Takže tímto pro mě asi končí a čekám na film. Jsem moc ráda, že mě tento díl skutečně nezklamal. Začátek trochu divnej, ale pak to do sebe začlo zapadat a byla jsem docela napnutá, jak se to vyvine. I když, mohla bych víc, Lost City to nebylo ani omylem. Rejp

.
Ovšem největší chybu považuju to s tim symbiontem. Nemyslím, že by to bylo možné. Podle mě je to naprostá blbost. Ovládnutí Orisi nějakým hadem? I když je to Baal a ten není jen tak nějakej slabej hádek. Ale vůle Adrii musela být nesmírná. Na to by snad neměl ani Anubis (mno, možná tady by se dalo diskutovat, ale Anubis je takovej...out of order

). Je jedno, že nemohla používat své schopnosti, vůli měla pořád tu samou. Pokud někteří lidé, trénovaní či ne, dokáží, řekněme, nasměrovávat hada, kam chtějí, i když omezeně (Skaara, Kendra), pak se o Adrii nedá vůbec hovořit. Tohle mě dost štve, protože to sakra hodně nabourává řád věcí SG daný. Jistě, teď se mezi vámi určitě najdou tací, co se mnou budou nesouhlasit, ale zkuste si to projít. Pokud taková Kendra, kterou v nějakém chrámu naučili techniky "jak na hada", dokáže přesvědčit toho svého Goa'ulda, aby šel někam, kde je to dost nebezpečné (i když i potencionální zisk, ale dosti nejistý), pak pro Adriu nebude moc problémek se vypořádat s tím svým. Kdyby měla ty schopnosti, tak by ho mohla rovnou portnout. Prostě tohle mě hrozně praštilo do očí.
To odstranění hada transportem...no, dobře, není Asgard, není čas, dobře, no, beru.
Ale abych jen nenadávala. Záchvěv starých dílů na mě padl, když Baal promluvil "hlasem hada". To bylo pěkné

. A objevení Tok'rů. Potěšilo mě to, myslela jsem, že s Tau'ri nejsou v kontaktu a že někam zdrhli a zakopali se.
Líbily se mi zvraty. Vala taky ukázala, že přece jen něco cítí. I když, když byla u smrtelné postele, taky ji mohl Daniel aspoň vzít za ruku nebo za rameno.
Po SG1 se mi bude strašlivě stýskat...
I love it...