*McKayovské chmm*...nevím, co na to říct. Takhle jsem u 10. série SG1 zmatená pořád. Díl se zdá celkem fajn, ale když si to nechám projít hlavou, nic si z něj nepamatuju, protože mě to jednoduše už tak nebere....jsem smutná. Hlavně proto, že to končí, jen a hlavně proto. Nečekala jsem, že mě to takhle vezme, protože už SG1 sleduju více méně ze zvyku, ale přece jen, je to 10 let mého života. Poprvé jsem to viděla ještě na VHS, kdy vyšel pilot. RDA na obalu mě zaujal a zanedlouho následoval seriál...bylo mi 14, když to začalo a tak to musí zanechat následky. Nejsem člověk, kterého SG1 naučila milovat sci-fi, to se mi stalo ještě o pár let dřív u ST. Ale přece jen jsem si ty lidi tam oblíbila, všechny, nestudovala jsem to, nepitvala. Teď už jsem daleko za tím, abych se na něco koukala nestranně, i když se u posledního dílu pokusím.
Moje první reakce byla...no, asi WTF is that?...začátek moc pěkný, Asgardi, super. Thorovo "You are the fifth race" a do toho hrála ta krásná, původní "asgardská" hudba, to jsem nefalšovaně obrečela. Nevím ale, jestli kvůli vzpomínce na původní díly.
Ta asgardská technologie byla úplná fantazie, ale....zase WTF?...Asgardi udělají bum a Carterová udělá poprvé za 10 let královskou kravinu a zrovna takovou...blbou

A pak najednou po 50 letech přijde na to, jak to napravit...
Jak takticky přenesli všechny lidi na planetu, aby tam zůstala jen SG1...to mi přišlo hodně vyspekulované a posadit Mitchella ke kormidlu...to už se tu jednou řešilo u jiné epizody.
Bylo zajímavé sledovat vnitřek lodi i jinak než jen chodby, chodby a chodby. Vždycky mě zajímalo, jak vypadají kajuty.
Ale pak zase přijdou na tom, jak si replikovat jídlo a všechny věci, Daniel a Vala, to bylo jasné hned od začátku....
Ale přesně to, co jsem říkala, se stalo..něco udělají a pak to "oddělají" aneb, tohle se sice stalo, ale vlastně ne, takže se s něčím jako vztah Vala/Daniel nebudeme muset příště otravovat. Doufám, že to teda ve filmu nějak zase "zadělají"
Ale i tak, na konci jsem zamáčkla slzu. Bylo jasné, že budou procházet bránou, jinak to ani skončit nemohlo

Ty jejich slovní hříčky byly super a to hromadné indeed bylo kouzelné. Jen mi tam chyběl Jack nebo Hammond, nebo nějaké spojení se starými díly...to sice udělali s Asgardy, ale to bylo tak všechno.
Jsem moc zvědavá, jak pak chtějí ve filmu všechno nevysvětlené vysvětlit, a hlavně, co se, u všech Skotů, stalo s Hermiodem!
No, zní to negativně, to jsem nechtěla, jen jsem trochu naštvaná, že to takhle rychle ukončili, a i z té epizody samotné. Přesto, bylo to 10 let...s tříletou pauzou (pro mě

), a to už něco znamená.
Ale jak říká Pomeranč, máme SGA, filmy a nejspíš třetí seriál....SG1 končí, ale svět SG žije dál. Long live SG!

Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.