Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Literatura Komiksy

Komiksy

četli jste nějakou zajímavou knihu a chtěli by jste ji doporučit ostatním - můžete zde.

Příspěvek 15.2.2007 00:34:17
Rubi Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

dobrý komixový fixer je tu tento:
http://ockhamsketchbook.blogspot.com/

niečo som si od neho čmajzol do podpisu xoxo

Příspěvek 17.2.2007 07:34:56
Walker Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jinak mám ještě slabost pro Asterixe. První díl jsem dostal už ve svých 4 letech a vydželo mi to dodnes. Škoda jen, že kvalita v posledních dílech dramaticky klesá.

Já taky zbožňuju Asterixe. Sice jsem se k němu dostal až v devíti, ale můžu je číst pořád. Je to dost vtipné a ty kresby jednoduše úžasné. Máš pravdu, že po smrti Goscinnyho už ty příběhy jsou takové moc pohádkové, ale třeba takový Asterix a Rahazáda se celkem povedl. Můj nejoblíbenější díl je ale asi Asterix a Slavný štít.
Užívej si života - žiješ jenom jednou...

Příspěvek 17.2.2007 10:37:20
WiX Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já jsem sice komixy měl rád, ale moc jsem jich nepřečetl. Až na rychlé šípy, ty jsem přečetl komplet, jelikož jsem je dostal ve svých "foglarovských" letech (okolo 12) na narozeniny. Jinak ze stejné doby mám i Záhadu hlavolamu a Stínadla, bohužel to skončilo bůhví kde :( ).

Nicméně komixy v ABC jsem moc nesledoval, protože jsem ABC neodebíral pravidelně. Nicméně občas byl jako příloha komixový sešit. Byl vytisklý na novinovém papíru, muselo se to vystřihnout a sešívačkou (řečeným koněm :fish: ) sešít. Z těchto sešitů byla pak má nejoblíbenější "Tulácká pohádka". (Žánrově to pohádka nebyla :wink: )
Existence jevů UFO nám nic neříká o mimozenské inteligenci, ale vypovídá o tom, jak vzácná je inteligence zde na Zemi.

sir Arthur C. Clarke

Příspěvek 18.2.2007 00:53:29
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Začal jsem číst Order of the Stick. Je to sice anglicky, ale někdy fakt nářez.
http://www.giantitp.com/comics/oots0001.html
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 18.2.2007 11:41:18
Sopdet Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Tak musím někam na brigádu protože jsem zjistila že je novej Sandman...ach, proč je to tak drahý?? :? ...Jinak tenhle už bude barevný..tak nevím nevím jestli to neztratí.....
Lennier and Vir will share a beer and watch Adira disappear

Příspěvek 19.2.2007 06:33:57
Sokoro Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

jediny komixy co se kdy cet byl kacer donald :)
ale docela rad bych si precet toho sandmana
Rodney: "Patnact? Kam chodite na tyhle nesmyslny cisla?"

Příspěvek 06.3.2007 10:20:12
kutas Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

no ja jsem si ted nedavno stahnul z netu comix silent hillu je to sice anglicky ale da se tomu docela porozumet
nejlepsi dil SG-1 je 9x20 a nikdo mi to nevezme

Příspěvek 05.9.2007 12:11:54
Siria Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Já komiksy přímo miluju, samozřejmě jak který. Z těch "klasickejch superhrdinskejch" se mi líbí Spidey (dobrý hlášky). Naopak moc nemusím baťu (batmana). Dál se mi líbí x-meni. Problém u těchhle komiksů je až moc velká naivita příběhů.
Mým nejoblíbenějším superhrdinou je ale bez diskuse wolwie (Wolwerine). Toho bych mohla číst pořád.
Z těch ne zrovna klasickejch (ale o to lepších) jsou to hlavně díla Garetha Ennise, Preacher, Punisher a hlavně a především má nejoblíbenější komiksová postavička, Tommy Monaghan v Hitmanovi. Právě dneska jsem si koupila třetí díl, tak jsem absolutně happy. U Ennise se mi líbí, že se nebrání ani vážnejm tématům, ale umí je zamaskovat pod příkrovy krve, nadávek a kulek svištících vzduchem tak, že to ani nepoznáte. A hlavně se u toho popadáte smíchy za břicho (právě kvůli tomu u mě vede Hitman - je nejlegračnější).
Pro ty, co ho neznají, krátce o čem to je: Tommy byl klasickej nájemnej vrah, než při jedný prácičce natrefil na jakéhosi mimozemského parazita. Přežil jen tak tak, ale má superschopnosti - rentgenový zrak a telepatie. Co myslíte že udělal? Začal litovat svých činů a rozhodl se, že bude naopak nevinné lidi chránit? Chyba lávky - je nájemným vrahem dál, jen se specializuje na superhrdiny, ovšem to není vše - třeba takový mafiánský boss, démon z pekel, Etrigen... to je jen zlomek jeho klientely. A nesnáší se s baťou :-))) Oba dva totiž bydlej v Gotham city.
Co se mi líbí dál? Rozhodně díla Alana Moorea. To jsou například již zmiňovaní Watchmani, ovšem taky Liga výjmečných první a druhej díl. Zjistíte, že film dramaticky ošidili. Například Quatermain není takový statečný gentleman, nýbrž věčně brblající dědek + závislák na opiu. Nenajdete tam žádného Toma Sawyera ani Doriana Greye. Nic není tak černobílé, jak se ve filmu zdálo. Navíc Rodney Skinner se jmenuje Hawley Gryffin a v žádném případě to není "lupič gentleman". Celkově je kniha o hooooodně lepší než film, což platí i pro další jeho díla - nedávno zfilmované V jako Vendeta, Z Pekla (příběh o Jacku Rozparovači) a další. Z jeho tvorby se mi taky líbí Bažináč.
Zkrátka, komiksy, jak je vidět, miluju.

Příspěvek 05.9.2007 15:41:15
Lukec Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Jelikož se pravidelně dívám na simpsony, tak jediný komixi, který snesu číst jsou simpsoňácký. Ty jsou některý fakt dobrý. Jinak Asterix a Obelix jsou klasický komixi, ale ty jsem četl naposledy jako děcko.

Příspěvek 28.8.2009 20:15:02
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Komiksy mám opravdu hodně rád. Doma mám 21 čísel Kačera Donalda, který už mě ale teď nebaví, jelikož jsou ty příběhy přeci jen pro menší. Ovšem na co jsem hrdý je kompletní sbírka Asterixe (všech doposud u nás vyšlých 32 čísel). Tuhle kolekci jsem dával dohromady spoustu let, jeden sešit za 99 Kč je opravdu dost, ale nelituji toho. Filmy jsou oproti komiksům hodně slabý odvar. Každý díl byl úžasný a vždy jsem se musel krotit ve čtení, abych to nepřečetl na jeden zátah.

//EDIT: Teď jsem zjistil, že vyšel nový sešit: Jak Obelix spadl do druidova kotle, když byl malý. Hurá, okamžitě objednávám. :lol:

Příspěvek 05.2.2010 22:38:56
Qui-Gon Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Hej vy máte něco proti čtyřlístku :?: :D
No a jinak z komiksů čtu G2R, kdysi jsem četla vesmírné záchranáře
a samozdřejmě nemůžu zapomenout na Rychlé šípy v čele s Mirkem Dušínem. :)
No a z ABCčka je to Mourrison atd.
Vědět málo je nebezpečné.
Vědět mnoho také.

-Albert Einstein

Příspěvek 14.2.2010 11:28:29
NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak já miluju komiksy. Mám rád ty Marvelovský (Spidey, Iron man atd.), no a pak mám hodně rád Tintina jestli ho někdo zná. Teď postupně vychází v Albatrosu.
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Příspěvek 29.11.2011 14:05:28
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Já se přiznám, že jsem od minula změnila názor a začínám se do komiksů postupně dostávat :) Nejen, že je to "rychlé čtení", takže to jsem schopná přečíst třeba během cesty domů, ale ilustrace u některých (neříkám u všech) je parádní a hlavně si tam dovolí všechno. Momentálně mám rozečtenou "Civil War" a ještě mě čeká Iron Man: Extremis. Taky LXG a Runaways čekají na přečtení :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 29.11.2011 16:47:49
Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Vynikající, jako na zavolanou. V poslední době jsem přemýšlel, že bych začal číst komiksy, jedná se především o slavnou trojku Spiderman, Batman a Superman, popř. něco s Justice League nebo X-Men. Mohl by mě prosím někdo nasměrovat, kde si můžu přečíst výše zmíněné comiksy online, přirozeně od začátku. Takže několik desítek let zpět. Doufám, že ta možnost existuje, a nemusím si kupovat originály. Díky.
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Příspěvek 29.11.2011 16:51:43
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Tak v tom ti asi neporadím, protože já jsem začala číst od konce :smile: A i když jsou komiksy drahé, tak sem tam si ho přece jen koupím, protože to prostě stojí za to mít doma. :)
Ale určitě existují stránky, kde to máš chronologicky. Myslím, že na tohle stačí i jen wiki, kde je aspoň seznam toho, jak to po sobě vycházelo. :dontknow:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

PředchozíDalší

Zpět na Literatura