Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách 10x20 - Unending

10x20 - Unending

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 14.3.2007 21:37:01
noximo Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

No, co na to říct. Jako obyčejný díl by to bylo dobrý, jako konec to haprovalo...
Když tam měl Daniel proslov tak jsem si říkal: "pohni, pohni, málo času, musí se toho stát ještě spousta...". Nestalo. Jako pocta to byl více než dobrý námět, jenže zůstal hodně nevyužitý... 20-30 min bylo na 50 let zoufale málo.

K Asgardům: Jednak se mi zdálo že ode mě někdo opisoval (V Protmolioru taky Asgardi čelí vyhynutí, sice se nezabijí, ale přesunou do naší galaxie a taky dají Zemi (potažmo celé Alianci) všechny své vědomosti. Ani "Jste pašáci, vy lidi" mi tam nechybí, jen místo páté rasy mám dosažený potenciál :lol: )
Nějak jsem ale nepochpil, proč po příletu ORI se Asgardi museli co nejdříve sebezničit. Nejprve jsem myslel že vyšlou lodě, poté co začala na planetě narůstat energie, vybavil se mi jeden díl z SGA, ale místo toho výbuch. Aha, chtějí sebou vzít nějaké Ori lodě. Prd. Prostě se zničili.

Tento díl mě v kontextu s koncem seriálu zklamal, doufám že filmy to napraví...
STARGATE: PORTMOLIOR
14. díl nejdéle kontinuálně vycházející povídky
Naleznete zde:
http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?p=80803

Příspěvek 14.3.2007 22:23:58
Funda Airman
Airman

Odpovědět s citací

SG1 sbohem, těch 10 let bylo super včetně posledního dílu. Asgardů, těch malých šedých chlapíků, je samozřejmě škoda, uronil jsem slzu. Udělali s nima rychlej proces, ale to je asi daň za to, že původně nepočítali s tím, že to bude poslední epizoda. Scény v dilatačním poli jsou dobrý, především Daniel při scéně s Valou ze sebe vymáčkl neobvyklý herecký výkon. Dobrej dojem mi ale kazily ty příšerný masky zestárlé SG1. Nevypadali jako staří lidi, ale jako zrůdičky (trošku ucházející byla jedině Sam). Podle mě to už dneska maskéři umějí i líp. Úplný finále před bránou taky dobrý, ale na chytání ryb s Jackem u jezírka bez ryb to nemá.

Příspěvek 14.3.2007 22:27:17
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak jsem se taky dodívala a moje reakce je .... wow... bylo to super, úžasné, úchvatné. Moc se mi to líbilo. Holt jsem už taková, mám ráda takový ten patos, takže ty scény u písničky, jak se smějí u večeře, slaví Vánoce, Daniel má rád Valu, Mitchell běhá, Landry pěstuje kytky atd., tak to mě vzalo, i proto, že za celých 10 let v podstatě pořád něco řešili, bojovali, umírali, zmrtvýchvstávali.... a neměli čas na normální věci, které dělají Ti, kteří zrovna nezachraňují galaxii. Moc tady nebudu řešit, že Asgardi jsou pryč, mě to zase tak nevzalo, i když jsem je měla ráda a nebudu ani řešit otázky technologií a časových polí, protože jim nerozumím, zkrátka obyčejným pohledem hodnotím lidský příběh, který mě dojal a jako tečka (i když ještě ne úplná) za seriálem to bylo skvělé.
A že to nebylo tak..... velkolepé, propracované a po 10 letech zkrátka nepopsatelné jak jste čekali? Holt epizoda má nějakých 42 minut, tak nemůžeme čekat bitvu tak propracovanou jako v Pánovi prstenů.... i když neříkám, že by se mi čtyřhodinový závěr SG1 nelíbil:-)
Asi nejsem tak náročná jako jiní, ještě teď zatlačuju slzy a smutním, že končí 10 let skvělých dobrodružství... (na filmy jsem samozřejmě nezapomněla:-)) a před totálním zhroucením pod ztrátou téměř rodiny mě zachraňuje jedině Sheppard:-)
Howgh!
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 14.3.2007 22:28:32
Loki86 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Podle mě to byla průměrná epizoda...několik kladů, trochu více záporů, vše tu již bylo několikrát zmíněno. Co mě ale zarazilo byl hned začátek...možná mi něco uniklo, ale nebyla Orilla v původní galaxii Asgardů(v té samé jako Othala, jestli se nepletu, tak jí dali jméno Ida)? Pokud ano, tak jak se tam dostaly lodě Ori jen se svými mezihvězdnými(nikoli mezigalaktickými) motory...že by stavěli supergate do každé galaxie? Nechci zbytečně přemítat nad detaily, ale tenhle začátek mi pokazil dojem z dílu hned ze startu :cry: . Sečteno a podtrženo epizoda 10x20=průměrný díl=špatný závěr jinak skvělého seriálu.

Příspěvek 14.3.2007 23:26:26
Smicr Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Jj průměrná epka, a navíc epky kde si hrajou s časem nemám moc rád... Takže mě to nějak nenatchlo... A navíc to byla mi přišlo strašně depresivní...
Hallowed are the ORI!

Příspěvek 15.3.2007 01:11:15
makrela4 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Byl jsem potesenej:) lepsi konec nemohl byt, dustojnej, nijak nepreplacanej a hrde to uzavrely... Myslim ze nejake megalomanske vystrelky by k tomu nesly, preci jenom si to musi drzet hranici kterou mela 10 rada.. a jeji posledni polovina byla nejlepsi z tech dalsich po 7 rade:) Bitva fajn, vtipy, legrace, kapicky v ocich... Jedine co schazelo je Carterova a Jack:) ale to uz tu bylo ze svatbou :D po kouknuti na ten dil me ani tak nemrzi ten konec... lepsi bejt nemohl... posledni dil byl 19x10 dle me... pak filmy.. a tendle proste na zavzpominani... vytaceni brany.. walter.. chevrony... proste :oops:

Jinak je to jen serial co byl pro nekolik generaci. Jsou horsi veci ...

:wink:

Příspěvek 15.3.2007 12:34:47
Lordkolol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak sem to zkouknul a musím říct že to nebylo úplně nejlepší ale byl to hodně dobrej díl... Opět mě ale zklamali že ten díl byl ta krátkej, klidně si mohli vzít příhlad z 8x18 Threads tam ten díl ma asi 70 minut a není to dojdíl... ŠKODA ale teď zpět k dílu...

Velmi zajímavý scénař se skvělým napadem ale jak říkm, málo času, Asgardi mě samozřejmě velmi mrzí, ale co se dá dělat pořád existuje jeden poslední asgard na palubě Daidala protože nikdy sem si nevšiml že by byl i na jiných lodích. Další pozitivní správou je, že sme do filmu vybavený docela dobrým arsenálem, konečně máme takovou zbraň která dokáže zničit i tu Ori WC mísu na pár zásahů.... Když se to tak vezme tak Odyssey je teďka vlajkovou lodí, doufám že s ní budou počítat i v Atlantis nebo alespoň v dalším seriálu. Co se týče vztahů tak Deniel mě skutečně překvapil tím proslovem, ale Vala mě dojala, tohle bylo po dlouhý době nějaká emocionálnější scéna když Jack a Sam vyprchala do ztracena (vlatně kdoví co bude ve filmu). Zemřel generál i to bylo zajímavé ale pořád nechápu kolik vlastně tomu Tealcovi celkem je, pokud vím tak mu je pokaždé jinak ... Doufám jen že Stargate SG-1 bude pokračovat minimálně ve filmech a při nejlepším si dát tak rok dva pauzy a pak točit jedenáctou řadu, ale co mi už víme.

Takže a teď nakonec INDEED a poslední a závěrečý hodnocení seriálového dílu...

10/10

PS: přece jim neuberu když to tak hezky vymysleli, jedinej problem zůstal pouze u peněz ...

Příspěvek 15.3.2007 13:11:54
MacGSM Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

noo, celkom husty diel.. ale myslim ze si zasluzil vacsie rozpracovanie, na 2 epizodu...
btw : tie SG filmy maju kedy vyjst ?
[img][http://img77.imageshack.us/img77/4271/signaturexg3.jpg]http://img77.imageshack.us/img77/4271/signaturexg3.jpghttp://[/img]

Příspěvek 15.3.2007 13:23:31
tomasxxxx Airman
Airman

Odpovědět s citací

MacGSM píše:
noo, celkom husty diel.. ale myslim ze si zasluzil vacsie rozpracovanie, na 2 epizodu...
btw : tie SG filmy maju kedy vyjst ?

Podla stranky:
http://www.stargate.scifi-guide.net/episodes/filmy.html

by sa mal prvy film zacat nakrucat 15.4.2007 a mal by byt hotovy asi za 4 mesiace. Dvojka by mali zacat nakrucat niekedy v juni.

Příspěvek 15.3.2007 13:32:24
MacGSM Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

No, dufam ze to nejak rozumne ukoncia.. po tych 10 rokoch by si to serial zasluzil :) a aby zaujal cestne meisto na mojej policke :)
[img][http://img77.imageshack.us/img77/4271/signaturexg3.jpg]http://img77.imageshack.us/img77/4271/signaturexg3.jpghttp://[/img]

Příspěvek 15.3.2007 13:35:24
Mrs. Sheppard Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Fazulina píše:
... a před totálním zhroucením pod ztrátou téměř rodiny mě zachraňuje jedině Sheppard:-)
Howgh!

Ještě , že ho máme! :lol:
No myslím, že SG1 je seriál , který ovlivní naše životy stejně jako je ovlivnil Star trek - myslím tím narážky v běžném životě (např. pokřik Jaffa krí..), třeba to teď při jeho konci vypukne :lol:
After hard working I like hard playing

Příspěvek 15.3.2007 15:16:52
Lord_Balrog Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jenom taková poznámka.. nemají ještě jednou šedou prdelku na lodi? :-D Hermioda nebo jak se ten asgard jmenuje...

Příspěvek 15.3.2007 15:55:57
nICH Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

me se tahle epizoda strasne libila, bylo to fakt cool, ale co z toho kdyz je to posledni epizoda :( , a nevite nekdo jmeno te pisnicky co tam byla, vite jak tam sam hrala na čele, vala bruslila, landry pestoval sve rostlinky a tak

Příspěvek 15.3.2007 16:07:07
stranger Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

nICH píše:
me se tahle epizoda strasne libila, bylo to fakt cool, ale co z toho kdyz je to posledni epizoda :( , a nevite nekdo jmeno te pisnicky co tam byla, vite jak tam sam hrala na čele, vala bruslila, landry pestoval sve rostlinky a tak

jj taky bych chtěl vědět co ej to za písničku už sem jí někde slyšel ale nevim kde :roll:

Příspěvek 15.3.2007 16:14:38
noximo Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

1.) Necituj příspěvek nad sebou!
2.) Písnička je napsaná v titulcích, stačí pozorně sledovat
STARGATE: PORTMOLIOR
14. díl nejdéle kontinuálně vycházející povídky
Naleznete zde:
http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?p=80803

Příspěvek 15.3.2007 18:02:25
stranger Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

kdyby někdo nehctěl hledat v titulcích je to Credence Clearwater Revival - Have You Ever Seen the Rain

Příspěvek 15.3.2007 18:03:52
Carl Carlson Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

tak tahle epizoda byla opravdu skvělá :) užil sem si jí snad jedna z nejlepších co sem viděl jen konec mě drobet zklamal...ale mělo to být aspoň na dvoudíl ale co se dá dělat...smekám klobouk tomuto seriálu na kterém sem vyrost :salut: ...snad se dočkáme pořádné akce ve filmech pokud to scénaristi nezmrší...snad ne maj moji důvěru... :)

Příspěvek 15.3.2007 18:37:30
nICH Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

dik za ten nazev te pisnicky

Příspěvek 15.3.2007 19:18:03
Nemoo Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Zdravím... zatial nebudem rozpisovat, hodnotenie.... neskor v edit...
ALE by som sa chcel spytat, na odkazy ktoré by viedli k stiahnutiu hudby ktorá bola pouzita v tomto diele... hlavne ked Carterova hlrala na to čelo...
Ak to niekto ma dajte mi to pls vediet...
[img][http://www.stargate.sk/obr/ine/nemoo1.jpg]http://www.stargate.sk/obr/ine/nemoo1.jpghttp://[/img]

Příspěvek 15.3.2007 19:18:54
Lordkolol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Písničku máte tady :-) Uploud sem jí já sám :D

http://rapidshare.com/files/21191410/Credence_Clearwater_Revival_-_Have_You_Ever_Seen_The_Rain.mp3

Příspěvek 15.3.2007 19:35:27
hadrbabaa Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

mno skoncilo to dosti "otevrene" neco jako osma serie, replikatori dead, goa'uldi uz nejsou hrozbou a deme objevovat galaxii hurááá. Proste oznamili ze desata serie konci a pritom na to aby to ukoncili nejak poradne tak potrebovali trosku vic epizod nez kolik zbejvalo.
Skoda no.
Jinak dil v pohode ale cekal sem neco vic, dokonce bych mozna i rek ze 19 dil byl lepsi ...
"Russian women... At 20, they look 40. At 40, they look 60. At 60—don't look."
Yakov Smirnoff

Příspěvek 15.3.2007 20:26:15
Trellac Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mě osobně se to moc líbilo. Je škoda, že SG1 končí, ale jednou to být muselo a myslím že byl na to vhodný čas. Těším se na filmy, SGA a možná i nový 3. seriál. :wink:

Příspěvek 15.3.2007 20:33:27
Dwayne Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Mě se díl jako konec seriálu opravdu líbil. Konec Asgardů, nové vědomosti, zbraně proti Ori a to všechno v pohodě. Ale byly tam 2 věci, který považuju za opravdu obrovský chyby. 1) Pokud byla celá loď v dilatačnim poli, neměli by se za nějakou dobu obnovit štíty na 100% ? Pak by asi nebyl problém dodělat tu zbývající Ori ship.
2) Pokud měli tu mašinku, co jim může vytvořit naprosto všechno, proč si sakra nenabrkali kupu ZPM ? To by pak taky bylo o něčem jinym.
Vítězství ukazuje sílu.
Vítězství bez boje ukazuje skutečné znalosti.

Příspěvek 15.3.2007 20:40:22
danvavra Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nevíte někdo co to hraje Carterová za písničku nebo melodii na to čelo? nebo co to je za nástroj. Ta melodie je mi nejaka povedoma

Příspěvek 15.3.2007 20:45:17
Quinix Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Krácný díl, důspojné a pěkné zakončení. Chudáčci Asgárdci, udělali s nima proces jak s Furlingama v The 200... Prostě bum a konec :( :cry: :cry: :cry: Když Thor rekl: Jste Patá rasa, tak jsem byl až dojatej :oops: :)

Mš se ten díl líbil, od začátku až do poslední vteřiny a určiitě si ho pustim ještě hodněkrát ;)

Hodnocení: 10000/5 ;)
Někaj mi pořád nedochází, že už je prostě konec, že už nebude díl příští týden, nebo za měsíc, prostě nic,nikdy :( :cry: :cry:

btw doufám, že ten třetí seriál bude, nebo :evil:
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách