Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách 10x17 Talion

10x17 Talion

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 25.2.2007 15:08:07
Deacon Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

CHCETE vsetci aby T zomrel alebo co? bola to skvela epka

Příspěvek 25.2.2007 15:14:05
Roadse Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

To nechceme, ale nemuseli to dělat takhle.. kolik dostal zásahů tyčovkou?, kolik dostal ran tou holí? a zapíchnout ho ještě do břicha :lol: to je fakt přehnaný. Když O'neill dostal jeden zásah tyčovkou v díle Heroes, všichni mysleli že nepřežije :lol:
Carterová :"Pane??"
O'neill: "To je moje zbraň, přísahám."

[img][http://sg1sga.xf.cz/sig.jpg]http://sg1sga.xf.cz/sig.jpghttp://[/img]

Příspěvek 25.2.2007 17:02:15
Asgard007 Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

tyčovkou pár zásahů dostal, ale nebyly to přímý zásahy, ale schytal to jakoby do boku. Takže možná proto přežil. Pár ran holí ho nemůže rozhodit. A co se týče meče, asi měl mít štěstí, že nezasáhl nějaký důležitý orgány.
Jinak dobrej díl, prostě klasická SG-1 se zápletkou a s akcí. Hodnocení: 8/10
Thor : „...senátor Kinsey. O’Neill navrhoval, abych vás za vaše činy poslal na nějakou vzdálenou planetu. Ale jsem si jistý, že to myslel jen jako žert.“
Kinsey: „To určitě, veliteli...“
Thor: „‘Nejvyšší’ veliteli!

Příspěvek 25.2.2007 20:41:35
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak mě se ten díl velice líbil. Rozhodl jsem se, že skončím s číselným hodnocením a vždy se to pokusím nějak okecat, protože číslování je hrozně zavádějící. Viz. minulý díl jsem ohodnotil 9/10, ale když se mi to rozleželo v hlavě, tak bych dal o něco málo méně.

Takže k Talionu. Jak jsem řekl, super. Myslím, že si Teal'C takovou epizodu na konci seriálu zasloužil. K té jeho nesmrtelnosti, máme dva aspekty. První - je to sci-FI, takže v tomhle ohledu mě to prostě vůbec nevadí. Mám rád komix a superhrdiny obecně, takže to bylo podle mého gusta. Druhý - náhoda. Prostě ho mohli zasáhnout těmi tyčovými zbraněmi tak, že to vypadalo zle, ale nebylo to smrtelné. Já bych to neřešil. Prostě drsný Jaffa, který se jde mstít, pasuje k Teal'Covi ze všeho nejvíc.

A závěrečný souboj byl tak drsný, až mě málem vypadli oči z důlku. Jsem si jen říkal, to budou tenhle díl vysílat ve tři odpoledne? :shock: Prostě to byla síla. A bitka s Mitchellem byla taky super. Byla použita hodně dobrá choreografie soubojů, to oceňuju.

Jediné co mi trochu vadí je, že jsme se zase dozvěděli o tragédii z Teal'Covi rodiny, o které před tím nepadlo ani jediné slovo. To bylo trochu divné. Nehledě na to, že situace v naší galaxii se ani trošinku před koncem seriálu nezlepšuje, ale naopak zhoršuje. Mohli,
Toto je spoiler!!!:
když už budou konec Ori řešit až ve filmu
,alespoň v seriálu ukončit linii s Jaffy a Lucianskou aliancí, protože opravdu už se nepřijemně blíží situace, kdy skončí seriál a spousta příběhových linií se vůbec nezakončí. Holt člověk nemůže mít všechno. :wink:

Příspěvek 25.2.2007 21:48:20
Lordkolol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Mě se ten díl taky líbil, konečně po dlouhý době se zase Tealc předvedl a to mi už dlouho chybělo, prostě paráda dal sem 8/10 přece jen nechci ještě soudit naivně, buhví co příjde příště, prostě díl se mi líbil a uvědomil jsem si, že Bratac je nejlepší vedlejší postava, která seriál provází od začátku až do úplnéh konce a to je si myslím hezké, navíc Bratac hodně ovlivnil dějovou línii a navíc už měl párkrát hodně namále.

Příspěvek 25.2.2007 22:02:00
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Mě se právě líbilo, že jsme se dozvěděli něco nového o Teal'cově minulosti i takhle na konci seriálu. :wink:
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 25.2.2007 22:49:27
Nemoo Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak ako som písal, že sa na tento diel teším, tak som mal asi veľké oči.
Môžem tomu dať tak 3/5 a to som ešte mierny... chýbal mi tu ten SG-1 duch. T sa proste bez nejakého vysvetlenia odpojil od zbytku tímu a jednal na vlastnú päsť...toto sa nerobí...a dokonca sa ani nijako nepokúšali jednať spolu... proste len a len pomsta... a Zem si zachraňuje pozíciu, aby nemala s tým nič spoločné...
Nejak to zastrelo tú Tea´lcovu podstatu, prečo to robil...
Škoda.
[img][http://www.stargate.sk/obr/ine/nemoo1.jpg]http://www.stargate.sk/obr/ine/nemoo1.jpghttp://[/img]

Příspěvek 25.2.2007 23:35:00
projectX Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Díl byl nabit akčními efekty, pěknými souboji---ale to je asi tak vše. K Teal'cově nesmrtelnosti, to bylo až divný..no nechme to plavat, je to scifi. K tomu souboji s Mitchellem... no jak by to pak vypadalo kdyby Mitchel přepral Teal'ca? Teal'c, který vždy porazil každýho, hm...
Tým tentokrát nebyl týmem, tahle epizoda se měla přejmenovat na Stargate Jaffa's trouble - 10x17.

Jo jinak sem tu nikde nenašel, že by se tu někdo zmínil, že na NOVĚ SG opět pofrčí(od13.3.) ...
[img][http://www.thescifiworld.net/img/smilies/stargate/panneaux/prior-pancarte02.gif]http://www.thescifiworld.net/img/smilies/stargate/panneaux/prior-pancarte02.gif[/img]

Příspěvek 26.2.2007 08:02:48
AnubissAss Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Lepsi prumer 3.5/5. Nejvice se mi libilo, kdyz se Tielc rozerval na Landryho :-D
Mitchell: "So what do we suppose to do, just start guessing?"
Vala: "Darlol, the dragon."
Mitchell: "How about Smokey?"
Tielc: "Perhaps...Puff!"

Příspěvek 26.2.2007 08:24:49
proximo Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

projectX píše:
Jo jinak sem tu nikde nenašel, že by se tu někdo zmínil, že na NOVĚ SG opět pofrčí(od13.3.) ...

tak nevím, kde jsi přišel na to datum, to nevím, ale ano, sg1 pojede na Nove, jestli se nepletu, tak cca od 3 odpo...
Surrender or be destroyed!!

Příspěvek 26.2.2007 10:44:26
Dr. Malas Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

TO PROXIMO:
To datum vzal 100% přímo ze stránek Novy.
Ověř si to klidně i sám:
http://www.nova.cz/tvnova/?138c=%3Bser%7E&138e=DO5133&ex5133=hvezdna-brana
:idea:

Jinak pokud se tam nechceš podívat tak to tady dávám do Spoileru:
Toto je spoiler!!!:
Kultovní seriál se vrací. Tým SG-1 opět objevuje nové světy. Od 13. 3. každý všední den v 15:00 hodin.
Seriál Hvězdná brána (Stargate SG-1) již vstoupil do dějin. Patří k nejpopulárnějším televizním sériím, kterou sledují miliony fanoušků na celém světě a která má i nemalý počet fan klubů. Byl natočen
podle filmu Stargate z roku 1994, který nás seznámil s Hvězdnou bránou, objevenou v roce 1928 profesorem Langfordem v Egyptě. Jednotlivé příběhy poté ukazují, že neexistuje jenom jedna hvězdná
brána, ale tisíce, které nás zavádějí na další planety, do nových světů. Provádějí nás vesmírem a seznamují se spoustou ras, SG týmy navazují diplomatické styky, získávají spojence a objevují nové
technologie.

Seriál se začal natáčet v únoru 1997 v Bridges Studiu v kanadském Vancouveru, pilotní díl měl premiéru v červenci téhož roku. Do letošního roku bylo natočeno deset sérií, stejně fascinujících jako první příběhy. TV Nova uvádí nyní premiéry 7. - 10. cyklu, v nichž opět vstoupíme na jiné galaxie a poznáme, jak neomezená je naše budoucnost. Společně s týmem SG-1 se například ocitneme na planetě, kde lidé žijí v dómu, který je chrání před toxickou atmosférou, jindy se podíváme na Atlantis a v holografické místnosti objevíme holografickou ženu, pokračuje i pátrání po Svatém Grálu, plk.
O‘Neill bude uvězněn ve stázové komoře na Antarktidě, uvidíme komory s virtuální realitou, v nichž by se měli cvičit nováčci, než vstoupí do SG týmů atd.

V hlavních rolích opět uvidíme Richarda Deana Andersona, Michaela Shankse a Amandu Tappingovou.

Sice je to :offtopic: , ale opakování je matka moudrosti.
Obrázek

Příspěvek 26.2.2007 10:57:23
Doci Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

projectX píše:

Zaprvé lehce OT :roll: a zadruhé se tu o tom zmiňuje už docela dlouhou dobu v tématu "Prosba o bránu" ve sci-fi diskuzi. Stačí se jenom trochu dívat že?

Jinak mně tenhle díl přišel takový trochu divný (a vážně nevím proč). Namíchnutý Teal'c s mečem není zrovna typ chlápka, co bych chtěl potkat v noci v parku.
Zdá se, že jsme se navzájem pozdravili, urazili a udělali přestávku

Příspěvek 26.2.2007 11:31:03
HARDESH Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

projectX píše:
K Teal'cově nesmrtelnosti, to bylo až divný..no nechme to plavat, je to scifi. K tomu souboji s Mitchellem... no jak by to pak vypadalo kdyby Mitchel přepral Teal'ca? Teal'c, který vždy porazil každýho, hm...

No já si zase myslím, že Teal'c dostal Mitchela moc snadno. Mohli to udělat jako souboj rovného s rovným, který by nakonec vyhrál Teal'c díky nějaké fintě zkušenějšího bojovníka. Prostě ho přelstít.
Zase je mi jasné, že ten souboj nemohl trvat moc dlouho protože by zastínil "hlavní" souboj s vrchním padouchem.
A komu ještě nevynadali, ten jako by ani nežil! 8-)

Příspěvek 26.2.2007 12:41:08
kutas Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

no je to lepsi dil Bad Guys
hodne se mi tam libila takova ta Teal'cova temna strana jak mluvil s generalem
nebo jak nechal odpalit to ho typka v lese (no strcit mu naloz do vaku to byla i na me silna kava) jediny co me tam trochu zklamalo byl zaver!
Teal'c je opravdu silny hodne toho vydrzi ale kdyz nejakej vojak dostane 3 zasahy tycovou zbrani tak je snad mrtvej nemluve o tom boji potom 8)
nejlepsi dil SG-1 je 9x20 a nikdo mi to nevezme

Příspěvek 26.2.2007 16:39:12
Deacon Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

ech uz nekritizujte tolko! je to iba fikcia a neviete ake ucinky ma tycovka. nechajte to plavat bola to dobra epizoda :)

Příspěvek 26.2.2007 19:58:41
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak z tohoto dílu jsem docela zklamanej. Nějak jsem čekal něco jinýho. celkově mě to nebavila, snad kromě bitky Teal´ca s Camem.

tak maximálně bych tomu dal 2,5/5
Naposledy upravil Pan Citron dne 27.2.2007 14:39:28, celkově upraveno 1
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 27.2.2007 14:37:55
Phebeus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No nic moc tenhle díl nevim ,ale měl takovou zvláštni atmosféru.

Na začátku mi přišlo sobecký jak viděly Breitaca a okamžitě volaly MEDIC!!A potom viděly Tielka a zase Medic!Jako ostaní zranění nic až po tom jo??Jinak Tielk nesmrtelnej to mě docela dostalo ,ale zase jsem si mysel že umře což by mě naštvalo i když bych se ani nedivil.Navíc Tielkovi zabily matku a on se šel pomstít a Arkadovi zabil sestru atd a on se nepomstil atd ,ale to je jedno.

Tenhle díl měl takovou zvláštní polochaotickou atmosféru docela mi přišel uspěchnanej.
[img][http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gif]http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gifhttp://[/img]

Příspěvek 27.2.2007 23:25:17
Smicr Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Mám pro tuhle epku jen 2 slova: "good one"

Takovýhleho Teal'ca sme ještě nikdy neviděli, a ten fight s Mitchlem byl fakt zlej ;)
Ikdyž tahle epka byla dobrá tak už mi pomalu chyběj oriové, tak doufám že se tam brzo objevjej.
Hallowed are the ORI!

Příspěvek 28.2.2007 20:26:36
Apple Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak tento díl se mi moc nelíbil. Ze začátku to nebylo špatný, ale pak ten konec. Teal´c je sice silný, ale bez simbionta toho moc nevydrží. A na konci přitom souboji vydržel mnohem víc, než kdyby ho měl. 3 zásahy tyčovkou, jeden byl sice do ramene, ale stejně, zabodnutý meč do břicha, ten by nepřežil na 100%.
Sice víme, že Teal´c se rád mstí, ale aby kvůli tomu musel šíleně zmlátit Mitchella. Mithcell sicep ořád útočil, ale mohl ho omráčit hned první pěstí. Jinak celkově díl nebyl špatný, ale přesto je pro mě nejhorším dílem druhé poloviny 10. řady. Doufám, že 10x18 bude lepší.

Příspěvek 28.2.2007 21:06:28
Dr. Malas Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak já bych ten díl hodnotil na 95%. Připomínalo mi to starý dobrý časy, ale chyběl mi tam O´Neill. Akorát mi připadalo, že jak již několikrát bylo řečeno, byla velká nesouhra týmu. Proto zasloužených 95%. :)
Obrázek

Příspěvek 01.3.2007 16:04:43
AnubissAss Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Phebeus píše:
No nic moc tenhle díl nevim ,ale měl takovou zvláštni atmosféru.

Na začátku mi přišlo sobecký jak viděly Breitaca a okamžitě volaly MEDIC!!A potom viděly Tielka a zase Medic!Jako ostaní zranění nic až po tom jo??Jinak Tielk nesmrtelnej to mě docela dostalo ,ale zase jsem si mysel že umře což by mě naštvalo i když bych se ani nedivil.Navíc Tielkovi zabily matku a on se šel pomstít a Arkadovi zabil sestru atd a on se nepomstil atd ,ale to je jedno.

Tenhle díl měl takovou zvláštní polochaotickou atmosféru docela mi přišel uspěchnanej.

Nechci rypat a sorry za OT, ale ctes po sobe nekdy sve prispevky? :-)
Mitchell: "So what do we suppose to do, just start guessing?"
Vala: "Darlol, the dragon."
Mitchell: "How about Smokey?"
Tielc: "Perhaps...Puff!"

Příspěvek 01.3.2007 17:19:23
Phebeus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No vymlouvat se že jsem měl na spěch mi asi nepomuže :lol: .Jako moje příspěvky jsou šílený ,ale po sobě to čtu :wink:
[img][http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gif]http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gifhttp://[/img]

Příspěvek 01.3.2007 19:16:12
Apple Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

to AnubissAss: Tak Phebeus je tímto proslulej, ale tak snad jsi pochopil, co nám chtěl říci, takže pohoda :lol: .

Příspěvek 01.3.2007 22:34:55
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Tak jsem konečně našla času (a odvahu) na to kouknout. Byla jsem varována a stejně jsem se musela smát, jak "Teal´c sebral všechny síly a popáté se postavil na nohy" :roll:
Překvapila mě trochu brutalita, s jakou zabil toho...ee...no to je jedno. Jako neříkám, že si to nezasloužil, jenže na seriál s PG hodnocením je to docela síla a divím se, že jim to prošlo. U Atlantis jsem koukala, že zvýšili hranici na PG-13. I když Sky to asi hodnotí jinak...promiňte odbočku.
Každopádně opravdu nic moc díl. Souboj s Mitchellem bylo pěkné zpestření, ale ne z důvodu, že bych si užívala, že někdo Cama mlátí proto, že ho nemám ráda. Mám ho velmi ráda a myslím, že mu bylo jasný, že T neporazí, ale postavil se tomu se ctí :P A vidět nějakou takovou scénu v té šedi bylo fajn. Jinak ale bylo okaté, jak řekl Sam "počkej tady", aby nemusel T namlátit i Sam, což by už trochu přesahovalo jistou "koreknost".
Hodně se mi líbila scéna s Landrym v kanceláři. Ač je T na Zemi dlouho, lidi ho asi nikdy úplně nevezmou a to, jak na Landryho vystartoval na mě udělalo dojem.

Zase jsme viděli Lamu, hmm, no moc toho neřekla a byla stejně nesympatická jako vždy. Chci zpátky Janet. Proč si museli pozabíjet všechny zajímavé vedlejší postavy?
Jediného Brata´ca nám nechali a o toho jsem se chvíli bála.

Hmm, koukám sloupec stížností :oops: Je SUPER, že T měl epizodu a něco jsme se o něm dověděli, to bylo bezva. Ale jako když se člověk u dramatické scény směje (to se mi stalo naposledy u Troji), tak mi na tom něco nesedí.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 02.3.2007 14:25:21
Jack O´Neill Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

HAck píše:
....Jinak Tealc fajně natrhl prdel Mitchellovi :twisted:
jj to má Mitchell za to, že zebral místo O´Neillovi LOL :lol:
"Žádný úspěch není konečný, žádná porážka není fatální. Záleží jen na odvaze bojovat." Winston L.S. Churchill

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách