Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách 10x20 - Unending

10x20 - Unending

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 14.3.2007 14:38:28
Lotar Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Páčilo sa mi to, ale na konci som bol dosť.. dojatý tým, že už je ozajstný, skutočný koniec SG-1 a už nebude ďaľšie o týždeň. Ale spolieham sa na filmy a na tretí seriál, samozrejme aj na SGA.. SG skutočne žije ďalej :wink:

Hodnotenie: nekonečno/(-nekonečno) už len kvôli tomu, že to bol posledný diel :)
Internet je kopa hnoja a internetový prehliadač sú vidly, ktorými musíte ten hnoj prehadzovať a občas tam nájdete zlatý prsteň.

[img][images/thumbs/Lotar_fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png[/img]
Stargate Odyssey

Příspěvek 14.3.2007 15:50:35
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

No tak je to za mnou. Sakra jak mi tam chyběl ten nápis To be continued... :(
Jinak to byla úchvatná epizoda a jsem rád že to skončilo takhle. Těšilo mě, jak jsem viděl Oriské lodě vybuchovat díky naší lodi. Je mi teď hrozně, už aby tu byl film. Ale ani iž nebude takové, jaké to bylo předtím.

Sbohem Sg-1
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Příspěvek 14.3.2007 16:08:23
janinka Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Lidi já mám normálně strach si tu epku pustit ...když slyším vaše názory ...sem zvědavá ale zároveň děsně smutná :( Už to končí já na tomhle vyrůstala a radši bych kyby to pokračovalo ....kéž by ,,,.... ještě mi zbývá pár procent a bude ot doma ...ale já si to snad dani nepustím protože ať bude tenhle díl jakýkoliv už nikdy nbude ta stará sg-1 z5 :cry:

Příspěvek 14.3.2007 16:40:52
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

To, co čtu tak různě po fórech, nějak nechápu...že je z toho většina tak nadšená. Zničení Asgardů, nevyužití jejich znalostí (ale no tak, za méně než 50 let se Sam se toho dá objevit zatraceně víc - vždyť za 10 toho objevili, sice s více lidmi, ale s daleko méně vědomostmi, daleko více), na lodi se věci měly divně (nikdo nezblbnul?-ponorková nemoc nic, vývoj postav nic (až na Daniel/Vala, kde to pak už bylo neměnné...). Jsem zklamaná a naštvaná. :?

A mmch., Teal'c by teď byl TAK odlišný - nemyslím v základu, to ne (resp. měl by být šílený), ale prostě za 50 (slovy padesát) let s tou samou partou lidí...a chová se, jakoby se nechumelilo...FRAK!
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 14.3.2007 16:42:31
Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Výjimečně mi odpusťte reakci na tento díl.

Původně jsem sem chtěl napsat sáhodlouhé vyprávění plné nadávek, ale po shlédnutí zjišťuji, že nemám slov. Ti Asgardi na začátku mě fakt naštvali. Ukončit to v rychlosti není ono (a také nám vyvstává nové přísloví: Asgardi, Asgardi, kdybyste neklonovali a místo toho radši šou*tali jako krysy... žili by jste dál.). Poté díl plný kravin a zbytečností... něco co se do posledního dílu prostě nehodí... trochu víc akce a života do toho a Teal'cova smrt by mi přišli k chuti více než tento patok ohraných klišé.

Díky Bohům že je konec... (filmy nepočítám... doufám, že budou aspoň k něčemu)

... ale nesmutním... pro mě SG-1 zemřela po 7. sérii... od doby co má Teal'c vlasy to není ono...
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 14.3.2007 18:52:48
janinka Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak už to mám za sebou :( ....
Tak tohle vyloženě pohnojili takhle to vážně zkazili ...čekala sem fakt víc nějakou bombu ale už jen ten začátek a to znamená .... jak bouchne Orilla je pěkná blbost ....takhle krutý tto bejt nemuselo navíc časově uplně v prdeli ..... Chvílema si říkám je to jak smrt v bolestech a ne to bhalý usnutí v dojmu že to byla perfektní akce a velkolepý zakončení řady. A ty masky nezlobte se ale mě to přišlo jak na jendo brdo ....všichni takoví jednotvární ....mohli si přenést cokoliv ...co třeba nůžky to ja asi nenapadlo ... fakt chvilkama mi to přišlo celekm dobrý al e to byly asi 4 minuty z celkové podívanéééé ...nemyslela sem si že takhle chcípne..... mě teda zajímá jak dopadne film jestliho pohnojjej tak ...... :cry: ne na tohle nemám nervy.... tohle mě vytočilo a jdu se z toho snad vyspat nebo já nevim :? :( :cry: Je taky fakt že SG-1 umírala už od konce sedmé řady ..osmá se ještě dala zkousnout a některé díly deváté taky stáli za to ale tenhle díl mě zklamal ...... :cry: ne z toho se jen tak nevzpamatuju :evil: ještě že je ještě Atlantis i když s velkou přestávkou o to víc se těšim .... :cry: :? :( tak co říct závěrem máme to zasebou mi i SG-1 ....GOOD BYE AND THANK YOU !!!

Příspěvek 14.3.2007 19:06:17
Aegir Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Svůj pocit vyjádřím třemi hláskami - WOW (a ne, nemyslím World Of Warcraft :wink: ).
Sice mě Asgardi svým chováním poněkud zaskočili, ale v jejich situaci se není čemu divit. Zprvu jsem nevěřil, že to Asgardi opravdu udělají, ale ten výbuch Orilly mi absolutně vyrazil dech (btw výbuch trošku podobný tomu furlingskému z '200' :) ).
Odyssey pak ale krásně "vyprášila kožich" bitevníkům Ori :cheers:
Scény v dilatačním poli se mi zdály sice trošku slabší, vždycky je pro mě oživil ten hologram Asgarda, který Carterové opakoval něco ve smyslu "This function is not available in trial version, please buy a full version." :lol:
Ale jinak byl pobyt na lodi zpracován celkem pěkně. Landry a jeho malé zahradnictví, vztah mezi Danielem a Valou,...

Finální scéna mě nepřekvapila, byla to už jen taková třešnička, klidný závěr bez nějakého TO BE CONTINUED. Prostě scéna taková, jak ji definoval Jack ve dvoustovce: "...after that, anything else would seem...pointless"
- What do you say?
- Exterminate!
[img][http://i53.photobucket.com/albums/g70/sgc001/sig/sigaegir001gq4.png]http://i53.photobucket.com/albums/g70/sgc001/sig/sigaegir001gq4.pnghttp://[/img]

Příspěvek 14.3.2007 19:07:19
Shorty

Odpovědět s citací

Původně jsem sem ani nechtěl psát, ale napíšu to:

Epizoda se mi líbila od začátku do konce. Sledoval jsem ji se zatajeným dechem (skoro).

K epce:
Asgardy si sice měli zasloužit víc a autoři je měli zobrazit alespoň hrdinně v boji. Ale při explozi planety ze mě vyšlo jenom "WTF??!!".
Ale aspoň se splnil sen mnoha fanoušků: A. nám vytunili Odyssey a z ní se KONEČNĚ stal seriózní Battle cruiser. Když rozsekal první ori toilet ship, vypadlo ze mě jenom "WOW".
Ad dilatace: to si autoři dělají srandu, že TOHLE udělali až v poslední epizodě! Vždyť oni ukázali, že snad umí i psát, ale to měli dělat hned od začátku.
A poslední scéna byla vděčná...
Je mi na nic, že to zkončilo. :?

'King is dead, long live the King!'

Příspěvek 14.3.2007 19:10:51
Pelikán_1 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No, konečně mám čas se vyjádřit:
(Udělám to přesně opačně - nejdřív hodnocení, potom slova.)
Hodnocení dílu, jako takového: 5/10.
Hodnocení dílu, jako závěr 10-ti letého seriálu: 2/10.

Začalo to hezky - loď letící v hyperprostoru, na palubě spousta lidí dělající cokoli, co je napadne...potom se tam i po delší době objevil Asgard a ještě k tomu Thor!
Ale to bylo asi tak všechno! Jakmile začal vysvětlovat, co se stalo, přestávalo se mi to líbit. Myslím, že skončit (i když je pořád možnost, že nějakým zázrakem přežili) s takhle vyspělou rasou, který nás provázela bez mála celým seriálem je barbarské!
Poté následovalo opět pár hezkých záběrů při boji s Ori. A ještě zajímavější se mi zdálo, když Carterová spustila dilatační pole. To jsem ovšem nevěděl, co mě čeká.
Jak už bylo psáno: Nadržená Vala, Hank pečující o kytičky atd. nic moc!

Pokud nechápete, jak s tímhle hodnocením mohl ode mně dostat díl 5 bodů, tak je to proto, že právě tohle bylo hodnocení dílu, jako konec seriálu.

Kdyby to byl 10x18, nebo 10x19, tak jsem nadmíru spokojen a těším se na úžasný konec, ale tohle, že je to rozloučení po 10-ti letech??!!! (Vím, že ještě bude film, ale film je film a seriál je seriál a právě u toho seriálu mi chybí aspoň nějaké zakončení!) Jak už jsem večer(/ráno) psal Jackovi_xy: "jako co se konce týče, tak sem čekal něco, jako bylo v sga, když sme se loučili s Carsonem, ale tohle končí, jako prostě příští tejden zase..." a to mi na tom vadí hlavně! Ten otevřenej konec.

Nebudu se loučit ze StarGate, ptz. ta nekončí a ještě hooodně dlouho končit nebude, ale rozhodně se rozloučím s týmem SG-1, ptz. ten už (myšleno v seriálu) v plném složení neuvidíme. A pokud přeci jenom ano (a nemusím zde snad psát, jak by nás to všechny potěšilo), tak to bude minimálně. Tak tedy:

Sbohem týme SG-1, naši hrdinové.
Tým SG-37,5
Plukovník Gambrinus | Administrace

Obrázek Zelenka is best!

Příspěvek 14.3.2007 19:52:39
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak jsem to viděl. Prvních dvacet minut jsem se nemohl zoufalostí přestat smát, pak to začalo konečně být dobré, na konci jsem se zase smál.

WTF část byla směšná. Odchod Asgardů, přílet Ori, to celé by tak absurdní a rychlé, že to na mě mě naprosto opačný efekt než to mělo mít. Neustále mi tanulo na paměti "tohle je ten konec, na který jsme čekali 10 let"? Celá ta část do dilatace byla k smíchu, nefungovala, nemohla fungovat, byla příliš rychle ukončena. O tom předání technologií nemluvě; Asgardi se chovali absurdně, nelogicky, pachtíme se tři roky bezúspěšně na Atlantis pro nic a pak - ze dne na den - nám Asgardi dají vše co mají. A to neříkám jen protože budu muset upravit SGO. Naprosto směšným způsobem odstranili jednu ze značek Stargate; je to jako kdyby Dominion porazili v DS9 během jediného dílu v úvodu 6. řady a ještě nějak trapně, jako že si Měňavci nevšimli, že jim vyhasne slunce.

Od té chvíle později to začalo vypadat dobře. Velmi se mi líbily všechny herecké výkony, zvláště Shanksův mě velmi mile překvapil. Hezké vztahy, nečekaná hudba, velmi dobře zpracováno. Kdyby se vystřihl začátek, zbylo by více prostoru na sitcomový humor (řekl někdo Trpaslík?). Velmi, velmi dobré.
Na druhou stranu to pak shodili tím, že to celé bez dalšího efektu obrátili. Takže se vlastně nic nestalo, je přesně ten styl "a teď vám ukážeme, co se nikdy nestane"... takže i když mám dojem velmi, velmi dobrý, tak na konci to celé shazuje nulový efekt.

A pak tu máme finále, za které to dostává moje finální hodnocení. Není nad to si zase jednou projít bránou. Celé to vypadá přesně jako These Are The Voyages z ENT s dvěma rozdíly. TATV nám ukázalo to, na co jsme celý ENT čekali + věci v něm se skutečně staly. A já opravdu nečekal celý seriál na trapnou smrt Asgardů, na to jak jako slepí k houslím příjdeme z Star Trekové technologii a jak se mezi postavami něco stane, ale vlastně se nic nestane.
1/10

Sbohem SG-1, nechť jste připomínáni u lepších episod a lepších řad, než byla tato.
Až za 20 někdo bude dělat remake seriálu Stargate SG-1, budu mu držet palce.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 14.3.2007 19:57:26
Angmar.FZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Dle mého názoru to bylo důstojné rozloučení. Od začátku do konce jsem celý díl jedním dechem hltal.
Rozloučit se se seriálem jako je SG-1 je nesmírně bolestivé. :|

Příspěvek 14.3.2007 20:01:43
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Já ti tvůj názor neberu. Ale podle mě by to bylo důstojné rozloučení, kdyby tam nezabili trapně Asgardy a kdyby se to na konci nezvrátilo. Pak bych byl nadšen.
Obrázek

Příspěvek 14.3.2007 20:01:51
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak představa o "důstojném" konci se zjevně u mnoha lidí liší...pod pojmem "důstojnost" si osobně představím něco poněkud jiného :?

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 14.3.2007 20:06:39
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Porovnám-li to s What you leave behind (snad nikdo nebude mít nic proti když si pozvu bez debat jeden z nejlepších seriálů, DS9), tak to bylo jednoduše špatné. Když nevěděli jak to ukončit, tak to neměli ukončovat takhle fatálně vůbec. Jak víte, tak od 5. řady byly poslední díly vždy jakože poslední seriálu, jenže se to prodloužilo. Relevations byl velmi pěkný cliffhanger, Full Circle byl (potencionální) opening na nový seriál, Lost City bylo velkolepé ukončení, Moebius (+Threads&Reckoning) byl přeze všechno pocta Hvězdné bráně. Unending, tohle... tohle bylo jednoduše trapné.
Koukám, že je tu Markus... a jé je, to zase bude flame :lol:
Obrázek

Příspěvek 14.3.2007 20:15:57
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Raynor: Dneska ne. Já ten díl neuvidím ještě minimálně dva dny, takže nemůžu hodnotit. Ale neboj. Já už se s tebou nechci hádat. Vím, že tě nikdy nepřesvědčím, tak už to ani nezkouším. :)

Ale jinak, jak tak čtu, bych s tebou i mohl souhlasit. Ten příběh mě nijak nevzal a souhlasím, že Lost City nebo Reckoning, Threads by byl asi důstojnější konec. Ale jinak budu hodnotit, až to uvidím. A chci říct, že jsem už dlouhou dobu neviděl rozporuplnější reakce. Jedni ten díl vyzdvyhují až do nebe, druzí by na něj raději rychle zapomněli. Ale to se od posledního dílu SG-1 dalo čekat.

Příspěvek 14.3.2007 20:22:18
Major General
Major General

Odpovědět s citací

No s Lost City byli spokojení všichni. Raději žádný konec (rozuměj cliffhanger pro film) než Unending.
Obrázek

Příspěvek 14.3.2007 20:26:22
Angmar.FZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

No, musím uznat, že kdyby Asgardi posedali do lodí a zaútočili by na Ori, klidně sebevražedně a do hořkého konce, bylo by to důstojnější rozloučení s nimi. A určitě by si to zasloužili.
Co se však týče rozloučení s týmem SG-1, považuji ho za důstojné dost. To, co se dělo na lodi během těch desítek let, rozhodně nebylo k ničemu. Byl to nástin toho, co se stát může a možná stane (Vala-Daniel,...). V tomto ohledu pro mě díl měl vše, co jsem od něj očekával a za to jsem vděčný. Pro mě prostě skvělý díl na konec, pěkně ve stylu, na který jsem z SG-1 zvyklý.

Příspěvek 14.3.2007 20:28:05
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ale na tý lodi se vlastně skoro nic nestalo....za 50 let! Jo, jasně, je to jedna loď, ale stejně...

Příspěvek 14.3.2007 20:36:45
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

*McKayovské chmm*...nevím, co na to říct. Takhle jsem u 10. série SG1 zmatená pořád. Díl se zdá celkem fajn, ale když si to nechám projít hlavou, nic si z něj nepamatuju, protože mě to jednoduše už tak nebere....jsem smutná. Hlavně proto, že to končí, jen a hlavně proto. Nečekala jsem, že mě to takhle vezme, protože už SG1 sleduju více méně ze zvyku, ale přece jen, je to 10 let mého života. Poprvé jsem to viděla ještě na VHS, kdy vyšel pilot. RDA na obalu mě zaujal a zanedlouho následoval seriál...bylo mi 14, když to začalo a tak to musí zanechat následky. Nejsem člověk, kterého SG1 naučila milovat sci-fi, to se mi stalo ještě o pár let dřív u ST. Ale přece jen jsem si ty lidi tam oblíbila, všechny, nestudovala jsem to, nepitvala. Teď už jsem daleko za tím, abych se na něco koukala nestranně, i když se u posledního dílu pokusím.
Moje první reakce byla...no, asi WTF is that?...začátek moc pěkný, Asgardi, super. Thorovo "You are the fifth race" a do toho hrála ta krásná, původní "asgardská" hudba, to jsem nefalšovaně obrečela. Nevím ale, jestli kvůli vzpomínce na původní díly.
Ta asgardská technologie byla úplná fantazie, ale....zase WTF?...Asgardi udělají bum a Carterová udělá poprvé za 10 let královskou kravinu a zrovna takovou...blbou :roll: A pak najednou po 50 letech přijde na to, jak to napravit...
Jak takticky přenesli všechny lidi na planetu, aby tam zůstala jen SG1...to mi přišlo hodně vyspekulované a posadit Mitchella ke kormidlu...to už se tu jednou řešilo u jiné epizody.
Bylo zajímavé sledovat vnitřek lodi i jinak než jen chodby, chodby a chodby. Vždycky mě zajímalo, jak vypadají kajuty.
Ale pak zase přijdou na tom, jak si replikovat jídlo a všechny věci, Daniel a Vala, to bylo jasné hned od začátku....
Ale přesně to, co jsem říkala, se stalo..něco udělají a pak to "oddělají" aneb, tohle se sice stalo, ale vlastně ne, takže se s něčím jako vztah Vala/Daniel nebudeme muset příště otravovat. Doufám, že to teda ve filmu nějak zase "zadělají"

Ale i tak, na konci jsem zamáčkla slzu. Bylo jasné, že budou procházet bránou, jinak to ani skončit nemohlo :wink: Ty jejich slovní hříčky byly super a to hromadné indeed bylo kouzelné. Jen mi tam chyběl Jack nebo Hammond, nebo nějaké spojení se starými díly...to sice udělali s Asgardy, ale to bylo tak všechno.
Jsem moc zvědavá, jak pak chtějí ve filmu všechno nevysvětlené vysvětlit, a hlavně, co se, u všech Skotů, stalo s Hermiodem!

No, zní to negativně, to jsem nechtěla, jen jsem trochu naštvaná, že to takhle rychle ukončili, a i z té epizody samotné. Přesto, bylo to 10 let...s tříletou pauzou (pro mě :D ), a to už něco znamená.
Ale jak říká Pomeranč, máme SGA, filmy a nejspíš třetí seriál....SG1 končí, ale svět SG žije dál. Long live SG! :salut:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 14.3.2007 20:38:25
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Byl to nástin toho, co se stát může a možná stane

Kdybych nevěděl, že se bavíme o Stargate Jack-Sam-nic-se-nestalo SG-1, tak bych souhlasil.

Ono to s těmi Asgardy by možná fungovalo, kdyby Orillu zničili Ori, kdyby to bylo rozprostřeno na více jak 10 minut (:lol:), třeba na 5 dílů nebo film, a kdyby jim pár buď přežilo nebo přežilo útok a zemřeli později. Takhle to ... no raději už nic.[/code]
Obrázek

Příspěvek 14.3.2007 21:00:09
Deacon Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

podla mna tiez dostojny koniec. pre tych ktory to povazuju ako ukoncenie SG-1 po 10. rokoch.... no nezabudli ste kusa na filmy? ved tie su ukoncenie a budu mat navyse o 1hod a 15 min viac ako 10x20. nesmutte nic nieje stratene ....

Příspěvek 14.3.2007 21:03:57
Major General
Major General

Odpovědět s citací

.... kromě Asgardů! :lol:
Obrázek

Příspěvek 14.3.2007 21:05:00
Jenda.SG-1 Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

mě jako ukončení uspokojí snad jen 6 hodinovej film... a Asgardy chci zpátky!!!
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.
Albert Einstein

Příspěvek 14.3.2007 21:18:37
Deacon Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

je to tak : keby zostali asgardi a SG-1 by skoncila viem si predstavit otazky z nasej strany kde sa podiali asgardi preco nam nepomozu bla bla. Ano zasluzili si lepsi koniec to nepopieram ale asi mali isty dovod ukoncit ich existenciu.

Příspěvek 14.3.2007 21:21:04
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ti Asgardi tomu strašně ubrali...ale nejen oni...ale hlavně oni...prostě já je miluju a oni je nejen zničí, ale ještě z nich udělaj pitomce... :evil:

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách