Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Odkazy Star Gate Academy

Star Gate Academy

zajímavé webové odkazy týkající se informací či downloadů

Budute hrát SGAc?

Ano
6
43%
Ne
8
57%

Celkem hlasů : 14

Příspěvek 15.3.2007 22:22:58
Arianus Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

[img][http://i116.photobucket.com/albums/o11/Camel67/banner1a.gif]http://i116.photobucket.com/albums/o11/Camel67/banner1a.gif[/img]

http://www.stargateacademy.org

Co je Stargate Academy

Stargate Academy je textová RPG hra na motivy seriálů Stargate SG-1 a Stargate Atlantis.Hráči zde představují postavy vojáků - kadetů a pomocí příspěvků (logů) spoluvytvářejí příběhovou linii.

Proč zrovna akademie?

Hlavním smyslem hry je totiž příprava kadetů v tajné akademii na planetě P3X-972 na budoucí povolání v některé z lokalit světa Stargate - SGC, základně Atlantis, na USS Daedalus, USS Odyssey a jinde.

Co tedy musím udělat?

Předně - nejprve se zaregistrovat a následně se přihlásit do 1. semestru. To se dělá tak, že kliknete nahoře na Uživatelské skupiny, dále vyberete 1. semestr, Zobrazit informace o skupině a na další stránce kliknete na Přihlásit se do skupiny. Pak už jen musíte počkat, až bude vaše žádost schválena.

Aby však vaše žádost byla schválena, je nutné: a) napsat do fóra Přípravka KVALITNÍ životopis, b) kontaktovat gen. O´Neilla pomocí PM (soukromá zpráva), kde zažádáte o zařazení do 1. semestru. Následně vám dojde několik otázek ze světa Stargate, na které odpovíte a pokud budou vaše odpovědi správné, budete do 1. semestru zařazeni.

V průběhu všech 4 semestrů akademie pak absolvujete výuku (abslolvovat neznamená jen přečíst si, co daný vyučující napsal, ale také na to pomocí logů aktivně reagovat). Na konci každého semestru vás čeká postupový test, nezbytný pro postup do dalšího semestru. Od 3. semestru si také zvolíte jedno z povolání, na které se intenzivně připravujete, aby jste po ukončení akademie mohli jako odborníci působit v některé z lokací světa SG.

Co se do logu píše?

Samozřejmě o tom, co zrovna vaše postava dělá, jak se cítí a podobně. Protože je však tato hra mnohem volnější než např. DrD, tak zde rozhodujete o vývoji příběhu téměř sami, admini korigují příběh jen v nezbytných případech, nutných pro další směřování hry a v případech, že se příběh takříkajíc "zasekne" (neplatí samozřejmě pro vyučování, které je z velké části v kompetenci učitelů, takže se od nich očekává větší aktivita).

Důležité principy psaní logů

1. v logu můžete psát i za nějakou jinou PC (playing character = postavu, za kterou hraje nějaký "živoucí" hráč) postavu, ale neměli byste za ní dělat zásadní rozhodnutí.

2. Pokud už máte nutkání za PC postavu nějaké to větší rozhodnutí učinit, nejlépe uděláte, když se o tom poradíte s jejím hráčem a nebo napíšete společný log (to se dělá tak, že každý napíšete část logu, vložíte to pod jménem jednoho z vás a dolů připojíte oba vaše podpisy).

3. Zcela nepřípustné je zabít PC postavu.

4. Ustanovení 1 - 3 se nevztahují na NPC postavy (non - playing character = postavu, za kterou žádný hráč nehraje, vy nebo někdo jiný jste ji vymysleli a zahrnuli do svého příběhu apod.). Samozřejmě všeho s mírou, nemusíte nechat vymřít čtvrtinu lidstva :twisted:

5. Kvůli zmatkům při misích, kdy všichni píší najednou a pak nikdo nestačí sledovat, jakou cestou se příběh ubírá, je vždy na začátku mise stanoven pořadník, podle něhož se střídáte v psaní logů. Tento pořádek musíte dodržovat a nepřispívat dříve, než na vás přijde řada. Výjimkou jsou pouze logy s informacemi mimo hru, označené zkratkou "OFF:", které můžete zasílat i mimo pořadí. Na napsání logu máte 5 minut, poté budete přeskočeni a váš případný pozdější log nebude brán v potaz. Samozřejmě, je možné dohodnout výjimku, ale musí být respektována všemi hráči.

6. A to se skutečně stydím sem napsat :oops: : Dejte si pozor na gramatiku, nezapomeňte, že po vás čtou logy i jiní lidé.]

Pozor! Registrujte se, jen když:

a) Máte o hru skutečně zájem! Pokud se jen chcete podívat, jak hra vypadá a nechcete se do ní zapojovat, nabízím vám zde několik ukázek logů jak učitelů, tak kadetů, takže máte možnost udělat si o ní poměrně slušnou představu. Pokud se ale přesto zaregistrujete a hrát nehodláte, okrádáte o čas hlavně sebe, ne mě, protože vymazání nehrající postavy mi trvá zhruba 5 vteřin.

b) Máte čas, abyste napsali alespoň 4 logy týdně! Méně aktivní hráči sice nebudou perzekuováni, ale přijdou tak o mnoho výhod aktivnějších hráčů.

c) Podrobně znáte svět SG! Abyste mohli ragovat na současné dění, musíte mít shlédnuto 9 (a částečně probíhající desátou) sezón Stargate SG-1 a 2 (a částečně probíhající třetí) sezónu Stargate Atlantis. Opět to není nutná podmínka, ale nebudete v obraze.

Doufám, že se vám hra Stargate Academy bude líbit a užijete si při ní mnoho zábavy.
[img][images/thumbs/Arianus_titlebaraio3.jpg]images/thumbs/Arianus_titlebaraio3.jpghttp://[/img]
NCIS SAN DIEGO - 1X02 MISTAKES ... NEBUDE :(

Příspěvek 15.3.2007 22:33:01
Jack_xy

Odpovědět s citací

Postnul si to tu 2x, jednou jsem to smazl..

Hele, tak nějak ze zvědavosti...To se v te hře naučím střílet tím že se 2x lognu do střelnice?Nebo testy na pilota složím tak, že budu chodit na přednášky, a potom se mě na ICQ zeptáte jestli platí na infračervenou raketu svíčka nebo klamné cíle?
Tak nějak to probíhá?

EDIT: Bud mám horší fantazii ale nevím proč třeba P-90 se může používat rovnou MP-5 v začátečníkovi a proč M-4 až v mírně pokročilém.Nebo proč na granát nemusím nic umět ale na šokový granát už musím být pokročilý?
Jen tak ze zvědavosti..

Příspěvek 15.3.2007 22:54:36
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jack_xy píše:
Postnul si to tu 2x, jednou jsem to smazl..

Hele, tak nějak ze zvědavosti...To se v te hře naučím střílet tím že se 2x lognu do střelnice?Nebo testy na pilota složím tak, že budu chodit na přednášky, a potom se mě na ICQ zeptáte jestli platí na infračervenou raketu svíčka nebo klamné cíle?
Tak nějak to probíhá?

EDIT: Bud mám horší fantazii ale nevím proč třeba P-90 se může používat rovnou MP-5 v začátečníkovi a proč M-4 až v mírně pokročilém.Nebo proč na granát nemusím nic umět ale na šokový granát už musím být pokročilý?
Jen tak ze zvědavosti..

add1) jj, asi tak :) Hodnotí se kvalita logů.

add2) Rozvržení střeleckých schopností se předělává a bude naprosto jiné.
ADD. oprava, už to bylo opraveno
[img][images/thumbs/Arianus_titlebaraio3.jpg]images/thumbs/Arianus_titlebaraio3.jpghttp://[/img]

Příspěvek 15.3.2007 23:40:44
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

No, já nechci rejpat ale když jsem si četl přihlášky některejch vašich hráčů ... tak nevim. Sám hraju na SGTG a asi jsem zvyklej na jinou "úroveň" ale něco mi připadá jako by to psalo dítě z pátý třídy.

Tohle snad nemůžete myslet vážně ?! Příjmout přihlášku kde člověk píše, že při hlídání skladu sám beze zbraní vyřídí 6 lidí nebo člověka co napíše, že se sám účastnil války ve Vietnamu a Iráku. Člověk kterej píše, že díky tomu, že v mládí střílel z praku a ze vzduchovky měl potom "skvělý"předpoklad pro vstup do armády apod ... Nebo tam máte přihlášku za teroristu. :roll: Jako je to vaše věc ale už podle tohohle bych si nedával naděje na nějak kvalitní hru ...

Příspěvek 15.3.2007 23:50:07
Jack_xy

Odpovědět s citací

No jako... Na to že mate Akademii turbo-spešláků, co prohlašují hlášky z filmů, mají výbornou kondici, ty nejlepsí záznamy, tuny medailí(co snad ani neví za co se davaji), lidi co preskakujou z armády do armády, lidi co maj desítky potrvzených zasahu..

A i na te nove strelnici...Na žádné urovni je samopal nebo pistole.No dobře všichni mají podle životopisů výcvik dostatečnej.
V nováčkovi je už PDW(což nepobíram protože samopal může bejt PDW)
Jinak použití ZNH zní směšně.Škoda že se nejde do te střelnice podívat ta by mě zajímala..

Piloti co šli na SŠ pak VŠ a pak je vzali do F-18cky.Přesně jak řiká Darth_RevanCZ, něčí nasazení ve Vietnamu a v IQ...Navíc mi třeba chybý popis výstroje, lepší rozdělení zbraní, podle mě to pak nemuže bejt kvalitní, leda :"Ha střilim, dostal sem 2 wraithy"...

Příspěvek 15.3.2007 23:57:28
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jack_xy píše:
No jako... Na to že mate Akademii turbo-spešláků, co prohlašují hlášky z filmů, mají výbornou kondici, ty nejlepsí záznamy, tuny medailí(co snad ani neví za co se davaji), lidi co preskakujou z armády do armády, lidi co maj desítky potrvzených zasahu..

A i na te nove strelnici...Na žádné urovni je samopal nebo pistole.No dobře všichni mají podle životopisů výcvik dostatečnej.
V nováčkovi je už PDW(což nepobíram protože samopal může bejt PDW)
Jinak použití ZNH zní směšně.Škoda že se nejde do te střelnice podívat ta by mě zajímala..

Piloti co šli na SŠ pak VŠ a pak je vzali do F-18cky.Přesně jak řiká Darth_RevanCZ, něčí nasazení ve Vietnamu a v IQ...Navíc mi třeba chybý popis výstroje, lepší rozdělení zbraní, podle mě to pak nemuže bejt kvalitní, leda :"Ha střilim, dostal sem 2 wraithy"...

Turbo jak kdo :D Kondici a střelecké vlastnosti si musí nadělat, medaile si vybojovat a z armády do armády přeskakuje jen Veronika a ta na to má :)
PDW je nový typ zbraně, jenž má na velikosti samopalu střelecké vlastnosti útočné pušky ;) U ZHN nejde o to že bys to neuměl, ale jen s tím na to máš opravnění - kódy apod.

add. log ze střelnice pro příklad:

Než vejdu do prostoru střelnice, sundám si od pasu pouzdro se zajištěnou Berettou a nasadím si protihluková sluchátka. Poté vejdu do prostoru a následně do svého boxu. Tam odložím pouzdro na stolek a vyndám ze sumek na své vestě veškeré zásobníky pro zbraň. Z pouzdra poté vytáhnu pistoli a zkontroluji její zajištění a funkční tělesa (pojistka zásobníku, úderník a záběr náboje do komory). Během toho dojde k natažení do náboje do komory a tudíž odjistím zbraň a skrze pasivní mířidla zamířím na cíl. Dřív, než přivřu druhé oko pro lepší bodovbé míření, shlédnu jím střeleckou dráhu a dle vzdálenostních pruhů odhadnu vzdálenost a dle tohoto zjištění zkoriguji své konečné zaměření. Zamířím na horní část "terče", tedy s korekcí mířím trochu výše, tak do zásahové oblasti středového horního vektoru (horní část plic/klíční kosti/ramena/krk). Dvakrát za sebou vystřelím. Zkontroluji zásahy, zkoriguji zaměření a vystřelím další dva výstřely, kterými si zkontroluji správnost zaměření. Přivolám si k sobě terč, zkontroluji naposledy zásahy a poté je "začerním" (tj. přelepím barevnou kruhovou nálepkou).
Vyndám ze zbraně zásobník, zajistím jí pojistkou a vyhodím náboj z komory; přičemž nechávám závěr vysunutý. Odvolám terč spátky na místo, kde byl v okamžiku mého příchodu.
Zasunu nový zásobník a společně s pojistkou uvolním i závěr, který mi natáhne náboj do komory. Vrátím se do původní střelecké pozice a vystřílím v rychlém sledu celý zásobník do terče. Zbraň odložím prázdnou na stolek před sebou.
Terč pak k sobě přivolám, zkontroluji zásahy a vyměním ho. Vrátím ho do původní polohy, "svůj" terč sroluji a odstavím si o zeď boxu.
Opět do ruky uchopím zbraň, zkontroluji její mechanickou funkčnost a poté jí prázdnou, bez zásobníku a zajištěnou vrátím do pouzdra, které si připásám k boku. Zbylé plné zásobníky si dám nazpět do vesty a do univerzální sumky si vložím ty prázdné. Sesbírám prázdné nábojnice, ty vložím do odpadního pytlíku.
Vezmu svůj terč do jedné ruky, pytlík do druhé a vyjdu ze svého boxu.
Pytlík s práznými nábojnicemi vhodím do speciálního odpadu u východu z střelnice. Po východu ze střelnice si teprve sundám ochranná sluchátka.
Vrátím se do zbrojnice, kde si vyžádám čistící soupravu a společně s ní usednu k zbrojířskému stolu. Zkontroluji ještě jednou pro jistotu vybití vyfasované Beretty a poté nechám závěr nazpět zaklapnout. Chytím ho, natáhnu ho do pozice, kdy závěrová čára je v linii s tou tělovou a ukazovákem vystrčím závěrovou pojistku. Vytáhnu závěr a rozeberu vnitří mechanismus. Ten, součástku po součástce zkontroluji, vyčístím a v čtvercovém systému součástky rozkládám před sebe, aby se žádná neztratila.
Když dokončím vyčištění zbraně, zkontroluji nejdřív tělové torzo, poté hlaveň a závěr, zda na těchto součástkách nejsou nějaké zlomy či trhliny. Po této kontrole zbraň opět složím a zkompletuji. Čistící soupravu uklidím a vrátím ji společně se zbraní do zbrojnice, kam předám také nabité zásobníky a poté i ty vystřílené. K ohodnocení účinnosti střelby předám taktéž i svůj terč.
Vyzvednu si ze zbrojnice svou služební zbraň - SA58 SF (reálné označení je SA vz. 58Pi-MVPSS > Samopal vz.58 Pažba inovovaný - Modernizovaná verze pro speciální síly; já osobně jsem pro snadnější označení SA vz. 58 Special Forces (tj. SA58 SF); specifikace zbraně ve zbrojnici) společně se třemi standardizovanými zásobníky pro ráži 7.62x43 a zaměřovačem ACOG.
Zásobníky si vložím do sumek na vestě a zbraň práznou a zajištěnou převezmu bez zásobníku. Vrátím se ke střelnici, kde si nasadím ochranná sluchátka. Vejdu do střelnice, přejdu do svého boxu, kde si na stůl odložím svou SA58 SF. Ze sumek vytáhnu všechny tři zásobníky a položím je vedle zbraně. Uchopím svůj samopal a vložím do něj jeden ze zásobníků. Natáhnu závěr a uvolním pojistku do polohy 'AUTO'. Zalícím zbraň a skrze kolimátor pohlédnu do oblasti konce hrudního koše. Přivřu levé oko pro snadnější zamíření. Zmáčku spoušť a držením kontroluji zbraň v palbě. Poté, co závěr zůstane zatažený, vyhodím zásobník a nasadím nový. Zajistím zbraň a odložím jí na stolek.
Přivolám si k sobě terč, vyměním ho a vrátím ho.
Vezmu si zpět do ruky samopal, zalícím ho a přecvaknu pojistku do pozice 'AUTO'; čímž nechám závěr zaklapnout a natáhnout tak náboj do komory.
Zamířím zalícením, při přivřeném levém oku, do stejné oblasti jako při střelbě pistolí a vystřelím rychle za sebou osm výstřelů poloautomatem. Vyhodím zásobník, poté také náboj z komory a zajistím zbraň. Odložím jí na stůl před sebou a přivolám si k sobě terč.
Když přijede, zkotroluji zásahy, vyměním ho a vrátím ho na místo, tentokrát do vzdálenější pozice. Sundám z nadpažové lišty kolimátor a na závěrovou lištu osadím zaměřovač ACOG.
Nabiji nový zásobník, natáhnu závěr a zalícím si zbraň tak, abych hleděla na terč přes zaměřovač. Přivřu levé oko a zamířím na hlavu. Jednou vystřelím a zkotroluji zásah přímo zrakem (tj. pohlédnu na terč normálně, ne přes zaměřovač). Poté opět pohlédnu do zaměřovače, přivřu levé oko a zamířím do oblasti srdce. Vystřelím do srdce, rychle přelícím na levou klíční kost, vystřelím, přelícím na pravou, opět vystřelím. Zkontroluji poté všechny tři zásahy zrakem a přitom vyhodím zásobník ze zbraně. Vyhodím i náboj z komory, zbraň zajistím a odložím. Vyměním zaměřovač ACOG zpět za kolimátor. Přivolám si terč, vyměním ho a vrátím do původní polohy jako byl před mým vstupem na střelnici. Sesbírám vyházené zásobníky a nábojnice. Ze zásobníků přebiji náboje tak, aby jeden byl plně nabitý a zbývající náboje si hodím do univerzální sumky. Nabitý zásobník si vložím do jedné zásobníkové sumky, vybité do další. Sesbírané nábojnice hodím do pytlíku. Samopal si hodím přes popruh na rameno, do levé ruky uchopím své terče a do pravé vezmu pytlík s vystřílenou municí. Pytlík vyhodím tam co ten předchozí, sundám si po odchodu sluchátka a zamířím zpět do zbrojnice, kde odevzdám k posouzení terče, společně s puškou, zásobníky, náboji a zaměřovačem.

Příspěvek 16.3.2007 00:05:29
Jack_xy

Odpovědět s citací

To je sice strasne krasna teorie, PDW je drsna zkratka, jenze ty byli delane pro nebojove skupiny, coz uz dneska neplatí.Taktéž spousta samopalů je mnohem menší než uváděné PDW.

Protože např. známá PDW se uvádí P-90, jenže ejhle! Ona je i samopal.Což platí i obráceně.Samopal (P-90) je PDW.

Takže jste tam šli z bláta do louže...

EDIT: A takovehle posty tam jsou všude?Jinak kolimátory jsou dělané na nezavírání očí, nýbrž je mít obě otevřené.

Příspěvek 16.3.2007 00:11:11
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jack_xy píše:
To je sice strasne krasna teorie, PDW je drsna zkratka, jenze ty byli delane pro nebojove skupiny, coz uz dneska neplatí.Taktéž spousta samopalů je mnohem menší než uváděné PDW.

Protože např. známá PDW se uvádí P-90, jenže ejhle! Ona je i samopal.Což platí i obráceně.Samopal (P-90) je PDW.

Takže jste tam šli z bláta do louže...

EDIT: A takovehle posty tam jsou všude?Jinak kolimátory jsou dělané na nezavírání očí, nýbrž je mít obě otevřené.

Jenže samopal má pistolovou ráži, PDW puškovou ;)

Posty jsou obecně cca. na stejné úrovni pro průchodu akademií.
Jinak zkus si při otevřeném oku s otevřeným kolimátorem na něm hledat tečku :)
Naposledy upravil Arianus dne 16.3.2007 00:14:31, celkově upraveno 1

Příspěvek 16.3.2007 00:13:40
Jack_xy

Odpovědět s citací

Jenže P-90 je PDW i samopal.
Neboli samopal muže byt PDW.

Příspěvek 16.3.2007 00:15:12
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jack_xy píše:
Jenže P-90 je PDW i samopal.
Neboli samopal muže byt PDW.

PDW je oficiálně klasifikována jako zbraň velikosti a principu samopalu s puškovou ráží. P90 je jen a zase jen PDW. Aby byla samopal, musela by mít ráži 9mm/.40/.45 aj. ráže standardní pistolí

Příspěvek 16.3.2007 00:17:41
Jack_xy

Odpovědět s citací

Arianus píše:

Hmmm tak se tam mějte vy generalove..Asi o tom píšu a nevím k čemu je kolimátor.Problém je, ten že já si to zkusil a něco s ním mám nastříleno.Achjo...

Příspěvek 16.3.2007 00:25:26
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jack_xy píše:
Arianus píše:

Hmmm tak se tam mějte vy generalove..Asi o tom píšu a nevím k čemu je kolimátor.Problém je, ten že já si to zkusil a něco s ním mám nastříleno.Achjo...

Já nejsem generál, jen podpraporčík, kolimátor nevedu, stačí mi HUD a střelecké odbornosti mi zrušili už před 18 lety :D

Příspěvek 19.3.2007 00:30:10
Jack_xy

Odpovědět s citací

Nějak se mi to rozleželo v hlavě..No ja bych tam snad měl jít!
Kde jinde mě vyvedou z omylu že při střílení s kolimátorem se zavírá jedno oko a že P-90 opravdu není samopal, ačkoliv je.A řikají to mimo jiné všechny stránky, všichni lidé, dokonce prezentační video FN začiná větou že je to samopal, ale ono je to PDW a samopal to není...

A u vás se musí nejdřív střílet se samopalem, až napíšu hodně příspěvků tak s PDWčkem...No tedy... :lol:

Příspěvek 19.3.2007 14:42:10
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

No offense, ale pokud dneska někdo chce skutečně prorazit s podobnou RPG like hrou, musí to mít minimálně ve flashové grafice, protože textových RPG-like her je u nás dost. Svět nehraje WoW protože je málo MMORPG, ale protože je to nejlepší z nich.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 19.3.2007 16:03:08
Airman
Airman

Odpovědět s citací

A proč pak má FN P90 ve jméně PDW, co?? ;)

Oficiální klasifikace PDW (Personal Defense Weapon)

A personal defense weapon (often abbreviated PDW) is a compact firearm, smaller than a full-size assault rifle, but with increased range and better armor penetrating capabilities than a pistol or submachine gun.

(- nato.int / NATO Action Committee AC225)

Ale můžeš si dojít na PT výjezdovou skupinu URNy v Praze a zjistit si to sám, třeba si jí i podržíš :D Případně to ještě můžeš zkusit na SOGu, ti jí mají taky.

Příspěvek 19.3.2007 17:37:55
Jack_xy

Odpovědět s citací

Oná to má ve jméně a jéje... No ono je fuk jak si to kdo pojmenuje ale FN to nazyva "FN P-90" + další označení za tím.

Zvláštní že výrobce ji označuje jako samopal :D

http://www.fnherstal.com

http://www.fnhusa.com/products/firearms/family.asp?fid=FNF012&gid=FNG007

A cesta k tomu je :
Home > Firearms > FN Tactical Submachine Guns > FN P90

http://en.wikipedia.org/wiki/P90

http://cs.wikipedia.org/wiki/FN_P90

Wikipedia jednou AJ pak CZ

http://www.youtube.com/watch?v=iyJEEISVTd4

FN P90 Promotional Video by FN Herstal.

Nemusím si nikam chodit a nic si zjištovat.Já ji v ruce držel a já mám as verzi RD P-90 doma.Takže si nemusím nic jezdit podržet.....
:roll:

Příspěvek 20.3.2007 10:29:02
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jack_xy píše:
Oná to má ve jméně a jéje...
:roll:

Když už tu dáváš wiki, tak si to alespoň přečti ;)

On April 16, 1989, NATO document D/296 called for a "personal defense weapon" to enter service after 2000.
Existing pistol-caliber cartridges had become increasingly ineffective at disabling troops equipped with body armor, while assault rifles that could pierce it were too heavy or unwieldy for close quarters battle. FN Herstal responded by designing the Project 90 and its 5.7 × 28 mm armor-piercing cartridge.

Takže ať se to rozsekne, dle klasifikace NATO je P90 PDW a ne samopal, i když je to její princip.
Stejně jako je M4 karabina, i když je to principielně útočná puška.
Bodka.

Příspěvek 28.3.2007 16:50:36
Jack_xy

Odpovědět s citací

Tak tak, to ale neznamená že obecně se bude řikat že je to PDW.
Přesně jak s tou M4kou..
Tečka

Zpět na Odkazy