Tohle je spíš takový úvod, hlavní děj nastane až v příštích dílech.
Kód: Vybrat vše
Byl krásný letní den a na Atlantis, po všech stranách dokonalém městě, začínal další den. Na programu zrovna byla porada doktorky Weirové s týmem podplukovníka Shepparda. Všichni již byli nachystaní v zasedací místnosti, tedy až na doktora Rodneyho McKaye.
„Kde se k sakru zas ten McKay fláká“, ozval se zpoza stolu Sheppard. „Myslím, že jsme jasně řekli že se na porady bude chodit včas. Nevíte někdo co ho zdrželo?“
„S jistotou to nevím, ale myslím si že si zase hraje s těmi svými techno-udělátky nebo jak se tomu říká“, pronesl tajemným hlasem Ronon Dex a sledoval nějaký lesklý druh malého hmyzu, který běžel zrovna po zemi. Vypadá to, že uvažoval zda má brouka zašlápnout, či ho nechat utéct. V momentě, kdy se Ronon rozhodl, že si potřebuje protáhnout nohy, se dveře zasedačky otevřely a dovnitř vtrhl Rodney.
„Promiňte, jdu pozdě, ale …“ „Ano, jdeš pozdě“, skočil mu do řeči Sheppard a vrhl na něj káravý pohled. „Už jsem řekl že se omlouvám, co by jsi chtěl ještě slyšet? Zdržel jsem se prohlížením antické databáze, ale našel jsem něco úžasného,“ a rozhlédl se vítězoslavně po svých přátelích. „Co to je?“ zeptal se Sheppard a jeho káravý pohled vystřídalo zvědavé pohlédnutí na doktora. „Chm, co jsem našel vám řeknu až ke konci porady, ale myslím že někteří by si to nezasloužili slyšet vůbec“, loupl po Sheppardovi očima.
„Takže bych ráda zahájila další naši poradu…“, přerušila je doktorka Weirová, „na které bych s vámi ráda probrala další plán boje s Wraithy. Jak víme, Wraithové se o Atlantis nějak přestali zajímat, cože je na jednu stranu výhodné, ale na druhou stranu mi to dělá trochu starosti. Jsou až podezřele klidní, v posledních měsících jsme nezaznamenali žádnou jejich aktivitu. Ani naši spojenci nic nehlásí,“ a pohlédla na Teylu, která seděla téměř naproti.
„Máte pravdu“, ozvala se hned Teyla, která až do teď seděla úplně tiše. „Wraithové se v poslední době moc neukazovali, což mi přijde celkem divné, vzhledem k jejich počtu a potřebě krmení. Ale zatím bych si s tím nelámala hlavu, Pegasova galaxie je velmi velká, určitě jsou někde, kde je nemůžeme najít. Myslím, že se nám raději vyhýbají, obzvlášť po tom, co jsme jim zničili ty 3 HiveShipy, co se snažily sklízet na námi navštěvovaných planetách“.
„Spíš bych řekl, že se leknuli Rodneyho vzhledu, když ho potkali na 559, převlečeného za místního křováka…“ rýpl si do doktora Sheppard.
„Hahaha, velmi vtipné, náhodou jsem ten převlek potřeboval, na planetě žili samí křováci, kteří do chrámu nepouštěli nikoho kdo nebyl oblečen jak oni. A jelikož z toho chrámu vycházely podivné energetické údaje, tak jsem se tam musel nějak dostat ne?“ odrazil Rodney Sheppardův útok.
„Nakonec se ale ukázalo, že tam nic zajímaveho není, ne?“ zeptal se Ronon.
„No ne že by to nebylo zajímavé, ale nakonec se ukázalo že tam není žádná pokročilá technologie, ale původ energetických výkyvů se nám nepodařilo objasnit. Myslím si, že za to mohla …“
„Nechtěl jsi nám něco říct?“ skočil mu do řeči opět Sheppard.
„Samozřejmě, chtěl jsem se k tomu dostat“, odpověděl McKay, „jen kdybys mě nechal domluvit.“
„Tak co to je? Podle toho jak se tetelíš štěstím, bych řekl že to bude něco zajímavého. Možná že nám teď nabídneš ochranný krém proti slunci, s faktorem 200 a vůní vanilky …“
„Chm“, nenechal ho domluvit McKay, „náhodou jsem si procházel antickou databázi a zaujal mě kousek textu, který byl ovšem kódovaný antickou šifrou. Abych to rozluštil, musel jsem použít svůj nový dekódovací program, který jsem speciálně vytvo?il pro anticky kódované texty.“
„Je to ten program, se kterým ti pomáhala Carterová?“ zeptal se Sheppard.
„Ano, je to on, ale že by mi s ním přímo pomáhala, se říct nedá, spíš bych to bral jen jako konzultaci.“
- „Spíš bych řekl, že to konzultovala ona s tebou, ne ty s ní, Rodney.“
- „Hm, ale já se o její pomoc neprosil, přišla sama, klidně bych to zvládl sám. Navíc, kdyby nebylo mě, tak by teď měla Carterová starosti s Ori a něměla by čas se mi plést …“
- „A kdyby nebylo Carterové, tak by jsi teď nebyl tady, ale plaval by jsi v jumperu kilometr pod hladinou oceánu…“
- „Oh, díky že jsi mi to připoměl …“
- „Nemáš zač“
„Rodney, Johne! Přestaňte se dohadovat prosím.“ Vložila se do jejich slovní přestřelky doktorka Weirová. „Rodney, chtěl jsi nám něco říct ne?“ usmála se na něj.
„Ano, pomocí dekódovacího programu jsem objevil v antické databázi velmi zajímavou poznámku“, usmál se na všechny kolem.
„Pánové a dámy, myslím, že jsem ho našel“.
„Co jsi našel?“ zeptala se nechápavě Elizabeth.
„Našel jsem ZPM“ a podíval se jí přímo do očí.
Pokračování příště...

Pokračuj dál...