Tak..jsme sice ve spoilerech, ale kdo si nechce zkazit díl mým osobním dojmem, at todle nečte!
StarGate SG-1 10x20 Unending
Todle se mi naprosto zhnusilo.Jsem smutnej, je mi až do breku co je todle za díl.Ano je točen zvláštním způsobem, ano máme tu nový prvek hudby do dílu.Nové záběry, kde se dokonce ORI lodě netrefí, konečně zaveden prvek manévrovatelnosti lodi.
Kdo má slabý žaludek at nečte muj dalsí výlev.
Kdo do psí prdele vymyslel takovejdle naprosto zpíčenej konec?!?
Větší kokotárnu snad ani nemohl nikdo vymyslet.
Po 10 let seriál byl pro mě seriál jakýmsi zdrcadlem budoucnosti.Seríál trval tak dlouho s normálními lidmi, normálním prostředím, že to vypadalo jako kdyby se to doopravdy odehrávalo.
Lidstvo na začátku malinkaté to nevzdá a nepodvolí se neustoupí.Říejte mi že jsem možná magor, ale todle bylo zastoupené v hlavním hrdinovi.Jack O´Neill.Odeberte vtip, ksichty a uvnitř vám zbyde lidský potenciál, vůle přežít, vůle obětovat se pro druhé.
Byl tu příběh lásky.Sice velmi malinko, v každé řadě něco, ale všechno musí jednou skončit.Sice je toto konec seriálu a finální konec bude ve filmu.Ale takhle to zakončit?
10let kde jsme viděli odraz lidstva, čím by mohlo být.Velký spojenec po několik sezon - Asgardi.Kdo si vzpomene na :"But, we are out there now."
SG1 bylo i o zažívání a vyvoláván í pocitů.Podivný pocit hrdosti, odvahy, odhodlání když naproti Goa´udlským lodím vyléteali F-302.Malinkatý Prometheus, jediná šance lidstva, tehdy technický klenot a přitom v porovnání s Anuisovou armádou jako David a Goliáš.
Velká bitva a přibližující se záběry Prométhea k Anubisově lodi.A opět sebebětování.Jeden muž si podruhé nechal vymýt mozek, s ne-velkou nadějí na přežití.A zachránil Zemi.
A dostáváme se k tomuto dílu.Při 1 sérii mi bylo 8 let.Sotva jsem věděl co je to škola a fakt jsem netušil co je to červí díra.Dnes je mi 18 a oběhla 10 série.
10 série každá po 20 -22 dílech.Spousty dílů popisujících různé životy, události.Spousty fanoušků. diskuzních for, novinek, her povídek na toto téma.Stalo se to skoro kultem..
A co dostaneme po 10 letech?
Záběr na upoceného Mitchella, nadrženou Valu, Landryho jak se stará o kytičky.Jsem asi blázen ale vůbec nic mi to nevyznělo jak mělo.S Asgardy se vypořádají během 5 minut.Neřikám že museli všichni zemřít hrdinnou smrtí s nadějí v srdci ale :"Jsme tu, tady všecko máte umíráme, hele ORI -> Bum"
To mi nepřijde důstojné rozloučení.
Landryho :"Don´t give up" na smrtelné posteli mi přišlo až směšné, vůbec nevyznělo tak jako by práve mluvil za celou Galaxii, za následné životy lidí.Vala prohánějící se v kolečkových bruslích, rádoby vtípky o tom jak je ORI straší zvukama.Jediný pěkný záběr jak Mitchell rozmlacuje pokoj.
A proč pěkný?Naprosto jsem se s ním žil.Nechápal co je todle sakra za ukončovací díl a měl jsem sto chutí VYPNOUT poslední díl seriálu a kterém jsem vyrůstal, na který jsem se těšil, díky kterému jsem se začal pořádně učit anglicky, kvůli kterému obětuji spousty času.
Nadržená Vala, záběr jak vyleze z pokoje a Mitchell netuší co spolu dělali?To je to důležité po 10 letech.A za 50 let je napadne řešení?Tomu nevěřím.Pokud asi vyjádřit že by přemýšleli i na smrtelné posteli.
Zřejmně nejsem naladěn.Čekám, jako malé děcko.Jsem naštvaný.Nejsem smutný, že by seriál skončil, jsem naštvaný a smutný jak skončil.Vůbec mě to nevzalo.Jak poznamenal ted v noci muj kamarád :"Normálka díl a čus za tyden zase"
Poslední Indeed se mi tma nehodilo.
Todle je prostě muc.Asi jsem ospalý, nebo nevím, uvidím co si o tomdle mém stavu budu myslet zítra až si to po sobě přečtu.Ale nemám náladu na to dělat titulky.Nemám náladu znovu vidět Valu jak se převrací na popsteli a nemůže usnout.Čekal jsem víc.Chápu že všechno nemužou ukončit, ale mohli naznačit.Sam nám zestárla o 50 let nebo kolik a ani slůvko víte o kom.Nechci znovu vidět jak Sam divně kývá hlavou na to :"Dont give up"
Asi jsem jednostraně zaujatý ted..Budu se na to muset podívat z druhé stránky...Já už nevím
EDIT: Ta hudba je tam krásná, nějaké záběry ok..Snad jsem jenom tak zasmutnělý a naštvaný, že to končí