Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kecárna Co se jinam nevešlo Súhlasíte s výstavkou raketovej základne USA v Česku?

Súhlasíte s výstavkou raketovej základne USA v Česku?

diskutujte o všem a o ničem

Súhlasíte s výstavkou raketovej základne USA v Česku?

Ano
161
55%
Je mi to jedno
32
11%
Nie
102
35%

Celkem hlasů : 295

Příspěvek 13.3.2007 22:15:55
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Air Force píše:
Ovšem ona "nezbedná země" by patrně neměla dost střel aby s nima mohla plejtvat na jiný než hlavní cíle, takže by bylo výhodnější odpálit salvou všechno co maj na jeden cíl a tim zahltit tim obranu.

To je dost vycucaná-z-prstu předpověd, řekl bych. Ostatně, pokud se nad tím zamyslíme, tak představa, že nějaký malý stát bude střílet jaderné rakety jen tak z plezíru na Ameriku je dosti směšná a nelogická. Pokud by někdy k něčemu podobnému došlo, muselo by jít o kombinovanou a mnohem složitější operaci, než jen vystřelení salvy raket na New York. Jaderný terorismus je daleko reálnější a i u terorismu platí jisté pravidla proč a jak se útočí. Není to jen bezmyšlenkovité.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 14.3.2007 20:01:56
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Samozřejmě že je to trochu pochybný, ale ta základna bude schovaná za ostnatym plotem, chráněná protiraketovym deštníkem, kterýho je součástí, vlastní protiraketovou ochranou (asi Arrow, nebo PAC-3) a našim letectvem, takže kromě pozemního útoku moc možností jak tu základnu efektivně napadnout neni. Rusko, nebo jiná mocnost by k tomu prostředky měli (nejspíš nálet s raketama AS-12, nebo poměrně dost střel s plochou drahou letu), ale KLDR, nebo Irán nevim jak by se ji zbavili bez použití balistickejch střel, ale pokud by odpálili víc jak řekněme 6 ICBM tak by podle mě obranou aspoň něco prošlo a při výkonech fůzních hlavic by to "něco" mělo docela znatelný následky.

Vlastně mě napadlo že by stačila jedna strategická hlavice odpálená na evropskym nebi vyřadila víc než jeden XBR protiraketový obrany.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 14.3.2007 20:28:07
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Dívejme se na to z jejich pohledu a skutečně inteligentně - co by Irán měl z jaderného úderu na USA? Pokud Irán nevlastní opalovací krém s faktorem milion, tak by protiútok nepřežili. Takže znovu - proč by někdo útočil na USA, něco by z toho museli mít. Co je cílem Iránu a spol? Jistě ne jen "pomsta".

macany: Tohle je přesně ten druh propagandy, ve kterém se nelišíš od těch, proti kterým ji vedeš.
Obrázek

Příspěvek 14.3.2007 20:43:52
macany Airman
Airman

Odpovědět s citací

ja jsem pouze proti jakemukoliv vojenskemu styku se zahranicim. At se perou jak chteji, ale at nas a atomovky z toho vynechaji.
Byla vyhlasena "Svata valka", ta nema skoro zadna omezeni a kazdy kdo neprezije je mucednik a pro ne je to vic nez zit... jj.

Příspěvek 14.3.2007 20:46:16
Major General
Major General

Odpovědět s citací

No ty jsi teda informovaný, že neděláš ministra zahraničních věcí!
Obrázek

Příspěvek 14.3.2007 20:51:21
Jack_xy

Odpovědět s citací

Omfg jaka atomovka zase, z tohodle me jednou fakt asi jebne :roll:
Furt atomovky atomovky... oh...

Raynor: Tak myslim, že ne pokaždý jim jde o přímý výdělek z toho činu.Třeba u KLDR vytáhnutí se starého vůdce na konec kariéry?

Příspěvek 14.3.2007 20:57:30
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Mentalita vůdce s tím jistě souvisí, ale i v totalitě není možné dělat nesmyslné věci, to by se armádě nemuselo líbit. Zrovna KLDR poměrně jasně blafovala a snažila se vytřískat dodávky.
To k čemu je protiraketová základna dobrá je případný útok fanatiků na raketovou základnu, kterou by obsadili a z které by něco vystřelili. Nějakého úderu Iránu se nebojím, pokud teda Irán nemá flotilu transportních ponorek a obří pozemní armádu ve vodách od Lamanšského průlivu po Golden Gate. Nic by z obyčejného raketového útoku neměli, to je celé.
Obrázek

Příspěvek 14.3.2007 21:00:23
Jack_xy

Odpovědět s citací

No ano s tím souhlasím.Ale omluvte mě jsem tu jen na skok celé jsem to nečetl, ale každá zbran má většinou protizbran.Oni mají rakety, my budeme mít deštník...Nemůžeme v tomdle riskovat..Nebo jaky smysl mělo todle vyjádření?

Příspěvek 14.3.2007 21:02:36
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jen se snažím poukázat na to, že ve skutečnosti, resp. podle mě, nehrozí riziko z Iránu nebo KLDR, ale spíše od fanatiků, kteří se nějak dostanou ke střele. Což deštník ospravedlňuje, ano.
Obrázek

Příspěvek 14.3.2007 21:12:14
Jack_xy

Odpovědět s citací

No to ano, ale samotne to podle mne musí bejt dosti náročné.Když si čteš jak dlouho tvrá vytvoření rakety, naváděcího systému apod.
A sehnat raketu, nosič a vybavení k tomu...No tfuj jo je noční můra kdyby se todle nějaké skupině povedlo.

Příspěvek 15.3.2007 19:29:09
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Našel sem docela pěkný videjko jak by to celý mělo vypadat:
http://www.youtube.com/watch?v=hZ5e1PuCZEc&mode=related&search=
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 15.3.2007 21:09:19
dastr Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Zdárek lidi, můj názor je takovej, že náš stát leze američanům do prdeli (omlouvám se za to sprosté slovo,ale je to tak) Být to na mě, tak bych jim tu základnu nedovolil tady postavil. Však vidíte, kolik vědí se kolem toho řeší a co se děje.

Ale na druhou stranu, když jim nevyhovíme, tak to bude s američana zlý, protože když se jim nevyhoví, tak dělají " cavyky" Bych se nedivlil, kdyby sem poslali armádu, tak jako to udělali z Irákem ( ale tady by nic nezískali, možná uhlí)

A pak se rozhodnětě :D
" Líza: Tati, provedli jsme něco hrozného!
Homer: Rozbili jste auto?
Bart: Ne.
Homer: Probudili jste mrtvé?
Líza: Ano!
Homer: Ale auto je celý...
Bart a Líza: Hmm...
Homer: No tak sláva! "

Příspěvek 15.3.2007 21:18:36
Jack_xy

Odpovědět s citací

No dobře ale to potom musim reagovat takhle...
Nelezeme jen USA ale i NATO.A někdo řiká lezení do prdele, někdo řiká strategická pomoc, aneb za málo peněz hodně muziky, aneb za nic ochrana protiraketovým deštníkem.

Argument nedovolit postavit, protoze se kolem toho děje tolik věcí.To je nejaká kravina.Řeší se to tolik, protože mě osobně připadá že všude vládne takova neinformovanost až snad není možné.Argumenty na obou stranách jsou čato kraviny, ale doti často na strane odpurcu se vyskytujou naprosto technicky nemožny a nerealne argumenty.

A jestli si myslíš že , by sem poslali armádu jako do Iráku tak to je další blbost na druhou.A nezačínejte mi zase pohádku že si tam šli pro ropu.

Ono kdyby měl každej zakladni znalosti nedebatovalo by se o tom
- Že je radar škodlivej
- Že radar střílí rakety
- Že když tu američani spachaj zločin budou nepotrestaný
- Že nikdo nebude vědet co se tam děje, protože US to ututlaj (btw: jestli ututlaj ICBM tak jim klidně ČR přenechám :lol: )
-Že nam ten radar přestaví na letiště.

:wink:

Příspěvek 15.3.2007 21:49:33
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

to dastr: Asi takhle, uvědom si, že už je rok 2007 a 21. století. Jen, tak pro informaci, pokud by to někomu nedošlo, tak ČR je součástí jak NATO, tak EU a jako taková má určitý závazky vůči ostatním členskejm zemím. To je to vaše "lezení do prdele USA" , holt, když ČR vyšle svoje vojáky na zahraniční misi, tak to je lezení do prdele USA. Když se ČR stane členem nějaký mezinárodní organizace je to lezení do prdele USA.Když ČR uzavře jakoukoliv smlouvu s jakýmkoliv státem ze západní polokoule tak je to pořád lezení do prdele USA. Kua lidi probuďte se. Nežijeme v období 30 let nazpátek, nemůžete strkat hlavu do písku a řikat si, že to co se děje okolo nás neexistuje. Zbožňuju tyhle argumenty, typu, že když nám tady Amíci postavěj základnu, tak se ČR ihned stane terčem útoku teroristů. Jasně, ti se jen klepou na to aby tady ti strašně zlí Američani postavili svůj radar a oni tu mohli začít novou "svatou válku" ... :roll: Terčem útoku se můžem stát tak jako každá jiná země v Evropě. Londýn a Madrid vám asi nic neříká co ?

A to, že by sem Američani poslali armádu je argument s prominutím tak akorát na vyliž prd*l ... To pravděpodobný asi jako že Angola napadne Argentinu pomocí svojí rozsáhlý ponorkový flotily.

Nejsem žádnej zatvrzelej ochránce našeho "Velkého bratra" (promiňte to dementní slovo) tam za oceánem. Ale nemám rád lidi, co tupě obhajujou svůj názor ať je to sebevětší kravina. Kdyby se každej nad tim alespoň trochu zamyslel a našel si alespoň základní informace o tomhle "problému", tak tu nemáme na 14ti stránkách co řešit. Ale to ne, to radši každej jak uvidí slovo Amerika nebo raketa, tak plivne na zem, začne se křižovat a kropit monitor svěcenou vodou.

Ale co, proč by se tu mělo něco vysvětlovat. Stejně se na internetu zase najde nějakej iniciativní magor, kterej zrovna nemá do čeho píchnout a začne zase šířit nějakou pakárnu o "raketový základně", jen aby byl zajímavej. Ale lidi mu na to stejně skočej, protože jeho verze je o 100% zajímavější než skutečná pravda.Víte co, nedávno jsem slyšel, že radar je jen krycí verze. Amerika jsem hodlá přestěhovat celou Oblast 51. Pod zemí bude vybudovanej komplex, kterej bude několikrát rozsáhlejší než Cheyene Moutain. Bude napájenej pomocí 5 atomovejch reaktorů, bude tady umístěná i Hvězdná brána a loděnice pro BC304. Taky se tu budou dokonce testovat nový super ultra nano naquadriový bomby. A prvním cílem bude samosřejmě Praha ... :arrow: Jak vám zní tohle ? Hovadina ? Hmmm :idea: A co ty ostatní názory ? Zamyslete se alespoň nad tim, než řeknete takovou píčovinu.

Příspěvek 15.3.2007 22:44:52
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Fakt? To bude velký, konečně budem trochu významný, ale přecejen je to americký - satanvelkyčernychlupaty!
:laugh: :biglol: :laugh: :rflmao:

Ale je pravda že některý "odborný informace" od toho nejsou moc daleko :roll:

Příspěvek 18.3.2007 20:47:36
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Na druhou stranu, Cermiský masakr aka Prowler strhnuvší kabel lanovky, což způsobilo smrt dvaceti lidí, skončil tím, že všichni čtyři piloti Prowleru vyvázli od soudu prakticky s ničím.
Nemusíte mě opravovat, že u nás přece nic lítat nebude... nebo že nemáme lanovky, co jsem tím chtěl říct je snad jasné. ;)
Obrázek

Příspěvek 18.3.2007 22:17:45
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Neznam přesný okolnosti toho jak se to stalo a na tom může docela záviset.
U nás se taky jednou při cvičení Flying Rhino nízko letící britskej vrtulník zamotal do vedení vysokýho napětí, který tam ale podle mapy nemělo bejt - těžko pak vinit pilota za to že mu dali chybnou mapu.

Jinak Prowler, ač čtyřmístnej stroj, má jen jednoho pilota (a tři operátory REB), takže případnou vinu by měl nést jen jeden člověk - ostatní to nemohli nijak ovlivnit - i když je od tebe hezký že bys je hned zašil ;)

Příspěvek 19.3.2007 13:54:36
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak já jsem infomrace získával na WIKI; pravdou sice je, že Prowler je čtyřmístný, ale tehdy šlo o to, že letěli pod povolenou výškou. Neoficiálně protože závodili "o odvahu" v letce, oficiálně protože měli špatný výškoměr nebo co. Faktem je, že pilotu zničili pásku se záznamem letu. Byly proti tomu tehdy poměrně akční protesty, NATO nakonec uznalo, že piloti mají jít k americkému soudu, kam se dostali jen dva, odsoudili jednoho, a toho po několika měsících osvobodili pro dobré chování. Sešteno podtrženo, tresty žádné.
Mám určité pochopení pro šílené činy vojáků v Iráku, protože stres je neúměrný a reagoval by tak z nás asi kde kdo, na vině není IMO voják ale vláda, ale tohle je něco jiného.

i když je od tebe hezký že bys je hned zašil

Tohle není osobní auto jedoucí z disky, tohle je armádní letadlo a okolnosti té katastrofy mluví o tom, že letěli v té "výšce" schválně. Čili zodpovědnost nese celá posádka.
Obrázek

Příspěvek 19.3.2007 16:52:00
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Yeaaah - a za havárii dopravního letadla můžou všichni cestující viď :lol:

Ale je pravda že jestli zničili záznam letu, tak to svědčí o něčem jinym než porouchanym vejškoměru.

Příspěvek 19.3.2007 17:57:09
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Za havárii dopravního letadla může pilot, popřípadě posádka. Cestující v dopravním letadle nepřemluví pilota, aby nelétal z frajeřiny pod tím mostem, posádka ano. A létání pod lanovkou rozhodně není běžný druh chyby pilota.

Co jsem tím chtěl říct je jen to, že si rozhodně nedělám iluze, že kdyby u nás Američani něco provedli, tak by jsme je soudili my, nebo že by za to byli doopravdy potrestáni. Protože to říkají zkušenosti z minulosti. Když už jsem pro základnu, je dobré vyložit všechny karty na stůl.
Obrázek

Příspěvek 19.3.2007 18:05:42
dastr Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jack_xy píše:
No dobře ale to potom musim reagovat takhle...
Nelezeme jen USA ale i NATO.A někdo řiká lezení do prdele, někdo řiká strategická pomoc, aneb za málo peněz hodně muziky, aneb za nic ochrana protiraketovým deštníkem.

Argument nedovolit postavit, protoze se kolem toho děje tolik věcí.To je nejaká kravina.Řeší se to tolik, protože mě osobně připadá že všude vládne takova neinformovanost až snad není možné.Argumenty na obou stranách jsou čato kraviny, ale doti často na strane odpurcu se vyskytujou naprosto technicky nemožny a nerealne argumenty.

A jestli si myslíš že , by sem poslali armádu jako do Iráku tak to je další blbost na druhou.A nezačínejte mi zase pohádku že si tam šli pro ropu.

Ono kdyby měl každej zakladni znalosti nedebatovalo by se o tom
- Že je radar škodlivej
- Že radar střílí rakety
- Že nikdo nebude vědet co se tam děje, protože US to ututlaj (btw: jestli ututlaj ICBM tak jim klidně ČR přenechám :lol: )
-Že nam ten radar přestaví na letiště.

:wink:

Víš ale, američani myslí jen na sebe. Jim může být nějaký " Evorpa" ,natož majel stát u prd...
To mají jen na svoji ochranu
" Líza: Tati, provedli jsme něco hrozného!
Homer: Rozbili jste auto?
Bart: Ne.
Homer: Probudili jste mrtvé?
Líza: Ano!
Homer: Ale auto je celý...
Bart a Líza: Hmm...
Homer: No tak sláva! "

Příspěvek 19.3.2007 18:39:30
Jack_xy

Odpovědět s citací

OMFG Dastre kruci neumíš číst!?! Máš to tu napsáno o 1 STRÁNKU dozadu.
Věřim že jsi v USA několikrát byl a že jsi fakt asi blh když odhadneš jak se 300mil. narod chová!

Ku*** najdi si nějaké informace než tu začneš svým moudrým hlasem pronášet :"
Ale víš, hlaně že mě tady cituješ jak...

Pro ***** co neumí přečíst co se již probralo ještě jednou a znovu, chápavým se omlouvám za dublikovaný příspěvek, Saixovi za zbytecne zaplacanou databazi!

http://cover72.wz.cz/cz/others/ABM.htm

Nicméně je třeba dodat, že toto řešení bylo značně nedokonalé - snažilo se o likvidaci nepřátelských ICBM v jejich sestupné (terminal) fázi, kdy letí nejrychleji, nad vlastním územím. Selhání by mělo katastrofální důsledky, a i v případě úspěšného zásahu by zbytky hlavic a spad z 'obranné' jaderné hlavice dopadly na území bráněného státu a okolí.
Navíc nebyl systém ani brán moc vážně - vzhledem ke smlouvě o omezení protiraketové obrany směly být postaveny jen 2 komplexy, z nichž jeden by chránil hlavní město a druhý významnou leteckou nebo raketovou základnu.
Navíc byl systém znehodnocen příchodem raket s vícenásobnými hlavicemi. tyto hlavice se oddělí ve střední fázi letu (midcourse) a dále se navádí samostatně. Problém je v tom, že:

* Hlavice mohou manévrovat
* Jsou mnohem menším cílem než poslední stupeň celé balistické rakety
* Mohou být falešné

Z těchto důvodů je poměrně jasné, že systém obrany proti ICBM v jejich finální fázi není dobré řešení.
A tak nastupuje rozprostřený celosvětový systém.
Do tohoto systému jménem G-PALS (Celosvětová Ochrana proti Omezeným Úderům, Glopal Protection Against Limited Strikes) patří obrana území USA, obrana NATO a ochrana bojiště NATO.
Nejedná se tedy v žádném případě o pouhou národní obranu USA - to je jen jeden ze tří podprogramů.

Systém je plánován a vyvíjen tak, aby mohl účinně zasahovat proti omezenému úderu nepřátelských balistických střel v jakékoli fázi letu těchto střel - od odpalu až po případný dopad.
Hlavním cílem ale je zlikvidovat nepřátelské balistické střely dříve, než přejdou do terminální fáze, protože v této fázi se z výše popsaných důvodů ICBM likvidují ze všeho nejhůře.

Ještě to vypíchnu :

:arrow: obrana území USA,
:arrow: obrana NATO
:arrow: ochrana bojiště NATO.
Nejedná se tedy v žádném případě o pouhou národní obranu USA - to je jen jeden ze tří podprogramů.

A ještě jednou pro ty fakt meně chapave co tu zase pronesou moudro o stranu dal!

:arrow: obrana území USA
:arrow: obrana NATO
:arrow: ochrana bojiště NATO.

Oni ty dva první body jsou vlastně jeden, ale ten radar je špatná, protože je americký a hned jak se okolo něj začne mluvit o NATO tak se sám vyhodí do vzduchu...

Omg todle mě zvedne ze židle...HOVNO REFERENDUM!KE STOLU A ČÍST ALESPON ZÁKLAD!

Příspěvek 19.3.2007 19:48:37
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

2Raynor: Pokud budou ve službě neměli by opouštět základnu (narozdíl od letce), pokud ne bude je soudit českej soud.

Přes 90% havárií ultralightů způsobí pilot, kterej z frajeřiny dělá pitomosti - s pasažérem na palubě, ten sedí přímo vedle něj, takže ho teoreticky může přemluvit aby toho nechal, takže podle tvojí logiky pokud to ten pasažér přežije tak by ho jako měli rovnou zavřít ?

Příspěvek 19.3.2007 20:03:53
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ale prokrista, nalejme si čistého vína. Tohle je pouze teorie, navíc s tím, jak fungují naše soudy...

Pilot ultralightu není profesionální pilot vojenského letectva. Jeho kopilot nebo pasažér není člen posádky armádního letadla. Každému rozumně uvažujícímu člověku je jasné, že to posádka toho Prowleru dělala schválně a nebyla jediná z letky.
Obrázek

Příspěvek 19.3.2007 20:17:35
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Český soudy jsou sice pochybný, ale co víc už bys chtěl dělat ?

To že civilního pilota platěj turisti a ne letectvo z něj eště nedělá lamu, musí svoje letadlo zvládat stejně dobře jako vojáci ty jejich.
Možná že se radisti bavili, ale prostě nemůžeš házet vinu na někoho kdo nic nespáchal

PředchozíDalší

Zpět na Co se jinam nevešlo