímavější scénáře než ve zbytku seriálového děje :lol:
Obrázek

Příspěvek 17.3.2007 19:33:27
Airman
Airman

Odpovědět s citací

10 let je prostě moc dlouhá doba na to, aby si seriál udržel vysokou laťku jako měl třeba na začátku, kdy scénaristi měli plnou halvu skvělejch nápadů ...
Yakov Smirnoff

Příspěvek 17.3.2007 19:35:30
Major General
Major General

Odpovědět s citací

No ono by to možná i šlo, ale museli by udělat ten příběh zajímavější než jen aby pokračovali v tomtéž, co se dělo před deseti lety. Ale, pomineme-li fyzický vzhled herců a výměnu MP5 za P90, tak není moc rozdílu mezi průměrnou episodou 10. řady a 6. řady. Jen tam namísto na Jaffy střílejí na křižáky a sice tam jsou trochu jiné postavy, ale jednající pořád stejně.
Obrázek

Příspěvek 17.3.2007 19:41:34
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jasně, celá devátá a desátá řada je založená na "osvědčeném marketingovém systému". Prostě vzali to co bylo hodně úspěšné v minulých dílech a nahradili to něčím podobným, čím silnějším, tím lépe. Přitom jaffové v brnění a Orisští vojáci vypadají podobně, mají i podobný typ zbraně. A vždycky potom ta obtížnost pomalu klesá, ze začátku první série byli goa'uldi taky skoro nepřemožitelný. A nakonci div nestříleli Hat'taky ze země P90kou. Chce to prostě něco novýho, při čem by si člověk řek: "páááni tak na tohle bych nikdy nepřišel, to je fakt hustý". Je to něco jako když koukáte na dobrou detektivku a zjistíte, že někoho zabil někdo úplně jinej než jste si mysleli a ještě tak dobrym způsobem.
Jinak Raynore, kecame jak na ICQ :D
Yakov Smirnoff

Příspěvek 17.3.2007 19:51:21
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Stačilo by splnit hrozbu. Kdyby 9. řada byla jako Road Not Taken, to by byla krása. Odhalili by bránu, na Zemi by to vyustilo v nějaké megaproblémy a k studené válce po celou řadu. Drsňák nový generál Landry by házel atomovku na každou planetu, která se k Ori přidá - a máme tu kontroverzi jednání. K tomu by Ori útokem skrze bránu zničili SGC a někoho unesli. Teal'c by řešil sám příběh u Jaffů namísto aby chodil s SG-1. Daniel a Vala by se líbali i mimo pošahané časové paradoxy. Dali by tam více dramatu a keců, takže by jim zbylo více drobných do méně bitev, zato ale velkolepých bitev. Početní ale slabí Jaffové, zadržující desítky lodí Ori (ne směšné tři), výprava kolabujích Asgardů na pomoc. Ne jen Země vs. Ori. Používání helem v boji a více zranění z přestřelek. Taktika při bitvách. Ori by udělali z Jacksona priora, ale jemu by to zůstalo! Rozstříhání děje do více episod namísto do jedné. Et ceterá.
Mohly to být tak skvělé dvě řady...
Obrázek

Příspěvek 17.3.2007 20:05:34
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Reynor: sorry za OT, ale mně to nedalo a jelikož nejsem anligčtinář tak septám, co znamená ten tvůj podpis "Every Odyssey Has a Story... June 2007" a je tam Odyssey, jedná se o Odysseu 5?

Příspěvek 17.3.2007 20:07:07
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Nope, nikdy jsem ten seriál neviděl. Je to název mého virtuálního spin-offu, Stargate Odyssey.
Obrázek

Příspěvek 17.3.2007 20:10:22
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak mně hned neříkej začátečníku, jen sem se chtěl zeptat :!:

Příspěvek 17.3.2007 20:10:51
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Raynor píše:
Stačilo by splnit hrozbu. Kdyby 9. řada byla jako Road Not Taken, to by byla krása. Odhalili by bránu, na Zemi by to vyustilo v nějaké megaproblémy a k studené válce po celou řadu. Drsňák nový generál Landry by házel atomovku na každou planetu, která se k Ori přidá - a máme tu kontroverzi jednání. K tomu by Ori útokem skrze bránu zničili SGC a někoho unesli. Teal'c by řešil sám příběh u Jaffů namísto aby chodil s SG-1. Daniel a Vala by se líbali i mimo pošahané časové paradoxy. Dali by tam více dramatu a keců, takže by jim zbylo více drobných do méně bitev, zato ale velkolepých bitev. Početní ale slabí Jaffové, zadržující desítky lodí Ori (ne směšné tři), výprava kolabujích Asgardů na pomoc. Ne jen Země vs. Ori. Používání helem v boji a více zranění z přestřelek. Taktika při bitvách. Ori by udělali z Jacksona priora, ale jemu by to zůstalo! Rozstříhání děje do více episod namísto do jedné. Et ceterá.
Mohly to být tak skvělé dvě řady...

jasně a nakonci nějaké obrovské finále na polozničené zemi, kde by se zapojili i Antikové, to by byla síla :)
Yakov Smirnoff

Příspěvek 17.3.2007 20:16:35
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak mně hned neříkej začátečníku, jen sem se chtěl zeptat Exclamation

?? Nic špatného jsem tím nemyslel... ať už to bylo čímkoliv.

jasně a nakonci nějaké obrovské finále na polozničené zemi, kde by se zapojili i Antikové, to by byla síla Smile

Ne na Zemi, na Celestu ;) Spojenecká flotila Asgardů a Jaffů (a trochu i Země) by prováděla invazi zatímco by třeba naposledy sjednocená SG-1 nešla pro nějaký artefakt, ale zachránit nějakého jejího zajatého člena, třeba Daniela. TOHLE by bylo projevení úcty mezi postavami. A během téhle Saving Doctor Jackson mise by někdo jiný z SG-1 byl postřelen a zahynul by. Třeba rovnou Jack. To by byla sakra tečka za jejich přátelským vztahem a za postavou hrdina Jacka O'Neilla.
Obrázek

Příspěvek 17.3.2007 21:09:54
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Apple píše:
... Jj, alespoň jeden vzaht vyřešili :) .

Tak tohle by mě zajímalo...jakej?? :? (to je řečnická otázka)

Raynore, přestože sdílím tvé nenadšení z poslední epky, jak tady čtu ty tvé možné scénáře, tak se třesu strachy :lol: a kdyby to tak podle tebe udělali, za pět sekund, co bych to viděla, bys byl mrtvej ;-)
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 17.3.2007 21:17:54
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ale uznej - byl by to nářez! :lol: Tak to doufám, že si přečteš aspoň pilotní díl Odyssey :lol:
Obrázek

Příspěvek 17.3.2007 21:18:40
frostwyrm333 Airman
Airman

Odpovědět s citací

50 rokov je podľa mňa prehnané, mňa napadlo použiť niečo ako "kull warrior" štít pár minút po tom čo začali prehnane ubiehať čas. Koniec bol jednoducho zlý vtip pre fanušíkov aby začali slintať : "že ukážu kam zase idú"

Příspěvek 17.3.2007 21:21:09
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Raynor píše:
Ale uznej - byl by to nářez! :lol: Tak to doufám, že si přečteš aspoň pilotní díl Odyssey :lol:

Kolik bude mrtvých? Země v tahu...samá deprese, zoufalství...dokážu si to představit ;-) :lol:. Jednou jeden můj kámoš napsal "svůj Silmarillion" - ten kámoš žije, protože jsem to nidky nečetla...;-)
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách