1)
Já souhlasim s názorem (nevim už koho), že minimálně 50% světového násilí je způsobeno náboženstvím, ať už skrytě nebo ne. Víte o kolik by byl svět lepší bez náboženství?
Tohle je prosím největší a bohužel nejčastější problém/ chyba, které se dopouštíme a to, že hodnotí pojmy - konkrétně tady náboženství, ale né jako takové - na základě sprostředkovaných znalostí, lépe informací. Prostředníkem mezi člověkem a informací/událostí jsou přirozeně media.
A popravdě, takhle černobíle vidět fenomén -náboženství -, se kterým nejsi zjevně v přímém kontatku a nemáš dostatek informací - viz. argument výšše: ,,50% světového násilí....", kdy, jak sám přiznáváš, nevíš odkaď tato informace pochází, za jakých souvislostí byla zveřejněna atd, my přijde fatalní, leč pro postmodernu častá nectnost.
2)
Trochu jsem se rozohnil, jsem klidnej člověk, ale nemam rád hlavně 3 věci: nacismus, komunismus a náboženství (předevšim jeho fanatickou podobu)...
Dát na stejnou rovinu komunismus, nacismus a náboženství mi přijde zcela zcestné. Už jen pro rozdílnost ve své podstatě, historii a vývoji. Zkus se nad tím trochu zamyslet, pořípadě načíst odbornou litearaturu.
Jinak tohle téma jsme hodně rozebírali v topicu Otázka víry.
Mám malou otázku, jakého boha jako ateisté popíráte? Já myslím, že tu najdeme zajímavou schodu.